Midsommar!

Midsommarhelgen närmar sig sitt slut. Och vilken midsommarafton det blev. Jag låter bilderna tala för sig själv.









Tack till alla er som kom. Mycket trevligt!

O.


Norrland.

Sjukt mycket att göra när man är hemma. Och sjukt ointressant att sätta sig vid en dator. Har dock hunnit med mycket här hemma. Massor av tid med familjen. Klättrat på taket och målat skorstenen. Målat huset. Fikat på stan. Ätit god mat. Snackat. Skrattat. Njutit. Så på grund av allt detta roliga blir det nog sparsamt med uppdateringar under sommaren. Men det är ni erfarna läsare av min blogg vana med. Midsommarfirande väntar också snart. Midsommarfirande här hos mig. Woho. Mor o far är i Riga nu några dagar och spenderar midsommar i fjällen så de är inte hemma mycket. Men syrran är här. Och jag har inte vant mig med att behöva logga ut från facebook. Något som syster tagit stor nytta av. STOR nytta. Och till stor glädje för henne.

O.

Tack.

Tack Västerås för detta läsår. Tack för alla skratt. Tack för alla nya vänner. Tack för ett fantastiskt roligt år. Tack till alla er som förgyllt det! Tack!

På fredag inleds denna sommars äventyr. Ytterligare en sommar i Örnsköldsvik. Ytterligare en sommar av jobb. Ytterligare en sommar på landet. Ytterligare en sommar som är precis som vanligt. Ytterligare en sommar som är precis vad jag behöver den till. Vila, umgänge och lite rehab.

Denna kväll har annars fyllts av fest. Eller hela dagen. Klockan 14 började vi. Sedan har det bara rullat på. Nu ska jag sova. Imorgon väntar tvättning, städning, packning. Och på fredag väntar ett litet propellerflygplan upp till min efterlängtade hemstad.



Godnatt kära Västerås och gomorgon till en sista dag i denna stad. För denna termin. Sedan vill jag bara tillägga att jag är sjukt less på avsked nu. Inga fler tack.

O.

Saknar Västerås redan innan jag åkt hem.

Här sitter jag nu. En kväll som började i lugnets tecken fortsatte i fartens tecken. Eller alkoholens. Hur som satte vi oss på husets terrass (på åttonde våningen) vid tiotiden och drack vin. Vi körde Quiz och snackade på språk som inte är svenska.

Därefter flyttade vi ner sex våningar. Klockan halv två kom vi på årets mest genomtänkta drickspel. Med hjälp av Systemets Quizspel fick vi i oss så mycket att vissa valde att spy, vissa valde att gå till OK på efterfest och vissa gick till sängs. Att vi bara var 3-5 stycken är inte något som behöver innebära att kvällen var tragisk. Vi hade sjukt kul.

Men så till saken. Det är kvällar som dessa. Kvällar då man sent om sider kommer på att man vill dricka vin i goda vänners lag. Kvällar då man spontant vill festa. Kvällar som inte ens är kvällar mitt i veckan. Kvällar som är den första i veckan. Det är kvällar som dessa som gör att jag saknar den frihet sommaren i Västerås ger mig. Det är kvällar som dessa som gör att jag saknar Västerås redan innan jag åkt hem. Det är kvällar som dessa som jag inser att jag är en stadsmänniska. Jag älskar att hitta på saker i sista minuten. Jag hatar att planera. Jag vill leva i nuet. Glömma alla måsten och bara ha roligt. Jag kommer sakna spontaniteten när jag är hemma. Jag kommer avsky att alla utekvällar behöver planeras. Jag kommer älska att umgås med familjen. Men jag kommer hata de stunder då jag känner att jag hade velat bo mitt i smeten - för att kunna ta en spontan kväll på stan. En spontan kväll hos en kompis. Spontaniteten kommer krypa i min kropp. På gott och ont. Örnsköldsvik är efterlängtat. Men precis på det sätt som Örnsköldsvik är efterlängtat redan innan jag lämnat den staden är Västerås saknat redan innan jag lämnat min kära "hemstad". Usch. Jag satsar nog på fest resten av veckan.

O.

Välkommen sommaren 2011!

Mina senaste dagar har varit fyllda av festligheter. Långa, roliga och varma.
I fredags var det balkonghäng och öl. I mycket varm temperatur. Ölen var dock kall.

Igår var det årets största studentfest här i Västerås. Stora Sommarfesten som vi inledde klockan 11.30. Vi hade fixat festlokal för förfest. Men den tryckande värmen gjorde att vi inte behövde vistas inomhus så mycket. Men med stort partytält, pool, soffor, musik och dricka flöt dagen på väldigt bra. Grymt kul. Kom hem klockan kvart över tre och då kan man säga att mina fötter värkte till tusen.
Idag blev det istället städning. Städning av en lokal fylld av tomma burkar, blöta chips, nedsmetade golv, glassplitter, äckliga toaletter och tomhet. Känslan av att ena stunden ha fyllts av människor och liv till att lämnas med nedskräpning. Nu är den dock ren. Fin och redo för att skapa nya minnen.

En lunch på stan hanns också med. Därefter har min dag fyllts av avsked. Det är så många som lämnar Västerås nu. De flesta dock bara för sommaren. Bara för några dagar eller veckor. Men det finns också de som lämnar för gott. Vetskapen om detta gör att jag redan nu våndas inför nästa vår. Nästa sommar. Då är det jag och alla de jag umgåtts och levt med i då fyra år som lämnar varandra. Vissa blir kvar. Vissa flyttar hem. Vissa flyttar till nya städer. Usch. Så nu glömmer vi det. Spenderar denna termins sista dagar i Västerås med vänner. Med vila och med lite festligheter. Och när nu den totala värmen har lämnat oss för denna gången kan man fundera över vad man gör på dagarna då man inte ligger och svettas. Vad gör man?

På fredag åker jag till Örnsköldsvik. För denna sommar.

O.

Sommarlov. Ungefär.

Hade som sagt tidigare slutseminarium på uppsatsen idag. Det gick tokbra. Vi fick i princip bara positiv kritik. Fick fram att vi kunde fixa två grejer. Vilket bör vara ordnat på 20-30 minuter. Handledaren sa också att det från hans sida var ett VG men att medbedömaren måste ju få titta innan något betyg lämnas. Men känns iaf mycket bra!

Hemresan är nu också bokad. Nästa fredag flyger jag hem till Örnsköldsvik och Bjästa. Och idag kom skatteåterbäringen in på kontot. Vilken fantastisk dag.

Och om man bortser från morgondagens lilla komplettering så har jag nu sommarlov. Woho.

O.

Imorgon...

Imorgon är det slutseminarium på uppsatsen.
Imorgon avslutas mitt kandidatprogram.
Imorgon är det Eskilstuna.
Imorgon är det inte sovmorgon.

Idag har det varit plugg. Opponering. Det har varit födelsedagsmiddag för min granne. Det har varit vin och öl. Det har redan blivit en för sen kväll. Strax efter 8 imorrn måste jag lämna lägenheten. För en resa till Etuna med allt vad det innebär. Men därefter går jag på sommarlov. Eller förhoppningsvis. Lite kompletteringar får man nog räkna med.

Puss och kram.

Vilken dag!!! Sveriges dag.

Vilken värme. Vilken dag. Vilken bränna.

Denna Sveriges nationaldag 2011 har bjudit på 27-gradig värme (i skuggan). Väldigt varma timmar i solen. En kväll som fyllts av uppsatsplugg när det är opponering som står på schemat. Imorrn skriver vi ihop den. Jag passade kvällen till ära, svensk nationaldag och sommar på allvar, på att göra mig en riktigt somrig middag. Eller vad tycker ni?


Har också nästintill bestämt mig för när jag åker hem till Övik. Ser ut att bli den 16/6 på kvällen eller den 17/6 mitt på dagen. Men eftersom det kostade lika mycket så fick jag svårt att bestämma mig och tänkte istället att jag väntar till någon av alternativen blir dyrare. Väldigt genomtänkt.

Hur som helst. Imorrn är det skola på förmiddan. Eftermiddan utlovar 28 grader i skuggan och strålande sol. Så risken är stor att min redan nu soltärda kropp imorgon får stå ut ytterligare några timmar. För när det är så fint väder måste man ju vara ute. För tänk om det kommer regna resten av sommaren?

Lite musik för att avsluta denna dag. Med dagen som tema.



Grattis Sverige!

O.

En händelserik helg.

Avslutningsmiddag med linjeföreningen i fredags. Flöt på bra och var riktigt trevligt. När middan var uppäten blev det dans, drinkar och skratt på Harrys. Efterfest utomhus. Hemma vid soluppgången. Sommar.

Lördag bjöd på solande i våldtäktsparken, väntan på stationen, besök av kusin, restaurangmat, uteservering, sandstorm, vin, öl på sportbaren, skybar o bill o bob innan hemgång. Kom hem och hittade en hemlös som hade bosatt sig i trapphuset. Ringde polisen som skickade en patrull. Även om det känns hemskt att köra ut någon som inte har ett hem känns det inte särskilt tryggt att ha okänt folk i huset. För även om han säkert var helt ofarlig lär det ju inte vara svårt för en farlig person att muta in sig.

Söndag har bjudit på slapp. Och plugghjälp. Men ack vad skönt det är att slippa tentaplugg. Imorrn är det inlämning av uppsats. En uppsats som varit klar i dagar nu. Imorrn börjar mina sista dagar av intensivt plugg för denna gång.

Hoppas livet leker för er alla!

O.

Ska man skratta eller gråta?

Jag är iaf sjukt irriterad. Inte riktigt det sätt jag ville starta denna dag. Det är nämligen så att hemma i Övik har inte Bjästahistorien lagt sig. På långa vägar. Kommunen gjorde en satsning efter Uppdrag Granskning på att ge mer resurser till bekämpning av mobbning och utanförskap. En bra satsning.

För någon vecka sen berättade mamma och pappa att pappa blivit intervjuad kring detta. Men att de var irriterade för att artikeln aldrig kom med i tidningen. Det var så att man funderade över om journalisten kanske inte var riktigt nöjd med att de svar han fick skulle ge en positiv bild. Hur som helst. Jag hade i princip glömt bort allt det när jag idag kollade in tidningens hemsida. Och möts av "ÖA GRANSKAR BJÄSTALYFTET". Där samlas massor av artiklar kring mobbningsoffer från Bjästaskolan - självklart med fingerade namn så att någon granskning omöjliggörs. Inte för att jag tror det behövs. Men mitt bland alla dessa rubriker om allt från "X är tvungen att flytta från skolan" till "Fager glömde mobbad" finns det en rubrik "Andra skolor ska få lära av Bjästa". Där i ligger den positiva artikeln som dock blir helt tillintetgjord av den i övriga populistiska journalistiken. Den journalistik som jag hatar! För det är inte så att det nämns någonstans att Bjästaskolan i statistiken ligger i mittenskiktet när det gäller mobbning i Örnsköldsviks kommun. Tidningen väljer inte att granska Alneskolan som blev näst sämst i Sverige. Inte heller de 5-6 andra högstadieskolor i kommunen som blev sämre rankade. Självklart väljer de Bjästa för att där har de ett lätt offer. En skola som folk redan har en "bild" av. En skola som inte kan försvara sig. Inte orkar försvara sig. Det är väldigt lätt för tidningen att få sig ett scoop. Usch.
Så från och med idag bojkottar jag nu även Örnsköldsviks Allehanda. Lägger alltså till de på listan med Aftonbladet och Expressen. För jag blir så jäkla irriterad när jag läser sånt där. Självklart är det inte bra när barn mobbas men det är fasen inte heller bra när ortstidningen bidrar till att ett helt samhälle mobbas.

Sen är jag grymt stolt över min pappa som fortsätter stå pall mot all häxjakt! Fy fasen vad bra du och alla ni andra gör det. Ge inte upp för då kommer de nöjt att sitta på sina arslen och tycka att de lyckats. Fast ibland kanske det känns som att en flytt vore en lösning. Men överge inte resten av orten. De behöver er!

Nu går jag ner på stan. Irriterad men med mycket uppdrag. Hoppas jag håller tankarna på annat idag. För ikväll arrangerar jag en Avslutningsmiddag för ekonomerna. Så det behöver jag tänka på.

O.

Nu väntar sena kvällar när mörkret aldrig vill lägga sig.

Maj är ett minne blott. Ett minne fyllt av många minnen. Minnen från Västerås. Minnen från Göteborg. Minnen från födelsedagsfester. Minnen från soliga dagar. Minnen av dagar då sommaren kändes nära. Minnen från dagar då fingrarna frös till is. Minnen från en härlig månad.

Nu väntar Juni. Nu väntar sommaren. Nu väntar skolans sista dagar. Nu väntar Örnsköldsvik. Nu väntar möten med familj och gamla vänner. Nu väntar dagar, kvällar och nätter i underbart sällskap. Nu väntar sena kvällar när mörkret aldrig vill lägga sig. Nu väntar Juni.

Därför bjuder jag er på en klassiker som handlar om Juni.



O.