Välhängda Australiensare...

Den här texten hittade jag på Lollos resedagbok (www.resedagboken.se  Alias: Lol-lo), den är klockren, kanske missförstod jag den, vad vet jag:

"vi passerade en nudiststrand tva ganger sag tva ormar och en jatte spindel gick nastan vilse..."

Australien låter ju...hrm...spännande.

O.

Senil...?

Lyckades vara duktig nog att komma ihåg cissis födelsedag i Onsdags.
Hann precis skicka ett sms innan vi fick den populära nyheten att vi skulle få delta i en övning som skulle hålla på i 24 timmar.
Den gick ut på att vi skulle bli trycksatta och placerade i de tryckkammare som finns ombord på det fartyg (HMS Belos) som jag bor på. I 24 timmar var vi trycksatta och satt i 27 graders värme och ca 96% luftfuktighet.
Kan låta hemskt, det var trångt och obekvämt men oj vad kul vi hade.
Spelade kort, läste och snackade en massa skit.
Har fått en ny löjtnant ombord som är jättetrevlig och rolig. Alla befäl ombord är trevliga men den här hon berättade vad de gjort med andra båtar under deras värnplikt och att vi också borde börja jävlas.
De hade bl.a. målat en av de andra fartygens vaktkur orange, det slutade med att de på det fartyget fick måla om allt, haha. Försöker planera lite grejer vi ska göra nu men vi vet inte riktigt vad än.

Det var tydligen första gången någonsin i hela världen som en sån här övning genomfördes. Känner mig väldigt speciell. För att skryta mer så befinner jag mig på en världsledande båt. Sverige är det land i världen som har det överlägset bästa ubåtsräddningssystemet. Belos, min båt, är huvuddelen.

Cissi som åkt till London också, hur avundsjuk som helst. Saknar den staden hur mycket som helst ibland.
Hoppas i alla fall att du får skitkul där borta och hinner göra en massa roliga grejer.

Kommer vara hemma på sista april, var det fest då eller???!??

Just ja, höll nästan på att glömma rubriken...

Öppnade mitt skåp idag, stoppade nyckeln i fickan på overallen. Glömde det och stoppade in overallen i skåpet.
När jag sedan skulle ha tag på nyckeln hade jag glömt det men kom ihåg det efter ett tag. Lyfte ut overallen och ut trillade nyckeln. Plockade upp den från golvet, sedan kom en annan in och lämnade ett papper till mig.
Efter det var nyckeln spårlöst försvunnen, som tur var hade jag ett annat lås som jag bytte till. Efter typ 15 minuters sökande hittade jag nyckeln - i papperskorgen. Hade slängt lite skräp och kastat nyckeln samtidigt.

En annan grej också - inse hur lyxig mat vi får där nere? Kockarna på båten är ju skitduktiga! Middagen igår till exempel bestod av Fläskfile och potatisgratäng, idag var det pizza. Det är alltid nybakat bröd till frukost och alla andra måltider för den delen. Middagarna på onsdagar är trerätters, helt sjukt vad bortskämd man är!

Finns dator med uppkoppling ombord, dock är det modem, vilket jag upptäckte igår. Jösses vad det är långsamt. Kändes som en nostalgitripp att höra uppringningen, haha.

Finns dock ett litet minus ombord, på Trossdäck där jag har min hytt, finns det ingen mobiltäckning. Kan därför kanske vara svårt att nå fram till mig ibland. Men men allt kan ju inte vara lätt här i världen.

PÅ måndag ger vi oss ut på våran första sjövecka, ska bli kul att få se vad det är tänkt att man ska göra ombord.
Vi ska bland annat gå målgång för en ubåt. Det innebär att en ubåt kommer att skjuta torpeder mot oss. Tur för oss är att de inte kommer vara skarpladdade men det känns häftigt ändå.

Sitter på Arlanda nu, var en väldigt "bumpy ride" hit från Ronneby. Blåste storm där nere så piloten varnade innan start för att det kunde bli "svår turbulens". Det blev det men jag är inte flygrädd så jag tyckte bara det var skönt att det hände lite grejer.

Plus också för att ni dragit igång "SPEF - The Game" igen. Riktigt kul, plus även för utmaningarna även om det kanske inte gått så bra!

Nu får ni ha det så jättebra allihopa!!!

O.

Brum brum

Var på hockey igår... Ojojoj, vilken stämning det var!
För er som inte såg det så vann Modo!

Första April idag också - någon som blivit lurad?

17.05 lyfter mitt plan från Gideå också. Känns lite jobbigt med detta eviga resande men det är alltid skönt att komma hem!
Som tur är är det en riktig kortvecka som väntar. Får åka hem redan på Onsdag, och då behöver jag inte åka tillbaka ner förrän måndag (annandag påsk).
Hur resorna ser ut då är lite av ett frågetecken, ser ut att vara fullt på flygen från Övik och jag ska ju till fjälls hade jag tänkt så jag har bokat en biljett från Umeå på måndagen om det skulle behövas för att slippa tåg från Sundsvall. Då kan jag stanna en dag längre i fjällen.

Min bil har börjat låta också, hål i ljuddämparen men förhoppningsvis hinner det bli fixat tills på torsdag då jag ska köra den dit upp.

Jag kommer definitivt att vara trött på onsdag kan jag säga, min vecka i Karlskrona ser ut såhär:
Måndag:
03.00 Upp för att marschera 11km med packning och allt.
På skjutbanan hela dagen fram till typ 20.00 då vi ska gå de där 11km hem också...

Tisdag:
Skjutbanan från 0700-1600.
Efter middag så är det vapenrengöring till typ 21-22 någon gång.
Efter det blir det firande och fest eftersom att vi klarat av våran GSU (Grundläggande SoldatUtbildning).

Onsdag:
0600 Uppstigning (om man överhuvudtaget kommit i säng)
Lämna in allt materiel, städning och hemresa.

Kommer vara trött!

Ha det bra!!!!

O.