Till farfar!

Idag blev vi klara med uppsatsen. Nu är det bara lite justeringar kvar innan inlämning på måndag. Det känns riktigt skönt. När jag kom hem funderade jag över vem jag kunde berätta denna solskenshistoria för. Föräldrar som jobbar gjorde att jag kom att tänka på den person som jag alltid hörde av mig till kring hur skolan gick. Farfar. Då insåg jag även att det idag är ett år sedan han gick bort. Jag hoppas han vet hur skolan går. Och att han vet att Söderling slog Federer förra sommaren. Tennisintresserad som han var.


Sixten Fager 1920-05-20 - 2010-05-31

O.

Vilken helg.

Helgen är över. En helg med golf, sittning och partaj på lördan. En helg med städning och plugg på söndan. En helg som även fick en måndag. En helg med shoppingrunda, plugg och tvätt på måndan. En shoppingrunda som slutade med att jag på fyra timmar inte köpte något mer än lunch.

Imorgon fortsätter denna vecka. En vecka med alltför mycket måsten. En vecka som gärna får passera snabbt och utan problem. Efter denna vecka väntar ytterligare en vecka fylld av måsten. Men sen är det färdigt. För denna termin. Hur mycket ser jag framemot det? Just nu väldigt mycket.

Imorgon lovar de 26-gradig värme och sol. Tur då att jag bara har skola under förmiddan. Styrelsemöte senare på eftermiddan men däremellan hinner jag förhoppningsvis med lite slapp i solen.

O.

En lugn fredag - när upplevde jag det senast?

Det är fredag. Jag har varit i skolan med uppsats. Hängt med underbara vänner på lunchrestaurang. Besökt systemet. Besökt Netonnet Lagershop för att inhandla ny laptopfläkt/-kylare och ny trådlös router. Den förstnämnda funkar som en smäck. Den sistnämnda har jag dock inte lyckats få igång på samma sätt...

Men nu är det fredagkväll. Fredagkväll som är lugn. Imorgon är det golftävling, jag ska inte spela men hänga på banan hela dagen för att visa upp Civilekonomerna lite grann. På ett bra sätt! På kvällen är det sittning på en klubb nere på stan. Då kommer jag med stor sannolikhet visa upp mig på ett inte lika bra sätt.

Som ett litet PS är det ju fantastiskt att Wipeout US går på tv. Fruktansvärt roligt! Kvalitets-TV när den är som bäst!

O.

5-årsjubileum.

Hipp hipp hurra hurra hurra hurra!

Idag råkar det vara så att denna kära blogg fyller 5 år. Undrar hur många bloggar därute som levt på samma ställe lika länge. För 5 år känns som väldigt lång tid. Så om jag någon gång behöver skriva mina memoarer är det väl bara att hänvisa hit?! Praktiskt.

Har skrivit uppsats idag. Det flöt på även om det alltid är svårare att sitta på eftermiddan än på förmiddan. Blev så idag då det var kalajs igår. Eller grabbkväll först med jacuzzi, bastu, öl och grillning. Men detta har jag nog just skrivit om. Men imorgon är det mer uppsatsskrivande som väntar. Vi är typ klara med analysen nu så imorrn går vi in på resultatet och därefter slutsatser. Det enda orosmolnet är att en av våra respondenter inte längre verkar vilja svara. Lovade att svara via mail för över en vecka sen och har trots påminnelser ännu inte gjort det. Tråkigt. Så vi jobbar lite nu för att få in någon annan och på så vis bredda vår empiri. Men går det inte så klarar vi oss ändå.

Nu ska jag kila till ICA. Lagret börjar sina.

O.

Cops?? Möjligt men knappast troligt.

Ojoj. Grabbkväll som inleddes med jacuzzi och bastu och såklart öl. Följdes upp med grillning och mer öl. Därefter utgång. Där tjejkvällen mötte upp. Detaljerna därifrån tror jag ni klarar er lika bra utan.
Men när vi (särskilt födelsedagsbarnet) trillade(!!!) ut därifrån möttes vi av poliser och tv-kameror upptryckta i ansiktet. Tydligen spelas någon svensk version av "Cops" in här i Västerås och ska sändas på tv6 i höst. Jag ber en stilla bön och hoppas att vårat raglande, skrålande, trillande och så vidare inte når den svenska befolkningen i höst. För då känns det som att en utlandstermin hade varit en klart bättre lösning. Utan tvekan.

Nu ska jag sova. Imorrn väntar biljettförsäljning och uppsatsplugg. Påminn mig om att läsa det jag ska. Kanske denna påminnelse räcker. Det är möjligt. Men knappast troligt.

Puss på er. Nästa gång jag gör något intressant lovar jag att bjuda på bilder. Men även detta är möjligt men knappast troligt.

O.

En dag av uppdrag.

Ännu en dag med uppsatsplugg har passerat. Avslutades med lunch på stan. Därefter hem för att lyssna igenom en av våra uppsatsinterjuer. Därefter är det tänkt att jag ska hinna läsa igenom inledningen och metoden i vår uppsats. För om ett tag är det tänkt att jag också ska gå iväg på någon typ av grabbkväll. Öl, bastu, grillning osv.

För imorgon är det tänkt att jag ska fortsätta med skolan. Uppsatsen alltså. Och försäljning av middagsbiljetter. Och försöka hinna med att vila en liten stund. För nu börjar jag bli trött. Men jag har svårt att se när jag ska hinna med en liten rast.

O.

Prestationsångest och styrelseavslutning.

Eftersom jag kände mig så nöjd med det inlägg jag skrev klockan fyra i söndags morse valde jag av någon anledning att länka på facebook. Puh. Det gjorde att jag mer än dubblade mitt tidigare besöksrekord under ett dygn. Vilket nu lett till prestationsångest. Men jag vet ju vad ni vill ha. Fyllesnack. Bilder. Intriger. Skandaler. Vi ska se vad jag kan bjuda på idag.

För att fortsätta njuta av sommaren är nog det bästa man kan göra att samlas i en park. Med öl. Chips. Jordgubbar. Musik. Och sol. Precis det bestod vår styrelseavslutning av. Plus grillning. Och filtar.
Och eftersom ni förtjänat det får ni lite bilder från denna dag. En dag med energi som inte räckte hela kvällen. En bakfylla som slog till efter middan. Men en bra dag.

För en avslutning behövs öl, cider och ketchup. Och en kundvagn.

Ett gäng härliga styrelsekamrater. Och en IMF:are på studiebesök.

Någon timme senare dök en cykelpolis upp och förklarade för oss att man inte får dricka i parker. Det hela slutade med att Mälekon fick vaska. Oh well. 500 i böter hade förmodligen svidit klart mer.



Men vi lät oss inte bli nedslagna av detta. Vi bytte helt enkelt plats. Till en med grillar.

IMF, som den fina systerförening de är, bidrog med musikanläggningen.

Ordförande valde att "spexa" till det lite grann.

Därefter fortsatte festen till en lägenhet. Men en måndag som väntade med seminarium i Eskilstuna fick iallafall mig att lämna det hela framemot tiotiden. En länge efterlängtad säng. En stökig lägenhet och avsaknad av frukostgrejer blev andra problem min måndag använts till att lösa.

O.

Fantastisk kväll

Haha.

Bra sammanfattning. Här kommer annars en mer innehållsrik.
Födelsedagsfest. Vilket alltid bjuder på lite åldersnåja. Hur kommer det sig att jag helt plötsligt är en av de äldre här?
Oh well. Därefter skulle vi gå ut. Men med erfarna Västeråsfestare hamnade vi på Junior. En svartklubb. Fantastiskt. En klubb där musiken plötsligt dör för att "polisen passerar, vi måste vara tysta". Mer än 100 pers på plats. Alkoholen är billig (och slutsåld efter två timmar). Västerås uteliv stänger klockan två. Efter tre var det dock fortfarande drag på Junior. Västerås har återigen överraskat mig. Positivt.

Dagen spenderades annars i hamnen. Med pizza, glass, cola och fantastiska vänner. Proppat med folk i hamnen. Tydligen "Västerås skärgårdsdagar" och vem lockar mer folk i Gurkstaden än vår egen kära Maria Montazami? Åtminstone nu när Gurkan är instängd i Big Brother huset och Linda Rosing har blivit osynlig. Ingen. Västerås är alldeles perfekt fjantigt omoget underbart för mig. Västerås är en stad för mig. Ett hav här intill hade gjort staden till min dröm. Nu när jag annars går hem och ser himlen i norr ljus som mitt på dagen i december drömmer jag mig norrut. Och snart. Snart är sommaren här. Men det ljus jag nu ser. Tänk det är en hel månad tills det blir mörkare men just nu känns det overkligt att det kan bli ljusare. Jag vill bara sitta ute. Med en filt. Med vin. Med vänner. Med livet. Med tanken att ännu en vinter har passerat....

Alltså att det fortfarande (eller redan) är ljust ute får mig att vilja vara vaken i månader framöver. Njuta i en filt när det blir kallt. Höra vågor som slår mot klippor. Höra skrik när havet är för kallt för att bada i. Höra glädjen av att det är sommar. Höra ilskan över att myggen bits. Höra rädslan över en geting. Höra njutningen av ett glas rabarbersaft. Höra plasken från nakenbad. Höra sommarens ljud. Höra livet.

O.

#saknad

Såhär ett år efter farfars 90-årsdag. Hans sista födelsedag presenterar jag det inlägg jag presenterade för ett år sedan. Saknad.

Idag fyller min kära farfar 90 år. Tänk vilken ålder. Jag kan bara gratulera. Tyvärr spenderar han dagen på Örnsköldsviks Sjukhus då han har en envis infektion som inte vill ge med sig. Hoppas att det blir bättre. Vore ju en bra födelsedagspresent.
Imorgon åker jag upp till Örnsköldsvik för att ha 90-årsfest på lördagen. Nu är väl frågan hur det kommer bli men jag ska ha en trevlig helg med familjen iaf. Redan söndag morgon återvänder jag till Västerås. Vi har Avslutningsmiddag för ekonomerna på stans finaste restaurang. Blir grejer det.
Men åter till födelsedagsbarnet. Grattis och hoppas du får en riktigt bra dag och att helgen blir alldeles underbar!


Farfar jag och kusin Johan en jul.


Farfar, Syrran, Farmor och jag för några år sedan :)



Syrran och Farfar på bröllop



Det som de flesta förknippar med min farfar, hans målningar. Good Job!!

Nu ska jag promenera iväg till ICA och köpa ett kuvert och frimärken och skicka iväg pappren till Irland och Ryan Air. Håll tummarna för oss de närmsta 30 dagarna :p

Trevlig helg, för nu är det faktiskt helg för mig.

O.

Löfte till mig själv.

Denna sommar ska jag ta vara på sommarkvällarna. Jag ska sitta ute på mor o fars altan i en skön stol med en mjuk filt, frysa om tårna, lyssna på fåglarna och andas. För det är sånt man gör på landet. Där kan man sitta ute ensam inlindad i en filt och inte se dum ut. I staden kan man inte sitta själv. När jag tittar ut denna kvällen önskar jag att jag hade mor o fars altan. Lite småblåst så att knott och myggor blåser bort. Kanske en kopp med varm choklad och en radio som spelar svag svensk sommarmusik ända in på småtimmarna. Utan att det blir mörkt. Ser ni det framför er? Kan ni känna känslan? Jag är där. I längtan efter sommar i Örnsköldsvik. Och allt som en sådan bjuder på.

Imorgon fortsätter det som är stadsliv. Stressade människor som ska hinna till systemet så att de även hinner äta och byta om innan kvällens festligheter. Vissa ligger i parker ihopträngda som makrillar. Skrattar. Från något fönster dundrar technomusik på alldeles för hög volym och från ett annat kommer somrig musik på alldeles för låg volym. Vi dansar. Vi sjunger. Vi skrattar och vi somnar. Vi vaknar slitna. Det finns en tjusning även med detta. Och jag är glad att jag får både stadslivet och lantlivet.

Avslutar detta inlägg med bilder från en helg i en stad. Bilder från Göteborg. Bilder på min Västeråsfamilj på konferens på västkusten.


Vi var världens vackraste pirater. På en fredag i Göteborg.


Så vackra att ni får se två bilder. Innan det spårade ur då alkoholen såldes till inköpspris. Puh.

Det kanske märks här. Där jag av någon anledning helt plötsligt är en korsning av pirat och blomma...

Här är vi om möjligt ännu vackrare. En lördag på bankett på Radisson Blu i Göteborg.

Men eftersom vi är Västeråsare krävs det ju att vi visar vår sanna sida även på finare tillställningar.

Kanske förklarar det varför någon kommenterade banketten på vår konferens i Västerås i februari med att: "
Jag hade velat att banketten höll lite högre klass". Dock var 95 % nöjda så jag blundar för den kommentaren. Men jag blundar inte för det faktum att vi ser ut att ha klart mycket roligare än föreningar som har banketter som håller "högre klass".

O.

Intervjudags.

Då ska jag strax tillsammans med mina gruppkamrater cykla iväg till våran andra intervju för uppsatsen. Skulle egentligen vara våran tredje men på grund av sjukdom är den ena inställd. Eller den ska utföras via mail istället. Skulle ha fått den igår men ännu inget. Måste medge att skriva uppsats är klart mycket roligare än jag trodde det skulle vara. Det är ju den del av utbildningen man oroat sig mest för, det man mest av allt vill slippa. Men nu sitter man här. 2,5 vecka kvar till deadline och tycker att det är roligt. Mest för att ämnet är intressant, det flyter på hyfsat och för att det blir ett helt annat upplägg av pluggandet. Helt plötsligt slipper man våndas över att behöva tentaplugga när man kommer hem efter en dag i skolan. Så fort man kommer hem nu så är man fri. Det är en väldigt underlig känsla. Men en härlig sådan.

Som sagt dags för intervju. Därefter blir det förmodligen att skriva ihop den. Men eftersom en gruppmedlem skriver tenta imorrn så blir det nog ingen enormt jobbig dag.
Oh well, dags att packa ihop dator och grejer.

Tack för mig.

O.

Hemskt mycket om ursäkt.

Ber jag...

Hur kan det ha tagit så lång tid sedan sist? Jag skyller på Göteborg. SM-konferens som innehöll precis allt som konferenserna brukar. Längtar redan till MEGAn i november. Fast först ska det ju bli sommar.

Idag blir det något så roligt som utdelande av flyers för avslutningsmiddagen. Gästföreläsning med Handelsbanken. Imorgon blir det fortsatt uppsatsplugg och intervju för uppsatsen. En del alltså.

Okej, där har ni de senaste och kommande dagarna i mycket kort format.

Jag måste också erkänna att jag tappat lite suget för att blogga. Har börjat med twitter, inget som ersätter en blogg, känns mer som ytterligare ett facebook. Ungefär. Men där hänger jag mer än här. Tyvärr. Men jag ska försöka bättra mig. Nu ska jag iaf strax kila iväg till skolan efter en fantastiskt skön sovmorgon. Äntligen.

Vi hörs när vi hörs och vi ses när vi ses.

O.

Sm i ekonomi

Imorgon inleds SM i ekonomi (tävling och konferens) i Göteborg. Handelshögskolan i Göteborg är arrangörer och regerande mästare. Till skillnad från ifjol är jag inte med och tävlar i år utan är konferensdeltagare. Men det ska hur som bli enormt skojigt. Så imorgon är det inte bara så att jag fyller 24 utan jag sätter mig också imorrn bitti i en bil till Göteborg.

Väskan är packad. Middan (sen, ja...) är på G och det är hockey på tv. Hm. Låter nog bättre än det är. Dagen har bjudit på värme men solvila då det blivit mycket av den varan på sistone. Gick för en halvtimme sen till Ica i bara shorts o t-shirt. Riktig sommarkväll.

Vi hörs typ på söndag. Eller senare.

O.

Får man..?

Får man säga lite aj? Får man beklaga sig lite mest för att göra människor avundsjuka? Får man önska en sval förmiddag imorgon? Får man låtsas att man packat klart fastän man inte börjat? Får man sitta hemma i lugn och ro och slappa ikväll?

Dagen har liksom de tidigare erbjudit enorm värme. Idag 25 grader och strålande sol. Resulterade i ett antal timmars solande i "våldtäktsparken". Det kanske ni själva kan förstå vad det resulterade i. Främst en hals som bränner, en näsa som bränner, ett ansikte som hettar och en rygg som är röd. Löööv it.

Imorrn ska det tydligen bli ännu varmare. Oh Lord. Jag ska till skolan en sväng på morgonen. Sen blir det nog svängen på stan (om jag inte tar den framåt kvällen) för sen blir det 26 grader varmt och sol under dagen, det har SMHI sagt. Då ska jag bränna de ställen som inte brändes idag. För på torsdag är det inte bara min 24-årsdag utan det är också då vi åker till GBG på konferens i fyra dagar. Och därefter börjar slutspurten med uppsatsen. Hur kul?!

Vi hade även ett faddermöte idag inför höstens nollning. Vi satt ute vid fyra med det mötet. Sjukt varmt även då. Men även om det kanske framstår som att jag klagar ibland är det inte det jag gör. Det är nämligen så att jag försöker få det att framstå som jobbigt för att ni som inte har det lika härligt ska bli avundsjuka och lite irriterad över att jag "klagar". För egentligen är det helt underbart.

Att jag sedan i princip inte gör annat än dricker vatten efter dessa dagar är bara en bonus. Vatten är gott!

O.

Sommardagar.

Vilka dagar. Igår massor med solhäng. Idag ännu mer solhäng. Därefter försök till förhandlande på stadens restauranger. Dagen avslutades med 5 timmars grill, sol och myshäng med goda vänner.

Imorgon väntar en liknande dag. Men till skillnad från denna dagen kommer den inte innehålla en sekund av plugg. Den är tokledig. Blir istället solhäng i våldtäktsparken.

Jag har iaf blivit sjukt brun, främst om benen. Enligt några är jag tydligen "jersey shore"-brun. Vad innebär det? Imorrn blir det en dag av press iaf. Temperaturen ligger stadigt på över 20 grader. Fram till sent på kvällarna. För en timme sedan när jag gick hem var det 16 grader. Enormt skönt för så sent på kvällen.

Aja, nu blir det lite slötittande på tv. Sedan sovmorgon imorgon. Och nu twittrar jag på allvar. OscarFager heter jag där :)

O.

Håller hårt på principerna...?

Efter en riktigt kul (och hård) gårdagskväll med allt vad det kan tänkas innebära blev det idag uteserveringshäng i hamnen. Där bestämdes att det minsann skulle bli en nykter tillställning ikväll, men vad gör man på en sån? Nån föreslog "Vi tar en öl". Vi insåg att det nog är så nära en nykter tillställning vi lyckas komma.
Oh well, det hela ebbade ut och jag trodde nog att en hemmakväll i soffan var närstående. Så blev det inte. Fick ett sms om vin på stan. Sagt och gjort, blev uteserveringshäng på torget i gott sällskap. Ett par öl. Massor med skratt. Både över gamla historier och över historier över gårdagens bravader. En alldeles perfekt lördagkväll, kvällen efter en riktigt lyckad all-in kväll.

Imorrn är det tydligen uteserveringshäng i hamnen som gäller igen. "Tidigt" sägs det. När är det liksom? Jag gissar på strax efter 10-tiden? Då behöver jag nog ställa ett alarm.
Imorse vaknade jag först klockan 7 med datorn i sängen och musik på hög volym. Kanske ett tecken på hur pass väl jag var vid mina sinnens fulla bruk när jag kom hem igår. Somnade om och vaknade halv ett. Så ett alarm kan nog vara bbra. Åh, bara för att jag råkade skriva bra med två b där kom jag på att jag inte sett senaste avsnittet av BB (Big Brother). Så det ska jag göra innan jag somnar. Täcket. Soffan. Big Brother.

O.

Sur gubbe 25...

Vilken dag. Uppsatshandledning som gav grönt ljus inför fortsättningen. Uppsatsplugg som gav både positivt och negativt. Ett rejält "bus" som gav skrämselhicka. Styrelsemöte som bjöd på massvis med skratt. Ovanligt snabbt möte i härligt sällskap. Middag och nu soffa, tv, dator.
Imorgon blir det mer uppsatsplugg. Lunchmöte kring ett kommande evenemang. Sväng på stan (systemet och kanske nåt mer...). Sen fest. Superfest. Kul fest. Jäääääätteskoj.

Anyhow, förklaring till min rubrik. Jag skrev för nån dag sen om frågorna som fyller facebook-feeden numer. Jag är tydligen inte ensam. Hade fått en kommentar idag:
"Hatar också att min inte kan dölja frågorna på facebook så du behöver inte känna dig ensam.. Försökte med google o då hittade jag hit/ sur gubbe 25"

Haha, jag älskar random-kommentarer.

O.

WOOHOO!

Leendet på mina läppar bara håller i sig. Glädjen sprudlar i kroppen. Kommer inte somna på många timmar till.

Haha, tänk att ett tentaresultat kan leda till detta. Ni vet ju att jag hade fått några poäng ifrån ett VG på senaste tentan men att jag upptäckte att de glömt räkna med en del av tentan i totalpoängen. Tentan skickades på omräkning och ikväll kom så beskedet. Resultatet skrevs upp med 1,5 poäng. Vilket innebär att mitt resultat blev 40 vilket i sin tur innebär precis VG. Som om detta inte vore nog blev det nu även ett VG på hela kursen. 135 av mina 165 intjänade högskolepoäng har nu betyget VG. Jag fattar det knappt själv. Så nu tycker jag att ni kan tycka att jag är bäst ett par minuter, för det gör jag.

Varför göra mer än precis vad som krävs??

O.

Tillåt mig...

... att spy lite galla. På den förbannade människa som uppfann, eller kom på, att det ska svaras på frågor på facebook. Och som att det inte vore nog med att de där frågorna, och vad folk svarar på de, tar över hela facebook så går det inte att "dölja" det. Det vill säga om jag inte vill dölja allt en person säger så får jag helt enkelt leva med att de svarar på IQ-befriade frågor som vilket av Sverige och Norge som kan få flest röster, om det heter plättar eller pannkakor osv...
Ja, risken är stor att jag kommer bli en gammal och gnällig gubbe när jag blir gammal. Men detta är väldigt irriterande. Allt annat på den där förbannade sidan (fb) går ju att välja om man vill se eller inte. Men inte frågorna och svaren. Eller går det? Jag skulle kunna tänka mig att gifta mig med den person som berättar för mig hur man får bort det. Eller helt enkelt uppfinner eller på något annat sätt hittar ett sätt att slippa undan det.

Annars då? Jo, uppsatsplugg idag i skolan på förmiddan. Hur det känns? Upp och ner. Ena stunden kanonbra, nästa stund lite tyngre. Men det rullar på. Efter lunchtacos (mycket bra uppfinning) blev det till att läsa igenom de andra två uppsatser som ingår i vår handledningsgrupp. Och opponera på dessa. Tidigare har bägge varit usla, nu har tjejgruppen jobbat sig upp ur skiten och helt plötsligt är det lite ljus i deras tunnel enligt mig. Grabbarna däremot, herregud, svenskan är så dålig så man förstår knappt vad det står. Och som om det inte vore nog kommer det stycken ibland med overkligt (för att vara de) bra språk. Provade att googla tre meningar i olika delar som jag tyckte såg bra ut. Visade sig att två av de meningarna och de stycken där de ingick var kopierade rakt av. Var ska detta sluta?? Hur som helst, handledningen är på torsdag så det blir spännande att se hur det går.

Imorgon är jag ledig. Dock blir det trots det ingen sovmorgon. Det råkar vara så att vi som var med i projektgruppen för konferensen fick en frukostbuffé på stadshotellet av civilekonomerna och imorrn ska den avnjutas. Klockan 8. Puh. Det innebär ju att jag måste kliva upp tidigare på min lediga dag än vad jag gör de dagar jag pluggar.

Torsdag alltså handledning och sedan styrelsemöte. Och på fredag ett lunchmöte. Samt såklart uppsatsplugg under dessa dagar.

Att det fortsätter snöa, hagla, regna, storma, sola här nere väljer jag att ignorera... NOT!!

O.

Aprilväder inleder maj.

Denna dagen. Denna månaden. Rent vädermässigt har maj inletts tvärtemot hur april slutade. Det är kallt, växlar mellan sol och moln, blåser, regnar. Idag kom det till och med ett kortare snöfall. Vem beställde det?

Annars innebär måndag för de flesta i vårt avlånga land att arbetsveckan kör igång igen. För en student brukar skillnaden inte vara så stor. Men när vi nu har uppsatsskrivande så är det helt plötsligt så att man när man lämnar skolan för dagen och har läst igenom arbetet kan lägga hela det åt sidan. Inget annat plugg att tänka på, inga väntande omtentor eller inlämningsuppgifter. Däremot finns det en hel del ideella uppdrag att ta tag i. Plus att sommaren såklart hägrar.

Imorgon är det återigen inlämning av uppsatsen. Vi är där vi bör vara så det känns lugnt. Men man vet aldrig, det vi lämnar in denna gång är det som ska ge oss grönt, gult eller rött ljus inför fortsättningen. Så lite spänt är det ju ändå.

Äh, nu tar jag kväll. Har fått för mig att det är hockey idag. Något jag alltid brukar skippa, hockey-VM. Känns alldeles för urvattnat. Men kanske kan det få mitt intresse ikväll. Något som definitivt får det är Big Brother. Det är nog det enda som går på tv nuförtiden som jag följer. Kvalitet? Nja. Underhållning? JA!

O.

En helt vanligt ovanlig Valborg.

Hade jag sagt åt er att jag inte hade det minsta intresse av att fira Valborg i Uppsala?! Hur tänkte jag då...? Vaknade igår här i Västerås och insåg med de övriga fyra som valt att stanna kvar att Uppsala vore riktigt roligt. Helst när det blir helt spontant. Det är ju bara sju mil bort och bussar och tåg går hela dagarna. Från tidig morgon till sen kväll. Sagt och gjort, efter lunchen satte vi oss på buss till Uppsala och där var det precis som förväntat fantastiskt mycket folk! Dock var det nog den kallaste staden jag besökt. Eller först var det sol och varmt i Ekonomikumparken, sen började det storma, kallt. Riktigt kallt.
Men nu ska jag inte gå så djupt in på alla detaljer utan det jag ville säga är att Uppsalaturen var riktigt rolig och lite av en ego-boost. Hur som helst, riktigt skoj, och utan tvekan en bra lösning på en ostyrd valborg. Det slutade med att vi tog en buss tillbaka mot Västerås strax efter midnatt. Trött, urblåst, onykter och nöjd kom jag hem och fick sova i min egen säng.


En fullsmockad Ekonomikumpark.

Old friends.

Fartfyllt och dimmigt. Ungefär som mitt minne av senare delen av dagen.

Jag fick också vara med på bild. Lite suddig, lite randig och lite somrig.

"Du kan få kissa på mig", "Du var en snygg portvakt, du kan få komma och vakta min port", "Du är så rolig att festa med" samt "Inbjudan till grisfest".
En hel del härliga kommentarer. Eller vet inte om den första är så härlig. Rolig är den iallafall.
Och ett tillägg kan vara att jag väljer att inte ta med mina citat från dagen, vi kan säga att jag förträngt de...

Så, då lämnar vi Valborg för en kort uppdatering om något annat, nämligen min senaste tenta. Den som jag genom 38,5 poäng på skulle vara 1,5 poäng från VG. När jag hämtade ut den stod det 34,5p. Skönt tänkte jag för då var jag ju ändå inte så nära VG:et. Men när jag sedan räknar igenom tentan ser jag att jag fått 22,5 för del 1, 12 för del 2 och att de glömt lägga in poängen för del 3. Ett antal som jag fick till 5,5. Vilket skulle innebära precis ett VG. Så tentan är inlämnad igen, och ivägskickad för kontroll. Så med lite tur skrivs mitt betyg upp.

Denna dagen ska jag annars fortsätta med att göra ingenting. Kanske ett besök på Ica för inköp av något onyttigt. Det är mulet och kallt ute. Imorrn återgår jag till vardagen med uppsatsplugg. Och om 11 dagar fyller jag år, och samma dag åker jag till Göteborg med resten av styrelsen för konferens och SM i ekonomi. 12-15 maj spenderas alltså på västkusten, eller blir det kanske festkusten?

O.