Gott Nytt År på er alla...

Tänkte önska er alla ett gott nytt år. Samtidigt tänkte jag säga att denna blogg nog sett sina bästa dagar. Har inget som helst sug att skriva regelbundet så tyvärr för er läsare så går nog min blogg in i en liten dvala ett tag. Eller nåt liknanda. Kanske orkar klämma till med ett inlägg nån gång nu och då men det seriösa uppdaterandet är som ni kanske redan förstått över. Tyvärr... Kanske är det så att mina dagar i bloggvärlden är slut? Vem vet. Jag tror iaf att bloggen kommer leva upp när jag gör lite annorlunda grejer, som t ex reser eller har nyheter om min framtid och mitt liv. Så för er som är intresserade av det föreslår jag att ni fortsätter kolla in här ibland men att ni för er egen skull inte gör det lika ofta. För så ofta kommer det nog inte att hända grejer.

Imorrn åker jag iaf till i närheten av Klimpfjäll för att fira Nyår. Kommer bli några härliga dagar även fast det verkar som om det ska bli sjukt kallt.

Hoppas ni får ett riktigt bra 2010 så hörs vi nån gång!!!

O.

God Jul!!

Okej, det blev inget nytt inlägg innan jag kom hem till Sverige. Igår klockan 17.20 landade vi på Arlanda efter 12,5 timme nonstop på flyget. Lagom långtråkigt. Helst när det var ljust ute typ ända till Moskva. Inte precis så att man kan sova bort några timmar. Men jag ska försöka ta de senaste dagarna i lite mer rätt ordning här.

När jag slutade sist var vi i Mui Ne. En inte så badvänlig strand där det ofta låg äckligt stora maneter ilandspolade bland alla enormt stora och vackra snäckor. Man blev nästan lite sjuk av att gå där och plocka. För efter ett tag räcker ju händerna inte till. Och självklart blir man girig och ska ha en till och tappar alla och får sedan kämpa för att få upp alla igen... Så med händerna fulla med snäckor och vattenflaskan nedstoppad i badbyxorna blev det en hel del promenerande längs stranden. Vi var kvar till tisdag då vi tog en Sleepers Bus till Saigon/Ho Chi Minh och kvartade på ett helt okej litet hotell. Promenerade runt bland alla backpackers och andra turister och gjorde lite julklappsinhandling och käkade middag. Och när vi till slut bestämde oss för ett ställe så fick man återigen bevis för att "världen är liten", förmodligen mycket mindre än man kan tro. Vem tror ni sitter där inne med hela sin familj? Jo, en kille som jag gick i samma klass med på gymnasiet. Helt sanslöst. Det är de gångerna man funderar över hur många man känner som man missar att springa in i varje dag. Lite lustigt att tänka på tycker jag. För tänk om vi tagit någon annan restaurang? Hade jag träffat på någon annan då eller?
Aja, onsdag morgon drog vi ut till flygplatsen, körde lite taxfree, åt upp de sista hundratusentals Dongen (valutan är inte värld särskilt mycket). 1 000 000 Dong är ungefär 400 kronor.
Niklas fick ett personal call och fick följa med flygplatspersonalen tillbaka till bagageincheckningen för att han tydligen hade nåt som behövdes kontrolleras. Kvar blev jag med handbagage och lite fundersam över om det skulle bli så att han fastnar i Vietnamesiskt fängelse för smuggling av droger eller nåt. Visade sig dock att det inte var nånting alls utan väskan var tydligen "Okay" så det var visst i onödan.
Tog sedan bussen tillbaka till Västerås och slängde in underkläderna i tvättmaskinen och började packa om resväskan och fixa med blommor, räkningar och annat. Efter ett tag kom Niklas förbi med Zorro och en pizza. Mycket uppskattat då jag inte hade så mycket mat hemma... Blev kvar lite som fick bli frukosten idag också. Tog en taxi ner till stationen och hoppade på en buss till Uppsala där jag bytte till tåg och här är jag nu. ETA in Ornskoldsvik is 14.25.

Resan har iaf varit mycket bra. Har väldigt många nya minnen och intryck av detta fantastiska land som Vietnam ändå är. Trots att det är lite oputsat och lite "rough on the edges" så är människorna fantastiska. Till skillnad från Thailand är Vietnam mycket mer ett äventyr där det hela tiden gäller att ha koll på vart man ska, avstånd och vad det borde kosta för annars tar de chansen att försöka lura oss turister på lite pengar. Men samtidigt är det dessa händelser man kommer minnas om 30 år. Hur mycket taxin mellan två terminaler kostade. Efter den dagen levde vi på att allt är ju "billigare än taxin...". Men jag säger så här, okej att man kanske blir lurad på en tia här eller en tjuga där men så lite betydelse den summan har för oss lämnar jag den hellre till dessa människor som den ger så mycket mer.
Var tex en "hippie" som bodde en natt på det hotell vi bodde på i Nha Trang som började bråka med personalen när han skulle checka ut om att deras växelkurs var dålig och han skulle minsann ha 1000 mer Dong i växel. Jag säger bara det, herregud, det är 40 ÖRE(!!!!). Jag blev lagom irriterad och började skämmas som en gris när han sedan började prata med mig på svenska om att man får bråka lite för att få det man vill i detta landet. "Herregud, det var 40 ÖRE!, från mig får du inget medhåll iaf..."

Jaja, Niklas tycker fortfarande att Thailand är bättre än Vietnam. Jag tyckte tvärtom efter sist jag var där och det gör jag fortfarande. Inte att jag ogillar att åka till Thailand men på nåt vis gillar jag att det är lite äventyr med allt man ska göra. Hur kul är det liksom att allting bara ska vara ordnat och klart och så himla väl fungerande hela tiden. Det ska vara lite kamp, man ska komma nära invånarna för det är ju det man minns efteråt. Sedan är jag fortfarande emot charter. Eller missförstå mig inte, ni som tycker det är bättre får självklart göra det, men man missar så mycket runt omkring.

Så tänkte jag bara ge er en liten kostnadsinformation om resan. Flyget tur och retur kostade 3200 kronor och var sista minuten med Apollo (ja, jag vet - charter... men det var ju "endast flyg"). Sedan gjorde jag totalt av med 2800 kronor (exklusive taxfreen). Så bara 6000 kronor för 14 dagars resa. Fantastiskt. Och tänk då på att mat hade man ju ätit ändå. Jag är grymt nöjd iaf.

Nej, nu passerar vi Gävle. Sakta men säkert på väg norrut alltså.

God Jul på er alla!!!

O.

Go o glad kexchokla...

Hej hej. Long time no see... Har forflyttat mig soderut i Vietnam till ett stalle som heter Mui Ne. Dit som den svenska chartern gar sa vi tankte att det lar ju vara fint. Men ojojoj, stranden ar jattefin men har blaser det tydligen storm varenda dag. Sa efter ett par minuter (!!!) pa stranden ar man tackt av sand. Sa vi har spenderat dagen med att slappa utanfor bungalowen. Helt okej eftersom solen skinerdar ocksa. Synd bara att det inte blir sa mycket bad. Idag hyrde vi en moppe och har kort runt och insett att hela stallet ar lika kasst och vi tycker synd om de stackars charterresenarer som bokat tva veckor pa detta stalle.
Men en hel del sol och slappometern ar pa topp anda.
Resan mellan Nha Trang och Mui Ne gick bra. Sleepers Bus ar nagot som verkligen borde inforas i Sverige. jag skulle latt aka med iaf.
Pa tisdag tar vi bussen till Saigon. Snurrar lite med kanske lite shopping och sant under kvallen och tidigt onsdag morgon ar det ut till flygplatsen som galler. Flyget tillbaka till stockholm och vips sa ar varmen valdigt langt borta igen... Men da bar det ju av upp till Ornskoldsvik istallet. Julfirande kan ju vara nice. Men jag lar ju hora av mig innan dess ocksa. Kanske inte harifran Mui Ne eftersom det var extremt langt till narmsta internet men kanske ni far en rad fran Saigon.

Hoppas ni har det bra allihopa. God Jul och allt annat man kan saga.

Soliga halsningar.

O.

Up your bum dont tell your mom!!!

Hej allihopa!!

Jag har varit pa en utflykt. Jag har druckit lkite sa ni far ursakta felstavningar!! Just det!!!

Hur som helst solen skiner och jag ar lite besviken pa att inga fler kommenterar. Ni far skarpa er!!
Linda jag har sett lanken. Bade pa facebook och har. Hoppas du far en bra jul. Hors nar vi hors.

Sen tankte jag hora. Vad hander pa juldagen? Tankte som sagt bara "hora runt lite"?? Hihi... Det later sa bra.
Niklas tycker jag ska "hora" med grannen men han vet ju sallan vad han pratar om :p

Ha det bra allihopa och hora garna runt som vi sager i detta land. Ingen forlorar pa det. There is only winners! Right chaps??

O.

Bara sol i denna stan...

Vi fortsatter njuta av sol. An sa lange har det inte regnat en enda droppe sen vi kom hit. Kan val saga att en molnig dag snart inte skulle skada. Sa man fick vila brannan lite grann iaf...

Det enda vi gor om dagarna ar egentligen att ligga pa stranden och ater. Och lite somn ocksa sa klart. Det ar en riktig slapparsemester. Precis som det ska vara...

Lite storande ar en grej dock. Det ar att Vietnamesiska staten blockerar tydligen Facebook sa det ar oftast svart att komma at... Vietnam ar tydligen en enpartistat dar endast Kommunistpartiet ar tillatet och de gillar visst inte sociala natverk som Facebook. Som tur ar har de inte fatt upp ogonen for blogg.se...

Nej, nu ska jag kolla upp vad som hant i sverige medan man varit borta och aven kolla upp lite mojliga boenden i Mui Ne dit vi funderar pa att aka pa onsdag. Men varan hotellreceptionist som ar extremt trevlig och hjalpsam tycker inte vi borde aka dit. Hon pastar att boendena ar valdigt dyra sa vi far val kolla upp det. Kanske blir sa att vi skjuter nagon dag pa det...

Ha det bra allihopa!!!

O.

SOL SOL SOL

Sa var forsta dagen pa stranden har i Nha Trang, Vietnam avklarad. Har varit riktigt skont vader. Mycket bad och njuta har det blivit.

Ni vill saklart veta hur varan resa gick till. Ska ge er lite info.
11 timmars flyg fran Arlanda till Ho Chi Minh foljdes av en hel del virr da vi inte visste var vi skulle eller hur vi skulle ta oss dit. Bestamde oss for Nha Trang och fragade Apollos reseledare pa flygplatsen hur man lattast tog sig till inrikesterminalen. Hon sa att det ar en annan flygplats och att det ar bast att ta taxi dit. Hon gav oss aven ett bolag som skulle vara battre an de andra. Han begarde 400000 Dong vilket motsvarar 88 kronor. Det skulle ta 45 minuter dit sa vi gick med pa det nagot hoga priset. Hur lang tid taxiresan tog? 5 minuter. Det var bara 200 meter till terminalen. Javla reseledare till att ha noll koll...
HUr som helst sa var flygen saklart fullbokade. Annu mera funderande pa hur vi skulle losa det. Tog en promenad tillbaka till Utrikesterminalen, vilket gick snabbare an taxin... Hmm... Lurade eller vad? Har blivit lurad av taxi en gang tidigare, aven da i Ho Chi Minh sa man borde kanske ha lart sig.
Nar vi var tillbaka pa utrikes igen pratade vi med ett informationskontor som fixade en taxi at oss till tagstationen. 10 USD. Ungefar 70 kronor. For en resa som faktiskt tog 40 minuter.
Val framme pa tagstationen lyckades vi till slut komma pa hur man gjorde for att boka biljett och efter lite sprakproblem satt vi en timme senare pa ett hyfsat bekvamt tag mot Nha Trang. Priset for denna resa som skulle ta ca 7 timmar var strax under 70 kronor.
Nar resan borjade narma sig sju timmar insag vi att vi inte hade en aning om hur det skulle se ut nar vi var framme. Fragade tagkontrollanten som inte kunde ett ord engelska. Men till slut loste det sig med att hon ropade at oss "Nha Trang" och vinkade att vi skulle resa pa oss. Vi stod och vantade ett tag i en skakande tagvagn innan den till  slut stannade. Vem visste f;rresten att tagvagn heter Toa pa vietnamesiska??
Hittade, eller snarare blev overfallna av en hotellagare som tog oss till ett helt okej stalle hyfsat nara strand och annat bra att ha.

Nu ska jag kila vidare ut och jaga solglasogon och kanske ett par flip flops. Ha det bra allihopa!!

Soliga halsningar

O.

RESA RESA RESA!!!

Nu sitter jag här. Allt är packat och klart. Hoppas jag. Om lite drygt en kvart blir jag upphämtad och skjutsad till stationen för att hoppa på flygbussen och 15.30 i eftermiddag lyfter planet till Vietnam och Ho Chi Minh!
Något mer ingående inlägg får ni inte nu. Vi har ingen aning om var vi ska åka. Planerade Nha Trang men det strulade lite med biljetterna dit så vi får se hur det går när vi kommer fram. Blir lite äventyr av det här. Vi kan nog hamna var som helst. Kul Kul.
Kommer hur som helst bli fett med nice som man säger... :p
Kommer tillbaka till Sverige och Stockholm den 23e vid femtiden på kvällen. Så ni som vill ha tag på mig. Jag föreslår Facebook, mail eller en kommentar här på bloggen.

Fortsättning följer med stor sannolikhet!!

O.

Mycket att stå i idag...

Har dragit igång lite packning inför tisdag nu idag. Eftersom det är hela dagen i skolan som gäller imorrn kan det ju vara skönt att få lite gjort. Men grejen är den att jag idag ska tvätta underkläder så de kan jag inte riktigt packa än... (norpar lite av Lindas tvättid...). Sen måste jag samtidigt plocka fram och ha klart allt som ska packas ner för resan upp till Örnsköldsvik. Eftersom jag kommer hem från Vietnam på kvällen den 23e och åker upp till Örnsköldsvik redan vid 7 på julaftonsmorgon måste jag ju ha allt klart så det bara är att packa om. Har bokat en tvättid den 23e mellan 19-22 så jag hinner fixa lite rena underkläder. För det är ju där problemet kommer ligga. Är ju inte riktigt samma packning som behövs för att vara två veckor i Vietnam som för två veckor i Örnsköldsvik. Bara underkläderna ju, och kanske någon t-shirt... Sen har jag lite mer "varma" kläder som behöver tvättas som måste i en egen hög för att det ska tvättas den 23e. Det är en hel del planerande. Och så svårt att packa för vinter och sommar samtidigt... Jaja, i-landsproblem kan man tycka men hur som helst är det problem...

Men som ni förstår tog jag en paus nu för att sätta mig vid datorn :P

Anyway, måste till affären idag och köpa ny kattsand så att lådan är fräsch när han flyttar till kattvakten. Måste göra matlåda till imorrn. Middag till ikväll. Och en hel del annat som ska ordnas. Men så skönt att veta att redan på tisdag är det jullov :) Då är det bara att börja njuta.

Nej, nu ska jag återgå till packningen och tvättsorterandet... Varför har jag inte organiserat min garderob? Är ju som att jobba i en krigszon...

Ha en bra söndag!

O.

Dags att börja plocka och fixa grejer nu...

Igår var det skola och plugg hela dagen och det avslutades med middag hos Niklas. Riktigt go' dag faktiskt. Sedan blev det film. Sällskapsresan. När de åker till Kanarieöarna. Så himla rolig film. Skrattade mig igenom hela.

Idag har jag varit en sväng på stan. INhandlat lite nödvändigheter. Solskydd, reseadapter och vätsketabletter. Ikväll blir det fika(?) och Robinson. Gött mos överdos kan man nästan säga.
Har vissa planer på att hämta upp min resväska sen och börja plocka fram lite grejer. Men jag tror mer att det blir morgondagens projekt. Sen på måndag är det skolan hela dagen och sen på tisdag bär det av. Längtar. Och snart är det jul också. Hoho, så tiden går.

Ha en bra helg!

O.

Ännu en dag i mitt spännande liv...

Idag har jag hämtat ut mitt nya pass. Tror ni jag såg ut som en mupp i det eller? Tur man "bara" behöver leva med denna bilden till 2014.
Är lite intressant att tänka vad man kan ha besökt för länder om fem år. Hur ens liv ser ut. Hur mycket av det som hänt under mitt tidigare pass levnadstid hade jag planerat fem år tidigare. Ingenting. Hur som helst. Bara sex dagar kvar tills jag åker. Läääääängtar.

Annars har det varit svinigt kallt idag. Enormt mycket frost ute och äckligt vad kallt det blev direkt. Brrr. Får en att ännu mera längta efter att inte behöva mer kläder än shorts och t-shirt. Och ändå svettas. Kan man göra annat än njuta. I och med att jag åker då och inte kommer tillbaka förrän 23e så är det ju i princip bara sex dagar kvar till Jullov. Very nice, Fågelbajs :p

Har spenderat större delen av dagen i skolan. Sysslat med inlämningsuppgiften i Makro. Även skickat in inlämningsuppgiften i Mikro... igen... Har ju redan fått rest på den två gånger så nu hoppas vi att det går vägen :p Hade varit skönt. Makro uppgiften är väl ganska okej annars. FÖrutom att det känns som att en av våra källor inte är fullständig. Nämligen Socialdemokraternas budgetproposition Jobben först där hela sista kapitlet verkar saknas. Väldigt underligt då vi hämtat det från partiets egen hemsida och det verkar som att våran lärare när han tillverkade våran uppgift hade tillgång till denna delen... Men men, ni vet hur politiker kan vara... Tog mig iaf hem från skolan till slut. Fixade mig lite middag och har även ordnat mig en matlåda till imorrn. *Klapp på axeln*

Sedan har jag spenderat kvällen med Stockholm Arlanda och Efterlyst. Har även haft sällskap av en kopp choklad. Mycket bra.
Kan inte låta bli att bli lite ledsen över att det var säsongsavslutning av Efterlyst. Nästa säsong börjar iofs redan efter nyår men ändå. Fick rejält med rysningar, som vanligt, när de återigen tog upp mordet på en medelålders kvinna här i Västerås. Allt hon gjorde sista timmarna och stället hon mördades på är verkligen jättekonstigt. Att hon först går på krogen och lämnar den framåt ett, kvart över ett för att sedan passera in genom porten till sitt jobb bara minuter senare. Att sedan garageporten dit öppnas två gånger under natten, att ytterligare personer passerar in och att hon hittas mördad i trappen ner till källaren. En trapp till en källare där det inte finns någon anledning för henne att finnas. Allt är ju jättekonstigt. Varför gå till sitt jobb halv två på natten om man jobbar på Lantmäteriet? Följde någon efter henne? Överraskade hon en inbrottstjuv? Blev hon ihjälslagen av en arbetskamrat? Som kanske träffat henne på krogen och "stämt träff" på kontoret? Allt är så konstigt. Hon lämnade sin cykel kvar utanför krogen när hon skulle hem. Och varför gick hon inte hem? Varför gick hon till jobbet? Kände hon sig otrygg och ville in i säkerhet?? Ni ser ju hur engagerad jag blir. Hoppas de hittar den skyldige bara...

Nu ska jag nog ta en tidig kväll. Ska till skolan imorrn igen. Plugg, plugg, plugg är det återigen som gäller... Men solen och värmen kommer bara närmare för varje timme som går! Åh, vad jag längtar!!!

God natt på er!

O.

Sol och bad semester...

Igår blev det klart. Vi bokade in oss på en två veckors resa till Vietnam. Flyg t o r för 3200 är ju i princip gratis. Ska bli så härligt att få ta del av sol och VÄRME och skvalpa runt i havet. Ett varmt hav.
Flyger med ett charterflyg till Ho Chi Minh/Saigon den åttonde december. Sedan planerar vi att fixa en biljett till Nha Trang och bara slappa i solen. Kommer bli sjukt nice som sagt.
Har varit i Nha Trang och Ho Chi Minh en gång förut i Maj 2008 så jag är nästan lite av en expert. Men jag vet att det är ett underbart land. Underbart billigt och, ja, det kommer bli sanslöst härligt.
Återkommer till Sverige på kvällen den 23e vilket innebär att jag inte kan ta mig upp till julfirande i Örnsköldsvik förrän på julafton. Men med lite tåg så är jag framme lagom till Kalle Anka. Känns lätt värt att spendera första halvan av julafton på tåg/buss efter att ha spenderat två veckor i sol. Och Värme. Har jag sagt hur härligt det ska bli???

I övrigt så är jag förkyld. Eller har ingen röst. Har fått tal-förbud men det är sanslöst svårt att hålla så jag har nog pratat i princip lika mycket som vanligt. För det mesta går det bra men tyvärr så finns det stunder när det inte går att få fram ett ljud. Så förmodligen bör jag lyda "inte prata" rådet... Men som sagt svårt...
Plugget går väl okej. Blir en hel del timmar i skolan nu innan man åker för att hinna med lite inl uppgifter och annat som måste göras. Men om man har mycket att göra går ju tiden snabbare. Tyvärr hinner man inte vila upp sig så att denna underliga förkylning får ge med sig. Det är bara tjockt i halsen, inte det minsta ont. Lite torr rethosta men har fixat Noskapin så den går att hålla någorlunda lugn. Blir iofs väldigt trött ibland. Men har ingen febertermometer så feber kommer jag aldrig ha här i Västerås. Mycket bra ju.

Nu får ni ha det bra. Ska försöka heja fram Modo mot Skellefteå. Står 1-1. Heja Modo...

O.