Snabbt tiden går...

Har insett nu att denna sommar glider förbi i raketfart. Fasen det är bara en vecka kvar av Juli!! Måste ju börja planera när man ska åka tillbaka till Västerås... Och massor av annat.
Är inne i en seg jobbperiod nu. Har gjort bort tre av sex dagar i sträck. Men det går faktiskt bra. Torsdag var en sjuk dag, enormt mycket folk. Idag var en hyfsat lugn dag men ändå var försäljningen bara marginellt sämre. Konstigt sånt där...

Jag hade något intressant jag tänkte skriva men det försvann. Well well... Just ja. Telefonen. Pappa var in idag till PhoneHouse och snackade med de. Jag har inte haft tid då jag jobbat varje dag. Men det verkade inte vara några problem. Jag skulle ringa dit imorrn så får jag veta om jag får en ny telefon eller om de ska försöka laga den. Vi får väl se vad det blir av den saken. Just nu känns det väldigt bra att man valde försäkring på telefonen. Hade varit tungt att behöva lägga ut massa pengar på ny telefon. Usch bara av tanken...

Och suget efter utlandsstudier blir bara större och större. Skulle vilja hoppa fram ett år i tiden och sitta på ett plan till USA. Men det återstår en hel del innan något sånt blir verklighet. Först ett år med plugg och roligheter i Vässan. För det finns sjukt mycket att se framemot där också. Attans vad bra mitt liv är just nu. Lite Norrlandsfylla på det här så vore det fulländat. Men men. Förmodligen en månad kvar här uppe innan jag återvänder söderut. Innan dess hoppas jag hinna med jobb, sol, bad, fest, kräftskiva, storsjöyran(???) m.m.
På tal om det sista, varför är man alltid ute i sista minuten?? Aja, ha det bra, nu kallar efterrätten. Familjen min äter sällan tidiga middagar... Men det gillar jag.

O.

Glöm allt jag sa...

Så då var denna helgen av jobb avklarad. Är ledig imorrn och på tisdag men på grund av personalbrist får jag rycka in och jobba onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag och måndag nu. Puh. Men efter denna helgen kommer vi ha mer personal att tillgå och då kan jag vara ledig mera. Det positiva är ju att pengarna trillar in.

Blev lite tvärsugen på en medelhavssemester innan skolan drar igång. Typ en vecka i Grekland, Spanien, Turkiet; Kroatien eller nåt sånt. Någon som har samma känsla??

Hörs hej!

O.

Sommaren rullar på...

Sitter här hemkommen från en lördag på jobbet. Har varit halvmycket att göra idag. Ganska normalt mycket folk men tror de spenderade mer pengar än vanligt. Och sånt är ju alltid kul. Roligare att servera förrätter, snapsar, cognac, whiskey, oxfile, röding och efterrätter än att servera hamburgare eller köttbullar även om folk så klart får äta precis vad de vill...

Jag jobbar imorrn också. Hur det ser ut nästa vecka vet jag inte riktigt. Är lite dåligt med schema för min del. Ska dock se till att jag är ledig några dagar under nästa helg. Känns som att varannan helg får räcka under denna sommaren. Men vi får väl se om det är genomförbart. Det får det nog lov att vara... Tycker jag...

Annars är det bara fint. Jag lever och frodas. Tänker mycket på hur jag ska göra med utlandsstudier men jag har ju typ ett halvår på mig. Med planering och ansökningar och sånt. Det känns enbart roligt att ha något sånt stort äventyr kvar att se framemot innan det stora äventyret "vuxenvärlden" med fast arbete och sånt väntar. Shit vad mycket roligt man har att se framemot under de närmsta åren.

Nej, nu ska jag slappa framför teven ett tag. Sen blir det sömn. Och ytterligare kanske en varm dag på jobbet imorrn. Men det verkar som om vädret inte riktigt ska bli lika bra imorrn. På sätt och vis känns det bra. Skönt att det inte blir såå tokvarmt. Inte lika kul dock om det innebär att det blir ostadigare nu ett tag. Jaja, hejdå.

O.

Study abroad...

Har spenderat en ledig dag i solen. Först med att klippa gräset och sedan med att slappa i solen med lite sporadiskt bad i poolen.
Senaste två timmarna har jag snurrat på en massa info-sajter om utlandsstudier. Jag är bara så inställd på att jag måste göra nåt sånt. Men samtidigt är det så svårt att planera. Och spelar ingen roll vilket universitet, eller land för den delen, jag läser om... jag vill till alla!
För att vara snäll mot mig själv har jag ännu inte läst något om de europeiska alternativen som Mdh har utbyte med. Jag vill åka långt men inser att om jag skulle läsa om studier i Nederländerna eller Rumänien skulle jag förmodligen bli såld på det också. Men till att börja med vill jag satsa på nåt riktigt långt bort. Har ju provat på det "europeiska" med min höst i London för fyra år sen. (Fyra år är ju sjukt länge sen...)
Asien var länge ett riktigt eftertraktat mål för mig. Kina var mycket intressant men Mdh har inget ekonomi-utbyte med varken Peking, Shanghai eller Hongkong och då känns Kina inte lika eftertraktat längre... Övriga asiatiska länder då. Ja, Japan och Sydkorea är ju såklart inte fel men på nåt vis känns det som att Asien är en värdsdel där man ska semestra och kommer göra det en hel del under sin livstid. Så varför då inte prova något nytt? Afrika känns inte så lockande för studier och under förra året fanns bara ett utbyte med ett Tanzaniskt universitet, då för sjuksköterskor, inte precis min "inriktning"...
Men varför inte Australien (Perth, på västkusten är alternativet)? Vore inte alls helt fel fast jag vill nog hellre åka till Australien på nån sorts semester och inte som "fattig" student.

Då återstår i princip Kanada, USA och Chile som mina alternativ. Kanada känns på nåt konstigt sätt inte tillräckligt exotiskt. Lite svenskt på nåt vis. Även om det förmodligen är ljusår ifrån. Det lämnar då USA eller Chile. Just idag har jag fastnat för USA. Men med tanke på att jag så sent som för två månader sedan var 100 % säker på att jag ville till Kina kanske ni inte ska lite alltför mycket på detta. Via Mdh:s hemsida hittade jag iaf en blogg från en Mdh-kille som pluggar vid University of Central Florida i Orlando. Jag är såld!!! För såklart hade det varit roligt att åka till typ New York eller Los Angeles men samtidigt kan man ju fråga sig om det är i såna städer man vill göra ett utbytesår?! Jag tror inte det. Varför då inte hamna på nåt mer "otippat". Florida känns ju sjukt bra egentligen. Bra klimat. Lätt att ta sig på diverse "utflykter", alltfrån storstadsbesök i New York (inte för att Orlando är nån liten stad men ni fattar...) till karibiska kryssningar till Bahamas eller nåt sånt. Och som det verkar en fantastisk miljö. Jag är som sagt helt såld. Kostar ju såklart en del men själva studierna och mat och boende är ju sånt man kan ta csn-lån för. Så jag ska spendera nån dag framöver med att läsa på ordentligt om detta. Att det sedan är ett land där man pratar engelska gör ju att språkövergången inte blir alltför svår. När det gäller skolans utbyte med USA är det antingen Orlando eller Milwaukee för oss ekonomistudenter som gäller. Vet inte riktigt var Milwaukee ligger men skulle gissa på att det är i norra USA.

Jaja, jag liksom ni inser att det är långtifrån säkert att jag kommer ta mig iväg på något sånt här. Men jag är väldigt sugen och det sjuka är att det är inte själva vistelsen i ett annat land, med studier på ett annat språk än svenska, en annan kultur. Komma till ett ställe där man inte känner någon. Inget av detta är det som gör att jag velar. Det är istället hur det kommer gå att komma tillbaka till Sverige efteråt som oroar mig. Hur det ska gå att ta sig igenom ett fjärde år någonstans förmodligen utan att känna någon där. Jag inser ju att detta är en konstig grej att oroa sig över men samtidigt är det så stor skillnad. Komma på ett utbytesår någonstans innebär ju att det inte bara är jag som kommer "själv". Däremot att ta sig in på ett fjärde år i Sverige där förmodligen många tagit med sig gamla studiekamrater även till detta år gör att det känns lite osäkrare. Men samtidigt vet jag att jag kommer inte vara nöjd om jag låter en sån liten bagatell vara det som hindrar mig från detta utlandsår. För jag känner mig helt säker på att jag klarar av det. En grymt härlig känsla att ha. Men det är också en känsla man vill uppleva med jämna mellanrum. Den där känslan av att helt ha brutit upp från något och kommit någonstans där man inte har några vänner eller bekanta och från det bygga något. Fantastiska vänner och ett "nytt" liv. Låter det som att jag är missnöjd med hur det varit tidigare?? Så är det inte iaf. Bara att jag vill ha dessa utmaningar.

Det är en fantastisk tid vi växer upp i. Med enormt många fler möjligheter än vad våra föräldrar hade. Det vore en skam om man inte utnyttjade alla dessa möjligheter. Självklart är fler möjligheter tyngande ibland. Man vill ha klart för sig vad man vill göra, vad man ska göra. Den där känslan av att det vore bättre om det fanns bara en väg att gå infinner sig såklart ibland men den är långt ifrån lika inbjudande som känslan och vetskapen om att det finns oändliga möjlighet och vägar att gå. Det är bara att välja och vraka. Och det är just där jag befinner mig just nu. Jag väljer och vrakar. Egentligen med hela mitt liv. Jag gör förmodligen sista sommaren på mitt nuvarande sommarjobb. Åtta år är alldeles för länge. Men samtidigt så skönt med en liten trygghet att veta var man ska spendera somrarna. Nu byter de ägare och då tycker jag det passar utmärkt att även jag avslutar det kapitlet. Men vad jag ska göra istället är en gåta. Just nu känns studieplanering klart mer viktigt än arbetsplanering iaf. Det är ju ändå långt klart till nästa sommar. Ännu längre till eventuella utlandsstudier men det känns så mycket roligare att tänka på sånt än på jobb. För jag är inte där än. Jag är inte på det stället i livet att jag vill fundera över vad jag ska jobba med i resten av mitt liv. Jag vill fortsätta leva snurrigt ett par år till. Som det är nu ser jag ytterligare tre års studier framför mig. Först kommande läsår i Västerås, därefter ett år någonstans i världen för att sedan avsluta med ett påbyggnadsår i Sverige...

Åh, vilket långt inlägg och egentligen helt ointressant för er kanske. Men något vill jag ge er trogna följeslagare! Tack.

Imorrn återgår jag till jobbet igen. Fredag 12-20, Lördag 11-20 och söndag 11-19. När det gäller nästa vecka lever jag i ovisshet. Jag har faktiskt inget schema. Haha. Mycket skönt eftersom jag in i det sista kan planera saker utan att behöva bry mig om jag jobbar. För det är verkligen inte så att jag inte får jobba så mycket som jag vill. Jag får jobba mer än jag vill.. haha.. Men pengarna får gärna trilla in. De kan behövas för mina framtida planer.

Ha en bra helg!!

O.

Solen...

Solen lyser alltid var man än befinner sig har jag kommit fram till. Igår lös den med sin frånvaro... Idag däremot lyser den som bara den. Blir ut och bränna sig idag alltså. För nu gör jag nästan vad som helst för att komma ifrån den här katten. Det är "Mjau, mjau, mjaaaaaaaaaaau". Stryka sig, trampa på magen (vilket ofta gör ondare än hon kanske förstår...) och allt annat idiotiskt som katter sysslar med. Jag tror jag är mer en hundmänniska. Ebba hon ligger ner och slappnar av när man säger åt henne att göra det och busar och leker när man säger åt henne att göra det. Katter är tvärtom. När man vill ha de i knäet vill de inte vara där och när man är upptagen med att läsa eller plugga så vill de inget hellre än att ligga i knäet eller på böckerna... Djur...

O.

TRÖTT

Rapport från min fyra-dagars semester. Första dagen har jag spenderat först med att hälsa på farmor och sen legat i solen här hemma. Är djurvakt då mor o far åkt till fjällen. Vet inte hur länge de blir borta. Skulle gissa på nästan två veckor om inte mer.
När jag låg i solen var jag nära att somna, hatar att halvslumra för jag blir helt förstörd efteråt. Nu känns det som jag blivit överkörd av en ångvält. Förutom att jag inte blivit utplattad.

Har även världens sämsta bloggfantasi. Något annat jag saknar är alla mina kontakter i telefonen. Har ju gammal telefon nu och inga nummer sparade där. Men idag känns det faktiskt ganska skönt. Vila upp sig ordentligt. Har varit rejält körigt på jobbet på sistone. Fick förresten lönebeskedet för juni igår. Klart bättre än jag trodde då jag inte hann med så mycket jobb i juni. Däremot stod det att pengarna skulle betalas ut den 23e. Gah! Jag som alltid fått lön den femtonde förut. Hade ju räknat med att det skulle bli så även nu men icke det. Jag som redan har lite pengar... Attans... Jaja, det är ju "bara" två veckor kvar till löning då. Istället för sex dagar som jag trott och hoppats.
Äh, nu får jag sysselsätta mig med nåt. Men vad?? Sätta sig ute i värmen igen blir det nog. En riktig njutarhelg hoppas jag att detta kan bli!

O.

Dags för jobbet igen...

Igår var jag ledig. Vädret var inte jättebra men samtidigt långt ifrån dåligt. Det slutade med att det blev en lång eftermiddag i stan med mor och far. Gjorde massa nödvändigt. Inhandlades väggfärg till nya stugan, ny telefon till mamma, kollade efter tvättställ och toalett till nya stugan. Jag hann även med att lämna bort min telefon. Lämnade in den på Phone House som skulle skicka iväg den för att se om de kunde hitta något fel på den. Pappa lämnade även bort sin telefon. På kommunens IT-avdelning. Nåt allmänt strul. Så man kan säga att vi blev av med två telefoner men fick med en ny hem... Ungefär...

På kvällen såg vi "Yes, man!". Tänk att jag inte hade sett den förut. Missade dock sista tio minutrarna av nån konstig anledning som jag fortfarande inte vet. Kanske var den bara för ointressant i slutet..?

Nu ska jag snart köra iväg till jobbet iaf. Jobbar idag, imorrn och i övermorrn. Sen är jag ledig hela helgen. Ska bli riktigt skönt. Verkar också ska bli riktigt fint väder i helgen så jag lär nog slappa en del vid poolen. Det ser jag framemot. Att jobba idag ser jag dock inte fram emot. Solen skiner, det är varmt. Puh, jag kommer nog att dö... kanske möjligtvis...

Ha en bra vecka!

O.

Hej alla trogna läsare!

Jag hoppas ni har överseende med att även min blogg behöver lite ledigt under sommaren!?


Sitter här en sen julikväll. Har haft en sjukt varm helg på jobbet. En sjukt trevlig helg trots allt. Pappa fyllde år idag. Jag är hemma i Örnsköldsvik och jag tror aldrig jag tyckt att denna stad varit så vacker och så underbar förut. Jag känner mig så hemma här. Som om allt alltid kommer vara precis som förut. Alltså med vänner, familj osv. För att Örnsköldsvik ser annorlunda ut varje gång jag återvänder är lika säkert som att solen går upp igen imorgon. Här byggs alltid nånting. Nåt som ska göra staden bättre och jag som inte bor här året runt längre tycker verkligen att Örnsköldsvik blivit en stad att räkna med. En stad att trivas i och en stad att längta tillbaka till. Det kan bero på att jag alltid trivts i staden och verkligen sett utvecklingen på lite avstånd.
Aja, nu ska detta inte bli nåt hyllande till Örnsköldsvik. Tycker bara så himla bra om min hemstad. Samtidigt tror jag att det fortfarande är för tidigt för att ens tänka på att bosätta mig här "för evigt". Jag skulle verkligen inte ha något emot att återvända till Örnsköldsvik en vacker dag. Men för nu nöjer jag mig med att återvända när staden är som bäst, dvs när alla andra utflyttade är tillbaka i staden. Sommaren! och även kring jul. Med detta vill jag inte säga att jag vantrivs i Västerås, jag saknar Västerås och mitt liv där. Men på nåt sätt är det mitt vardagsliv som finns där och här i Örnsköldsvik är det trots massor med jobb något sorts "semesterliv". Kanske börjar man bli vuxen på allvar när man inte längre tycker att man "bor här hemma" utan snarare är här på semester...

Hur som, har haft en buss med Jehovas Vittnen på jobbet idag. I torsdags också. De åkte ner till Sundsvall för att vara på ett stort konvent (över 3000 Jehovas) under helgen. Tacka gud för att man inte var där, i Sundsvall alltså... Snacka om väckelsemöte eller vad man ska kalla det. De var iaf utomordentligt trevliga och glada. Nästan så att Jehovas inte kändes så farligt ändå. Förutom att jag tyckte synd om den kanske tioåriga pojken som fick följa med sin mamma och de övriga 50 på en så pass religiös resa. Och då ska ni veta att hans mamma förmodligen var den näst yngsta som följde med. Jag har aldrig gillat när man prackar på sina barn en tro eller någon specifik församling. Folk som växer upp utan någon riktig tro men sedan hamnar där ändå har jag stor respekt för. Men jag gillar inte när man drar in sina barn i det. Låt de själva hitta "sin väg".

Imorrn är jag ledig och ska nog spendera dagen i solen om den är framme. Sen jobbar jag tisdag till torsdag innan jag är ledig fredag, lördag och söndag. Det ser jag verkligen framemot. Vad jag ska göra är jag inte lika säker på...

Så hoppas jag kunnat stilla eran nyfikenhet kring mitt liv lite grann iaf.

O.