Tandläkarhistorien igen då...

Precis när jag slutat tänka på mina tänder och kommande kirurgbesök så hade mor och far varit till tandläkaren idag. Och i Västernorrland har de tydligen helt andra riktlinjer än vad vi har i Västmanland. Ni får själva avgöra vad som är bäst. I Västernorrland chansar man tydligen och låter tänderna sitta kvar tills personen får problem. Dvs lite av en chansning som förmodligen innebär mer problem om man till slut verkligen behöver plocka bort tänderna med infektioner och mer värk som följd. I Västmanland är riktlinjerna förmodligen att visdomständerna ska plockas bort innan problemen uppstår (om de nu växer galet det vill säga...) eftersom mina ju ska bort utan att jag ännu har några problem. Jag måste nog säga att jag gillar Västmanlands idéer lite mer. För mig tror jag det passar bättre. För om jag inte skulle plocka bort tänderna utan bara få veta att vi tar bort de om du börjar få ont och det blir svårt att hålla rent skulle jag nog förmodligen få för mig att jag har ont ungefär var tredje månad eller nåt sånt och boka tid för undersökning. Och det är ju inte särskilt ekonomiskt. Men om man sedan ska plocka bort allt direkt, eller om man som västernorrlandstandläkaren tyckte, först ta en och se hur "hemskt" det är för att sedan vänta ett par månader innan man tar den andra vet jag inte.
Är ju säkert skönt att få göra bort det så man slipper tänka på det. Och fixa allt inom 12-månadersperioden så det hamnar under samma högkostnadsskyddsperiod. Onödigt att vänta för länge. Men man får försöka se till att få in tiderna så att det inte krockar med skoljobb och liknande. Någon dag innan påsk hade varit perfekt för att då ha påsken hemma i Övik med omhändertagande av familjen. Och sedan ta det andra nån vecka innan skolan börjar efter sommaren... Eller precis innan man åker norrut för sommaren... Hmm, tål att tänkas på. Förhoppningsvis är specialisten på sjukhuset en klok en som kan ge bra med råd om hur och vad man ska göra och vad man kan förvänta sig. För även om det är skönt med second opinions så är det jobbigt när de skiljer sig så mycket mot varandra.

Såsom ni förstår har jag en del som snurrar i mitt huvud. Det är alltså inte bara luft även om det nog är den större delen... Bli bla blu vad kul...

O.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Haha ja Västernorrland verkar ju lite roliga :P Västerbotten verkar ha nåt liknande - jag har också börjat få visdomständer men tandläkaren sa inte så mkt om det. Fast det kanske bara är om man får problem som man tar bort dom?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback