Håhå...

Igår blev det festligheter. En liten, lagom stor(?), förfest följdes av krogen. Vi planerade att besöka BMB men när vi kom dit var kön über-lång så vi valde att inte köa utan gick till en krog som heter Konrad istället. Jag har aldrig varit där förut. Var riktigt najs inredning där inne men inte så jättemycket folk. Kanske lite mycket konstiga människor också. Kallas tydligen för Bond-krogen för att det är dit alla "bönder" går, dvs de som inte bor i centrum. Men jag tyckte det var helt okej där inne ändå. Käk på ett kletigt Donken och sen hem för att sova. Vilket jag gjorde ganska ordentligt. Ända till 11.40. Mycket utvilad kände jag mig då jag vaknade.

När jag satt och snurrade runt på nätet nu så hittade jag en artikel om OS som jag tyckte var intressant. Det handlade om en kanadensisk längdåkare som bara har 10 % ledsyn. Han blev petad från dagens femmil eftersom de andra kanadensarna är bättre. Det jag blev fascinerad av var att han nu skulle fokusera på Paralympics där han skulle åka längdskidor och, läs och häpna, SKIDSKYTTE. Hur fan tävlar blinda i skidskytte??? Jag tycker det låter så extremt spännande att jag nog måste se detta när den tävlingen går. Haha, jag ser hur de åker och famlar för att hitta mattan de ska ligga på. Hur publiken gömmer sig bakom väggar då någon tävlande lägger sig och skjuter åt fel håll... Denna sport kan verkligen vara en succé!!

O.

Hemleverans av godis...

Jag tar ju upp Onlinepizza lite nu och då men har fortfarande bara använt det två gånger. Men nu sitter jag här och förbannar, och tackar, gud för att det inte finns onlinegodis. Tänk så lätt att bara beställa hem en påse med lösviktsgodis. Aaaah, så gott... Tyvärr så har ICA här vid mig inte alls något gott lösviktsgodis så det är inget alternativ. Jag blir nog sittande här hemma med mitt godissug...

Igår var det filmkväll och pizza iaf. Vi såg City Island. En väldigt underlig komedi men den var verkligen i min smak. Helt genomsjuk, sånt gillar jag. Efter det såg vi Up in the air med George Clooney i huvudrollen. Inte i närheten av lika sjuk som City Island men ändå helt klart sevärd.
Sen när jag kom hem på natten såg jag curlingfinalen. Det är en ganska rolig sport ändå. Bara intressant vart fjärde år men då är den hyperintressant. Guld till sverige iaf och det är ju alltid bra!!!

Nej, jag får nog gå och fixa mig nåt onyttigt. Det är ju ändå lördag idag.

O.

Idag ler gudarna mot mig.

Har inlett dagen med ett träningspass på friskis. Men det är inte det som ligger bakom rubriken.

För första gången under 2010 har vi plusgrader i Västerås. Bara en men ändå. Tyvärr så regnar det och det är inte så nice. Så som ni förstår är det inte heller det som ligger bakom min rubrik.

Så här kommer då dagens bomb. Västerås flygplats som ligger bara några kilometer från city har sedan tidigare haft trafik till London, Barcelona och Düsseldorf med Ryanair. För någon månad sen fick vi veta att City Airline startar upp reguljär trafik mellan Västerås och Göteborg Landvetter. Men så långt tycker ni väl inte att det är något skäl till att jubla. Helt sant. Men för några dagar sen kom det fram att City Airline skulle starta upp ytterligare en reguljär linje från Västerås. Man kunde väl tro att det skulle bli typ Malmö eller Köpenhamn. Men idag stod det på tidningens hemsida (VLT) att det nu var officiellt vilken den nya destinationen är. Och det var det som fick mig att jubla. Från den 19:e april kommer det finnas en direkt flyglinje mellan Västerås och Umeå. Det kommer ju göra mina hemresor ultra snabba. Men jag måste erkänna att jag trodde priserna skulle vara lite för höga MEN jag kollade upp det. T o r Västerås-Umeå kostar 788 kronor!!!! Jag blev alldeles till mig. Fantastiskt. Det är ju billigare än från Arlanda. Helt crazy är det. Hoppas linjen överlever bara så man kan använda sig av den i framtiden. Blir nog bra konkurrens för Umeåbor som vill till Göteborg eller vidare ut i Europa. Eller varför inte för alla mia vänner som vill hälsa på mig i Västerås?? Ja ja ja...
Jag blev iaf så glad så jag var nära att boka en tur norrut bara för att. Haha. Nej, nu ska jag kolla upp vad det kostar att ta bussen ut till flygplatsen här. Fast nu när jag tänker efter kommer jag ju på att stadsbussarna går förbi flyget. Oooooh, bara 20 kronor alltså. Åh, vad glad jag blir.

Haha, ni märker kanske att jag har lite att roa mig med men det här är stort! Det enda som skulle varit bättre vore ju om det fanns en linje till Örnsköldsvik men det inser jag är helt orealistiskt...

O.

Satan vilket intressant liv man lever...

Kom att tänka på en sak angående den rubriken. Djävulen skulle nog inte ens vilja ha min själ, den är för tråkig. Och jag är för okristlig för att hamna i himlen. Undrar var man hamnar då? Nåt kallt ställe säkert... jobbigt.. Kyla är inte så populärt hos mig...

Okej, imorse var jag och tränade. Hejade på gubben som för ett år sen sa åt mig och min träningskompis att det var skönt att se ungdomar som inte såg ut som colaflaskor. Har inte sett honom så mycket sen förra våren. Han brukade ju bjuda på en clementin och berätta om hur det gick med hans bokskrivande. Idag fick vi inget och han sa inget heller men han hejade iaf. Snart är vi nog bundisar igen. Jag gillar pensionärerna på friskis, de är trevliga och pigga och friska. Och de får mig också att tänka på min farmor o farfar. Jag gillar friskis. Men inte bara för pensionärerna.

På eftermiddan hade vi föreläsning igen. Hatar de här färeläsningarna, de är urbota tråkiga och bara repetition så det känns totalt onödigt att vara där men man vet ju aldrig när det blir intressant så man måste ju ändå vara där. Typiskt. Tört. Pestigt.

När jag kom hem var det bara att kasta in kläder i tvättmaskinerna och wash the bad stains away. Det gick bra förutom att maskinerna förmodligen (det är min åsikt som professionell rörmokare, eller vad det nu är för några som jobbar med tvättmaskiner...) håller på att braka ihop. Den ena skramlar mycket, 4 minuter nedräkning tar 15 minuter. Och som om det inte vore nog så börjar det bli stopp i avloppet bakom maskinerna nu igen. Det har ju hänt mig några gånger. En gång kom jag ner och hela tvättstugegolvet var en sjö. Då fick jag ringa hjälpnumret och en Securitas-vakt fick komma och städa. De har väldigt spridda arbetsuppgifter kan jag tänka mig... Nu var det iaf seeeegt igen även om jag lyckades undvika en ny vårflod.

Så nu har jag ätit middag och lagt mig i soffan för att följa OS-sändningarna. Hade så gärna haft nåt onyttigt också men det har jag inget hemma. Det är inte bra för onyttigt är gott. Bah.

O.

Städning och plugg. Ack du spännande tisdag...

Den här förmiddan har jag spenderat med att städa upp här hemma. Så nu är det faktiskt fint. Konstigt egentligen att man bävar så mycket över att behöva storstäda sina 27 kvadrat. Det går ju på typ 40 minuter. Då hinner man till och med diska. Jaja, allt ska inte vara roligt.

Igår hade vi föreläsning igen. Första efter tentan så nu är plugget igång igen. Men idag ska jag inte plugga redovisning utan statistik. Ska försöka hjälpa några som har omtenta på fredag. Tyvärr för de så är det snart ett år sen jag gjorde tentan och den resulterade också i mitt sämsta resultat. Får väl se hur mycket hjälp man kan ge. Hade sån tur att sist jag storstädade rensade jag bland en massa papper så jag visste att tentan jag gjorde låg i pappersinsamlingen så jag har faktiskt den att ta hjälp av. Kan bli kul iaf att se hur mycket man minns.

Och så något som blivit standard i mina senaste inlägg - vädret. Tro fan om det inte snöade imorse när jag drog upp persiennerna. Jag tycker iofs att det är mysigt och härligt med snö men det börjar snart räcka. Som tur är har det slutat snöa nu men de säger att lagom till helgen kommer nästa "snöstorm"... Tågen går tydligen inte som vanligt än. SJ har redan ställt in tåg ända fram till helgen. Så om det då kommer mer snö till helgen kanske det blir en ledig vecka nästa då våran föreläsare inte kan ta sig hit. Dumt att hoppas på det när man pluggar på högskola men han är såååååå tråkig och föreläsningarna är så sega så då får man faktiskt hoppas på sånt...

Annars har det gått hål i mina fina tjocksockor. Det tycker jag inte om...

O.

Stackars tågresenärer...

Banverket har det lite jobbigt just nu. Och såklart SJ som får ta all skiten för inställda och fastkörda tåg. Här i Västerås är det ungefär var tionde tåg idag som går, och då rejält försenade. Jag kan tänka mig att de som åker packas som sardiner. Eller som i Tokyos tunnelbana. Jag kanske skulle gå ner till stationen och stå och trycka in folk i vagnarna. Kanske kunde tjäna en liten hacka.

Hur som helst tycker jag det är katastrof att det inte går att hålla spåren snöfria. Okej, det har varit ett rejält oväder men Banverket saknar ju utrustning. Läste att de fått ta in en avställd "spårplogare" från 1940-talet som de fått låna från järnvägsmuseet. Det måste ju kunna gå att klara av en snöstorm för annars tror jag alla inser att flyget ännu saknar riktigt bra konkurrens. Hur mycket kommer inte flygbolagen kunna tjäna på denna snöstorm?
Så klart tycker jag synd om de resenärer som blir sittande på ett tåg i 15 timmar utan att kunna kliva av. Maten tar slut osv. Men det värsta måste väl vara för djuren?! Hundar som inte får bli rastade på 15 timmar. Hur går det? Vi människor kan ju iaf använda toaletterna...

Men som van att arbeta inom serviceyrken måste jag ge dagens ros och stor eloge till SJ:s ombordpersonal. De stackarna får när tågen stannar jobba över typ 10 timmar, ta skit från arga och upprörda resenärer. Kritik som snarare borde riktas mot Banverket som inte kan ge bra information så att SJ vet om de måste ställa in sina tåg. Eloge också till SJ:s personal på stationerna. De som får all skit för att SJ:s ledning väljer att inte sätta in ersättningstrafik. Det tycker jag är det värsta. Klarar man inte av det får man se till att ta hand om sina kunder.
Som våran föreläsare idag som fick veta under fredag kväll i sthlm att hans tåg hem var inställt. Ingen ersättningstrafik utan bara totalt övergiven. Han och många andra blev istället tvingade att promenera ut i snöstormen i stockholm för att hitta ett hotellrum. Utan ersättning från SJ.

Jaja, nu sitter ni i Norrland och tycker att i södra Sverige klarar de inte av snöoväder. Men skillnaden är att det finns så mycket mer järnväg här nere än där uppe. Dvs mycket mer att röja. Och sedan har jag aldrig varit med om att det kommit så mycket snö på så kort tid och blåst så mycket förut. Förutom uppe i fjällstugan. Men knappt där heller. Vi har enorma mängder snö nu.
Vägarna är upplogade men bara hälften så breda som vanligt. Cykelbanor likaså. Plogvallarna är så höga att de inte kan ploga lika brett utan att det man plogar på gatan ramlar över på cykelbanorna och tvärtom. Att det inte finns några trottoarer längre och att man får gå på vägen behöver jag knappt nämna. Det är sick. Men jag gillar det. Det är så vitt vitt vitt. Och vackert. Och idag var det kallt. -20... BRRR...
Jag vet att jag sagt att de är snabba och duktiga på att ploga här. Det är de. Varenda gata och cykelbana är plogad. Men det finns ingenstans att placera snön längre. Och några centimeter till ska det komma under veckan och ytterligare en eller ett par decimeter till helgen. Crazy.

Okej, världens längsta och kanske inte alltför intressant inlägg... Och då har jag inte ens snackat om vad jag gjort idag... Aja, en annan gång. Ha det bra!

O.

Update.
Stopp utanför mig efter att lastbil kört fast...

Till och med polisen är intresserad av att vara med på bild...

Sugen på en tur till London...

Men vad är nu detta? Två uppdateringar på samma dag. Ojoj, vilka krav jag ställer på mig själ. Huga...

Anyhoe.. haha, fan vad jag stavar fel idag. Vi har länge halvsnackat om att ta några dagar i London men det har aldrig riktigt blivit allvar av det. Förrän idag. Nu känns det faktiskt som om det kan bli allvar av våra förhoppningar. Ryanair flyger från Västerås flygplats till London Stansted. 308 kronor tur och retur. Hemskt, men det är ju billigare än att åka till Övik. Den 14-17 april är det vi har planerat. Några har till och med redan bokat men jag jobbar på att få med mig några grabbar också. Än är det bara tjejer och det hade ju varit roligt att inte vara ensam i hönshuset.. :p
Men isf blir det Londonstandard. Kasst men "prisvärt" boende. Pubar. Dålig mat. Madame Tussaud's. Big Ben. Piccadilly Circus. Och säkert en massa annat roligt. Härliga vårdagar i Hyde Park kanske man också hinner med.









Jag tycker det ska bli spännande. Jag kanske är en brottsling i England sen sist man var där. Mitt bankkonto låg ju faktiskt på -4 pund när jag åkte därifrån. Har för mig att kontona fanns i fem år så än borde jag ju inte vara internationellt efterlyst men om jag nu åker dit kanske jag borde ta och avsluta mina skumrask-affärer. Eller så kanske någon "tagit över" mitt konto så när jag kommer och vill avsluta det kanske jag har flera tusen pund. Då skulle jag nog ta pengarna och skynda mig hem till Sverige igen. Får engelska maffian efter sig... Blekfeta, fula, äckliga typer... Ingen ordning...
Men som nån sa. "De är ju så fula i England". Ja, sa jag, men då blir ju vi snyggare :p

Ha det bra!

O.

Lugnet efter stormen...

Trodde knappt det var sant när jag vaknade imorse. När jag la mig i natt var det snöstorm. Nu är himlen knallblå och solen skiner. Tyvärr så är det -16 grader så lite väl kallt för att njuta av vädret. Men jag fick se det vackra genom mina fönster istället. Jag är ju så kass på att ha med bilder i min blogg men nu ska jag försöka ändra på det. Här kommer några från dagens vintriga Västerås:

Idag känns det skönt att man inte har bil och behöver åka nånstans. Sopa av totalt insnöade bilar i 16 minus är inte najs...
Dock lite roligt att se den gubben. För samtidigt håller en traktor på att ploga upp parkeringen. Så när gubben får för sig att backa ut håller traktorn precis på att ploga upp bakom bilen så att han lätt ska kunna ta sig ut. Men bilförarn tittade sig verkligen inte för utan backade bara rakt ut i full fart. Som tur var hann traktorn precis stanna men gubben fortsatte backa tills plogen kapade hans backspegel. Varför inte titta sig för innan man backar?? Så då blev det lite spännande:

Som sagt en spännande morgon i Västerås. Här kommer lite fler mysiga vinterbilder...





Och jag är som vanligt alltid lika överraskad över hur kvicka de är med plogning och skottning i denna stad. Det är söndag morgon och ändå verkar vägarna redan upplogade, och även cykel och gångbanor. Fantastic.

Igår kväll såg jag förresten det häftigaste skidlopp jag nånsin sett. Var ju en riktig nagelbitare hela vägen och så jävla roligt att det blev två medaljer!! Ett guld till Hellner och Brons till Olsson. Kul ju. Och att norrmännen blev utan är ju verkligen något att glädjas över. Jag gillar när norrmännen misslyckas ibland. De brukar ju alltid vara så duktiga... Undrar vad man kan heja på ikväll... Såg att Sverige spelar hockey inatt. Men det var väl inte matchstart förrän 4 eller 6 imorrn bitti. Så länge är jag inte vaken. Och så tidigt klier jag inte upp heller. Inte ens på en måndag.

Ha en bra söndag allihopa!!

O.

Jippikajej, vilken kväll...

Igår skrev jag tenta. Kändes bättre än jag trodde det skulle göra så jag hoppas det gick bra.
På kvällen blev det tacos, vi var fem stycken som gett upp hoppet om en festkväll utan istället drack vin, åt mat och snackade allt från politik till skitsnack (förmodligen ligger de ämnena närmare varann än man kan tro). Mycket trevligt var det. Fram mot tolvsnåret fick vi för oss att tequila var en bra idé. Två shots senare kändes Bill o Bob (en pub..) som en bra idé. Kom väl dit strax innan ett men lyckades inte vara kvar till stängning. Vi blev kort och gott utslängda strax innan två. Idén att skicka de tomma glasen i golvet gillades inte av så många fler än oss. Var nog främst vakter och personal som ogillade vårat tilltag. Så vi "valde" att gå därifrån... En riktigt lyckad kväll. Det är egentligen konstigt att det alltid är de "spontana" utgångarna som blir roligast. Och de "lugna kvällarna" med vin och mat som blir de bästa. Varför lägger man ner så mycket energi på att tänka sig att gå ut och festa loss innan när de kvällarna egentligen är dömda att misslyckas??

Anyhow. Grymt kul hade jag alltså... Så idag ska det firas med en shoppingruna på stan. Underligt egentligen att det finns några pengar kvar för det såhär nära den 25e... Det är iaf 25 % rabatt på MQ som fått mig i investeringsidéer. Och det faktum att mina vantar är trasiga...

O.

Det är svårt att skjuta när motståndarna har pucken...

Så sant som det var sagt...

Igår var jag ändå iväg på Skivstångspasset. Riktigt roligt var det och riktigt jobbigt också. Känns lite grann i ben och rumpa mest idag. Som ni som följer min blogg vet har jag tenta imorrn så dagen har gått till en hel del plugg. Sista chansen liksom för jag vill inte plugga imorrn det blir man bara förvirrad av. Tentan är 14.10-18.30. En riktig mördartid. Så det blir nog en sväng till gymmet under morgonen/förmiddan för att vara pigg i kroppen lagom till tentan. Ska bli skönt att få göra bort den iaf. Det som gått trögt att klämma in i huvudet gick lite bättre idag men normalfördelningen kommer jag nog inte klara om det kommer en uppgift. Enda chansen att klara det vore om en sån uppgift inte kom med :p Teoridelen har jag nött idag så nu kan jag nog skrapa in några poäng där också och det övriga känns ganska bra. Men man blir alltid lite nojig. "Kommer jag ihåg hur man gör det? Om jag inte pluggar på 20 timmar kommer jag väl ha glömt allt??" osv...

Ser fram mot att gå från tentalokalen och på väg hem besöka systemet så man kan ha en trevlig och extremt PLUGGFRI helg. Och man ska ju fira så länge man kan, dvs fram tills resultatet kommer... haha, nej, så illa ska det förhoppningsvis inte behöva vara.

Nu ska jag fortsätta följa kvällens OS-sändningar eftersom jag nu lagt ner Finansierings och INvesteringskalkylerings-plugget för denna gången.

Ha det bra!!

O.

Pluggirritation på hög nivå.

Nu är jag inte alls i bra fas för tentaplugg. Jag sitter och kämpar på med dessa förbannade normalfördelningar. Tillväxträntan som tillsammans med den teoretiska biten också var mina problem har jag iaf börjat klara av nu iaf. Men hur många gånger jag än tror att jag lärt mig normalfördelningen så blir det fel när jag ska försöka. Det gör att jag bara vill skrika rakt ut och kasta datorn genom fönstret. Men det skulle nog inte hjälpa.

Har lite planer på att träna på friskis ikväll. Kanske prova ett skivstångspass. Men jag vet inte om jag ska göra det. Hade som ni förstår nog varit bra med en paus från det här. Men jag vet inte hur jag ska kunna plugga in allt om jag ska hinna träna också. Funderar på att träna imorrn bitti istället och sen småplugga lite på dagen. Har insett att man inte ska plugga alltför mycket dagen innan men jag är som sagt way off just nu.
Sitter och knagglar mig igenom gamla tentor. Klarar de oftast med nån poängs marginal men det jag stör mig på är att de delar jag inte kan inte går att få in. Det verkar helt enkelt inte finnas plats. Inte ens den siffran dit och den dit utan att tänka varför man gör så går att klämma in. GAH! Så jag är just nu allmänt less. Passet börjar 19 så jag lär väl hinna med nåt mer innan dess :P Kanske ska köra en av de lättare tentorna bara för att få en liten confidence-boost. Och sen gå och träna ikväll. För att tänka på nåt annat och för att få göra av med lite irritation... Bah bah. Trodde verkligen att denna tentan skulle kännas som en piece of cake, man kan bara få G och tror kanske att man inte insett hur krångligt det egentligen är. Så som det känns nu så hoppas jag verkligen att tentan på fredag blir hyfsat lätt. För då tror jag det går vägen även utan att jag lärt mig allt detta. Det kommer nog att avgöras på teorifrågorna tror jag... Är de svåra kommer det bli kinkigt annars kan det gå vägen...

Aja, nu har jag skrivit av mig lite. Tar paus 20 minuter till och kör sen en enkel gammal tenta. Sen får det fan vara nog. Jag orkar inte mer!!!

O.

Fettis-dagen.

Så var den här igen. Fettis-dagen. Finns nog många som tror att detta är en av mina favoritdagar. Kan så vara. Förmodligen är personen som myntade Fettis-dagen en av dessa. Men det heter ju Fet-tisdagen. Utan bindestreck...
Jag har iaf ätit semla. Och det var gott! Lite överraskande eftersom jag inte brukar tycka om semlor...

Och sen har jag precis sett Björn Ferry ta OS-guld i Skidskytte. Häftigt. Och igår var det Kalla. Och om jag inte är helt ute och cyklar har Norge fortfarande inget guld. Det tycker jag är kul eftersom de alltid brukar vara så jäkla bra.

Annars är det tentaplugg och åter tentaplugg som gäller. Idag inte lika mycket dock. Hade Excel-Lab på eftermiddan. 13.45-17. Retade mig enormt mycket på läraren som inte hade det minsta upplägg. Först en halvtimme sen för att undra varför vi inte börjat än. Sen fem minuter senare säger han att han märkt på de tidigare grupperna på förmiddan att det varit svårt att förstå uppgiften. Så först undrar han alltså varför vi inte börjat för att sedan säga att han måste gå igenom uppgiften. Sånt jäkla strul. Sen var han borta större delen av lektionen eftersom det var en grupp parallellt med våran också. Så i princip hälften av tiden gick till att sitta och vänta. Så jäkla bortkastat när man ju hellre använt det till tentapluggandet. Men vi blev iaf klara och fick allting att bli rätt, tror vi... Jaja, imorrn är det tillbaka till tentaplugget igen. Har ju bara två dagar på mig. På fredag är det dags. Usch. Känns inte alls så bra. Det positiva är att man bara kan få G på tentan så man behöver ju inte känna oro över att kanske missa VG med nån poäng. Nu gäller det ju bara att bli godkänd.

Så är det.

O.

Frisk, träning, plugg, städning, sjuk...

Usch, igår kände jag mig fräsch igen. Det enda var att min röst var lite kass. Men frisk tyckte jag. Så imorse gick jag och tränade. Gick bra, blev väl lite tröttare och orkeslösare än vanligt men jag körde ganska hårt tyckte jag. Var ju ett tag sen man var där liksom. Promenerade hem, frukost, dusch, och sen gav jag mig på pluggandet. Två timmars kämpande, lunch, och en timme till. Det gick bättre än igår. Lite av det jag inte kan verkar ha fastnat så det gick nog ganska bra idag. Behövs dock ganska mycket mer till på fredag. Efter detta gav jag mig på att städa. Dammsuga och diska och sånt. Vika tvätt från igår. Sen kände jag mig sjukt trött så jag la mig i soffan. Dröjde bara ett tag så kom huvudvärken och nu är nog febern här igen också. Så jäkla drygt. Jag minns inte ens hur länge jag varit sjuk nu. Hoppades verkligen att det var över. Behöver ju plugga. Men mer än 3-4 timmar om dan kommer jag inte palla. Men jag hoppas att det ska räcka. Hur som helst. En alvedon är intagen så om en halvtimme är jag nog pigg och fräsch igen. Men tror inte det blir nåt mer plugg gjort idag. Är bara så trött...

Jaja, en rolig nyhet då. Pappa skickade ett MMS. Det var en bild från nybygget i fjällen. Vi bygger ju en egen stuga precis bredvid den andra. Men ingen har varit upp så idag fick pappa ett MMS från de som bygger(?) eller nån annan. Vi trodde nog att bygget skulle ligga nere nu under vintern med all snö och så. Men det är tydligen bara 30-40 centimeter snö däruppe. Fasen mindre än här i Västerås ju. Och här ska vi under den närmsta veckan få ca 50 (!!!!) centimeter till. Satan i gatan säger jag bara... Ja, nu kom jag av mig igen. Pappa skickade iaf bilden till mig. Och tro tusan om det inte stod en stuga där nu. Eller inte klar precis. Men det fanns väggar och tak och hål för fönster och dörr. Häftigt ju. Längtar tills den blir klar. Eller egentligen bara efter att se den på riktigt. jaja, gonatt... för nånstans på jorden är det nog natt...

Nej, nu ska jag vila huvet från dataskärmar... Eller vem försöker jag lura... Ha det bra!

O.

Åh, varför???

Jag är lite trött just nu. På den förbannade Manboy-låten. Av någon underlig anledning såg jag när den var med på Melodifestivalen igår. Så klart så vann den. Orkar inte bry mig om att ens diskutera varför. Däremot fastnade den som klister i hjärnan. Skit säger jag bara. Manboy, manboy you can call me manboy ohohohohoo. Det bara går runt runt. Till och med idag. Även fast jag försökt få bort den med den värsta låt man kan ha på hjärnan. "Ajajaj, det bultar å det bankar, ajajaj... osv". Men det hjälper inte. Den biter sig fast. Jaja, nog med det.

Har funderat lite kring min eventuella Öviksresa kring påsk lite mer idag igen. Det kom upp förslag om fjällresa som gjorde det hela aktuellt igen. Men jag är mycket osäker kring hur det ska lösas. Jaja, det löser sig som man väl brukar säga...

Har pluggat idag också. Gick sisådär. Det jag kunde redan gick bra medan det jag inte kan fortfarande inte gick något bättre än igår. Bah. Sedan lyckades jag ju såklart glömma bort att jag hade tvättid 16-19. Som tur är blev jag påmind en halvtimme senare och det var ingen som tagit min tid så jag hann med det ändå.

Och att det är Alla hjärtans dag tänker jag inte ens kommentera...

Ha det bra! Imorrn är det en ny bra vecka :)

O.

Lite OS-tankar...

Och tro nu inte bara av rubriken att jag tänker snacka sport här. För OS är så mycket mer än sport har jag insett. Igår skrev jag ju om den tragiska olyckan som kostade en ung man livet. Denna dagen har jag inlett med att se reprisen av OS-invigningen. Jag var helt enkelt för trött för att se den klockan 3 i natt. Och en sak slog mig, eller många egentligen. Nummer ett: Den glädje som de tävlande för "icke-vintriga" länder utstrålade när de tågade in. T ex Etiopien, Ghana och Jamaica. Nummer två: Också glädje, men här handlade det om något mycket större tycker jag. När Iran tågar in och inte bara för första gången har en kvinna i sin trupp utan även låter henne bära fanan. Hur blyg hon såg ut, vågade knappt veva flaggan, men den glädje som lyste i hennes ögon. Jag kanske är väl nördig men det jag tyckte var häftigast med OS-invigningen var alltså att Iran hade en kvinnlig fanbärare. Ett spel för gallerierna? Mycket möjligt. Möjligt eftersom vinter-OS förmodligen inte ens sänds i Iran? Även det mycket möjligt. Men ändå! Så, faktiskt, lite beröm till Iran för det går nog ändå åt rätt håll. Trots demonstrationer och avrättningar. Nog för att man har långt kvar men jag tycker att alla steg, små som stora, i rätt riktning ska uppmärksammas.

Sedan insåg jag som vanligt att funktionärerna fick slita för att få USA:s tävlande att inte stanna längs paraden och stoppa upp hela paraden. Tyvärr ska amerikanerna hela tiden behöva springa fram till varje kamera och skrika "United States", "I love you mom and dad". Inget fel i det men är det inte lite underligt att det bara är USA som agerar på detta vis? Alla andra länder går snällt och vinkar och dansar och skrattar och ler utan att behöva springa utanför den tänkta banan... Som sagt, konstigt...

Anyhow, måste säga att det förmodligen var den sämsta invigning jag nånsin sett. Inte särskilt maffig fastän den tydligen var den näst dyraste i historien... Hoppas resten av OS blir bättre.

Nu ska jag städa upp lite här hemma och försöka kurera den sista delen av förkylningen. Som blivit mycket bättre. Ha en trevlig helg allihopa!!

O.

Åh, stackars öde.

Inatt invigs OS. Men det har inte ens hunnit börja så är tragedin ett faktum. En stackars georgier, 21 år gammal, som skulle tävla i skeleton(?), bob(?). Vet inte riktigt vad det heter. Hur som helst. Under träningsåket för bara nån timme sen missade han i en kurva och slungades i 140 km/h ut från banan och in i betongpelarna. Sanslös krasch. Trots återupplivningsförsök på platsen var han död när han anlände till sjukhuset. Hur kan sånt hända? Hur kan man bygga en bana så korkat så att de tävlande riskerar att flyga ut i betongpelare när det går så fort? Innan beskedet om att han avlidit kom så hittade jag kraschen på youtube. Jag önskar att jag inte gjort det. Fy fan vilken krasch. Hoppas dessa klipp försvinner på momangen. Sedan snurrade jag in på aftonbladet och tro fan om de inte kavlar ut bilder på den blodige georgiern liggandes bredvid banan. Är inte det lite respektlöst? Han dog ju för fan! Usch, jag önskar att jag inte kollat det heller. Rodel hetter det förresten kom jag på nu. Det förbundet sitter iaf i krismöte. Träningen är inställd och hur ska denna gren kunna genomföras nu? Jag vill fan inte behöva se fler aktiva, yngre än mig till och med, dö i onödan. För onödigt är det verkligen.
Undrar hur de genomför invigningen inatt nu. Något måste de ju göra för att hedra honom. Jag får nog ställa väckaren och kliva upp till 03 inatt och se invigningen. Inte bara för att se hur de hedrar honom.
Jag vill ju se hela spektaklet. Och framförallt se Peter "Foppa" Forsberg bära den svenska fanan. Men det har som kommit lite "smolk i bägaren" nu kan man säga.
Till råga på allt så tänkte jag skriva att min förkylning går åt rätt håll men nu är huudvärken och febern nog tillbaka. Konstigt att jag känner mig fräschast på morgonen och sämre och sämre under kvällen. Får ta en alvedon och kura ner i soffan. Och sen sängen... Aaaah, sova...

Men RIP, och hoppas vi slipper fler liknande olyckor under detta OS! Ett antal dopningsfall känns ju som en piss i mississippi i jämförelse...

O.

Jahapp. Partyn är roliga. Resor är roliga. Förkylningar är tråkiga...

Nu har jag så lite att komma med idag. Men när syrran ringde idag så orkade min röst inte riktigt med att prata utan att jag börjar hosta så jag måste skriva av mitt pratbehov... Anyhow... Jag har egentligen inte mycket intressant att komma med. Men jag ska försöka komma med roliga saker.
Okej, i Juni har jag funderingar på att åka nånstans. New York vore kul. Nu när det är konkurrens på flyglinjerna över pölen och dollarn är billig(? kronan är dyr..?). Sen i Juni är det ju midsommar också. Det är alltid kul. Eller egentligen var det ljug. För jag har nog aldrig gjort nåt riktigt roligt på midsommar. Kan någon friska upp(?) mitt minne??
Sen kom syrran med en bomb nu. Hon undrade om jag var i övik sjunde augusti. Är tydligen Europe-konsert då. Jag undrade hur lång tid jag hade på mig att bestämma mig. Tydligen hela februari månad. Hennes fotbollslag säljer tydligen biljetter. Så en liten fråga ut i den oändliga cyberrymden; Någon som är på en Europekonsert på Folkets Park Örnsköldsvik den sjunde augusti??

Okej, kom på en sak till. Om midsommar. Jag kom ju aldrig riktigt till saken där. Jävla sidospår. Jag har planer på en "fest" hemma hos mig. Eller hemma hos mina föräldrar bör man kanske säga. Har förmodligen kompisar(?) som kommer upp från Västerås och hoppas att mina vänner i Norrland kan tänka sig att dyka upp också. Bara ni inte blir för många. Och jag är nog världens sämsta på att planera i förväg så jag ska verkligen försöka ta mig i kragen och styra upp detta. Kanske till och med skicka ut inbjudningar via Facebook så man har lite koll på hur många lösaktiga besökare man kan räkna med...

Ooooh, nu blir det Biggest Loser. Mycket intressant program..

O.

Världens sämsta rubrik...

Hej alla glada internetsurfare!
Idag har jag gjort något så kul som tentapluggat vidare. Känns inte alls så bra. Allt är för krångligt. Och att jag har dragit på mig en dyngförkylning gör ju inte att huvudet är piggare på att förstå saker. Så många gånger som jag nyst och snytit mig idag tror jag aldrig jag gjort förut. Mina förkylningar brukar sällan göra att jag nyser och ännu mer sällan få mig att snora. Jaja, mycket nytt ska man vara med om.
Hur som haver så är det inte mycket som händer. Eller vad gaggar jag om egentligen. Var ju och vattnade jävla thailandssemestrande Niklas blommor. Med mig hade jag lite "hjälp" så nu är det väldigt fint hos honom. Kan ju bara tillägga att hans lägenhet såg ut exakt som när jag lämnade den vid tretiden på natten när han haft sin födelsedagsfest. Popcorn fulla golven, köttfärs lite överallt. Och en massa flaskor o burkar. Sen hade han lagt till lite gamla mjölkpaket och halvdiskade bunkar. Men vi tog tag i skiten och förbättrade lägenheten avsevärt. Dammsugning, rensning av skräp och glasflaskor. Vi lämnade sedan lite egna spår som det ska bli spännande att höra vad han tycker om.
Passade på att slänga skräpet och glaset i hans sophus. Tyvärr så var dörren trasig så vi gjorde som de andra, ställde påsarna utanför. Är dock lite osäker på om man fick slänga glas där. Det stod på dörren "Hushållssopor. Ej papper och kartong, dessa hänvisas till pappersinsamlingen". Hur som helst så blev glaset Hushållssopor igår iaf.
Har jag något annat intressant att ta upp? Jag tror inte det. Nu ska jag fortsätta tycka synd om mig här i soffan och följa Vinterspelen Åre 2010 och sen Efterlyst. Sen kanske det blir en tidig kväll. Vet inte om jag orkar vara vaken och följa American Idol. Får se...

Ha det bra!!

O.

Welcome to New York...

Jahapp. Då satt man här igen då. Funderar på att gå och lägga mig eftersom jag ska upp "tidigt" imorrn för ett pass på Friskis. 7.45 är tidigt. Men då inser jag att fasen lägger jag mig nu sover jag ju 9 timmar. Länge ju.

Okej, det tycker ni var intressant va?
Jag har använt större delen av dagen till skola. Föreläsning på förmiddan, jobb med inlämningsuppgift på eftermiddan. Grekisk sallad till middag med granne. TV... New York... Kan inte säga så mycket mer om det just nu. Men en resa i sommar är inte omöjlig.

Jaja, jag trodde jag hade något roligt att ta upp men det har såklart försvunnit. Begränsat utrymme i min hjärna. Det har jag funderat lite på, nu när utvecklingen gått så sjukt mycket framåt med teknik och allt. Borde inte utrymmet i våra hjärnor till slut ta slut? Eller? Går det att fixa en uppgradering av "hårddisken"?

ÅÅÅÅÅH, börjar nya American Idol på fyran nu också?! Och Ellen ska vara med i juryn. Gud så roligt. Hon är fasen en av de bästa som USA producerat. Fun times.

Men nu ska jag nog drömma mig bort och slänga mig i sängen. Kanske följa Idol innan jag somnar. De amerikanska nötterna är ju fantastiskt roliga att se. Och jag ser mycket fram mot Ellens kommentarer.

Ha det bra allihopa!

O.

Örnsköldsvik hade inte suttit fel denna helgen...

Har haft en ovanligt lugn helg hittills och den kommer förmodligen fortsätta på den banan. Många västeråspluggare har tydligen valt denna helgen att lämna stan för sina respektive hemorter. Inte jag. Men det lär nog vara enormt härligt drag i Örnsköldsvik denna helgen. Melodifestivalen kommer ju till stan och får ju allt att lyfta sig ett antal snäpp. Jag är väl inget större Melodifestival-fan men jag är ett fan av de helger då det är extra bra stämning i Övik. Då är det faktiskt underbart att befinna sig i sin småstad som man fortfarande kallar "hemma". Där man springer in i så extremt många som man känner. Ungefär som på juldagen. Men jag har funderat lite över det tillfället. De som bor kvar i Övik, de verkar aldrig vara ute på Juldagen..? Är det ett hemvändar-symptom som de vill slippa. Träffa alla skrytiga nyblivna stockholmare, göteborgare osv? Är det fortfarande så att det är ett misslyckande att inte komma ifrån Övik?! Mycket möjligt. Åtminstone är det ett misslyckande tycker jag att aldrig ha varit någon annanstans. Det är lite för "safe" för min smak.

Hur som helst åter till partyt. Har hört att krogarna har fått förlängt serveringstillstånd så de kommer hålla öppet till 03. Sköj. Det är ju till och med längre än här i Sveriges sjätte stad. För övrigt skulle jag gissa på att Västerås är den största staden där krogarna bara får ha öppet till 02, eller?
Vi kan väl säga såhär, jag älskar att komma från en mindre stad men skulle inte älska att bo där hela mitt liv. Men en vacker dag kan jag mycket väl tänka mig att återvända till Norrland igen.

Jaja, nog med funderingar om Övik.
Jag har som sagt en väldigt lugn och avslappnad helg. Har fortsatt så smått med tentapluggandet även om jag fortfarande har hyfsat gott om tid.
Idag har jag till och med skurat golvet så det ligger en mycket ren och fräsch doft här inne. Dagens största frågetecken är som vanligt vad jag ska äta till middag. Som student är det egentligen dagens största planeringsämne. Idag är jag inte alls sugen på att laga något särskilt komplicerat. Så antingen blir det väl nåt så lördagsaktigt(?) som Köttbullar eller så slänger jag in en lax i ugnen. Eller kanske en kycklingfilé. Hmm hmm, som ni förstår är det inte alltid lätt att bestämma sig.

Har jag förresten sagt att jag var på Kåren i torsdags? Det har jag nog inte. Det fick bli veckans "festligheter" skulle jag tro. Var Quiz-night där och jag vann ingenting. Det var alldeles för svåra frågor skyller jag på... Anyhow. Ha en bra lördag!! Och ni som kan får väl göra Örnsköldsvik osäkert!

O.

Snö Snö Snö.

"Titta det snöar, Jippi!". Det var det väldigt länge sen jag sa eller kände. Nu kommer det bara mer och mer snö. Och till råga på allt ska det behöva storma samtidigt också. Det som vi här i södra delarna av landet är lite ovan med är mängden snö. Att det snöar ofta i januari, februari och är stormigt det är vi vana med. Men vi är också vana att det snabbt töar bort. Men ännu under 2010 har Västerås inte sett plusgrader. Det är inte så vanligt. Så all snön som kommer bara packas på och blir mer och mer. Vi är nog snart uppe i en meter. Åtminstone på vissa ställen. Att snön ligger på marken har jag insett att jag får lov att leva med. Och det gör inte så mycket för det är ju trevligt. Men att det ska behöva vräka ner varenda dag stör jag mig på. Det är fan inte kul att komma till skolan varje dag och tanken man får är "Vafan är det Luleå Universitet eller?". Jag har aldrig varit i Luleå men jag kan tänka mig att det ser ut som Västerås just nu.

Jaja, jag ska sluta vara så jäkla bitter på vädret.
Just nu sitter jag och njuter av Biggest Loser. Och om dryga timmen börjar favoritprogrammet. Efterlyst. Jag bara älskar att se Leif GW på teven. Han är så sjukt intelligent och kunnig. Och spännande också att följa alla brottsmål och jakten på förövarna.

Annars har min dag innehållit skola, igångdragning av tentaplugget (bara dryga två veckor kvar till tenta nu...) samt nu senast tre timmar i tvättstugan. Imorrn fortsätter pluggandet, föreläsning på förmiddan sen hoppas jag hinna med ett besök på gymmet. Eftermiddag med plugg (kanske) och en kväll på Kåren med Quiz-night. Även om jag kanske inte riktigt bestämt mig än för om jag ska gå på den. Men hade varit kul att göra nåt iaf. Sen på fredag kör de tacokväll på Kåren men det kostar 65 kronor (inte tokmycket) men eftersom BMB har gratis tacobuffé på fredagar känns ju det lite mer lockande. Så får se vad jag hittar på.
Jävla Niklas är i Thailand. Bah.

O.

Fascinerande är väl det minsta man kan säga...

Åh, herregud. Jag trodde verkligen inte att det kunde vara på riktigt men stackarn blev ju helt förstörd. Den jag pratar om är tjejen i Outsiders som är rädd för feta personer. Jag fick mig ett gott skratt iaf. Jag hoppas också att hon inser att en resa till USA eller Skåne inte är något för henne. Där finns det mycket tjockisar nämligen.
Sen är jag lite skrämd av kvinnan som är bodybuilder. Hugaligen. Snacka om uppumpad. Musklerna alltså. Men när de pratar om att hon har sitt "sociala liv på gymmet" känns det som att jag känner några stycken där det gäller samma sak. Att de har sitt sociala liv på gymmet alltså.

Nej, nu ska jag njuta av en avokado och se hur det går för fett-fobikern hos hypnosterapeuten. Haha, ojojoj, vad mycket "bra" tv-program det finns nuförtiden.

O.