I'm back!

Nu sitter jag här i min lägenhet i Västerås igen efter 12 dagar i Örnsköldsvik och Norrland. Har varit underbara dagar men jag tycker det känns spännande att komma tillbaka till Västerås igen också.
Under dagarna i Övik har jag hunnit med ganska mycket. Allt från jobb till shopping på konkursutförsäljning. Riktigt bra sådan då det bara var märkeskläder som gick för mellan 50-70% rabatt...

Resan idag gick väl okej men den kunde ha gått smidigare kan man ju säga....
Började med att vi fick veta att flyget med Norwegian från Umeå till Arlanda skulle avgå i tid. Men pga strul med en av trapporna i Umeå så kunde de 180 passagerarna som skulle av där bara gå av där fram. Tog ungefär en kvart. Sedan skulle vi nya 180 passagerare till Stockholm också lyckas ta oss ombord bara genom den främre ingången. Tog också enormt lång tid. Jag hade plats typ längst bak så jag var bland de första att kliva ombord.
När vi kom till Arlanda (bara en kvart försenade) fick vi veta att här skulle vi iaf få en fungerande trapp även till den bakre utgången. Efter fem minuter kom ett nytt utrop. Även denna trapp var det strul med så vi hade återigen bara den främre utgången. Ytterligare en kvart senare stod vi nere vid bagagebandet på Terminal 4 och inväntade vårat bagage. Man borde väl ha insett att något inte stod rätt till när trötta passagerare från Malmö stått 30 minuter och väntat på sitt bagage. Efter ytterligare en kvart kommer ett utrop;
"Meddelande till ankommande passagerare. Bagagebandet är trasigt och erat bagage kommer att komma ut på vagnar" Kaos utbröt när passagerare från 6(!) förmodligen fullsatta plan (kanske 6*150pers=900passagerare) skulle komma så nära den lilla öppningen längst in i hörnet där väskorna skulle komma ut. Totalt kaos men efter ytterligare 20 minuter (50 minuter efter att vi landat) fick jag äntligen min väska. Då var jag ändå bland de första av Umeåpassagerarna som fick det.
Kunde efter en kort fundering komma fram till att den middag jag tänkt hinna med mellan ankomsttiden (17.15) och bussens avgång 18.35 nu blev väldigt kort. Hade bara 20 minuter på mig och jag var kissnödig också. Strök middagen och tänkte att jag får ta den hemma i Västerås. Skyndade mig ner till toaletternavid terminal 4 men väl där var det stopp;
"Vi städar här, du måste gå någon annanstans"
BAH! Skulle eländet aldrig ta slut?!? Skyndade mig iväg till Sky City där jag äntligen fick tag på en toalett.. Tillbaka till Terminal 4 för att det var därifrån bussen skulle gå. Nu var kaoset ännu större för nu hade även bagagebandet i incheckningen lagt av så en enormt lång kö med passagerare slingrade sig in mot ett annat av terminalens hörn där passagerarna fick lämna sin väska direkt på vagnarna...
Jag skyndade mig in på seveneleven och köpte en kexchoklad. Kände att jag behövde lite energi iaf. Kom ut till busshållplatsen fem minuter innan bussen skulle gå. Fick vänta tio innan den kom. Enormt kallt var det på Arlanda och det blåste och snöade.
Men jag kom fram till Västerås. Gick på ICA på vägen hem från stationen och köpte frukost för imorrn och en pizza som jag ätit. Nu börjar tröttheten komma så jag ska väl snart krypa ner i min sköna säng.
Har kommit fram till att jag måste åka till Hemavan i vår för att åka lite mer slalom och njuta av hur underbart det är där uppe. Hann inte dit nu under jul o nyår.

Hoppas ni alla haft en riktigt bra jul och nyårsfirande. Jag önskar er också ett riktigt underbart 2009.

O.

Kommentarer
Postat av: Linnea

haha ja du lyckas då med allt du bror.. :P kram!

Postat av: Sandra

Hemavan -09? Jag är på :)

2009-01-05 @ 10:13:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback