Pubkväll.

Jag har börjat använda min vinterjacka mer frekvent nu. Inte för att det är kallare utan snarare för att det känns som att det är dags att använda den nu. Det är ju liksom sista november idag. Men när jag gick ut i förmiddags för att gå till skolan var det solsken och 8 plusgrader. Vinterjacka var inte alls nödvändigt. Det är såna kontraster mot ifjol. Samma dag förra året har jag skrivit i bloggen att det var -18 grader ute. Kul. Not. Man brukar ju säga att om "Anders braskar slaskar julen" och tvärtom. Anders menas alltså 30/11 då Anders har namnsdag. Det stämde inte i fjol. För hemma i Övik var det mer än 20 grader kallt på julafton. Så därför hoppas jag att det inte kommer vara så kallt i år. Typ fem minus och snöfall vore perfekt. Har i övrigt spenderat en del av dagen i skolan. Sammanställandes en enkät. Och färdigställt en quiz. Ikväll är det Mälekon som har linjeföreningspub på Kåren. Det vill säga vi är ansvariga för lite aktiviteter och locka dit folk. Jag kommer i Civilekonomernas regi hålla en quiz med jultema. KUL! Och från Mälekons sida kommer det ske en pepparkakshusbyggningstävling. Väldigt långt ord men det kommer säkerligen bli riktigt kul! Och som jag nämnde tidigare är det Anders som har namnsdag idag. Det råkar vara mitt mellannamn så jag har namnsdag idag. Därför hade jag fått ett trevligt brev idag från mina kära föräldrar. Fint fint. Och lite lotter också. Tyvärr blev jag inte rik denna gång, men förhoppningsvis snaaaaaart. Av en ren händelse (eller dålig fantasi??) råkar det vara så att det är Oscar som har namnsdag imorgon, det vill säga jag igen. Att det råkar vara så att de som kom på vilka som ska få ha namnsdagar valde att stava Oskar med k istället för c tror jag medfört att de eftersöks av spöken ännu idag. Vilken skam! Nej, nu ska jag försöka ordna mig lite käk. Om en dryg timme ska jag till Kåren och förbereda lite grann. Matlåda till imorrn behövs också då en heldag i skolan väntar. O.

Kontraster

Tänk vilken skillnad. Min utsikt för ett år sen och min utsikt idag.


Ett steg på vägen

Idag avklarades våran presentation i den nuvarande kursen. Så skönt att ha den gjord. Vi har även planerat hur grupparbetet ska läggas upp de kommande veckorna. Bra planering!

Dagen har även bjudit på fantastiskt många skratt. Och att vara hemma innan fyra känns som en överraskning denna veckan. Nu har jag dock ett stökigt hem att ta tag i. Tänk om någon kunde komma och göra det idag. Gärna laga mat också.

Det känns så konstigt att det redan nu till helgen är första advent, för det är väl så? Idag har det varit 8 grader varmt och solsken ute. Gräsmattorna här är riktigt gröna, och höga. Det skulle inte alls kännas dumt om någon fick för sig att klippa gräset. Men det brukar väl inte behöva göras i slutet av november?? Den 24 november. Mindre än fyra veckor tills jag åker upp till Övik över jul. Exakt en månad till julafton. Är det någon som törs säga emot om jag gissar på att vi får se en grön jul i år?

Nu ska jag ladda lite batterier för att ta tag i städningen sedan. Har även en drös med tvätt att vika och sortera. Det är tur att det går snabbt när man väl tar tag i det. Sedan ska jag fixa mig en middag och kanske ta tag i min distanskurs nu också. Har inte börjat alls med den ännu. Kan nog behöva kolla upp lite där... Något jag vill tipsa om sedan också är den nya frukost jag börjat äta. Gröt. Inte nån vanlig havregrynsgröt utan en blandning med havregryn och frukt tror jag det är. Nu orkar jag inte plocka fram påsen och se exakt vad den heter men den är faktiskt helt okej. Och känns som ett bra alternativ till att inte äta frukost alls. Och det är riktigt härligt att äta något varmt på morgonen nu när det ju ändå är lite kyligare ute än under sommaren. Marginellt iaf...

O.

Lättnad. Och inte.

Sitter här hemma. Lättad men ändå inte. Har idag på allvar dragit igång plugget. Gick under eftermiddan lös på kursboken efter grupparbete och arbetsmarknadsdagsfix i skolan. Lyckades utan att slita mig igenom ett kapitel. Hur segt som helst. Fackengelska är verkligen inte min starka sida. Efter ett par sidor så slutade jag att ens försöka läsa om meningarna, helt meningslöst för även om det skulle innebära att jag förstår ett ord till finns ändå 4 kvar som man inte förstår. Det jobbiga är att jag måste läsa fyra kapitel till såhär noga. Vi ska nämligen själva hålla i föreläsningarna i denna kursen, snacka om att läraren gör det lätt för sig. Det faktum att halva boken ska vara läst till tisdag och andra halvan till torsdag. Puh. Helst när hela tisdagen går åt till arbetsmarknadsdag. Och om det nu är så att man tror att man ska få slappna av när man klarat den boken så är det så att jag sedan har 2 veckor på mig att läsa ut en ännu tjockare och texttätare bok... Därefter är det konsultuppdrag som ska göras på 1 vecka. Och därefter är det jul/nyår i Övik. Nånstans däremellan ska jag förhoppningsvis även hinna klämma in en hel del plugg på min distanskurs.

Jaja, ikväll är det lugnt. Imorrn dyker jag ner i boken igen. Ordentligt. Lite ljus, lite vindruvor och lite vatten har jag med mig denna soffkväll. Tv och dator. Det låter nästan lite tragiskt. Men med tanke på den tid som ligger framför mig (och bakom) känns detta SÅÅÅÅ behövligt!

O.

Jag gillar annorlunda idéer

Jag gillar annorlunda idéer. Och en som jag fallit pladask för idag är Mälardalens Högskolas nya programkatalog. Idén är så bra, men ändå så svår att komma på. Men vem vill inte "börja sin resa" på en Högskola där programkatalogen ser ut såhär;

Vem kom på denna idén? Ett geni skulle jag säga. Snacka om att gå så långt ifrån de alltför ofta alltför lika katalogerna som man fick hem från diverse universitet/högskolor. Jag gillar't.

Dagen i övrigt? Arbetsmarknadsdagsförberedelser. Konsultuppdragsjakt. Massiv städ- och sorteringsinsats. Nu tycker jag att jag gjort mig förtjänt av en avokado och en lugn kväll i tv-soffan. Imorrn fortsätter konsultuppdragsjakten. Förhoppningsvis dimper det även ner lite böcker i brevlådan. Eller ja, helst hade jag sluppit både att få hem de och att behöva läsa de. Oh well...

O.

En transportdag...

Denna dag har bara transporterat mig framåt. Den vecka som varit och avslutades med en helg där dygnsrytmen förändrats så enormt att jag idag ännu har söndag. Luleå bjöd på minusgrader. På inspirerande föreläsningar, workshops och diskussioner. På fantastiskt inspirerande människor. På en enorm glädjekänsla. Men vi tar det i ordningsföljd.
Vår resa inledde med att vi blev sittande i ett stillastående plan på Arlanda. En repa satte käppar i hjulet på vår resa till Luleå. Men duktiga tekniker polerade planet så det var säkert finare än nånsin när det landade på ett kylsaget och fruset Luleå flygplats. På Universitetet möttes vi av en ren! Att den var uppstoppad var det inte många som brydde sig om, för att få se en ren var det många som hade hoppats på. Fredan och lördan bjöd på mycket inspiration och samtal. En sittning med norrlandstema där vi fick se allt från thailändska bärplockare till renar eller oss själva som gick klädda som "skoterled". Lördag kväll bjöd sedan på en av de mest fantastiska upplevelserna i mitt liv. Under kvällens bankett utsågs "Årets Förening 2011" av SERO (Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation) och det blev Mälekon, min egen förening. Att sitta där och höra en motivering som avslutades med "Årets förening är Mälekon" gjorde att jag blev alldeles skakis. Att sedan kliva upp på scenen och titta ut över en sal med 150 stående applåderare var fantastiskt. Och att få göra det tillsammans med 12 helt underbart duktiga Mälekonkollegor, den känslan kan inte beskrivas, det var enormt stort! Det gick upp för mig hur det känns att se sitt barn lyckas med något. För lite så känns det. Det arbete som vi lagt ner och som lett Mälekon dit vi är idag är så värt det när man får denna bekräftelse! Och denna energin kommer jag leva på i resten av mitt liv skulle jag tro! Jag ryser bara av att skriva om det. Tårarna rann för många av oss denna kväll. Tårar av glädje!

Den natten bjöd sedan bara på sprudlande glädje. Insåg tidigt att jag aldrig skulle kunna somna denna natt. Det blev dans, det blev öl, det blev varma mackor i en källare på Universitetet, det blev snack i en korridor. Tidig urstädning av en sovsal som vi aldrig kommer glömma. Det var nämligen i den vi bodde när vi blev Årets Förening. Ett morgonflyg från Luleå skulle sedan ta oss till Arlanda. 8.00 satte jag mig i flygstolen, somnade, planet ryckte till lite grann och jag vaknade, tittade ut genom fönstret och såg att flyget fortfarande stod vid gaten. "Nu åker vi iaf tänkte jag", tittade ut igen för att ta en sista titt på Luleå. Upptäckte att det stod Arlanda. Undrade över om jag drömt allt. Insåg istället att jag sovit förbi hela flygresan. Kom hem till lägenheten vid 12-tiden. Hade en plan att hålla mig vaken till kvällen. Men efter att ha varit för trött för att äta upp min middag däckade jag i soffan vid 16.30. Vaknade tre timmar senare i en kolsvart lägenhet. Tänkte att nu får jag iaf lägga mig och sova (som om jag inte hade gjort det innan), reste mig bara och klädde av mig och somnade som en stock i sängen. Vaknade klockan 10 imorse. Nästan 17 timmars sömn. Och det har nog aldrig varit så välbehövligt. Aldrig så efterlängtat och aldrig så välförtjänt.

Denna vecka, vår första vecka som styrelsemedlemmar i Årets Förening, har dock inletts med en dag av lugn och ro. Trots massiv sömn har orken inte riktigt infunnit sig idag. Har dock skickat två paket och hämtat två. Handlat på ICA. Men det faktum att jag inte packat upp ännu eller plockat upp allt från mitt golv avslöjar att det inte varit någon effektiv dag. Imorrn däremot. Då. Kanske. Har faktiskt saker jag måste göra imorrn. Det ska fixas med lite lokaler inför vår arbetsmarknadsdag nästa tisdag. Det ska styras upp Konsultationsplugg och Konsultarbete. Det ska planeras för framtiden.
Och befinner ni er i Västerås på Onsdag ska ni utan tvekan komma förbi Kåren och med en öl eller två fira att Mälekon är Årets Förening i Sverige. Eller varför inte följa en av helgens föreläsare, Lee Wermelins, råd och ta ett glas vin och kanske träffar ni vänner för livet!

O.

Jobbig kurs.

Hade kursupprop idag. Och kursen känns extremt krävande. Eller såhär i förhand iaf. Och att de sedan gjort om kursen helt så att man inte kan dra någon nytta av att fråga de som läst den tidigare om hjälp underlättar inte. Typiskt. Jaja, fast det är väl så att man bör märka när man läser på D-nivå.

Förutom denna något negativa överraskning har jag hunnit med massor av trevligt. Återseende av gamla vänner. Därtill har vi även hunnit med en Ekonomkväll hos Handelsbanken här i Västerås. Extremt trevligt att samlas på deras kontor, snacka med de som jobbar där, käka pizza och dricka lite öl, vin osv. Tre timmar bara flög förbi.
Väl hemma så tog jag till slut tag i min packning. Och det kan nog vara så att jag nästan packat klart nu. Och jag inser också fördelen med en enorm resväska. Jag vet inte riktigt hur jag ska fylla min kvot. Fast iofs har jag säkert glömt en hel del som jag kommer komma på i natt och sen kommer jag sitta här imorrn bitti och undra hur fasen jag ska få med allt. 11.25 lyfter vårat SAS-plan till Luleå iaf. Sedan väntar tre fullspäckade dagar på Luleå Tekniska Universitet innan vi tidig(!) söndag morgon flyger tillbaka till Arlanda och är tillbaka i Vässan till lunch. Detta kommer bli fantastiskt roligt! Och det är så spännande att se vilka som blir SEROs nya styrelse och vilka som får alla utmärkelser som delas ut såhär i slutet av året. Samt enormt kul att se hur alla tolkar temat Norrland till fredagssittningen. Fantasin hos föreningarna brukar vara enorm.

Nej, nu ska jag försöka varva ner så man åtminstone får några timmars sömn inatt. Ha en bra helg!

O.

Jag och en kaosartad lägenhet.

Mitt lilla hem. Med ett golv som i nuläget fylls av halvt uppackade/nedpackade väskor. Sovsäck. Dammsugare. Kartonger med diverse innehåll. Kläder som jag inte ens vet hur de hamnat på andra ställen än i garderoberna. Och där mitt i allt sitter jag. Mitt i ett kaos. Fast det gör mig inte det minsta. Imorrn drar mitt MDH-plugg igång för terminen, har ju bara läst distans innan. Vet inte om jag ser fram emot att helt plötsligt ha föreläsningar med mera som är schemalagda. Roligare då att det på torsdag morgon väntar en resa till Luleå. En helg späckad med föreläsningar, nätverkande, sittningar, skratt och inspiration. En helg som inte har sömn schemalagt. Den har jag schemalagt till söndag eftermiddag. Dock måste det packas imorrn. Både upp och ner.

Sen måste jag erkänna att jag trodde det var sovdags redan vid 19 idag. Mörkret förvirrar mig. Och trots att jag spenderat en vecka i ett något mörkare Norrland har jag tydligen inte kommit underfunn med att det mörknar så tidigt som det gör. Men än på ett tag kommer ju inte det att förändras. Då gäller det att hitta andra saker som lyser upp tillvaron. Som en konferens i Luleå. Som en dator fylld av chattrutor med gamla och nya vänner. Som en fullspäckad morgondag. Eller något så enkelt som en avokado att mumsa på. Så enkelt kan det vara att lysa upp en mörk årstid.  

Hur som helst går jag nog inte och lägger mig än på ett tag. Min hektiska morgondag börjar klockan 13.15 och slutar vid 21-tiden någon gång. Jag tänker nog tvinga på mig själv en sovmorgon. Även om Norrbottenspackningen bör göras innan lunch. Oh well, jag vet vad som måste ner i väskan. Tyvärr är det massor i den som måste upp först...

Äh, vi hörs och syns och allt sånt där roligt!

O.

Det händer mycket!

Precis som det brukar vara i mina inlägg numer får jag börja med att ursäkta min sparsamma uppdatering. Hur som helst så ska jag i detta inlägg försöka samla de intryck som november hittills bjudit mig på.

Har haft en fantastiskt skön vecka i Norrland. Örnsköldsvik har bjudit mig på familj. Vänner. Natur. Svampplockning. Löprundor med pappa. Hockeymatcher. God MAT!. Stadspromenader. Naturpromenader. Djur. Frisörer. Nya byggnationer. Örnsköldsvik har bjudit på precis det som det brukar. Energi!

För energi kommer jag behöva. Den kommande veckan är nog en av de mer uppbokade och hektiska på hela hösten. Imorrn väntar en förmiddag av fix, listan är ganska lång. En eftermiddag där jag ska hålla en gästföreläsare sällskap och snacka med andra studenter. En kväll där en utklädnad på temat Norrland ska ordnas. En tisdag följer sedan med det fix som inte hanns med under måndagen. Handling av viktigheter. Styrelsemöte. Pluggfix. Sedan väntar en onsdag med kursupprop och eventuellt en kväll hos Handelsbanken. Till detta kommer även förmodligen en del grejer jag glömt. Som packning, både uppackning och nedpackning. För torsdag morgon bär det åter av till Arlanda. Konferens i Luleå väntar sedan hela helgen lång. Någon gång tidig eftermiddag på Söndag bör jag, slutkörd, vara åter i Västerås. Förhoppningsvis kan måndagen därefter bjuda på en efterlängtad vila. Fast veckan i Övik har gett massor av energi. Den kommer behövas och den kommer förbrukas.

Något som är äckligt skönt är att jag körde en enorm städning och rengöring av min lägenhet dagen innan jag åkte till Övik. Nu är det så rent och städat här hemma. Avslappnande! Nu ska jag försöka att så smått börja förbereda mig för att sova. Och jag kommer nog drömma om kantareller och den fantastiska vecka som väntar!

O.