Sov gott Farfar!

Idag är en dag som jag kommer minnas länge. Och alltid bli lite ledsen på. Förhoppningsvis kommer det i framtiden bli en dag för minnen att dyka upp. En dag att minnas.
Min farfar somnade in idag. Han blev 90 år gammal och fick vara frisk och klar fram till bara dagar innan han somnade. Det försöker jag trösta mig med. Men det är ingen höjdare. Så fort jag pratar med någon ur familjen, vilket har blivit ett antal gånger denna kväll, och nu så går det inte att hålla tårarna tillbaka. Men det är skönt att få släppa fram de. Det är något befriande i att gråta.
Nu ska jag tända ett ljus. Ett ljus som blivit lite förknippat med ledsamma kvällar, senast det brann var när Zorro somnade in. Och när jag saknar någon brukar jag tända det. Nu ska det få tändas igen och till det ska jag ta en whisky och skåla med farfar. Och hoppas han får prova massa varianter vartän han nu är.












Vila i frid farfar!! Jag älskar dig. Varje gång jag äter en tunnbrödmacka med gravad lax kommer jag tänka på dig. Och en massa andra gånger också...

O.


All I did was blink twice...

Har jag blivit döv eller sov jag bara alldeles för gott? Jag kom hem från en produktiv förmiddag på skolan. Vi är typ klara med vårat PM nu. Ska lämnas in imorrn så vi har tills dess på oss att finslipa. Kom alltså hem, öppnade "balkongdörren" och la ut en handduk och kudde på golvet. Sedan lapade jag sol i typ två timmar innan den tyvärr försvann. Men under denna tiden somnade jag en halvtimme. Och under den tiden lyckades någon ringa mig, från skyddat nummer så klart, så nu vet jag inte vem det var, ifall det var något viktigt. Vilket det skulle kunna vara, hoppas inte. Men de lär väl ringa tillbaka. Var en timme sen nu. En och en halv till och med...

Hur som helst det var riktigt gött i solen. Blåste lite kallt om tårna men de var ju precis vid dörröppningen så det kan ju vara därför. Blåsten och de sporadiska molnen gjorde att jag valde lägenhetsgolvet istället för våran ännu oklippta gräsmatta. Undrar om de glömt bort att den ska klippas? Vi kan snart ta hit typ en häst på sommarbete eller nåt sånt...

Dagens snackis på internet verkar dock inte vara Regulatorns gräsmatta utan Israels attack på hjälpkonvojen till Gaza. Missförstå mig inte nu, det är riktigt illa det sätt som Israel beter sig på mot Palestinierna, det är lika hemskt att det verkar som att attacken skedde på internationellt vatten. Däremot har jag svårt att tro att Israel inte hade en väldigt bra anledning att göra detta. Tidigare liknande aktioner från omvärlden har resulterat i att båtarna tvingats in i israeliska hamnar och förnödenheterna sedan förts därifrån till Gaza. Något som dock gett palestinska terrorister mycket utrymme i media. Är det bara jag som undrar vad Israel trodde fanns ombord dessa fartyg? Vapen? Terrorister?
Har sett några Israel-förkämpar eller vad man ska kalla de tycka det är okej att det blev som det blev eftersom det fanns "aktivister" ombord. Kanske har de missat att en aktivist sällan är detsamma som en terrorist. Aja, det är bara att hoppas att förnödenheterna kommer till de som behöver de och att de som blivit dödades anhöriga får veta vad som egentligen hände.

Nej, nu blir det till att fortsätta vänta på att den som ringde hör av sig igen. Have a nice day!

O.

nej, nu får det ordna upp sig tycker jag...

Var inte så bakis när jag vaknade imorse men den nivån har hållt i sig hela dagen. Segt och störande. Det var iaf kul igår även om kvällen blev sjukt konstig. Först blev "förfesten" här hemma hos mig mycket längre än vi hade tänkt. Det resulterade i att vi missade nästan hela Börsbärsen. Hann med att köpa en öl till lägre pris iaf. Vi blev sedan kvar där ett par timmar innan vi skulle gå till en klubb där vi hade VIP. Det visade sig dock att hon som det stod på redan hade gått in och efter att ha snackat med en riktigt otrevlig vakt blev vi i kassan nekade att gå in eftersom vi inte kom alla 30 i ett sällskap. Även fast vi innan fått veta att det skulle vara okej att komma i grupper. Dock fick vi sedan veta att det var folktomt så det var nog lika bra att vi valde att gå därifrån istället för att betala inträde. VI gick istället till en pub och satte oss där istället. Klart mer folk och efter en stund kom de som tog sig in på klubben även dit eftersom det var så lite folk. Konstigt eftersom det ju är lönehelg.
Aja, till slut tog jag mig hem iaf och idag har jag nog inte tänkt gå ut alls. Sitter vid mitt köksbord med fransk balkongdörren öppen och lapar sol. Riktigt skönt men det drar lite kallt om fötterna. Sedan är det ett muller som kommer nu och då. Jag trodde först det var åska men finns inga moln. Kanske är bakom mig.

Så är det

O.

Detta flygstrul...

Idag fick jag, äntligen, tillbaka pengarna från City Airline för min bokning mellan Västerås-Umeå t o r. En flygresa som blev inställd redan tre veckor innan den skulle ske. Pengarna skulle betalas tillbaka så snabbt det gick. Dock var detta i samband med att alla begärde pengar tillbaka kring värsta vulkanaskmolnet (skäms på mig för att jag fortfarande inte skickat iväg mitt krav...) men idag kom pengarna iaf. 4 veckor senare... Huvudsaken man får de. Och nu var det ju inte tokmycket pengar det handlade om. Men att ligga ute både med pengar för de biljetterna samt det jag ligger ute med för Londonresan har gjort senaste månaden lite knaper. Men man överlever ju.

Så då undrar ni ju såklart vad jag gjorde av dessa nyinsatta pengar. Jo jag spenderade en del av de direkt. Köpte en flygresa hem till Norrland. Nu är sommar"lovet" inte långt borta. Den 10e juni åker jag hemåt. Blev ungefär samma pris som med tåget att flyga till Umeå med två incheckade väskor (norwegian så då får man ju betala för de). Det positiva är ju att man slipper kånka på en massa väskor mellan tåg vid byten och klämma in på buss och sånt. Så skönt att bara lämna bort de på arlanda och hämta de igen i Umeå. Nu får jag ju förmodligen hitta nån bra lösning för att få mig och min sommarpackning med ner till Örnsköldsvik men det ska nog ordna sig.

Något jag gissar på är att jag börjar jobba ganska direkt. Och sen är det nog ingen rast ingen ro förrän man åker tillbaka ner till Västerås igen. Blir som det känns nu kring en vecka innan skolan börjar. Dvs kring 23-24 augusti. Men det kan lätt förändras. Har inte bokat någon sån resa än iaf.

Då undrar ni såklart vad jag annars gör. Igår hann jag med att se tre filmer. Först "The Proposal" (lite smårolig men annars ganska förutsägbar), därefter "The Hangover" (som jag förmodligen är sist i världen att se... kanske. Helt tokrolig var den iaf. Satt och skrattade mig igenom hela filmen). Dessa båda såg jag på min "storbildsskärm" (12 tums laptop-skärm) men som jag brukar säga ju närmare ögonen man har den desto större blir ju skärmen... För att avsluta filmdagen blev det "Alice i underlandet" hemma hos Niklas på kvällen. Han har ju hemmabio med projektor och jätteduk så det var viss skillnad. Men sitter man långt ifrån blir det ju typ samma sak... eller?!
Idag har det varit PM-arbete i skolan 8.30-13. Vi fick en hel del gjort och nu är vi inte långt från klara. Vilket är bra eftersom det ska skickas in på tisdag kväll. Ikväll blir det nog lugnt tror jag. Kanske lite greksallad och film. Såg att Heartbreak Kid gick på tv. Den är ju ganska rolig har jag för mig. Vill minnas att jag såg den på bio när det begav sig men minnet kan svika mig.
Imorrn däremot händer det grejer. Har tvättid men nu är det inte det som är det "häftiga". Förhoppningsvis blir det jättefint väder och på kvällen har Unga aktiesparare (typ vi i ekonomföreningen...) här i Västerås anordnat BörsBärs på en bar här. Det går ut på att det först och främst är "studentpriser" men att priserna pendlar som på börsen. Det som det köps mycket av stiger priserna på medan det som inte köps blir billigare. Jag har ingen aning om hur kontrollen av detta sker men jag tycker det låter riktigt skoj.

Så, då vet ni lite mer. Hur glada blev ni inte över det??

Kan också säga åt mamma att väskan ännu inte packat upp sig själv så jag fortsätter enligt pappas spår att nån gång händer det. Eller så tar jag tag i det nu. Kanske får göra det. Men det är ju AFV på tv. Aja, efter det...

En sak till också. När jag började skriva detta hoppade tangenten "Å" lös. Det var inte nådigt svårt att få tillbaka den. Usch vilket äckligt pillerjobb...

O.

Valkompassen...

För nån vecka sen kom "Valkompassen" upp på svd.se. Jag gjorde den några gånger men tyckte varje gång att Sverigedemokraterna kom väl högt på min lista. Varenda gång jag gjorde den blev jag Kristdemokrat. Var lite av en chock så jag gjorde testet tre gånger tror jag. Samma sak varje gång.
Så idag tänkte jag göra testet en gång till, bara för att... Och nu var det lite nya frågor. Bra såna tycker jag. Och nu blev resultatet inte detsamma. Dagens resultat kändes klart bättre än de tidigare. För några månader sedan var jag helt säker på att jag aldrig skulle kunna rösta på Alliansen. Men efter att de rödgröna la sitt budgetförslag och efter att ha hört en del föreläsningar från framstående ekonomichefer har jag helt bytt inriktning.
En sak med de rödgrönas budget tycker jag var snacket innan om att alliansen sänker skatterna och det är dåligt (typ så lät det ju). När de själva lägger sin budget så "godkände" de 69 av 72 miljarder i skattesänkning har jag för mig att det var. Snacka om dubbelmoral. Istället ska vi höja skatten på bensin, sprit, tobak osv. Snälla ni om ni nu tycker det är dåligt att de sänkte inkomstskatterna kan ni väl höja de istället. Aja, jag ska inte bli för politisk än... Men det är svårt... Haha, här kommer mitt resultat i valkompassen iaf. Får prova igen om nån månad och se om det är nån skillnad.



Så kan det gå. Tycker fortfarande att Sverigedemokraterna ligger onödigt högt men samtidigt har jag aldrig läst igenom vad de står för, förutom invandringen då. Så det skulle ju faktiskt kunna vara så att jag håller med de i mycket men så länge de har den ställning de har till invandringen kommer jag aldrig att rösta på de.

Aja, ha en bra torsdag Sverige!

O.


Hoppas på energi...

Tänkte börja med en fråga; Kan man bli utbränd av att inte göra nånting?? haha

Idag var det upp tidigt och iväg till skolan.

Men innan jag berättar det måste jag berätta vad som just hände. Plingade på dörren. Kollade genom titthålet och såg en kille jag verkligen inte kände igen. Öppnade och han såg lika förvånad ut. Frågade efter "Jonte?". Nej, sa jag ingen sån här. Då kom han med den så härliga kommentaren som han verkligen inte är den första jag hör kläcka.
"Va? Han har ju också en sån här" och pekar på ringklockan "Friedman alltså". Haha, jag gav honom det mycket upplysande svaret om att en sån har alla. Och Friedman är alltså inte mitt, eller "Jontes", efternamn utan förmodligen tillverkaren. Haha, jag tycker den är klockren iaf. "Heter du också Friedman?"

Då forsätter vi med dagsrapporten. Förmiddan spenderades på skolan. Efter skolan en sväng på stan och sen hem och sen en sväng på ICA. Sen hem och där har jag varit sen dess. Ganska skönt att slappa och ta det lugnt men jag känner att jag trots en lugn dag är sjukt trött. Kommer sova gott i natt. Tur jag är helt ledig från skolarbete imorrn. Blir sovmorgon och förhoppningsvis sol och då en dag ute på gräset. Det ser jag framemot! Bara solen dyker upp...

Nu ska jag se och uppröras till Arga Snickarn. Hur fan kan en hyresvärd vara så jäkla kass?? Blir så upprörd. Men samtidigt blir jag så glad över vilka snälla människor det finns som kan hjälpa de som drabbas av så hemska hyresvärdar. Heder åt de!

O.

Grått är flått(?)...

Idag både bannar jag och berömmer vädret. Det är regn och mulet. Det dåliga med det tror jag att ni alla förstår. Ni kanske också förstår att när det regnar så är det mulet så det kanske var onödig information. Vilket som så är det positiva med detta att jag inte orkar pallra mig iväg till ICA och köpa nåt som kan dämpa mitt sockersug. Egentligen finns det inget gott socker på ICA så det skulle förmodligen sluta med att jag köper avokados eller nåt sånt. Men iaf så får jag väl vara glad över det. Att jag inte får spendera lite av de pengar som kommit idag.

Annars så har jag varit till skolan på förmiddan. Började med att kämpa lite mer i vår företagsjakt för PM:et. Grant Thornton fortsätter att imponera på oss. Kontorschefen här i Västerås har varit hur hjälpsam som helst och när vi funderade lite över vilket redovisningssystem de använder sig av gav han oss mejladressen till deras ekonomichef i Stockholm. Vi skickade ett mejl till henne med lite frågor angående detta. En halvtimme senare hade hon svarat. Hur bra svar som helst och hon skrev typ att "Kom gärna med följdfrågor och ni får gärna ringa om ni vill". Så himla bra och engagerat av de. Helst när vi skickade till de fyra största revisionsbyråerna (Grant Thornton, Öhrlings PWC, KPMG och Ernst & Young) här i Västerås och direkt fick ett positivt svar från Grant Thornton. Öhrlings tackade nej till att delta medan de andra två inte ens har svarat. Ganska dålig stil när det ju är från MDH som dessa rekryterar de flesta nya medarbetarna. Man vet ju iaf var man själv helst vill söka jobb när man slutar. Inte känns det så kul med någon av de som inte ens svarade iaf...
Men vi ska ju ha ett handelsföretag också och det är där skon klämmer. De är ännu sämre på att svara och också sämre på att vilja delta. Förhoppningsvis har vi en lösning nu men om det också spricker får vi skippa handelsdelen helt och helt rikta in oss på Grant Thornton. Blir lite tunnare men våran handledare har sagt att det är helt okej så vi känner oss ganska lugna. Är en vecka kvar till inlämning och det vi har kvar gör vi på en dag. Så det känns ändå bra trots problemen.

Var även och hämtade ut tentan idag. Kollade igenom den och jämförde med lösningsförslaget och måste säga att jag är grymt imponerad av hur helt fel siffror och ingen logik kunde ge så mycket poäng. Det var så hemskt så jag satt och skrattade högt här i soffan. Men varför klaga, den överambitiöst snälla rättningen gav mig ju ett stensäkert VG. Och eftersom denna tentan är den som bestämmer betyget för hela denna kursen (30hp) så innebär det ju att jag har ytterligare 30 VG-hp. Eller vad man ska kalla de. Känner mig riktigt nöjd med mina betyg. Hittills är det bara G:et i Statistik som förstör. Men jag tycker nästan det ser bättre ut om det åtminstone finns nåt G. Kanske är jag partisk men jag tycker inte det ser så bra ut om det är enbart högsta betyg. Det är lite oroväckande tycker jag faktiskt. Självklart är det jättebra prestation men jag tycker det kan vara lite tråkigt. Ingen utmaning liksom... Jaja, grattis till er som lyckas iaf. Men det är inte mitt mål.

Fan, nu börjar jag bli hungrig. Dåligt att bli det redan. Måste ju vänta ett tag till... Eller så äter jag nu och nåt litet sen ikväll. Det skulle ju funka. Jaja, så får det bli...

På tal om annat. Jag har nu i två dagar suttit och tittat på min resväska och väntat på att den ska packa upp sig själv. Men det gör den inte. Folk säger att sånt inte händer men jag tänker såhär; "Nån gång måste ju bli den första!"

O.

Uppe bland molnen...

Via lite omvägar fick jag nyss reda på att resultaten för senaste tentan har kommit nu under kvällen. Loggade in på studentportalen och mycket riktigt fanns resultatet där. Och jag som hoppades, även om det kändes väldigt avlägset, att jag skulle ha klarat att skrapa ihop de 35/50 poängen som krävdes för ett VG men att jag egentligen bara hoppades på att klara den. Hur chockad, och LYCKLIG, tror ni jag blev när mitt resultat var 41 poäng!!? Jag har inte hämtat mig från chocken ännu. För eftersom 25 av de 50 poängen var teori och jag inte svarade på en fråga där värd 2 poäng och förmodligen hade något fel och chansade utan den minsta aning på 10 poängs räkneuppgifter måste mina chansningar ha varit ovanligt lyckosamma. Jag är så uppe i varv nu att jag lär ju inte somna på ett tag eller så somnar jag som en stock av lättnad. Tur det är Dum Dummare på TV så man får känna sig ännu smartare. Nästintill lite smart overload detta :p

Take care!!

O.

Ekonomernas avslutningsmiddag. Samt en helg i Örnsköldsvik.

Så är man då tillbaka i vardagen i Västerås igen. I fredags tog jag flyget upp till Umeå och åkte sen med syrran o fredrik ner till Övik. Eftersom farfar låg på sjukhus så bodde farmor hos oss. Blev god middag och senare under kvällen en sväng ut efter vägarna och lite "brottsligheter" utfördes för att förbereda för 90-årsfesten på lördagen. Farfar fick "permis" från sjukhuset för att åka på festen. Annars på lördagen så fixade jag och pappa med poolen och jag klippte gräsmattan. 4000 kvadrat tar ett tag även om man har åkgräsklippare. Men jag gillar't. Vart lite kallt på slutet dock då solen gick i moln.

På kvällen drog vi så hem till min kusin i Bonäset där hela familjen var samlad. Mycket trevligt hade vi det och maten som den inhyrda köksan lagade var helt fantastisk. Mums. På natten lämnade vi tillbaka farfar på sjukhuset och vi övriga åkte hem och sov.

Sen blev det söndag. Full fart kan man kalla den dagen. Flyg ner till Arlanda igen. Bussen hem till Västerås för att bara snabbt byta om och 10 minuter efter att jag kom hem åter lämna lägenheten. Sprang ner till Linda där Niklas också var och hällde i mig en öl innan vi typ 5 minuter senare gick ner mot  Varda. Där hade vi linjeföreningens avslutningsmiddag. Vi var tyvärr inte så många. ca 35 skulle jag tro men vi hade riktigt trevligt ändå.
Det fanns åtta priser som man fick nominera folk till. Alltifrån årets pluggis till årets kåtaste. Haha, priser delades ut till kille och tjej i varje kategori. Haha, det var riktigt kul. Jag var själv nominerad i fyra kategorier. Dessa var "Pluggis", "Roligaste", "Sexigaste" och "Kåtaste". Till den sista kategorin är jag dock väldigt frågande till hur jag blev nominerad men tack och lov så hade jag bara fått en röst så jag behövde inte stå som segrare i den kategorin. Till Pluggis var det bara två stycken som fått några röster och jag hade bara fått en där också så även den kategorin slapp jag vinna. Årets roligaste var jag inte heller. Däremot till min stora förvåning vann jag "Årets sexigaste". Haha, varför kan man fråga sig. Någon motivering fanns tydligen inte...

Efter restaurangen blev det efterfest här i mitt hus. När jag tröttnade och tänkte kila hem vid kvart i tolv ungefär öppnade jag dörren i den lägnheten för att gå ut. Där stod två Securitasväktare. Håhå, vi hade varit lite väl högljudda. Så efterfesten flyttade till ett annat studentboende i stan men jag valde att gå hem till mig och sova lite. Lång dag och skulle upp igen idag för att gå till skolan. I eftermiddag har vi styrelsemöte också. "Det är mycket nu"...

Hade gärna gått ut en sväng och satt mig men det blåser storm och trots klarblå himmel är det inte så jättevarmt. Synd. Men vi har iaf tittat in oss på en brassestol som de säljer på OK här bredvid. Det hade varit soft att ha en sån.

Ha det bra!

O.

#Saknad

Såhär ett år efter farfars 90-årsdag. Hans sista födelsedag presenterar jag det inlägg jag presenterade för ett år sedan. Saknad.

Idag fyller min kära farfar 90 år. Tänk vilken ålder. Jag kan bara gratulera. Tyvärr spenderar han dagen på Örnsköldsviks Sjukhus då han har en envis infektion som inte vill ge med sig. Hoppas att det blir bättre. Vore ju en bra födelsedagspresent.
Imorgon åker jag upp till Örnsköldsvik för att ha 90-årsfest på lördagen. Nu är väl frågan hur det kommer bli men jag ska ha en trevlig helg med familjen iaf. Redan söndag morgon återvänder jag till Västerås. Vi har Avslutningsmiddag för ekonomerna på stans finaste restaurang. Blir grejer det.
Men åter till födelsedagsbarnet. Grattis och hoppas du får en riktigt bra dag och att helgen blir alldeles underbar!


Farfar jag och kusin Johan en jul.


Farfar, Syrran, Farmor och jag för några år sedan :)



Syrran och Farfar på bröllop



Det som de flesta förknippar med min farfar, hans målningar. Good Job!!

Nu ska jag promenera iväg till ICA och köpa ett kuvert och frimärken och skicka iväg pappren till Irland och Ryan Air. Håll tummarna för oss de närmsta 30 dagarna :p

Trevlig helg, för nu är det faktiskt helg för mig.

O.

Hoppas hoppas.

Suttit och skrivit ihop ett brev med ersättningskrav till Ryanair för de dagar vi satt fast i London förra månaden. En hel del kvitton och ihopräkningar behövdes och en hel del text. Men nu är det verkligen så att en idiot skulle kunna gå igenom våra kvitton och krav utan att misslyckas. Iofs är Ryanair idioter men nu är det bara att hoppas.
Ska försöka komma ihåg att skriva ut brevet imorrn, behöver bara de sista personernas adress. Inte lätt när vi är sex stycken uppdelade på fem bokningar och ännu fler mer eller mindre gemensamma kvitton. Köpa ett kuvert och posta alltihopa till Irland. Sen ska det tydligen ta ungefär 30 dagar innan man får svar. Hur det svaret kommer se ut har jag ingen aning om men förhoppningsvis står det att era krav har godkänts och xxx.xx pund har satts in på era konton :)

Pengarna skulle verkligen komma väl till pass. Det dryga är ju att det inte finns varken e-postadress eller telefonnummer till de som sköter återbäringskrav hos Ryanair. Så segt. Då kommer man ju inte ha en aning om det kommit fram, om det gått igenom eller om det är några frågetecken. Eller om man själv undrar över nåt. Aja, Ryanair säger jag bara...

Nu ska jag förbereda mig på att gå till Kåren och käka middag där. Får se om det slinker ner nån öl till käket kanske. Annars känns det bara väldigt bra med att käka billig mat utomhus i gott sällskap. Det kör vi på :)

Ha en bra kväll!

O.

Jäkla väderomslag...

Hej alla glada. Och mindre glada.

Idag spenderade jag förmiddan på skolan. Sjukt varmt och skönt när jag gick dit och lika härligt på vägen hem. Efter att ha fått i sig lunch tog jag och grannen våra filtar och lite läsning och la oss på gräset utanför huset. Tyvärr var solen i moln men trots detta och endast tshirt och shorts som klädsel var det inte det minsta kallt. Riktigt nice. Och de korta stunderna solen tittade fram blev det riktigt hett. Efter ca två timmar kom det lite mörka moln och rätt vad det var började det ösregna. Blev till att fly in. Regnet höll väl i sig i 5 minuter. Sen var det väl mulet i ungefär en halvtimme till och därefter har det varit strålande sol. Men eftersom någon däruppe tydligen inte vill att jag ska vara utomhus idag har jag strejkat de senaste tre timmarna och hoppats att det ska börja regna. Men det gör det inte. Skit. I skrivande stund är det alltjämt strålande sol och 22 grader utomhus. Enda trösten är att grannhuset nu tar bort solen från våran lilla gräsplätt. Ha!

Men i övrigt njuter jag och längtar så efter sommaren. Sitta i soffan hela kvällen med shorts, t-shirt, balkongdörren öppen och barfota utan att frysa. Underbart. Tänk om man haft en uteplats att njuta på. Ah...

Idag bokade jag om mitt flyg på fredag för tredje gången. Haha, snacka om svårt att bestämma sig. Nej, men insåg att mitt tidigare flyg gick så tidigt att jag behövt ta flygbussen 05.15 och då fått vänta i timmar i Umeå på sällskap ner till Örnsköldsvik. Så jag bokade om till ett lunchflyg istället. Mycket bra beslut från mig måste jag säga.



Sedan är jag sugen på ett miljöombyte. Då menar jag inte byta bort Västerås. Är bara less på min lilla lägenhet så jag tror tre dagar i norrland kan göra mig mycket gott. Sen fick jag nästan spunk över min "otur" när jag bläddrade i StudentMetro tidningen jag fått i brevlådan. Läste den ute i gräset och vad tror ni det var för special om inte utlandsstudier. Jag dog lite inombords. Om jag får göra precis som jag vill de närmsta åren så kommer jag nog sluta med en studieskuld på multum och ändå inte ha gått ut skolan. Men jag kan bara inte låta bli att vilja plugga utomlands. Kina, Australien, spanska i Sydamerika, USA och varför inte en sväng i Europa också. Usch, vi ungdomar idag har för mycket valmöjligheter. Och för lite tid. Känns det som. Man har ju egentligen all tid i världen men det är ju så mycket man vill göra så det är svårt att känna att tiden kommer räcka till. Man lär ju ha tidsstress från det man är 17-44. Sen kommer man inse att man är gammal och inte har tillräckligt med pengar sparade för pensionen så penganojan håller väl i från 45-69. När man sedan går i pension inser man att man levt ett onyttigt liv och om man inte sköter sig kommer man tappa en massa år med sina barnbarn och så vidare. Det är nog fasen lika bra att lägga ner all noja och bara göra allt man vill och inte bry sig om tiden. Helt fantastiskt vore det...

O.

Gratulerer med dagen Norge.


Idag är det 17. maj. Norges nationaldag. Ungefär detsamma som när småsyskonen har födelsedag. De får alltid ett större kalas än man själv fick och bryr sig sällan när man själv fyller år. Då vill de bara ha en present de med.
Lite så känns det. Sverige är storasyskonet som snällt får titta på när lillebror får det enorma födelsedagskalaset man själv drömde om men nu vuxit ifrån. Istället väntar man snällt till Midsommar då man minsann super sig full och skrattar över att "såhär roligt har de minsann aldrig i Norge...".
Sen om tre veckor sitter vi där och ska fira våran egen nationaldag. Dvs den dagen som numera är röd och vi svenskar är tacksamma för det eftersom det ger oss en möjlighet att supa oss fulla dagen innan och ligga bakis hela nationaldagen. Det kallar jag att fira Sverige det :)
Möjligtvis ser man någon som viftar en svensk flagga. Möjligtvis är stadsbussarna utrustade med små svenska flaggor. Möjligtvis är det några barn eller fulla ungdomar som målat en svensk flagga på kinden. Men tänk chocken om du skulle se någon under 40 gå runt i folkdräkt??!! Man skulle ju tro att det var dolda kameran.


Nej, vi svenskar önskar nog oftast bara att nationaldagen ska ta slut. Så vi slipper känna oss kassa över hur patetiskt vårat firande är i jämförelse med det norska. Istället svär vi över att det inte blev Midsommardagen som blev nationaldag. För då kan vi minsann fira. När man tänker efter är det säkert fler svenskar som vet om när norges nationaldag är än den svenska. Jaja, vi är bättre på allt annat...

Hur som helst "grattis Norge...".


O.

Moder Jord är starkare än man tror ibland.

Mina föräldrar skulle imorse åka tillbaka till Örnsköldsvik efter några dagar i våran stuga ovanför Hemavan vid den norska gränsen. De hann dock bara ett par kilometer därifrån innan vägen var blockerad av fem meter jord, snö, lera (på höjden) och nästan hundra meter brett. Ett rejält jordskred som hade tagit med sig allt. Vårfloden där uppe är ovanligt extrem i år i och med att det är rejält varmt samt att det regnat. Så de fick vända tillbaka till stugan och sen dess har E12 som är vägen som passerar våran stuga stängts av på ännu fler ställen. Ytterligare någon mil bortanför raset har en bäck fått hela vägen att bli underminerad och nu avstängd. I en by intill Tärnaby där vi tidigare hade stuga har ett jordskred dragit rakt ner i byn Laxnäs. Sex meter hög lera, snö och is täcker nu flera hundra meter. På denna ort gick vägen sönder från bägge håll redan igår och nu kom det alltså ett jordskred. Tack och lov träffade det inga hus utan drog med ett förråd och en bastu. Men det känns lite som om det när som helst kommer bli någon människa som försvinner.

Lite bilder som jag plockat från diverse nyhetssidor (främst vk.se) samt en bild som pappa skickade;

Såhär kan det se ut där laviner/jordskred drar fram.


Här i Laxnäs har jordskredet dragit rätt över vägen. Titta bara hur högt det är. Vilka enorma krafter när det kommer skjutsandes utför bergssidan!


Här är det andra stället där man fått stänga av E12:an. Stintbäcken.


Många vägar är helt av och hundratals människor är isolerade. Många säkert utan mat eller möjlighet att åka och handla.


Det var hit fram som mamma o pappa kom. Bilden är tagen av en busschaufför som gick ända fram till raset och tittade hur det såg ut.


Denna bilden tog pappa. Det stora mörka där vägen "tar slut" är lermassorna. Enligt busschauffören var det ca 5 meter högt och nästan hundra meter brett. Av rädsla för nya ras skyndade sig mor o far tillbaka till stugan och verkar ha det skönt i sol och värme. Men det blir några extra dagars ledighet.

För är det nåt som ingen verkar veta är det när vägarna kommer öppna igen. E12 är den väg som prioriteras men så länge vägen går sönder på alltfler ställen kommer det dröja innan de når det rasområde som päronen fick vända vid. De kommer ju börja från Hemavan/Tärnaby hållet och jobba sig upp mot den norska gränsen. Men i nuläget är vägen helt förstörd på tre ställen. Och det är bara det som folk sett nu. Någon expert har aldrig kunnat ta sig förbi det första stoppet. Så mellan raset på nedersta bilden och översvämningen i Stintbäcken är det en sträcka på ett antal mil som är okontrollerade. Förmodligen kommer inget vara lagat ens under morgondagen. I och med att fler ras, översvämningar och undermineringar inträffar hela tiden blir arbetet hela tiden framflyttat. Bara att hoppas att maten räcker. Annars blir det till att gräva i sopcontainrar eller ge sig ut och försöka fiska upp nåt att äta. Jag tycker det låter som om det kan vara spännande men bilderna är helt sjuka och tänk då hur mycket värre det lär vara i verkligheten!?!

Aja, hoppas ni haft en bra helg!

O.

Lovely weather for a sleigh ride together...

Jag har ännu inte bestämt mig över hur jag mår idag. Var på BMB igår. Uppe i okej tid idag och kände mig tillräckligt pigg. Gick till ICA och fixade en grej åt päronen. Därefter tog jag cykeln(!), ja ni läste rätt jag cyklade, ner till centrum och köpte mig en vinare och några öl. Ikväll är det sagt att det ska bli grillning. Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska satsa på. Kroppen är helt slutkörd. Fasen fyra dagars festande förra veckan och tre dagar denna. Inte bra. Eller det beror på hur man ser det. Har ju varit riktigt kul men min kropp är inte så förtjust i det längre. Längtar tills jag får ligga hela dagen imorrn utan att göra nånting och sen ska jag vara nykter i minst 4 dagar. Det blir grejt.

Nu väntar jag på att Backte ska höra av sig. Har lite frågor att ställa men inget som är nån "kris". Lite om kvällens upplägg bara. Sista helgen innan en av kamraterna åker till Afghanistan. Jag tycker själv det är helt fantastiskt att Svenska soldater ställer upp och skyddar civila människor i krigshärdar runt om i världen. Sverige är ju ett litet land men vår militär (soldater, marin m.m.) är världsledande. Därför vore det sånt slöseri med denna enorma kompetens och alla resurser som lagts ner på detta om försvaret får utstå en massa neddragningar. Försvarsfrågan är faktiskt en av de frågor jag tycker är viktigast inför valet i år. Det och att den svenska ekonomin kommer må enormt mycket bättre om förmögenhetsskatten inte återinförs. Allt kapital som kommit in i Sverige i och med bortförandet av denna har inneburit enormt mycket för alla som förvaltar dessa summor. Och det får så mycket ringar på vattnet.
Jaja, jag ska inte bli för politisk nu. Tycker fortfarande att det är alldeles för tidigt att engagera sig i detta. Jag brukar ändå aldrig bestämma mig förrän jag står med kuverten i handen.

Nästa vecka kommer annars i princip bara bestå av pluggande måndag-torsdag. Åtminstone är det förhoppningen. För det beror väldigt mycket på hur de företag vi har kontakt med väljer att svara på våra frågor. Vi skriver om skillnader i internredovisning mellan tjänsteföretag och handelsföretag. Har kontakt med en matbutik och en revisionsbyrå.
På fredag sen ska jag sätta mig på planet upp till Umeå. För att därifrån sedan ta bussen ner till Örnsköldsvik och träffa familjen igen. På lördag är det tänkt att vi ska fira farfar som fyller 90 på torsdag. Men nu ligger han på sjukhuset så vi får väl se vad det blir av det där.

Aja, gud så seg jag blev. Börjar bli lite hungrig fast ändå inte.

Åh, det är jättefint väder här idag. Har varit ute på gräset ett tag men filten höll inte tätt mot de senaste dagarnas regn som inte hade hunnit torka upp. Så efter ett tag gav jag upp och gick in igen. Men skönt är det att det äntligen känns som att sommaren är på ingång.

Nej, nu ska jag tacka för mig. Detta blir ett av de mer spretiga inlägg på senaste tiden.

O.

Äh, glöm vad jag sa...

Skit i att jag skrev lugn kväll med chips i förra inlägget. Nu blir det partaj. Tror jag. Om de inte luras. Aja, jag har gått från död till pepp på en halvtimme. Vad jag är pepp för har jag däremot inte bestämt än. Men alkohol brukar alltid slinka ner. Så vi kör på det! 

O.

Vilken runda...

Efter en förmiddag i skolan med PM-plugg blev jag så less på regnandet att jag bestämde mig för att ta en shopping-runda på stan. Lite födelsedagspresenter liksom :)

Sagt och gjort, i ösregnet gick jag ner, med paraply förstås. Köpte mig en skjorta och en slips och lite småtrams. När jag bestämde mig för att jag var färdig upptäckte jag att jag hade lämnat mitt paraply nånstans. Vilket skit. Blev till att köpa ett nytt. Tro fan om det när jag då går hem inte ens regnar. Inte ens en droppe. Så fick inte ens använda mitt nya paraply. Köpte förresten nya kostymbyxor också. Dressmann är bra för sånt där krams som man inte vill lägga mycket pengar på. Kavaj är en grej som man gärna lägger pengar på men kostymbyxorna känns mer som en grej man lika gärna kan snåla med.

Hur som helgen hoppas jag blir lugn. Har varit mycket olugnt den senaste tiden. Tror kroppen kan må bra av att slappa hemma. Kanske köpa hem lite chips och se en film. Ja, så får det bli. Imorrn ryktas det om bra väder. Tycker jag låter mycket lockande. Sol och över 20 grader bör betyda att jag tar en bok, filt och lägger mig i gräset utanför huset. Eller nån annanstans. Utomhus ska jag vara iaf.
Hm, nu var det det där med chipsen. Får nog ta en liten promenad till ICA och inhandla lite. Bra helgsnask. Hittade en köttbit i frysen som nog är kvar sen mor o far var här. Det blir en bra middag. Hoppas bara det går nån bra film på tv. Annars får man väl tanka någon. Så är det att vara ungdom idag.

Ha en bra helg!!

O.


Elbafest och födelsedag.

Igår fyllde jag år. Kul kul. Men snart har man väl ändå gjort det för sista gången kan man hoppas. Spenderade dagen med pm-plugg på skolan och sen på kvällen var det Stora Elbafesten. Eftersom jag i ett onykter tillstånd för två månader sedan sa att jag skulle gifta mig med Anna Bergendahl fick jag bära en tiara och en skylt runt halsen med en bild på henne. Tyvärr började det ösregna när vi väntade på båten så jag använde skylten som regnskydd. Det gjorde att den böjde sig och snarare blev till en haklapp än en fin skylt :p Hur som helst så försvann båda två ganska snart efter att jag kom iland på ön.
Efter ett tag fick jag dock igen tiaran på dansgolvet men den försvann igen och när kvällen var slut var båda två spårlöst försvunna. Aja, det var fint så länge det varade.

I övrigt var det mycket som hände på denna ö. Pga tiaran (tror jag) fick jag en rejäl kyss på kinden, från en kille... Hmm. Sen fick jag också nån tjej på dansgolvet som greppade en över hela(!!) kroppen och var mer intresserad av vissa områden om vi säger så. Det var sjukt läskigt. Eller hon var så lång bara. Det gjorde det hela lite otrevligt. hade hon varit kortare hade jag nog inte varit så svår. Nu fick jag fly fältet istället. Haha, nej, det hände väldigt mycket där ute. Natten avslutades sedan med promenad hem i regnet och sängen vid halv fyra imorse. Puh.

Idag har jag ätit pizza, chips och druckit cola. Sen en massa slötittande på tv hos grannen. Nu hemma en stund innan vi ska köra våran specialitet. Grekisk sallad till middag. Och ännu mera läsk. Världens onyttigaste dag. Men åt ju ingen tårta igår så det jämnar nog ut sig.

Åker hem till Örnsköldsvik en kortis nästa helg (fredag till söndag) Farfar fyller 90 på torsdag och vi ska fira honom på lördan så då måste man ju hem en sväng. Skulle ha åkt torsdag men har en hel del i skolan så det fick bli ombokning till fredan.

Nej, nu ska jag skratta lite åt AFV innan jag går ner för middag.

O.

Vintrosa...


Är inte detta ganska kul? Det tyckte vi iaf på väg hem från Karlstad.
Man förundras över vem som kommer på alla dessa ortsnamn. Hur gick det till när detta namnet dök upp? Lite söl på festen eller finns det någon annan förklaring?

Aja, nu ska jag kila till skolan. På min egen födelsedag. Woho... Men ikväll är det min enorma födelsedagsfest ute på ön Elba. Flera hundra goa Västeråsare kommer vara där och fira med mig. Det ska bli kul!

O.

Bilder från Karlstad och SM :)

Idag händer det grejer. Jag ska plocka ihop lite blandat götta av fina bilder från världens bästa dagar i Karlstad. Jag vill typ flytta dit och bo i en grympasal i resten av mitt liv. Who's with me??!


Förfest innan Asiensittningen hölls i våran bostad, kallas i folkmun i Värmland för "gympasal", exotiskt. Egentligen hölls alla för- samt efterfester där. Mycket lämpligt studentboende :)


Här under "Ägget" hölls Asiensittningen. Karlstads Universitet är sjukt fräscht. Typ oväntat fräscht för nåt som ligger så nära Norge.




Såhär ser man ut om man kommer från Asien och är Mälekon. Missuppfattning av temat ligger bakom våran Asienutstyrsel. Jag är dock helt klädd i "Made in China"-plagg så det borde vara poäng. Tyvärr vet jag inte var hatten är tillverkad. Men den är tydligen gjord i "100% STRÅ". Kan vara bra att veta. Något annat som den är, är bosatt i Karlstad. Man kan även kalla den försvunnen men var anmäler man "saknade stråhattar"? Någon som vet??


I Aulan hölls finalen i SM i ekonomi. Jag och mitt lag blev officiellt på en åttonde plats. Vi är ganska nöjda med det eftersom det var 17 lag/skolor som deltog.


Såhär fina är vi Mälardalingar när det är Avslutningsbankett på Elite Stadshotell i Karlstad. Tyvärr anlitade vi nån lokal förmåga till att ta gruppbilden. Hmm, inte Karlstads starkaste sida...


Däremot var det mycket vackert väder i Karlstad. Och solen är ju uppe mycket senare där än här i Västerås. Så himla fint var det. Jag gillar Karlstad. Jag gillar iofs Västerås också. I princip gillar jag faktiskt de flesta städer jag besöker. Det finns ett undantag som jag ännu inte hittat charmen med och det är Umeå. Kan någon berätta vad som är det härliga med den staden?!


Efterfest fram till sex-tiden blev det sedan. Själv valde jag att byta kostymen till träningsbyxor och en mjuktröja. Ni ser mig i grå-svart-randig tröja till vänster i bilden. Vi kan låtsas att det är vatten jag dricker... Tror faktiskt att det var det också... Att byta utstyrsel var nog en bra idé. För det blev vattenkrig, muffinskrig, fruktkrig, ja alla krig man kan tänka sig nästan. Fruktansvärt trevligt.

Usch, vad jag är glad och nöjd över denna helgen. Den har varit helt fantastisk och jag kan mycket väl tänka mig att bosätta mig i en gympasal så länge den är fylld med lika glada människor, samma härliga stämning men den får gärna vara lite varmare under nätterna. Att vakna när man studsar av köld under sitt täcke så är det inte så najs. Men allt annat var übernice!! Så det så...

O.

SM i ekonomi :)

Vilken helg!! Vet inte var jag ska börja. Men jag ska försöka ta er igenom dessa "görbra" dagar i soliga Karlstad.
I Torsdags morse var det tidig morgon som gällde. Hade inte packat och vi skulle åka klockan 9. Så det var bara att tvinga bort bakfyllekänslorna som kom från onsdagens tentafest. Vi hade iaf hyrbilar så det var en smidig resa på lite drygt två timmar till Karlstad och Värmland. En del av Sverige som jag aldrig besökt tidigare. Bara den grejen :)

Vi kom dit kring lunchtid och blev inkvarterade i gympasalen på Karlstad Universitet. På eftermiddagen var det studiebesök på Löfbergs Lila Arena och även föreläsning av en som jobbar på Färjestad inom ledarskap.
På kvällen var det hamburgergrillning och bar vid ett av husen på Universitetsområdet. Jag är grymt imponerad av deras tillfälliga serveringstillstånd. Ölen fick drickas utomhus (inhägnat, nja nja nja...) och eftersom det var extra billigt att köpa ölen om man köpte fem stycken samtidigt undrade ju såklart personalen i baren hur många man ville ha öppnade :p haha. Efter käket blev det tävling. Delades upp i fem lag, i mitt var vi bara 7 stycken de andra lagen var mellan 11-15 stycken. Men ack så bra lag vi var. Okej, vi vann inte men vi hade jäkligt roligt. Grenarna var Piggelinätning, plocka kulor med tårna i en bassäng med "havregrynsvatten", pappersflygplanskastning m.m.
Vi höll väl igång och njöt av vackert väder och billig dricka fram till strax efter tolv då de slog igen för dagen och det blev återvändo till sovsalen. Men att tro att vi somnade då är att vara fel ute. Kvällen blev sen och efter kanske 5 timmars sömn vaknade man lagom bakis och skulle iväg för att gå på invigningen.

Och vem tror ni höll i invigningen?? "Hajk-mannen"!!! "Chipp och välkomna". Därefter var det dags för deltävlingen i SM i ekonomi. 17 skolor kom med lag och de fyra första gick vidare till finalen på lördagen. Under fredagen satt man med sitt lag i ett grupprum själva och gjorde tentan. Under finalen på lördagen var det i en aula med publik och lite annat upplägg. Mitt lag lyckades inte bli bland de fyra första. Men vi hade riktigt kul och bra ändå. Efter detta fortsatte föreläsningar med bl a Stefan Holm, vd:n på Grant Thornton, en analytiker från SEB m.m.
På kvällen var det sedan sittning med huvudsponsorerna. Vi var totalt ca 180 pers på denna sittning med asiatiskt tema. Vi från Västerås hade missat lite och trodde det var huvudbonad som var temat. Men många bra nödlösningar dök upp och helt borta var vi nog ändå inte. Även denna kvällen blev ganska blöt och vi var väl ca 15 stycken som stod ut ända till klockan 01 då de skulle stänga. Var nog igång där fram till halv två ändå.
Därefter åter till sovsalen för lite efterfest och häng med alla trevliga människor. Tyvärr var det inte många av skolorna som valde att sova i gympasalen utan istället tagit in på hotell. Men Mälardalens Högskola, Högskolan Väst, Örebro Universitet, Högskolan i Gävle, Högskolan i Kristianstad, Södertörns Högskola och Högskolan i Halmstad valde att bo där och vi hade enormt roligt. Och en hel del Karlstad Universitets ekonomer som också "hängde" hos oss. Iaf slutade denna dagen med att jag somnade i 90 graders vinkel tvärs över min madrass vid tre tiden och vaknade två timmar senare med alla kläder på mig. Hmmm...

På lördagen fortsatte föreläsningarna. Denna gången var det bland annat en fondanalytiker från ODIN Fonder som föreläste. Överlag var det jättebra föreläsare de hade fått dit och riktigt intressant också. På eftermiddagen var det finalen i SM. Segern gick till Handels Göteborg före Handels Stockholm och trea blev Karlekon (Karlstad Business School). På kvällen var det avslutningsbankett på Stadshotellet Elite i centrala Karlstad. Förfest i gympasalen och därefter bussar ner till centrum. Även denna gång var det ca 180 personer på sittningen. Vi fick riktigt god mat, huvudrätten var Västergös och den var helt fantastisk. Efter sittningen hade vi alla VIP och fritt inträde på Templet, en nattklubb. En riktigt bra sådan. Jättestort men jättemycket folk. Och ja, sällskapet var det ju inte heller något fel på. Så kul att springa på folk man känner på ett eller annat sätt fastän man aldrig tidigare varit på någon sån här konferens. Och så många som man lär känna. Hur kul som helst.
Efter stängning rullade bussar tillbaka ut till Universitetet och då blev det rejäl efterfest i gympasalen. Vi kom oss till slut i säng vid halv sex på morgonen. Efter en massa roliga upptåg och nya bekantskaper. Två timmar senare var det dags att kliva upp och packa ihop grejerna för att så snabbt som möjligt kunna ta oss tillbaka till Västerås.

Och nu sitter jag här. Har varit hemma i ca fyra timmar. Men skit vad sliten jag är. Hela kroppen, huvudet, magen. Det känns att man inte sovit och det som nog gör det extra segt och skakigt är nog att det varit fyra raka dagar av fest. Superkul men väldigt slitsamt.

Okej, nu hoppas jag att ni fått lite insikt om hur det var. Jag skulle kunna skriva detta inlägget så mycket roligare med alla snaskiga detaljer och roliga händelser men nu ska vi inte hänga ut en massa människor. Så det så! :p

Nu måste jag läsa två kapitel i ekonomiboken. Fantastiska gruppmedlemmar som jag har så har de inlett vårat PM-arbete medan jag varit borta och det ämne de valt känns verkligen klockrent. Nästan så det är intressant. Men bara nästan...

Okej, bye bye for now!

O.

Okej... fylla varje dag...

Jag är snart 23 år gammal. Man skulle kunna tro att det borde innebära att jag skulle närma mig vuxen men icke. Sitter nu här. Om 8,5 timme ska jag vara på skolan packad och klar för resa till Karlstad i fyra dagar. Är jag det? Nej, har inte börjat packa. Är onykter efter en trevlig festkväll på Gåsmyren. Trött efter en dålig sömn och tentadag. Egentligen sämsta uppladdningen. Tack och lov fick jag fyllekäk på Donken. Annars hade jag nog "glömt" att vakna imorrn. Bara att hoppas nu att de som kör är nyktra och fräscha. För jag kör då inte. Sm-guld, Sm-guld, Sm-guld...

Hörs på söndag eller måndag...

O.

Pluggspurt i solen...

Okej, måste börja med en förklaring eftersom folk är förvånade över hur jag lyckats hålla bordellhistorien hemlig. Ska jag vara ärlig trodde jag att jag hade berättat om den för väldigt många men det är visst - ingen... Kom på det när jag skrev inlägget att detta skedde under en period då bloggen låg ouppdaterad i veckor. Så kan det vara. Men nu är sanningen ute. Åtminstone den sanningen. Haha, ni kan ju fundera på hur många såna hemligheter jag bär på. Men jag säger som jag alltid säger. Om jag får en fråga ljuger jag inte men man behöver ju inte kasta allt i ansiktet på folk. Så är det. Och en vit lögn kan väl vara okej. Men när det gäller mig själv är jag som en bok. Ni måste bara ställa frågorna, då svarar jag.

Hur som. Idag är sista dagen innan tentan. Imorrn 8.30 kör det igång. Woho. Jag är lagom nervös faktiskt. Helst eftersom det känns som uppladdningen varit allt annat än bra. Men samtidigt har det känts ganska bra senaste dagarna även om man känner att den mesta kunskapen hänger väldigt löst. Bara att hoppas att hjärnan och fokus är på topp imorrn. Det brukar det vara när det är tenta. Däremot brukar jag inte bli nervös förrän jag är på väg till tentalokalen. Nu är jag redan nervös. Vill så gärna klara denna tentan. Aja... Spenderade dagen fram tills en timme sen utomhus. Filt på gräset, sol i ansiktet och plugget vid fötterna. Sen blev det kallt och molnigt så då gick jag in och körde filt i förrådet, sol i sinnet och plugget i ansiktet.

Och som om tentan inte vore nog så är det SM i ekonomi på fredag i Karlstad med deltävling. De fyra bästa lagen(skolorna) kör final på lördag. Men vi åker dit redan torsdag morgon. Sen kommer jag inte tillbaka förrän söndan. Efter förmodligen en hel del fester, nya bekantskaper och trevliga dagar. Som om det inte vore nog med fester så är det fest imorrn också. Tenta-/inflyttnings-/födelsedagsfest. Huga. Och onsdag nästa vecka är det Elba festen plus att det är min födelsedag. Måste bara köpa biljett till åbäket. Hoppas de är slut... haha...

O.

"...med säden i näven"

Idag ramlade jag in på bästa gruppen på Facebook. "Jag hatar när man ska sjunga med i en låt och artisten sjunger fel". Klockren tycker jag. Det får en att minnas vissa av alla fina felsjungningar av alla möjliga artister. Att de inte kan lära sig sina texter utantill när till och med jag kan det. Ibland funderar man ju dock lite över logiken. De som skriver vissa texter kan ju inte ha koll... Har inte vågat erkänna förut men nu har jag fått veta texten i Salem Al Fakirs Keep On Walking. Trodde länge att han sjöng "and look up fat on the ground". Det var visst "ended up flat on the ground". Eller jag menar ju såklart att han sjunger fel. Jag borde nog berätta för honom...

Jaja, finns mycket roliga felsjungningar. Som jag hittade nån som gav mig rubriken på detta... "Åh, Sara, kom ut ikväll, jag väntar vid hörnet med säden i näven". Eller "Kinaris o pannkakor" (Sheena is a punkrocker...). Men jag gissar att ni själva sitter på en hel del också. Det svåra är ju att det är så svårt att höra när artisten sjunger fel eftersom man oftast sjunger så högt själv :p

Aja, hoppas detta inlägg uppväger den chock ni verkar ha drabbats av efter gårdagens bekännande.

Jag lät förresten som nån i "Unga mödrar" igår när jag såg Wipeout. Hoho, som jeg skratte. Utan det programmet vore mina söndagkvällar så tråkiga. Har börjat se filmer på kvällarna istället. Har hunnit med riktigt "kassa" amerikanska ungdomskomedier hittills. Den ena sämre än den andra men de är ju lite charmiga på nåt vis ändå. Ikväll är det Hollywoodfruar. Det är ju bara så att Maria Montezami är fantastiskt härlig. Jag utvecklade ett av hennes citat igår förresten. "Det hade ju varit lättare om man vore ful för då hade det kanske bara varit nån man kunde få..." Man måste bara få vara lite överdriven och kaxig ibland tycker jag. Men jag kom på sen att det är ganska bra att vara singel. Då är det ju ingen som ligger ivägen för teven. Oftast iaf...

Men tills ikväll har jag en film jag hoppas ska vara lite mer kvalitet. The Bounty Hunter. Verkar rolig men har ju ganska bra skådisuppsättning.

Skit nu glömde jag bort när riset började koka. Attans. Blir till att gå på känn. Kan man köra riset al dente förresten?? Kanske nåt att prova...

O.

Memories from a life before this...

Idag när jag satt och pluggade och funderade på att ta lunch öppnade jag ena balkongdörren och njöt av solen. Riktigt skönt väder verkar det vara ute men jag får inte tappa koncentrationen. Dock kom det en lukt från nånting. Förmodligen nån industri eller nåt. Och den lukten fick mig att tänka tillbaka till en dag under hösten 2007. Jag befann mig i ett av Sveriges "grannländer" med båten där jag gjorde lumpen. Vi var en drös som fick för oss att gå på bordell. För såna är ju väldigt öppna i denna del av Europa. Det var en väldigt annorlunda upplevelse. Få höra "prislistan", hur allt fungerade. Den lilla öppningen till en trapp upp till "upstairs" där alla "tjänster" utfördes. Hur äckliga östeuropeiska män en efter en travade upp i sällskap med någon av de prostituerade som annars mest dansade runt stångar i minimala kläder.
Fast bästa minnet från det stället är nog när vi tänkte beställa en "table dance/lap dance". Men den snygga tjejen vi frågade "utförde inte detta" utan bara "upstairs with condom.." Men hon skulle hämta den personen som utförde detta. Efter ett tag kommer en ganska sliten 40-årig östeuropeiska och säger att hon gör tabledance/lapdance. Håhå, som i en komedifilm kändes det. 6 killar och 2 tjejer tappade hakan och talförmågan men lyckades till slut få fram ett "No, thankyou...". Eller snarare "NO NO NO NO NO.... thanks...NO!!"
Efter ett tag på detta ställe, när the youthful excitement (försökte verkligen komma på nåt bra att skriva på svenska men upphetsning kändes som det kunde missförstås i detta fall...) av att vara på något som är så tabubelagt i Sverige har lagt sig, börjar dock tragiken i det hela klarna. Kan dessa kvinnor vara nöjda med sitt arbete? Mår de bra? Hur bra mår männen som spenderar sina pengar på detta ställe? Det var vid denna tidpunkten som illamåendet över att man betalat kring 100 kronor bara för att få komma in (på bordellen alltså, tro inget annat...) började komma(illamåendet alltså... Vilka kopplingar det kan göras här...). Vi valde då att lämna denna bordell i en stad i ett land inte långt borta. En plats så nära men ändå så långt borta.

Det här med bordeller och prostitution känns för en själv som nåt man tycker är intressant när man är så ung men när man kommer dit och inser att alla som är där är äldre (ca 40-åriga) män som verkar sakna någon viktig social kunskap. Det är då man börjar tänka hur jäkla illa det skulle kännas att "köpa sex". För hur jäkla osäkert skulle det inte kännas att stoppa in "grejen" i någon som inte gör annat. Vilken sjukdomsrisk, trots kondomer och allt så lär man ju vara så jäkla nojig över det att det vore ett under bara att få upp den.
Nej, bordellbesöket har jag gjort bort. En gång räcker. Definitivt...

Nu ska jag återgå till 2010 och dagens tentaplugg.

Och detta måste ju vara ett av de mer intressanta blogginlägg jag nånsin gjort. Till och med jag tycker det blev intressant att läsa och jag var ju där på riktigt... Håhå, ha det bra!!

O.

Sista april - rapport.

Igår var det sista april, eller Valborg som många kallar det.
Vi körde grillning och alkohol utanför huset. Sittandes på filtar och njutandes av att det faktiskt var ganska varmt. Tyvärr ingen sol men att det kan vara mulet och småblåsigt sista april och man ändå inte fryser är ju verkligen ett gott tecken.
Grillen uppförde sig lite konstigt men maten blev god ändå. Vad annat kan man förvänta sig när det gäller grillat?!

Efter ett tag gick vi dock in i huset igen. Terassen var bokad. Den gemensamma lokalen här i huset som av de festplatser som finns i Västerås förmodligen har bäst utsikt. Åttonde våningen och inglasat. Mmm. Underligt nog var det dubbelbokat men vi slog ihop till en jättestor fest istället. Kan väl inte påstå att det andra gänget var särskilt roligt. Så efter ett tag gav hälften av oss upp och den andra hälften flyttade ner festen till mig istället. Efter en stund började dock även de okända människorna att trilla in. Jaja, vi valde att gå ut på krogen istället. Några till Kåren men jag valde BMB. Bra val skulle jag tro. Jäger och öl slank ner och dimman blev tjockare och tockare. Men riktigt kul ändå. En massa dans och snack med allt möjligt konstigt folk. Till exempel "Peter". 45 år gammal, överviktig och "baransvarig på färjan till Riga"...
Champagneflaskan som helt plötsligt var våran klockan halv två var nog inte det bästa som hände. Skumpa en halvtimme innan stängning var kanske inte så taktiskt. Det slutade med att vi tog oss därifrån när det stängde och klämde i oss fyllekäk på Donken. Ack så gott. Men att det kunde ta sån tid att komma hem. Väldigt långsamt måste det ha gått.. aja, hem kom jag och somnade. Idag är rösten inte på topp och förkylningen är inte heller på topp. Eller hälsan överhuvudtaget. Dock inte så bakis.
Har förmodligen en del "Damage Control" som jag borde ta tag i men det låter vi vara. En hel del telefonkonversationer som jag har för mig att jag haft med diverse väl valda "uttryck" finns svagt i minnet. Men ibland får man vara sån.

Annars är det lugnt idag. Borde ha pluggat men har tagit ledigt från det idag. Kan vara bra att inte vara alltför fullproppad i huvet hela tiden...

Bokade nytt flyg idag också. Så kommer mig fortfarande iväg 20-23 maj. Nu blev det bara 242 kronor t o r till Umeå. Tacka vet jag sparade poäng sen tiden i Lumpen och bra kampanjer hos SAS.

Tänk om man haft godis idag.

Hade lite städning att ta tag i här hemma också idag. Det vanliga med burkar och flaskor. Men även en påse som innehöll en bunke som igår innehållit potatissallad skulle jag gissa på. Fortfarande en del kvar i den. Fy fan vad den stank. Ugga. Blev till att skölja den ren så varsågod till dig som lämnade den :)
Sen var det ju en del att plocka upp utanför huset också. Grillar och sånt. Även en soppåse som vi lämnat ute ich under natten blivit sönderriven.. Typiskt.. Men jag slängde den i den närmaste soptunnan. Råkade vara en väldigt liten tunna så påsen blev liggande uppepå. Men vad gör det!?!

Jaja, det är höststorm här idag. Verkligen inte rätt väder för årstiden. I fjällen snöar det tydligen. Kewl. Här är björkarna faktiskt lite gröna nu. Sommar sommar sommar...

O.