Dålig uppdatering...

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen men jag har annat för mig och tycker det är skönt att slippa bloggen ett tag. Får se om det blir en nytändning när jag kommer tillbaka till Västerås. Åker på fredag så jag har fortfarande några dagar kvar här uppe i norrland...
Imorrn drar jag till sundsvall och IKEA en sväng och sen på kvällen åker jag upp till Solberg för nyårsfirande. Stannar där till torsdag och sen är det ju fredag. inte alls länge kvar. Men jag tycker det ska bli ganska skönt att komma "hem" igen. Idag är den första dagen sen jag kom hem som bara bestått av lugn och ro. riktigt skönt men man blir rastlös istället.

Vet inte riktigt vad jag ska spendera dagen med att göra men slappa är inte alls så skönt som det låter....

ha dte bra!

O.

Usch vad tråkigt...

Måste bara få klaga lite på hur dåligt det går för Modo i Elitserien nu. De har inte tagit tre poäng sen den 25/11. Det är ju hemskt dåligt och nu har de bara en poäng ner till sista(!) platsen. Hur ska detta sluta egentligen? Det klart det är ju fortfarande mycket kvar och bara tre poäng till slutspel men det är nog dags att börja vinna snart igen!

Så heja Modo!!!

O.

Tillbaka i Örnsköldsvik igen...

Så sitter jag här hemma i Bjästa igen då. Kom hem från farmor och farfar igår kväll och var då en sväng förbi förfesten innan vissa gick på parken för att dansa av sig lite. Jag var nykter, körde bil och jobbade idag mellan 10-18. Lagom lång dag med lugnt på jobbet. Så det var kul att träffa gamla arbetskamrater.
Nu sitter jag och försöker ladda upp lite bilder på facebook men det tar evigheter. Saknar min enormt kvicka uppkoppling i Västerås.

Ska jobba imorrn och söndag också. På tisdag blir det iväg till Solberg för nyårsfirande. Vi verkar kunna bli riktigt många. Tiomannastugan kommer att bli överfull tror jag :p Hur som helst riktigt kul!!!

Hoppas eran jul varit bra!!!

O.

Forts. På de föregående inläggen!

Farmor berättade då att hon använde pincetten till att hitta en 'viss sak' hos farfar. Haha, ni fattar inte hur stora favoriter de två är för oss övriga i släkten! De är solklart mina favoriter, tillsammans med 'dig' Såklart! Älskar er! O.

Forts. På föregående inlägg...

Vi var de sista att gå och lägga oss. Vi har snackat och skojat om det mesta innan vi la oss. Jag lyckades på något sätt ramla på golvet när jag satt med farmor. Sedan när vi gick upp för att lägga oss hittade jag en Pincett i farmors säng, forts. Följer

Min farmor och farfar är de bästa!

Måste bara säga att min farmor och farfar är de bästa! Min farmor låg i våras nersövd 10 dagar efter en skoterkrasch i fjällen. Hon är 85 och min farfar är 88. Vilka tror ni var uppe längst denna julafton? Såklart var det de och jag. Forts. Följer

Örnsköldsvik!!!

Ikväll kom jag hem till Örnsköldsvik. En spännande flygning i ett litet propellerplan som jag först inte gillade men efter ett tag insåg att det var riktigt mysigt. Det kändes som om vi alla var en stor familj på något vis. Mysigt att vi alla blev bjudna på fika också. Kom iaf fram till Öviks flygplats och möttes av mor o far. Hem till Bjästa och grymt god middag, Oxfile och Älgkalvstek och lite potatisklyftor. Grymt gott var det! Snön har fallit hela kvällen så det är alldeles vitt i träden och ungefär 4 dm snö på marken. Hur mycket jul och vinterstämning som helst!!!
Imorrn åker jag till farmor o farfar för julfirandet, Robertsfors ca 20 mil norrut mellan Umeå och Skellefteå. Ska hinna med en sväng på stan i Övik för att panikköpa de sista julklapparna också. Sedan blir jag hos farmor o farfar tills på torsdag (juldagen) då jag drar ner till Örnsköldsvik igen för party with the partypeople! haha.
Ska bli så härligt med jul och allt. Kommer nog inte uppdatera därifrån eftersom farmor o farfar bara har modemuppkoppling och jag vet inte om jag orkar vänta medan det "ringer upp". haha. Men kanske får ni någon rapport via mobilen.
Sedan på fredag, lördag och söndag ska jag dra in lite extra pengar på mitt "gamla" extra- och sommarjobb här. Kan vara bra att ha. Den 30e, har inte riktigt koll på vad det är för veckodag men det borde väl vara en tisdag, drar jag med några polare till en stuga i Solberg (så mycket fjäll du kan få utan att åka till fjällen). Vi har hyrt en stor stuga och ska fira nyår och kanske kasta oss lite utför backen också. Ska bli hur kul som helst. Sedan är det ganska nära också. Bara en tio mil eller så. Åker tillbaka hem redan på nyårsdagen för att packa ihop igen och den 2a åka tillbaka till Västerås. Där har ni mitt jullov i korthet. Jag hoppas kunna uppdatera en hel del men blir nog inte så ofta. Hoppas ni har annat att göra än att kolla min blogg hela dagarna.

God Jul på er!!!

O.

Snart är det hejdå Västerås...

Sitter här och har precis kört igång första tvättmaskinerna. Är ganska skönt att ha något att göra nu. Men hade tänkt gå på stan lite på förmiddan men regnet håller i sig och jag glömde ju mitt paraply i tentalokalen igår så jag stannar hemma istället. Ikväll ska jag på "julfika" och sen blir det bara till att sova. Kanske packa om jag inte redan gjort det. Sedan imorrn 13.20 går bussen. Tar den tidigare bussen eftersom man ju inte vet riktigt hur mycket folk det är på arlanda och hur lång tid incheckningen tar. Med bussen en timme senare är man framme en dryg timme innan planet går och om det är tjockt med folk kan det vara skönt att ha lite tid att gå på.
Får ta mig ett maxmål på arlanda också.. eller ett friscomål... mums.
Det känns lika bra att åka tidigare eftersom jag ändå bara skulle sitta hemma och dega tills det är dags att gå!
Men nu ska det bli så skönt att komma hem till vinter och jul och Örnsköldsvik igen. För ni har väl snö??? Här är det ingen snö... bara regn... Baaaah!

Ha det bra!!!

O.

JULLOV!!!!

Hur skönt är det inte? Tentan gick skitfort och som det kändes very good.
Nu är det bara att vänta på att det ska bli söndag så jag får åka hem någon gång!

Hoppas det är bra med er också!!!

O.

Jag behöver verkligen ett jullov...

Jag är i ett sånt enormt behov av ett jullov där man bara kan slappna av. De senaste nätterna har jag sovit så dåligt. Det tar enormt lång tid innan jag somnar och sen drömmer jag om allt möjligt. Jag pluggar och jobbar och gör det mesta i mina drömmar. Vaknar sällan utvilad utan är väl egentligen stressad både dag och natt just nu. Känns inte som den bästa uppladdningen inför tentan snart. Börjar 8.30. Men det ska bli så skönt att ha gjort bort den. Även om det kanske känns enormt dåligt efteråt så kommer det vara skönt att bara slappna av innan jag åker hem.
Vädret här idag gör en inte mer pigg och glad. Det ösregnar.... Sedan har all gatubelysning här utanför varit släckt hela kvällen igår och natten. Fortfarande becksvart ute. Riktigt tråkigt!
Nej, nu måste jag peppa igång mig så jag inte sitter på tentan och längtar mest efter att få sova.

Ha det bra och försök slappna av nu när det är helg och lov!!!

O.

Nu har vårterminens schema kommit...

Min vårtermin startar den 12/1. Det känns ju helt okej eftersom jag har ett seminarium den 9/1 så då är det bara på det igen liksom. Men idag kom schemat för vårterminen. Vi börjar inte den kursen förrän den 21/1. Vad ska man göra i en och en halv vecka utan skolan? Kommer ju bli som semester! Har inte riktigt bestämt mig än om det känns skönt eller jobbigt med så mycket dötid. Lär väl bli Friskis och Svettis och partykvällar för hela slanten. Eller vad säger ni?

Har inget vidare påsklov heller. Föreläsning den 8e (dagen innan skärtorsdagen) och föreläsning igen den 14e. Men något ska jag nog hinna med därimellan. Eller så kör jag det helgen efter. Får snacka ihop mig lite med familjen nu när jag kommer hem. Är rejält sugen på att åka till våran stuga i Hemavan i vår och kasta mig ut för backarna... Problemet är ju att det är så jäkla långt härifrån. Om jag flyger till Övik för ca 1100 kronor tor så har jag ändå en bilresa på femtio mil kvar. Lagom långt. Det går att flyga direkt till Hemavan också från Arlanda men det kostar 1500 tor. Så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Men det hade ju varit skönt om man slapp bilresan. Hur som helst så har jag gått om tid att bestämma mig för det tror jag.
Nu ska jag kolla lite mer på schemat och fundera över andra ledigheter.
Sedan måste jag plugga lite... Tenta imorrn... Sedan JULLOV!!! utan pluggångest. Har ju bara en gruppuppgift efter jul. Men den får vi nog göra då...

Ha det bra!!

O.

Årets julklapp!!!

Nu har jag fått den bästa julklapp jag kan få. Eller det klart det finns bättre men det här är verkligen en av de bättre.
Jag vet definitivt vad jag ska göra klockan 20 på julafton. Då är det dags för nästa avsnitt av Charterfeber på TV3!
Såg det idag igen och jag har svårt att se att något program just nu kan vara bättre. Haha, det är så härligt att skratta åt de fulla norrmännen och deras upptåg. Sedan får man en sådär lagom längtan efter sommar, sol, värme, bad och fest när man ser det.
Nej, julafton ska jag titta igen. Med farmor o farfar. Då ska de få se på bra tv!!! haha

Ha det bra!

O.

Här kommer förresten en till..

Några har lämnat kommentarer kring den tidigare länken med tomtenissarna.
Jag kan tillägga att det inte är jag som gjort de utan en av mina kamrater som kanske inte har så mycket att göra om dagarna.. haha, skojar.
Men igår hade han iaf tillverkat ytterligare en... här har ni länken;
http://elfyourself.jibjab.com/view/THEtCb94YliKNQYFmJgV

Ha det bra!
O.

Träningsvärk - faktiskt...

Har faktiskt lite träningsvärk efter gårdagens träningspass. Men det är ju den bästa värken man kan ha eller hur?

Idag har jag städat eller dammsugit iaf. Sedan har jag kommit fram till att min nyinköpta resväska inte kommer räcka till på söndag utan att jag kommer behöva två. Hoppas bara att det är okej med flygbolaget. Måste kolla upp det.
Min väska är faktiskt riktigt bra. Drog på rusta igår för att köpa en "budgetväska". Där upptäckte jag att de hade "HEAD"-väskor (samma som skidmärket) för riktigt bra priser. Dessutom kändes de klart stabilare och hållbarare än budgetväskorna som kändes ungefär lika tåliga som en pappkartong. Väskan gick lös på 499 kronor och var 63 cm hög. riktigt lagom för resor mellan Örnsköldsvik och Västerås. Dock med undantag för vissa jular när klapparna inte får plats...
Hur som helst lär jag komma på ett sätt att lösa det. Får göra som på vägen hem från London efter tre månader. Trots 28kg incheckat (8kg övervikt) och 9kg handbagage var man tvungen att ha flera lager kläder på kroppen. Tur för oss så var SAS inte det minsta intresserade av att ta betalt för övervikten.

Har idag även gjort en gammal tenta i samma sak som vi har tentan i på fredag. Gick väl sådär. Fick precis godkänt med en poängs marginal men efter att ha gått igenom det som gick fel känns det nu helt okej.
Nu blir det slapp med MTV och sen får jag se vad jag hittar på. Disken skulle behöva en omgång men får se...

Ha det bra!

O.

Är det genomtänkt eller?

När jag gick till ICA idag såg jag en cocacola reklamplansch på en busskur. Vart lite fundersam kring den slogan de körde. Jag vet ju att de har hård konkurrens med julmust i denna tid. Kan det vara därför deras slogan lyder: A must have for christmas. Vad tror ni? Är "must" bara tänkt som måste eller är det mera genomtänkt än så? Det intressanta hade varit att veta om sloganen är likadan utanför Sverige...
Någon som vet?

Ha det bra!

O.

Här händer det ju inte mycket...

Har varit extremt dålig på att uppdatera den här sidan.. Men jag jobbar på det just nu.
Ni ska få en liten länk här som kanske kan få er att känna julglädjen krypa in. Det är en mycket fin julhälsning till er alla;
http://elfyourself.jibjab.com/view/zdnT6vIjlrWDQtexjNt3

Annars spenderar jag dagarna med att plugga inför tentan på fredag, träna och en del fester också. Igår var jag på stan och shoppade lite. Tänkte köpa julklappar men det blev bara julklappar till mig så nu måste jag gå någon annan dag också.
Idag har jag redan hunnit med ett pass i gymmet på F&S och nu ska det bli plugg. Senare idag kanske jag kommer mig iväg ut till Rusta för att köpa mig en resväska. Det är ju inte alls länge kvar till mitt jullov och "semester" i Örnsköldsvik!!! Det ska bli så härligt att komma hem och inte behöva "tänka" och planera lika mycket. Snart, snart....

Här töar förresten snön bort idag. Jag hoppas den kommer tillbaka snart igen. Hoppas på mycket snö hemma... Är det det???

Ha det bra!

O.

Söndag söndag söndag...

Så var det söndagkväll och slut på ännu en helg.
Igår var det som sagt fest och det var en riktigt kul kväll. Bilderna och filmerna från kvällen har fått mig på riktigt bra humör idag iaf. Vissa är så roliga så ingen borde nånsin få se de :p

Idag har det annars mest varit slapp tills "segheten" försvann. Därefter har det varit träning och städning. Eller diskning. har inte riktigt orkat dammsuga och städa undan här hemma men man kan ju inte hinna med allt, hehe...

Jag har fortfarande ganska ont i handen som jag ramlade på i natt. Men det är ingen större fara. Får inte trycka lika hårt på tangenterna på tangentbordet bara. Ibland blir det lite svårt men det går...

Imorrn blir det skola, runda på stan (måste köpa klart julklapparna någon gång, måste öven köpa en resväska någon dag), träning, plugg. Ja, en hel del kan man säga.
Upptäckte att mitt grupparbete i IT inte ska vara inlämnat förrän den 7/1 så där finns det enormt mycket tid att tillgå...
Imorrn ska vi lämna in det sista grupparbetet i ekonomistyrning. Är en "liveinlämning" så det rättas när man lämnar in det. Kan ju bli spännande. Lär vara kö iaf...

På fredag är det tenta och om en vecka, på söndag, åker jag upp till Örnsköldsvik för "jullov" helt utan plugg! skönt!

Ha det bra!

O.

Väldigt mycket aj...

på vägen hem från kåren ramlade jag iaf sju gånger. är så jävla halt och det är väl inte mitt stabilaste underlag... hmm... en av gångerna tog jag iaf emot mig på min vänstra hand så nu har jag enormt ont. men jag ska sova på saken och se vad handen tycker imorgon. det är hur som helst skönt att "sommaren" är slut... när jag kom hem hade jag en massa saker i fickorna. en blackboardpenna, tror det var markus. en tomteluva som borde vara holmens. en kamera full med bilder från kvällen och en hel del filmer som definitivt blev bra. hur många av dessa som hamnar på facebook imorrn är inte riktigt klart men det blir hur som helst kul att se allt imorrn...
kom nu på att mina träningsbyxor är kvar på folke... men det var faktiskt inga problem att gå hem i kortbyxor men som sagt halkan var ett STORT problem...

nu måste jag somna innan jag nyktrar till och inser att min hand smärtar som FAN...

ha det bra!

O.

PS. hoppas jag inte väckte linda med mitt sms.. hon skrev och sa att det var halt. jag svarade två timmar senare. sittandes mitt på gatan efter ett av mina fall... det var en spännande promenad kan man säga... men nu börjar det glra ondare så nu måste jag sova... hehe...

Nu är det sommar!!! :D

Nu ska jag iväg på förfest. Det är "lilla sommarfesten" på kåren idag. Sista festen för terminen så det blir bara att köra på.. haha

men jag är lite stressad så jag ska inte skriva nåt mer. har planer på att ta med kameran och knäppa lite fina bilder. det var ju ett tag sen sist...

Ha det bra!

O.

Grattis Kevin! (och alice)

Då var då Idol slut för i år och Sverige har fått en ny idol. Kevin vann, ganska väntat finalen mot Alice. Trots att jag hejade mest på Alice är jag inte besviken.
Det har ju länge sagts att den som blir tvåa lyckas bäst men är det verkligen så?
Har kollat upp vilka som blivit etta tvåa under åren och här får ni en liten sammanställning;
Första året vann Daniel och Darin blev tvåa. Där är det ju definitivt så att Darin lyckats bäst och han är ju fortfarande stor om inte större än nånsin just nu.
Året efter vann Agnes före Sebastian. Där skulle jag nog säga att det är Agnes som är mest lyckad. Hon har ju kommit rejält under det senaste halvåret nu bara. Så då är det 1-1 mellan om det är bäst att bli etta eller tvåa...
Sedan gick segern till Markus före Erik. Där känns det lite svårbedömt. Markus känns ju mer i ropet just nu men inte så mycket på grund av sin musik. Överlag känns de båda lite bortglömde rent musikmässigt, eller?
Sedan var det ju ifjol som Marie vann före Amanda. Och där tycker jag vi har ytterligare två bortglömda artister. Ingen av de som lyckats överleva särskilt länge efter segern. Får se om någon av de kan komma tillbaka.
Och i år alltså Kevin före Alice. Frågan är bara vem av de som lyckas???
Kort och gott verkar det inte ha någon betydelse om du blir etta eller tvåa. Det är ju ändå bara Darin och till viss del Agnes och kanske Måns som på allvar fortfarande är något att räkna med på den musikaliska fronten.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Blir nog sängen snart.
Nu är det förresten inte alls länge kvar tills jullovet. Ooh, på tal om det. Eller jag vet inte riktigt hur jag får ihop kopplingen mellan jullov och jobb men det går, tro mig...
Jag har skrivit ett CV idag och ett personligt brev så man skulle kunna säga att jag har planer på att söka ett extrajobb. Det hade inte varit helt dumt att jobba nån dag var eller varannan vecka. Bara få in några hundralappar extra så att man inte behöver gå back varje månad. Men som sagt jag har bara skrivit det än så jag har ju inte gjort något ordentligt försök än. Får se vad jag hittar på de närmsta dagarna här fram mot tentan om en vecka. Sedan blir det jul och nyår hemma i vad jag förstått ett rejält snöigt Örnsköldsvik!!!
Här är det bara slask, tror till och med att det regnar nu, trååååååkigt.

Ha det bra!!

O.

Vilket skitväder!

Skolan på förmiddagen. Promenaden dit var inte den trevligaste jag gjort. Så himla slaskigt ju! Har kommit några centimeter med slask(!). Fötterna är alldeles blöta.

Efter skolan blev det en fika med en hel del snack om allt möjligt. Vore kul med Kåren imorrn också.
Har jag berättat att jag blev blöt om fötterna? hehe, det vart ännu värre under promenaden till kaféet. Helt sjukt vilket slask alltså. Det här kan mycket väl vara historiens tråkigaste väder.

Ikväll blir det plugg och Idolfinal.

Ha en bra helg allihopa!!!

O.


Vad händer med alla uteställen i Öviks stad egentligen?

Har fått veta att det ska vara dåligt med biljetter till juldagen.. Men upptäckte att Parken hade biljetter kvar. Sen upptäckte jag att Plattan bytt namn till Liquid. Statt är borta och heter nu Schlagerklubben och Cover Club istället... Åldersgränserna är helt olika mot vad man är van vid. Inte är det lätt att veta vad man ska göra.
Nu verkar det ändå vara Parken som lockar mest. Harrys är slutsålt, Olearys har 22 årsgräns. Vad de har tänkt göra på Schlagerklubben, Cover Club och Liquid vet jag inte riktigt eftersom de inte har någon information om juldagen på deras hemsidor.... Men nu verkar det ju lösa sig iaf.. Frågan är bara vad vi ska satsa på. Parken brukar ju kunna vara riktigt kul, eller man måste vara på rätt humör men det är alltid kul! Det är så spridda äldrar där, men förut har det väl varit 18-årsgräns, nu skulle det vara 20. Haha, det är ju stort iaf. När man tänker efter så är det ju enormt. Fatta vad mycket folk det stället sväljer innan man tycker det blir trångt. Lär ju nästan gå in 1000 pers om inte mer...

Okej, tillbaka till vad jag sysslat med idag. Har varit på skolan och startat upp vårat IT-arbete. Har suttit här hemma och läst artiklar för att göra egna kopplingar i den artikel vi ska skriva om informationssystemens påverkan på företags organisation/marknadsföring/ekonomistyrning osv.... Det är inte alls särskilt roligt men det måste ju göras.
Julen närmar sig med stormsteg och därmed terminens sista tenta också. Nästa fredag är det dags. Vet inte riktigt hur jag ligger till men på de praktiska delarna (bokföringen och alla siffror) känns det bra. Det är den där enormt tråkiga teorin jag förmodligen måste kolla upp lite extra. Men har ju läst väldigt mycket av det här i gymnasiet så jag har ju ganska mycket gratis faktiskt...

Nu ska jag laga mat, börjar bli hungrig....

Snart är det jul på riktigt! Här har det snöat hela dagen så vi har flera centimeter, nästan så man blir lite less av att pulsa i snön. Nej, nu ljuger jag, jag skulle aldrig kunna bli less på snön! eller jo, om den skulle ligga kvar hela året vore det ju inte så kul. Men när man befinner sig i södra sverige så uppskattar man snön mycket mer när den väl kommer! Hoppas verkligen det blir en vit jul!!!

O.

Nobelfesten och Charterfeber

Har pluggat en del idag men inte så seriöst. Mitt huvud har mått bra av att slippa vara sjuk och slippa tänka en massa på pluggande. Men har hur som helst ändå pluggat lite grann...

Käkade middag medan jag halvtittade på Nobelfesten. Medan jag lagade mat ringde pappa så jag snackade lite med honom också. Han hade bokat en resa till Thailand för sig och mamma i vinter. Det fick mig att tänka på när familjen var där i våras. Det var härligt och jag har ett enormt ressug just nu. Men jag får nöja mig med avsnittet av Charterfeber. Det är ju så roligt!!!

Nu ska jag nog ta tag i min disk som jag inte orkade ta tag i igår så nu har jag dubbelt upp där. Inte så kul. Men jag hinner nog med det innan charterfeber. Men då måste jag sluta skriva nu!

Ha en bra avslutning på dagen! Är förresten Mänskliga rättigheters dag idag också...

O.

Enormt bra pluggdag idag...

Det var länge sen jag var så effektiv som idag. Linda kom upp och pluggade med den nuvarande inlämningsuppgiften i ekonomistyrningen. Hon lyckades få mig att ändra lite siffror så nu stämmer allting mycket bättre än det gjorde innan! Det var riktigt skönt att ha löst det. Det klart 100% rätt är det inte men kanske 98,5% och det får räcka alldeles tillräckligt...

Läste en jättefin liten text på lindas blogg idag, tänkte sno den så ni får se;
"nehe nu ska jag forsätta chilla med min nyfunne bror, vilken jag tycker om väldigt mycket. det är så skönt att kunna hänga med honom. som idag vi satt flera timmar och pluggade. tack oscar för att du finns och så nära med:)"
Fint va? Hur glad blir man inte när man läser något sådant?? Jag blir hur glad som helst iaf.
Idag har jag och syrran pluggat som sagt, handlat och käkat. Nu slöar vi med teve så nu ska jag fortsätta titta på "Tila Tequila". Jag vet redan hur det slutar men det gör inte linda så det är lite jobbigt att inte berätta...
Hur som helst så är jag också glad över att hon finns. Tänk vad tomt detta huset varit annars!? Vad hade man sysslat med egentligen? Jag hade gått själv till affären, suttit själv och pluggat. Det är så bra att ha en riktigt bra kompis såhär nära!!!!

Ha det bra allihopa!

Jag längtar efter julen!!!

O.

Vilka glasögon!!!

När jag slog på teven imorse innan jag gick till skolan vid kvart i nio tittade jag på Gomorron Sverige på ettan. Då fick jag se den här personen med de mest annorlunda glasögon jag någonsin sett;





Vad säger ni? kan det vara en ny trend eller???

Idag har jag skrattat väldigt mycket. Har nog varit väldigt trött också så det är nog därför.
Vårat grupparbete i kalkylering gick lite in i väggen idag när vi upptäckte vad som var fel. En siffra fel i en av budgetarna gjorde att alla siffror blev fel men nu är det tillrättat. Tyvärr upptäckte vi ytterligare ett fel men det har vi inte lyckats lokalisera än. Men när det är gjort är det klart.
Imorrn blir det plugg här hemma och på torsdag ska vi jobba med nästa grupparbete. Det som ska resultera i en artikel om informationssystemens påverkan på ett företag. Låter ungefär lika intressant som det är. Inte alls!!!

Jag skulle verkligen behöva gå och handla snart också... Både brödet och mjölken är slut och jag klarar mig verkligen inte utan mjölk.... Men vet inte om jag orkar idag. Det småregnar ute så jag känner mig inte alltför lockad av det. Får försöka göra det imorrn istället kanske...

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska syssla med resten av dagen. Men ni får ha det så bra iaf!!!

O.

Oj, dvärgar...

Har varit i skolan större delen av dagen och pluggat. Vi gjorde klart en 2 poängsuppgift på tre timmar så det kan man kalla effektivt arbete. Hade föreläsning innan det också.
Efter att jag kom hem har jag börjat tvätta nu så det blir väl kvällens mission. Hade enormt mycket tvätt denna gången, vet inte riktigt var den kommer ifrån. Kanske är det någon som smugglar in smutsig tvätt till mig... kan vara så, eller så är det någon som använder mina kläder... kanske jag... haha, fasen vilket oseriöst inlägg detta blev.
På lördag är det lilla sommarfesten på Kåren vilket är ett ganska olyckat tema egentligen. Vem vill ha sommartema mitt i december? Kommer säkert att snöa eller regna och vara jävligt kallt. Och då ska man helt plötsligt gå omkring sommarklädd... Detta kan inte bli annat än succé! :D
Kanske borde ha förfest här hos mig eftersom det är ganska nära Kåren. Hade varit skönt för isf behöver jag inte gå ut sommarklädd medan jag är nykter. Och det vet vi ju av erfarenhet att man fryser mindre när man fått i sig lite alkohol.
Ska bli kul med Kåren iaf. Har inte varit där på länge, trodde att de inte haft någon "festkväll" på ett tag men det visade sig att de haft typ en varje vecka så vi har nog bara missat det...

Har jag berättat att det snöade idag? Har jag berättat att snön som kom förra veckan regnade bort? Har jag berättat att snön som kom idag aldrig la sig på marken? Har jag berättat att det regnar nu? Har jag berättat att jag är less på att det aldrig blir lite riktig vinter? Har jag det? Har jag det?

Nej, nu blir det simpsons...

Ha det bra!

O.

Jag är så duktig!

Jag har nu städat hela lägenheten... Alla 27 kvadrat... haha...
Har dammsugit, moppat, skurat, diskat, torkat, ja, allt man kan  tänka sig. Imorrn kväll ska jag tvätta också så då är ju verkligen allting gjort.
Nu har jag inte mycket mer på schemat idag. Ska nog inte göra något mera alls idag. Bara njuta av en riktigt ren lägenhet och att jag nu inte behöver städa igen på ett tag.. Beror väl på hur duktig jag är på att hålla rent men det borde dröja en vecka innan jag behöver dammsuga igen iaf...

Oj, jag har inte vattnat blomman heller... Har ju bara en kvar nu. De andra dog ju tidigt. Och jag har fortfarande ingen aning varför. Ska köpa lite nya växter men jag ska vänta till efter jul och nyår så de inte dör medan jag är hemma...

Ha det bra allihopa!

O.

Gomorron Söndag!

Då var det söndag igen, andra advent till och med. Hur fort går inte veckorna nu? det bara svischar till ju!
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Förkylningen känns helt okej nu så den har jag förhoppningsvis lagt bakom mig.
Efter två dagars regnande har den fina snön försvunnit och Västerås är tillbaka i mörker. Det blir så mycket ljusare med snön, man blir piggare...

Nej, nu ska jag avsluta min frukost och sedan får jag se vad dagen har att erbjuda!

Ha en bra andra advent!

O.

Britney Spears...

Av någon anledning har jag fastnat i dokumentären om Britney Spears på fyran ikväll. Jag kan inte låta bli att tycka synd om den kvinnan. Hon har verkligen  inget lätt liv. Det värsta är väl att hon så tydligt tycker att hennes liv saknar spänning och passion och att livet är tråkigt. En enda lång upprepning varje dag. Så borde ingen människa behöva känna. Men det är också sant som hon säger; "Det finns alltid någon som har det sämre, mycket sämre".
Jag ska då efter ikväll aldrig tycka att hon och andra superstjärnor har ett lätt liv. Deras liv är nog klart mer komplicerade än vi nånsin kan föreställa oss.
Tycker extremt synd om henne när hon berättar att hon aldrig kan gå någonstans med sina barn, inte ens till affären som ändå väldigt många andra kändisar kan göra. Det är ju sånt sjuk tryck på just henne. Varför är hennes liv så mycket intressantare än alla andras?

Nu blev det här ett väldigt konstigt inlägg för att vara jag men jag kände mig tvungen. Britney har stigit flera grader hos mig nu iaf.

Oj, nu börjar det igen...

Ha det bra!

O.

Har jag inte skrivit nånting här idag?

Ber om ursäkt för att jag inte updaterat idag. Har spenderat dagen med att försöka bli av med förkylningen och det har faktiskt blivit bättre och bättre hela dagen. Nu känns det faktiskt helt okej. Har bara lite huvudvärk kvar. Kan förmodligen ge mig på lite pluggande imorrn men jag ska nog ta det ganska lugnt då också. Det är fortfarande så att det är väldigt jobbigt att bara gå från soffan till toaletten vilket är ungefär fem meter så helt bra är det ju inte...

Vad har hänt idag annars då? Jo, jag är glad att jag var sjuk på en lördag. Var enormt mycket intressanta idrottsevenemang idag. Skidskytte, längdskidor, handboll. Handbollen var faktiskt riktigt spännande måste jag säga...
Sen har jag följt Modos match borta mot Skellefteå via Aftonbladets "elitseriebevakaren". Riktigt bra tjänst där till och med alla skott och tid för dessa dyker upp allteftersom. Även vem som sköt. Blir nästan spännande att se. Modo vann iaf med 5-4 efter förlängning men det var positivt. De har haft det riktigt tungt på sistone. två segrar på tio matcher eller vad det var de sa...
Handbollen var dam-EM mellan Sverige och Ryssland. Sverige var riktigt bra och det blev oavgjort till slut. Har inte riktigt förstått hur Sverige ligger till rent rankningsmässigt men Ryssland har tydligen inte varit sämre än tvåa i de senaste mästerskapen och de är tydligen regerande världsmästare också...

Nu följer jag finalen i Stjärnor på is. Men inte så jättenoga. Den mesta av min uppmärksamhet går till datorn eftersom hockeymatchen just tog slut.

Ha det bra nu allihopa!

O.

Vad kom detta ifrån?

Har varit på föreläsning idag men nu är jag hemma igen och det är nog bra. Har blivit förkyld. Den kom på typ en timme så det var ganska plötsligt...

Snön är faktiskt fortfarande kvar här så det är jättefint ute ju! Förutom att det är väldigt isigt och halt. Mina skor är alldeles släta under så det underlättar ju inte. Som en kompis sa;
"Såna där skor borde ju vara förbjudna att sälja i norrland"
Det är nog faktiskt möjligt eftersom jag köpte just det här paret i Göteborg...

Har kommit fram till att det idag är två veckor kvar till tentan i ekonomistyrning och därmed lika länge tills det blir "jullov". Två dagar till på det så har ni tiden det är kvar innan jag åker norrut för att fira jul. Vad skönt det ska bli när den dagen är här. Längtar verkligen. Dock inte så mycket efter att åka hem, det som känns mest lockande med den dagen är att man har gjort bort så mycket skolarbete då!!!

Ha det bra!

O.

Vilken besvikelse!

Upptäckte till min stora besvikelse att One tree hill har uppehåll i USA till den 5/1! Nu måste man ju vänte jättelänge innan man får veta hur det går! Är ju så spännande!!!!

BAAAAH!

O.

Snön är tillbaka... ett tag...

Kollade ut i morse efter ett tips och det var alldeles vitt! Snön nästan vräkte ner. Så mysigt och fint!
Tyvärr har snöfallet nu övergått till regn men det var ganska mycket snö som kommit så jag hoppas den överlever. Imorrn skulle det bli minusgrader igen så om den klarar dagen så ska den nog ligga kvar ett tag...

Idag blir det nog en del pluggande och förhoppningsvis ett träningspass ikväll.

Ha det bra!

O.

Avklarat seminarium och rolig inbjudan!

Idag hade vi seminarium på våran gruppbokslutsuppgift. Tror vi ägde de andra, eller ungefär iaf. Vi dominerade stort med rätt på uppgifter och ett mycket "pedagogiskt" framträdande... haha, jag vet inte om jag är ironisk eller inte. Det gick iaf bra men det ska inte överdrivas. Nu är iaf den uppgiften avklarad så kvar denna termin är nu ytterligare en inlämningsuppgift (grupp) som ska lämnas in 15/12. Tenta 19/12. Artikel med tillhörande seminarium om informationssystem ca 5-8/1. Inlämningsuppgift IT senast 12/1. Det börjar kännas som om första terminen snart är avklarad. Men en del kvar som sagt....
Läraren vi hade idag, Riitta, var faktiskt riktigt bra. Henne hoppas jag vi kommer ha fler gånger!

Nu när jag kommit hem så hade jag fått en inbjudan på facebook till en "Luciafest" hos en tjej som var på samma båt som mig i lumpen. Har inte träffats sen dess men hon bor här i Västerås. Vore kul att gå dit, bara jag inte har för mycket plugg att ta tag i. Men det brukar jag ju ändå inte vara särskilt effektiv med så...

Tror inte jag pallar så mycket mer plugg idag heller. Skulle verkligen behöva läsa en del i den andra boken som vi har föreläsningar om nu på fredag, måndag och tisdag. Extremt komprimerat som ni förstår. Det är också utifrån dessa som vi ska göra nästa gruppuppgift. Kalkylering och budgetering.... Det låter inte så jättelockande men det är förmodligen kul. Den uppgift vi gjorde nu var hur som helst hur rolig som helst! Det är det roligaste jag vet (inom pluggets värld) och det är då man verkligen känner att man valt rätt....

Nu ska jag försöka hålla mig borta från böckerna ännu mera, tror jag satsar på msn nu...

Ha det bra!

O.

Huvudvärk och trött...

Har varit på skolan större delen av dagen. Efter det drog jag till Friskis och körde ett träningspass. Väl hemma fixade jag lite käk, duschade och dog i soffan. Nu har jag ont i huvudet och ser Västerås spöa Växjö i hockey. Visas på TV4Sport, som jag faktiskt har. Samtidigt lyssnar jag på musik.
Imorrn har jag seminarium 10.15 så det är väl inte så genomtänkt att få ont i huvudet nu men men...
Det jobbiga när man börjar bli sjuk är att allt blir så "deppigt". Man blir så trött och less på allt. Det är något jag verkligen inte har tid med nu. Seminariet imorrn kan vi inte förbereda oss för eftersom man får sin uppgift först på plats. Däremot är det två arbeten till som ska vara klara innan jul och en tenta och det känns som tiden bara rinner iväg.
Hur kort tid känns det inte som det gått sen man började läsa? Känns inte som de mer än tre månader det är.
Men snart är det jul och det ser jag verkligen fram mot. Ska bli så kul att åka 50 mil norrut för att fira jul. Eller ja, till julfirandet är det 70 mil men jag ska ju bara till Örnsköldsvik först. Synd bara att tiden går så fort nu. Är så himla mycket jag skulle vilja ha ordning på innan jul. Verkligen mycket....

ÅHHH! Nu gjorde västerås mål igen så nu leder de med 6-2. bara tre minuter kvar så det blir nog vinst idag. Jag jobbar ju med den smått omöjliga målsättningen att få upp de i elitserien så de får möta modo...

Ha det bra nu allihopa!!!

O.

Gomorron!

Morron på er alla! Jag har faktiskt sovit riktigt gott i natt. Synd bara att man behövde kliva upp för det var riktigt jobbigt. Mörkt och mysigt och man ville bara ligga kvar och halvslumra.

Men nu är jag uppe och har frukostat och om en halvtimme ska jag gå till skolan. Blir förmodligen en heldag idag. Ikväll kanske vi lyckas ta oss till Friskis igen. Har lite dåligt samvete över att det inte blivit så mycket av den varan på sistone men det har helt enkelt inte funnits tid.

Nu ska jag borsta tänderna!

Ha en bra dag!

O.

Skön avslutning på dagen...

Kvällen har inneburit en promenad till utvalda delar av stan. kan inte låta bli att passera ett visst ställe varje gång, är alltid lika "spännande"...

Sedan blev det middag och en massa tv-tittande. Linda kom upp och lånade min dator eftersom hennes är "out of order".
Jag hittade ett jättekul ord i en tidning;
Oomkullrunkelig!
En kompis till Linda slog till och med upp ordet (vadå överambitiös?!) och det visade sig betyda orubblig. Jag ska försöka börja använda ordet. Riktigt kul ju.
"Här kommer den oomkullrunkelige personen x"
Kan ju mycket väl vara årets ord.

Såg boston tea party och det programmet tog verkligen sig själv till en ny nivå med kvällens sextema. Det var också roligt, på gränsen till pinsamt men mest kul.

Måste bara tacka Linda för hennes fina inlägg "om mig" på hennes
blogg. Kan inte annat än tycka samma sak fast åt andra hållet då. Hon är lite som en syster för mig här nere. Väldigt lik min riktiga syster när man tänker efter faktiskt...

Imorrn ska jag spendera dagen i skolan. Ska vara där klockan nio och är ganska trött så jag borde nog gå och lägga mig nu. Kan behöva en god natts sömn. De senaste tre nätterna har jag drömt om plugg, har bokfört halva nätterna så på dagen orkar jag ingenting. Som om inte det skulle vara nog så har jag de två senaste nätterna också drömt att jag varit förkyld med hög feber. Inga lugna nätter alltså. Tror jag skulle behöva lite semester från plugget men det måste nog tyvärr vänta till julen... Längtar efter det!!!

Ha det bra nu allihopa!

O.

Åh, vad jag aldrig kommer resa miljövänligt...

Som ni vet försökte jag för någon dag sedan att boka de rekordbilliga tågbiljetterna. Sundsvall till Västerås skulle kosta 25 kronor. Men snacka om att luras. Trots att det stod att det fanns biljetter kvar för den summan fick man i det sista bokningssteget veta att det inte fanns. Istället skulle biljetten från Örnsköldsvik till Västerås kosta 648 kronor. Vilket rån för en tågresa som jag ändå bara blir åksjuk av!
Istället började jag kolla alternativ inom flyget. Från Sundsvall kunde man med SAS åka för 491 kronor och sedan tidigare visste jag att Norwegian tog 499 från Umeå. En summa som jag hade ett svagt minne av att den stigit till 699 för någon dag sedan.
Bara så ni förstår vad jag snackar om så gäller det min resa tillbaka till Västerås efter nyår den 2/1. Eftersom SAS la ner Örnsköldsvik så hamnade jag lite i kläm kan man säga...
Hur som helst gick jag in på norwegians hemsida bara för att kolla hur det var. Vilken chock jag fick när de sänkt priserna den 2/1 på alla sina avgångar från Umeå till Arlanda. Nu kostade en enkel resa 299 kronor!!! Jag blev eld och lågor och nu är det bokat. Fick lägga till 50 kronor för att checka in en väska men 349 kronor är det ju värt att slippa bli åksjuk. Gjorde en liten koll för att se vad som blir billigast och vad som tar längst tid. Man måste starta med buss från Övik samma tid oavsett om  man tar tåget eller flyget och med flyget skulle jag vara 20 minuter tidigare i Västerås. Nu tänker ni att det gör ju inte så mycket med 20 minuter och det gör det ju inte heller men ta en titt på uträkningen;
Flyget med bussar: Övik-Umeå 93.- + Umeå-Umeå flp 35.- + flyget Umeå-Arlanda 349.- + flygbuss Arlanda-Västerås 110.- =587.-
Tåget: Örnsköldsvik-Västerås 648.-

Jag sparar alltså 61 kronor och slipper åksjuka. Fantastiskt! Tåget höll nästan på att vinna över mig där med allt snack om 25 kronor men flyget is the shit!
Och om jag sedan har lite tur och ber snällt kanske någon söt förälder ger mig lite skjuts norrut så sparar man ännu mera tid....

Jag fick förresten brev idag! Tror det är det första "roliga brevet" jag fått sen jag flyttade. Det var från mamma och pappa som gratulerade på namnsdagen och skickade en fin bild (man får inte kalla det tavla för min farfar eftersom det är något man gör när man gör bort sig...) och fyra trisslotter. Jag vann faktiskt 50 kronor så nu ska jag köpa mig något fint... Kanske en flaska vatten... hehe

Ha det bra allihopa!!!

O.