SOL SOL SOL

Sa var forsta dagen pa stranden har i Nha Trang, Vietnam avklarad. Har varit riktigt skont vader. Mycket bad och njuta har det blivit.

Ni vill saklart veta hur varan resa gick till. Ska ge er lite info.
11 timmars flyg fran Arlanda till Ho Chi Minh foljdes av en hel del virr da vi inte visste var vi skulle eller hur vi skulle ta oss dit. Bestamde oss for Nha Trang och fragade Apollos reseledare pa flygplatsen hur man lattast tog sig till inrikesterminalen. Hon sa att det ar en annan flygplats och att det ar bast att ta taxi dit. Hon gav oss aven ett bolag som skulle vara battre an de andra. Han begarde 400000 Dong vilket motsvarar 88 kronor. Det skulle ta 45 minuter dit sa vi gick med pa det nagot hoga priset. Hur lang tid taxiresan tog? 5 minuter. Det var bara 200 meter till terminalen. Javla reseledare till att ha noll koll...
HUr som helst sa var flygen saklart fullbokade. Annu mera funderande pa hur vi skulle losa det. Tog en promenad tillbaka till Utrikesterminalen, vilket gick snabbare an taxin... Hmm... Lurade eller vad? Har blivit lurad av taxi en gang tidigare, aven da i Ho Chi Minh sa man borde kanske ha lart sig.
Nar vi var tillbaka pa utrikes igen pratade vi med ett informationskontor som fixade en taxi at oss till tagstationen. 10 USD. Ungefar 70 kronor. For en resa som faktiskt tog 40 minuter.
Val framme pa tagstationen lyckades vi till slut komma pa hur man gjorde for att boka biljett och efter lite sprakproblem satt vi en timme senare pa ett hyfsat bekvamt tag mot Nha Trang. Priset for denna resa som skulle ta ca 7 timmar var strax under 70 kronor.
Nar resan borjade narma sig sju timmar insag vi att vi inte hade en aning om hur det skulle se ut nar vi var framme. Fragade tagkontrollanten som inte kunde ett ord engelska. Men till slut loste det sig med att hon ropade at oss "Nha Trang" och vinkade att vi skulle resa pa oss. Vi stod och vantade ett tag i en skakande tagvagn innan den till  slut stannade. Vem visste f;rresten att tagvagn heter Toa pa vietnamesiska??
Hittade, eller snarare blev overfallna av en hotellagare som tog oss till ett helt okej stalle hyfsat nara strand och annat bra att ha.

Nu ska jag kila vidare ut och jaga solglasogon och kanske ett par flip flops. Ha det bra allihopa!!

Soliga halsningar

O.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback