Modo Hockey...

Har spenderat kvällen med mor o far framför teven. Såg derbyt mellan Timrå och Modo. Modo vann såklart, 4-0 blev det :D !!!

Nu blir det glass och imorrn drar jag norrut. Farmor fyller år. De bor 20 mil norrut så jag ska faktiskt inte tillbaka till övik förrän söndag. Ska nämligen på fest i Umeå på lördag också...

Ha det bra!

O.

Historiens sämsta???

Så nu kan det som kommer kunna klassas som en av historiens sämsta inlämningsuppgifter klassas som klar. Jag orkar inte lägga mer tid på att förbättra något som förmodligen är fel redan från början så nu blir det till att skicka in den och vänta på "resten"... Allt för att slippa extrauppgift!!

Snöade sent igår kväll och kom nästan en centimeter snö typ. Idag skiner däremot solen vilket gör att det mesta sv snön tinat bort. Förutom det som ligger i skuggan.

Jag förstår att antalet läsare här på bloggen minskar när jag inte skriver lika mycket roligt nu som jag gjorde i Västerås. Jag ska hur som helst försöka skriva så ofta jag kan men jag sitter inte vid datorn så ofta här hemma. Sedan är ju mamma av den sorten att hon tycker att man stänger av datorn när man inte sitter där. Förmodligen ganska smart egentligen men för en ungdom tar det ju så lång tid innan datorn startat upp och det är inte alltid man orkar vänta så länge. Men det kan vara bra att bli lite avdatoriserad. Jag ska ju till farmor och farfar imorrn tills på lördag och de har ju bara modemuppkoppling och för någon som tycker att ADSL i Örnsköldvsik går långsamt i jämförelse med Bredbandet i Västerås kommer ju modemuppkoppling att uppfattas som järnåldern, så där blir det nog ingen sejour vid datorn.

Nu ska jag skicka in inlämningsuppgiften så att jag inte ens behöver fundera på att förbättra den.

Ha det bra!!!

O.

Promenad i kylan och mörker...

Eller, ja promenaden var i kylan och nu är det kolsvart ute! Hur mysigt som helst!
Promenaden var ganska kall eftersom det verkar vara minusgrader ute - något jag inte är så van vid...

Kan väl säga som så att trots att jag verkligen gillar Västerås kommer det alltid kännas underbart att komma tillbaka hit till "vischan".
Ska verkligen försöka hinna med så mycket som möjligt här!

Har fixat INL2 förutom att jag inte skrivit den på datorn än men det går ju snabbt. Fixar det imorrn innan vaccinationen. Innan jag åkte till Thailand med familjen i våras, och innan backpackningen efter det, tog jag en spruta mot gulsot och tar man den igen inom ett år får man skydd i 20 år tror jag det var så imorrn ska jag tydligen ta en spruta vid 14.
Är glad att man tar den i armen och inte i rumpan.
För er som inte vet det så har jag vissa mindre trevliga minnen från vårdcentralen här i Bjästa (två mil söder om Örnsköldsvik) när det gäller vaccinationer. Skulle åka till Indien och ta en vaccinationsspruta i rumpan men sjuksköterskan tyckte tydligen inte jag var tillräckligt avslappnad utan gav mig en dask på stjärten och sa "Slappna av!".
Jag som redan tyckte jag var avslappnad blev verkligen inte avslappnad så nu har jag nästan en fobi för stjärtsprutor... Eller jag tror det iaf, minns hur nervös jag var inför den här sprutan i våras just för att jag trodde man skulle ta den i rumpan men när hon sa armen gick det över.

Hur som helst, nu ska jag fortsätta med att frälsa min familj med lite mer Lifehousemaraton... hehe

Ha det bra!

O.

Vad reagerar man på?

Igår när jag skulle somna var det inte tystnaden som var mest ovan utan det totala mörkret! Det blev verkligen kolsvart och jag som är van att ha gatlysen och en massa annat som lyser upp något blev faktiskt överraskad. Men vad hade jag väntat mig av min lilla hemby utan gatlysen. Sörsvedje är verkligen underbart avslappnande!!!
Bor inte mer än 50 pers här och vi har bara ett grannhus inom 200 meters radie...

Sitter med inlämningsuppgift 2 nu och är lagom less. Jag kommer nog skriva allt imorrn men jag har tänkt välja ut teorierna idag och kanske rangordna de också. Sjlva formuleringen känns som att det borde vara ganska enkelt.

I övrigt så är snön här i norrland borta idag igen men jag hoppas jag får uppleva ett snöfall innan jag åker söderut igen!

Ha det bra allihopa!!

O.

Haha, vilken stad jag kommer från...

Nu har jag nyss fått höra att Örnsköldsvik har just fått Sveriges första stand-upskola! Haha, fantastiskt vad mycket det finns som inte redan finns... Om ni fattar vad jag menar...?

Nej, nu ska jag stänga ner datorn och satsa på att umgås med min mor istället...

O.

Örnsköldsvik...

Så nu är jag äntligen hemma. Resan gick kanonbra och har varit förbi min farbror som fyllde 60 idag...

Var kul när jag kom till Öviks flygplats för pappa hade ju kommit med flyg från Texas dit igår. Men hans bagage försvann på vägen hem så han skule få det inom två dagar.
NÄr vi står där vid bandet och väntar så säger pappa på skämt att vad kul det bore om min väska kom nu...
Sedan när väskorna börjar komma, vilken väska kommer då om inte pappas! Haha, helt bisarrt. 
Men det var ju tur för flygbolaget att de slapp betala för en taxi till Bjästa för en resväska iaf...

Nu ska jag äte nåt litet gott innan jag nog faktiskt går och lägger mig. Har en del plugg att göra imorrn sen är mamma ledig också så det kommer förmodligen bli svårt att verkligen ta tag i plugget men jag måste ju så... 

Hoppas allt är bra med er!!!

Kärlek från ett kyligt och lite vitt Örnsköldsvik!!!

Känns förresten helt sjukt att sitta framför en 19" skärm istället för min lilla på 12".. haha

O.

Bye bye for now!

Allt är packat och bara knappt 1,5 timme tills bussen går. Känns faktiskt lite nervöst att åka men det ska bli som en semester som man måste plugga på... Ska läsa boken hela vägen hem och sen imorrn lär det väl bli till att skriva skiten. Tur att det är först 16 på torsdag det ska vara inskickat. Men jag har ingen aning om hur detta ska bli. Jag kommer bara att skriva de två sidorna, flummigt eller inte men bara man har skickat in det i tid så lär man ju slippa extrauppgift och om det nu inte skulle bli godkänt lär man ju förhoppningsvis få veta vad som var fel...

Vädret är på gränsen till dåligt här. Vore ingen överraskning om det började regna precis när jag ska promenera ner till stationen...

Ha det bra!!!

O.


Vakt och farlig person...

Vi har under ett antal dagar funderat varför det går omkring en vakt (typ Securitas) på skolan men nu tror jag att jag kan ha hittat svaret. Kolla här!
Tydligen värsta psychot som slagit chefer och bombhotat lärare han tyckte var för långsamma att rätta proven.
Han har tydligen någon psykisk störning så de tror inte han kommer godta att han blivit avstängd från all högskoleutbildning i Sverige. Lite läskigt tycker jag, han skulle ju kunna komma in med ett vapen och meja ner folk. En sån här händelse kan ju verkligen trigga något sådant. Men man kan ju hoppas att polisen har lite extra koll på honom efter alla händelser. För vad kan en Securitasvakt sätta emot ett pistolskott???

Nej, nu fortsätter denna morgon i sängen!!!

O.

Typ julafton idag...

Idag är det dags att åka norrut för att hälsa på i Örnsköldsvik för första gången sen jag flyttade hit. Det ska bli riktigt kul!!!

Just nu gör jag det som kan klassas som något av det bästa som finns. Halvslumra i sängen med datorn i knäet!!!

Hur som helst kommer jag sakna Västerås den här veckan och alla underbara människor i den här stan!
Ska försöka hinna med ett till inlägg innan jag drar vilket inte borde vara några problem...

Nu blir det Lifehouse innan jag ska kliva upp!

Ha det bra!!!

O.

OKej, okej, okej...

Känns som om jag har hur mycket som helst att skriva nu.
Tar det lite kort bara innan jag går och lägger mig...
Har varit och käkat middag på restaurang med riktigt trevligt sällskap...
Kom hem och tänkte kika in till
Linda för att skvallra lite om vad jag gjort. Lyckades tydligen skrämma henne ganska ordentligt, för jag hamnade typ gömd bakom dörren när hon öppnade, men det var roligt!!!
Och jag ska säga åt dig Linda att du är inte så tråkig - du är nog roligast i det här huset iaf! Har ju inte träffat alla men hittills är du topp iaf...
Satt där och slötittade på tv innan jag höll på att somna och då promenerade hem, eller vad säger jag, jag tog hissen..

Det är så himla skönt att ha någon man känner ordentligt(?) i huset så man bara kan snacka av sig lite ibland...
Tur att vi planerat in våra hemresor samtidigt så vi inte blir ensamma här någon gång...

Nu blir det sängen! gonatt!!

O.

How do you do?

Var ganska partysugen ett tag och Linda undrade om vi inte skulle ha fest ikväll... Vet inte vad det blir egentligen men jag ska iaf iväg och käka middag på stan sen vid åtta och då kanske det blir party efter det.
Men känner jag min "favvogranne" rätt så har hon förmodligen tappat suget eller gått och lagt sig... :p

Imorrn drar jag norrut iaf! Ska med flyget från Arlanda 17.35 och tar flygbussen härifrån Västerås vid halv tre... Ska förhoppningsvis hinna med en sväng på Designtorget där jag kanske hittar nåt man kan kalla present till farmor som fyller 85 på lördag!
På lördag ska jag också på fest i Umeå with some old friends. Kul att träffa de igen...

Det känns riktigt kul att få åka hem och träffa alla men tyvärr känns timingen inte så jättebra. Händer så mycket här nu men jag ska bara ta en paus från allt.. eller vad säger jag, jag kan ju inte ta en paus från detta eviga plugg. Är en hel del som jag ska försöka hinna med där hemma i pluggväg också... tyvärr...

Nu ska jag stänga dörren (franska balkongen) eftersom värmen som datorn ger mina händer börjar bli otillräcklig...

Ha det bra!!!

O.


På allmän begäran: Min lägenhet...

Louise ville se bilder från min lägenhet så här kommer det några stycken...,


"Vardagsrummet"


"Köket"


Haha, vad ful soffan såg ut med den där filten ovanpå...


"Sovrummet"


"Matsalen"


Utsikten från mitt fönster (våning 6)

Hoppas du blir nöjd med dessa bilder för några fler finns inte.. Om du inte vill se något av rummen ur en annan vinkel.. hehe

O.

Jäkla oflyt alltså...

Jag hade tvättid idag mellan 13-16. Tyvärr kom jag inte hem förrän strax innan två och ingen hade som tur var bokat om min tid (efter en halvtimme fösvinner man ur systemet) så jag bokade den igen... Åkte hissen upp och hämtade all tvätt sedan åkte jag ner och drog igång maskinerna.
Kom på att jag inte ätit lunch så jag tog hissen upp och körde lite pastalåda i mikron. Just som det var halva tiden gången och jag skulle röra om slocknade hela huset. Ingen ström betydde ingen mat men framförallt att jag inte kunde komma in i tvättstugan (elektroniskt lås som såklart dog det med). Efter en halvtimme av skällande från hissen (nån stackare som fastnade med en hund där inne) och tio minuters telefonkö hos bostadsbolaget kom strömmen tillbaka. Drog direkt ner och fick köra igång tvättmaskinerna igen och har nu äntligen fått lite mat att äta...

Här kan ni läsa om strömavbrottet...

Fy hundan!!!

O.

PS. Efter önskemål ska jag vid nästa lediga tidpunkt fixa lite bilder på min lägenhet åt er som ville se...

Klarvaken...

Nu har det varit en så här natt igen när man först inte kan somna och sen vaknar supertidigt och är klarvaken. Somnade kanske vid halv ett igår och vaknade kvart över sex hur pigg som helst. Sen dess har jag inte sovit mer. Klev upp strax efter sju och nu sitter jag här.
Det som är bra med det här är att jag hinner diska innan jag ska gå till skolan!

Riktigt bra ju! Annars är läget bra och det är inte lika blåsigt här längre!!!

O.

Nu blir det sömn...

Nu ska jag nog gå och lägga mig. Kom på att jag är van att klockan ska vara 12 nu så då måste jag gå och lägga mig...

Ska försöka ta tag lite i min lägenhet imorrn också. Det ser tyvärr lite bortglömt ut på vissa ställen.. *host*diskhon*host*

Sov gott!!!

O.

HAHAHAHA

Jag trodde inte det var sant men det är det! Och det är så roligt!!! Mitt antivirusprograms filsökningsdel heter något så roligt som "Luke Filewalker".... Haha, may the force be with you, typ...

Ville bara säga det och att nu måste jag verkligen laga mat..

O.

Måste göra en del saker...

Fan, vad jobbigt det känns. Jag har inte lagat mat än... Och jag orkar inte laga mat eftersom jag är så hungrig... Snacka om jobbigt läge... Som ni kanske ser så är jag av med mina feta bokstäver, det är ju bra...

Om vi ska göra klart PM:et imorrn kommer vi förmodligen behöva plugga lite hemma hos mig. Jag har nämligen tvättid mellan 13-16 så de andra får rätta sig efter mig. Det jobbiga med att plugga hemma hos mig är att jag isf måste städe ikväll också... Eller imorrn bitti... Ska vara på skolan för handledning 09.20... Kan ju inte ha hem folk när det är ostädat... Ser inte så hemskt ut faktiskt men det känns ändå som om det är dags att städa...

Nej, nu måste jag laga mat... Fast först ska jag nog kolla efter ett nytt OTH-avsnitt som funkar på min dator...

Slisk och pisk! (Ooooh, kanske ska avsluta alla inlägg med ett rim istället...?)

O.

Dåligt underhållen blogg idag...

Har varit på skolan sen 11 idag och jobbat med PM-arbetet. Det sjuka är att det finns så mycket att skriva om. Detta arbete som är 1,5hp blir minst lika långt som det förra vi gjorde som var på 3,5hp. Men det känns som att det blir riktigt bra också. Det som känns allra bäst är att vi har så mycket tid till finjusteringar. Den tiden hade vi inte senast...

Bah! Nu har jag tryckt någon kass knappkombination igen. Denna gången blev hela texten fet. Tur då att det är lätt ordnat genom att avmarkera "F":et...
Trodde jag ja.. Dte var tydligen inte så lätt...

Till lunch idag blev det något så gott som Taco-buffé på Kåren. Ät så mycket du vill för 50 kronor. Känns som att Tacobuffén på BlueMoonBar på fredag kvällarna (gratis) och Tacon på Kåren på söndagarna kan bli det nya hänget liksom. Lite konstigt att man inte är på BMB oftare på fredagarna när maten är gratis... Det får bli bättring på det!!!

På väg hem från skolan pratade jag med mamma i telefonen och hon var väldigt nyfiken på vem det är som skriver under sina kommentarer på min blogg med "Texas Joe". Åh, som jeg skratte!
Jag vet ju helt säkert vem det är. Vem känner jag som ska åka hem från Texas samma dag som min pappa åker hem från Texas? Jo, ingen. Så jag berättade helt enkelt för min mor att det är hennes man som går under namnet "Texas Joe". haha

Hmm, konstigt att det fortfarande blir fet stil... Hoppas det försvinner till nästa inlägg..
Imorrn blir det förmodligen till att göra klart PM:et och jag tror till och med man kan ha lite tid över till annat också...

Loads of love and a great evening to all of you!!!

O.

Vintertid, storm och skola...

Den rubriken sammanfattar denna dagen ganska bra. Jag kom ihåg att ställa om klockan imorse, *nöjd*. Det har blåst hela natten och det dånade ganska bra. Var kul att se alla vägskyltar som hängde och slängde men till min besvikelse sitter de kvar idag. Hade hoppats att de skulle lossna och att flaggstängerna skulle gå av men inget sånt fick jag se...

Klockan 11 börjar dagens plugg. Ska sitta med PM-arbetet på skolan idag. Jobbar vi över våran förmåga idag så kommer vi nog ha typ ingenting kvar att göra. Annars behöver vi nog ett par timmar på måndag också. Arbetet ska vara klart på torsdag men jag åker ju på tisdag så vi ska försöka göra så mycket som möjligt innan dess...

O.

Tack...

Det här blir lite av ett tack-inlägg... Jag skulle vilja tacka alla som kommenterar. Ni har blivit mycket bättre på det på sistone vilket är så roligt! Tyvärr så är det ju så klart väldigt många som inte kommenterar och er tackar jag bara för att ni läser min blogg fastän den i mina ögon inte alltid känns särskilt intressant...

Pratade nyss med farmor i telefonen också vilket alltid är roligt!!!

Sen har jag lyckats diska undan allting nu och det är så skönt att slippa ha det berget kvar under kvällen.
Nu är det bara dammsugningen som inte är gjord. Men den tar jag nog tag i någon gång imorrn istället.

Och på allmän begäran blir det nytt sätt att avsluta mina inlägg från och med nu!

Kärlek till er alla!

O.

Sol, musik och lugn dag...

Ligger här i soffan och njuter av lite musik och funderar på vad det ska bli av den här dagen...
Hade som ni kanske förstår kul igår och Pluto visade sig från sin absolut bästa sida nånsin. Större delen av terassen var stängd för säsongen men då var det desto större där nere istället. Grymt härligt ställe och jag är glad att jag ändå gick ut!

Imorrn blir det PM:arbete och på måndag också. Men på måndag ska vi ha handledning och jag ska tvätta sen också... Så det kanske blir så att gruppen får jobba här i regulatorn istället för skolan...
I så fall måste jag verkligen städa... tråkigt... Innan jag lyckades bestämma vilka kläder jag skulle ha på mig igår lyckades jag dra ut typ hela garderoberna så det är kläder överallt... Sen är det tyvärr ett tag sen jag diskade också. Det jobbiga med diskningen är att ju större berget blir desto jobbigare blir det att ta tag i det... Men nu ska jag inte göra det förrän tidigast ikväll...

På tisdag åker jag ju upp till Örnsköldsvik igen och även fast jag ofta längtar efter er alla där uppe under veckorna här så kommer jag förmodligen spendera mina sex dagar i norrland med att längta efter Västerås. Varför är man aldrig nöjd???

Jag undrar om Ebba (hunden) känner igen mig?! Konstigt men det är henne jag saknar mest. No offence mot er andra men er pratar jag ju med ibland så då minskar ju saknaden...

Såg att jag börjat avsluta mina inlägg med "kärlek till er alla". Det låter ju ganska bra faktiskt så jag kanske skulle fortsätta med det... Vad tycker ni? Vill ni hellre bli önskad en "bra dag" eller "get some love"???

O.

Underbar kväll...

Ni som hängt med under kvällen vet ju att jag var ganska otaggad. Men den tröttheten lyckades jag styra bort och nu har jag kommit hem efter en grymt kul kväll med förfest och sedan Pluto. Måste bara säga att det verkligen är den bästa klubben jag upplevt. Åtminstone idag. Så himla mycket folk, kul och bra musik och en underbar stämning. Att sen stället känns riktigt fint och mysigt gör det inte sämre. Det är verkligen the place to be...
Blev en strips på McDonalds men jag har kommit fram till att man börjar känna ganska mycket folk här nu. Typ hela tiden inne på Pluto och utanför i kön kom det ett gäng på tre stycken som låtsades känna oss och vi lät de tro att de kände oss... Egentligen var ju vi mycket bättre än de men ibland måste man ju ägna sig lite åt välgörenhet också... haha.

Men nu är jag hemma och det ska bli så skönt att gå och lägga sig. Kommer sova så gott efter den här kvällen.
Längtar tills mamma ringer imorrn (hon skulle göra det för att hon har det så tråkigt nu när pappa är i Texas. pratade med henne på msn innan jag drog.). Mina föräldrar är härliga, mamma har msn och pappa har facebook... fast nu vill mamma också ha det. Hon blir tydligen avundsjuk på att pappa kan säga att han ska "kolla sin facebook". Så jag får väl hjälpa henne fixa en sån när jag åker hem på tisdag. Det ska bli så kul!

Som jag sa åt alla idag - jag ska visa studenterna i Umeå hur en MDH:are festar! Sprida lite Mälardalen-spirits!!!

Mycket kärlek till Västerås och alla er som läser min blogg!!!

Gonatt!

O.


Övertalad...

Utan att egentligen försöka övertala mig (eller?) lyckades min mor få mig på helt andra tankar och nu verkar det faktiskt ganska trevligt med en kväll för att fira ännu en avklarad vecka.
Som hon sa; "man behöver ju inte dricka jättemycket..."
Ska nog leva efter den kommentaren idag...

Nu måste jag få i mig nåt som kan kallas mat och sedan dra mig bortåt. Är ju inte långt till festen här på gideonsberg så det blir nog dit jag drar...

Ha en kul kväll!

O.


Börjar återfå lite energi...

Har halvsovit i soffan ett tag och jag tror faktiskt jag börjar få lite mer energi nu än jag hade innan...
Blir nog att dra iväg på en fest iaf. Men sen om jag somnar tio eller dansar till två det blir en annan femma. Det jobbiga med att vara lite sen som jag ändå är nu är att man måste fixa så mycket... Kläder och sen har jag inte ätit middag heller..

Måste nog snart masa mig ur soffan och fixa lite så jag kan he mig iväg nångång. Äntligen fick jag använda världens bästa ord igen - he!

Ha det bra!

O.

Pluggdag...

Har varit på skolan hela dagen idag.
Föreläsning på förmiddan med någon som jag fram till rasten tyckte var ganska okej men under rasten var det någon som sa att han säger ju "ehh" hela tiden och efter rasten var det allt jag kunde höra...

Lunchen blev en baguette på kåren vilket var nice, sedan blev det IT och Excel mellan 13-16. Gick sjukt trögt till en början men när vi slog tre kloka huvuden ihop lossnade det mesta.
Promenaden hem var skön, skönt väder idag, blåser inte alls lika mycket som jag trodde det gjorde imorse...

När jag o Linda kom in genom porten och plockade ut våran post så kom hissen. Jag klev in och tryckte på min våning. Sen kom Linda in men hon var så upptagen av sin post att hon glömde trycka på sin våning. Jag sa ingenting förrän vi passerat våning två då jag började skratta och berättade att hon missat att trycka... Haha, det var kul. Hon fick åka upp till sexan innan hon kunde åka ner igen. Men tydligen fortsatte hissen upp till åttan innan den åkte ner igen.. Haha, hur kul som helst ju!

Fortfarande enorm tvekan om var jag ska ta vägen ikväll. Det blir antingen trippelfödelsedagsfesten på Gåsmyren eller förfest här på Gideonsberg. Har just nu inget större sug efter att gå ut på krogen utan tycker det vore nice med en fest som inte bara är en förfest. Tydligen verkar det finnas viss möjlighet att Gåsmyren är en sån men dit verkar det bara vara de som går andra året som ska. Så jag vet inte riktigt hur "inne i gänget" jag kommer känna mig där.
En perfekt kväll vore förfesten på Gideonsberg och sedan fortsatt fest på Gåsmyren.

Som ni kanske förstår lär jag fundera in i det sista.. Vet inte vad jag ska käka till middag heller. Jag längtar till Örnsköldsvik så jag slipper fundera så mycket på sånt.

Nu blir det lite slappande ett tag innan man måste tänka på att göra sig i ordning.
Ska förresten kolla vad det var jag fick för att jag deltog i en undersökning om hälsa. "Blåbärsextrakt och nånting för att bli brunare...". Låter lite geeky men det kan vara kul att prova. Är en månadsförbrukning av båda så jag får väl se om det är nåt man vill fortsätta med sen..

Ha det bra!

O.

Blåsigt!

Det dånet som väckte mig imorse var inte E18 utan blåsten!
Kommer bli hur kul som helst att gå till skolan med stormvindar i ansiktet... Kanske inte ens kommer fram till skolan.. Kanske fastnar i en tromb! hehe... not...

Ha det bra! nu måste jag snart kila!

O.

Uppe med tuppen!???

Nu har jag käkat frukost ganska tidigt idag faktiskt. Har föreläsning 9.15-12 och klockan 13-16 har jag IT-Lab vilket innebär att vi ska jobba med inlämningsuppgiften i IT och har möjlighet att få hjälp av "experter"...
Hur som helst känns det inte som en särskilt lockande dag men jag ska nog överleva. Att det sedan snackas om en massa kalas ikväll gör det ju inte lättare. Har som sagt varit ute minst en gång varje vecka sen jag kom hit och suget efter en lugn helg växer för varje vecka. Så en något otaggad Oscar i kombination med trött efter en riktig pluggfredag kommer förmodligen att få det lite svårt att tagga till men jag jobbar på den biten redan nu och känner mig redan mer taggad än jag gjorde igår...
Vad jag ska göra vet jag däremot inte. Får se vad som känns mest lockande när det väl närmar sig...

Nu ska jag borsta tänderna!

Gomorron allihopa!!! :D

O.

Hur kunde jag missa det?

Suttit här och varit arg för att det inte verkar finnas något bra att se på TV. Då zappar jag över till trean och tänker men det där ser ju ut som Bonäset (Örnsköldsvik) och mycket riktigt så hann jag se den sista minuten av Lyxfällan när de hjälpte en kvinna i Ö-vik. Det hade ju varit kul att se men det missade jag såklart...

Nu är jag sjukt trött så det blir nog en tidig kväll om jag inte får oförutsedda energitillskott...

Ha det bra!

O.

TV-kväll...

Har efter det att jag kom hem från skolan hunnit med en powernap (somnade aldrig, men riktigt skönt ändå), middag och en sväng till ICA så nu har jag frukost imorrn.

Ikväll hade jag planer på att slappa framför teven men det verkar inte finnas mycket att se idag tyvärr...
Nu måste jag hur som helst stänga fönsterdörren, det börjar bli lite kyligt här inne...

Mer har jag inte uträttat än. Får se om jag orkar hitta på så mycket mer. Är ganska trött nu faktiskt...

Ha det bra!

O.

Ganska produktiv dag...

Har spenderat hela dagen på skolan med PM:arbete. Det går faktiskt ganska mycket framåt. Det klart vi har en del kvar men med tanke på hur stor del av arbetet som teorin skulle utgöra så blir det nog bara analys på ca 2-3 sidor och en sida med slutsatser. Just nu har vi ungefär 14 sidor och då saknas alltså Analys, Slutsatser, Sammanfattning och en del på SOLO-delen.
Så trots att det här arbetet är hälften så många poäng mot det tidigare verkar det bli längre. Åtminstone för oss. Men det känns bara bra.
Vi är tydligen inte långsammast heller. Ett gäng killar i ett grupprum bredvid vårat var in ett par gånger för att titta på hur "Einstein" hade skrivit. Och vet ni vem Einstein var? Jo, jag... hehe

Men nu är jag hemma och faktiskt väldigt nöjd med dagen. Imorrn är det föreläsning och IT-lab som gäller... Skola från 9-16 känns ganska drygt men det ska man väl överleva. Blir nog party imorrn också och en lugn lördag och en söndag som fylls med PM-arbete...

Ha det bra!!!

O.

Intressanta saker man får lära sig..

Nu vet jag summan på böterna också. Enligt Cissi är det 250 spänn som gäller och enligt Hanna får du ännu mera böter om du inte har någon ringklocka. Jag har ju allt det där, både lysen och ringklocka. Men mitt framlyse har ju lossnat så om jag ska använda det måste jag hålla det i handen. Gills det ändå?

Nu sitter jag och har ätit frukost men upptäckte tyvärr att jag hade slut på bröd så det blev ingen större frukost idag. Ska snart dra ner till skolan för en dag i PM:ets tecken. Hoppas vi får riktigt mycket gjort idag. Det hade varit skönt!

Jag är lite deppad också eftersom det var sista delen av Generation Fett igår. Det har ju blivit lite av ett favoritprogram men jag får visst inte se det mera nu.

Ha det bra!

O.

Nu jagar vi cyklister...

Jag visste inte att man var tvungen att ha lyse på cykeln när det är mörkt. Typ att det skulle vara lag på det. Jag trodde det räckte med reflexer typ.
Nu står det typ fem poliser på cykelbanan utanför mitt fönster och stoppar alla cyklister utan lyse. Det är typ var femte som har lyse så de har det de gör. Tydligen blir det böter, ser iaf ut som att det är det de skriver åt alla de stoppar.
Självklart ska väl alla ha lyse på cykeln men finns det inte värre brott som polisen kan syssla med? Lite sniket att ge sig på cyklister faktiskt...

Ha det bra och tänd lyset på cykeln!!!

O.

Tji fick jag...

Trodde verkligen helt ärligt att klara sig under två sidor inte skulle bli något problem. Men när jag satt där och skrev allt jag skrivit i boken insåg jag att det skulle bli på marginalen. Men när jag hoppade ner för att skriva sista raden hoppade de tre sista raderna ner på den dödsdömda tredje sidan. Men efter en hel del pussel med att ta bort min rubrik och lägga in den i sidhuvudet istället behövde jag faktiskt inte öka marginalerna i sidlayouten för att klara det!
Så nu sitter jag här och har fixat den första inlämningsuppgiften och det känns grymt skönt!
Nu funderar jag på att ta en promenad i det vackra vädret för att njuta av det jag uppnått idag! haha

Blir till att läsa igenom och våndas över att jag vill lägga till en massa grejer sen också. Kommer bli lite jobbigt kanske. Tur då att det inte är förrän 16.00 på fredag som det måste vara inskickat och klart...

Ha det bra!

O.

Eiffeltornet i Umeå???

Fick nyss ett utskick från flygbolaget Norwegian på e-posten med erbjudande om billiga flygbijletter till olika destinationer i Sverige och Norden. Det roliga var den bild som fanns bredvid varje destination, här följer några exempel;

Stockholm-Umeå


Stockholm-Luleå


Stockholm-Kiruna


Stockholm-Oslo


Stockholm-Köpenhamn


Haha, visst verkar det lite avigt på de flesta om inte alla... Gillar att Kiruna ser ut som Istanbul typ... Haha

Ha det bra!

O.

Första pausen avklarad...

Slösade bort "posthämtningspausen" direkt innan jag började plugga och det var väl inga höjdare som mötte mig i postfacket. En tidning var allt "DiEGO" från Dagens Industri.
Nu är det dammsugningen som återstår men det känns faktiskt inte alls lockande. Plugget går så himla bra nu och det är faktiskt en ganska kul uppgift. Och trots att jag inte öppnat boken förut så lyckas jag hitta en massa passande sidor att referera till. Jag skulle vilja hissa registret som ju finns i alla böcker. Det är ju bara att kolla där efter passande nyckelord och vips så har man ett perfekt underlag för det man skriver.
Så nu har jag bara den tredje punkten på den första inlämningsuppgiften kvar att fixa. De två sidorna som är max kommer jag klara utan problem. Känns som jag fått till ett bra innehåll och att det blir strax över 1,5 sidor.
Sedan får man väl rikta in sig på att fixa det sista på Citymaildelen i PM:arbetet.
Upptäckte till min glädje att Inlämningsuppgift 2 inte skulle vara klar på måndag som jag trodde först utan nästa torsdag! Är ju över en vecka dit så det blir nog en perfekt uppgift att sysselsätta sig med på resan hem till Övik. Bussen till Arlanda och flyget upp för att inte tala om väntetiden på Arlanda. Nu var den tydligen inte så lång men den uppgiften verkar klart enklare än den första och det ska gå utan problem!!!

Något annat som är så himla skönt med den här kursen som inte var så bra på den förra är att jag kan lyssna på musik när jag pluggar. Till marknadsföringen går det att koncentrera sig trots att radion eller datorn spelar musik. Under Organisationskursen var det totalt omöjligt eftersom det var så tråkigt!!!

Nej, nu ska jag fortsätta skriva på inlämningsuppgiften. Är påverkansroller för hög- och lågengagemangsprodukter som gäller i den punkten!

Ha det bra!!!

O.

Plugg, plugg, plugg...

Nu är jag inne i en ny sån här period när jag inte har mycket annat än plugg att ta upp här i bloggen. Det klart det finns undantag men idag är jag inställd på en heldag med plugg här hemma.
Det dumma var att jag hade ju disken som en planerad paus i plugget men av någon anledning gjorde jag den igår så nu kan jag inte pausa för den. Kanske blir en dammsugning istället. Kanske har fått någon rolig post också. Hur som helst kommer det inte bli en dag med mycket fritid...

Det dånar enormt mycket ute och antingen beror det på enormt mycket trafik på E18 eller så håller de hårda vindarna i sig idag också. Förmodligen det sistnämnda...

Ha en bra dag!

O.

Trött som tusan igen...

Har verkligen spenderat en heldag på skolan idag. Vi har jobbat ganska bra idag faktiskt. Gick till vårat andra företag och intervjuade ägaren. Han var riktigt bra att intervjua, pratade på väldigt mycket trots att det kom in en del folk i butiken.
När vi till slut tog oss därifrån drog vi till Mongolian Barbecue och käkade lunchbuffé. Grymt gott var det!
Sedan var det bara tillbaka till skolan för att fortsätta arbeta med PM:et. Delen som handlar om Citymail har vi kommit riktigt långt med och den är väl i princip klar. En massa fina diagram och bilder som passar kanonbra också. Delen om SOLO kommer förmodligen inte bli lika lång och inte ha några bilder men där har vi inte heller kommit så långt eftersom vi fick all fakta idag.

Imorrn blir det ännu mer plugg men förmodligen i hemmet när jag ska fixa lite inlämningsuppgifter och kanske fortsätta lite med PM:et. Lite finslipning kvar på Citymail som sagt. På torsdag kör vi hårt igen på PM:et och jag tror faktiskt att en produktiv dag då på torsdag borde innebära att vi bara behöver en dag till för att bli klara. Men det kan nog bli två också. Tur då att vi har ganska många dagar att jobba på. Det ska vara klart nästa torsdag men eftersom jag åker upp till Örnsköldsvik på tisdag (om en vecka alltså) är nog målet att vara klara tills dess.

Är också i valet och kvalet om vad det ska bli av denna helgen. Skulle verkligen vara behövligt med en lugn helg men samtidigt är det ganska mycket kul som händer. Födelsedagsfest plus att en hel del av mina kompisar som går andra utbildningar haft tentor denna veckan och säkert vill fira det till helgen. Och går jag inte ut nu till helgen dröjer det ju två veckor tills jag kan göra det igen...

Nu ska jag dö ett tag i soffan framför teven. Får se om jag återuppstår. Är ganska less på nya ONE Tree Hillavsnittet också som vägrar komma ut i rätt "version".
Ska ta en check nu igen...

Har en massa disk också. Men jag är ju hemma hela dagen imorrn så det blir passande pausar i plugget...

Ha det bra!

O.

Sen sen sen...

Är lagom stressad nu.... Tyckte tydligen det var lagom i morse att snooza nästan en timme... Så nu har jag viss tidspress. Det är tur då att mina gruppkamrater alltid är sena så då gör det ju inte så mycket...

Blir skolan större delen av dagen förmodligen. Med undantag för intervju med företag och kanske en Buffélunch någonstans. Just nu är jag inte det minsta hungrig. Hatar att stressa på morgonen för då blir jag alltid så osugen på allt som går att äta...

Ha en bra dag!

O.

När vände vinden?

Var ju så totalt less på PM-arbete efter första Organisationskursen men nu när man suttit idag med nästa PM i Marknadsföring så har jag kommit på mig själv med att tycka det är ganska kul faktiskt. Hur fan gick det till?

Kommer förmodligen ångra att jag sa det där typ tusen gånger men idag känns det bara bra!

Ha det bra!

O.

Är sjukt egentligen...

Det är egentligen ganska konstigt hur snabbt det går att göra saker när man till slut tar sig för att göra det. Har suttit två timar nu och fått ihop i princip allt vi behöver om Citymail. Och det verkar kunna finnas bra fakta och det kan nog bli bra om man får läsa igenom och sätta det i rätt ordning.
Jag har iaf kommit fram till att det går väldigt snabbt när man inte sitter och pratar om en massa annat...

Nu håller jag på att fixa lite middag. Man måste ju äta också. Har tänkt göra det lite extra fint idag så det blir ris och en stekt laxfilé. Till det CremeFraiche med Caviar och som sallad får det bli gurka för det är allt jag har. Men efter så bra plugg har jag gjort mig förtjänt av god mat!!!
Samtidigt måste jag säga att jag längtar efter att åka upp till Örnsköldvsik och bli lite bortskämd! Slippa laga mat och städa verkar ju inte helt fel. Att sedan bara sitta och plugga på dagarna, ta promenad med hund, hitta på roliga saker med kompisar. Jag kommer utan tvekan ha fullt upp hela tiden. Är faktiskt "hemma" från tisdag kväll till måndag morgon! Ska bli så skönt. Enda minuset är att jag missar en föreläsning men det känns inte så farligt.
Samtidigt tänker jag att jag fick ju VG på förra tentan så jag har ju noll press på mig själv att klara nästa vilket ju kan vara ganska farligt. Latheten kanske slår till....

Men nu ska jag se så inte riset kokar över...

Ha det bra!!!

O.

Världens bästa rubrik...

Har varit på skolan idag och kört en del PM-arbete. Marknadsföring är ämnet. Det gick både bra och mindre bra. Vi bestämde oss för att byta ut ett av de två företagen vi valt och det vi valde istället var han vi ville prata med ledig idag. Men det företaget känns mycket bättre än det vi hade tidigare.
När det gäller det adra företaget, CityMail, så hittade jag en perfekt sida på deras hemsida där allt vi ville veta fanns. Hur bra som helst. Allt om deras segment, hur de valt, hur stora de är, procentuellt och en massa fina tabeller och diagram. Så där kommer vi inte behöva någon intervju utan jag ska försöka skriva ihop lite av all fakta som fanns där och strukturera upp det för att se vad som passar "var"...
Imorrn fortsätter vi jobba på och det känns faktiskt även om vi inte kommit så långt som att allt kommer gå riktigt bra och att den tidspress vi hade sist inte kommer finnas denna gång.

Hämtade ut tentan idag också. Hade hoppats på lite kommentarer i den bara för att veta vad man gjort bra och mindre bra. Men det fanns inte mycket kommentarer alls i den tyvärr...
Däremot var ju betyget VG och det känns ju bara så bra!
Fick 12 poäng av 15 på första delen, 26 av 30 på den andra och 7 av 15 på den tredje. Totalt alltså 45 vilket precis innebar VG.

Nu ska jag fixa mig en macka eller två så man får lite energi!

Ha det bra!

O.


Dryg dag detta kan bli...

Just nu sitter jag efter att verkligen ha sovit ut inatt.. Nästan tio timmars sömn vilket förmodligen verkligen behövdes!
Idag blir det stenhårt plugg, först med PM-arbetet. Och sen ikväll har jag väl vissa planer på att läsa lite i boken men man får väl se vilka överraskningar dagen bjuder på!

Nu funderar jag som mest bara över att äta frukost och dra ner till skolan till 12...

Det börjar faktiskt bli lite kallt här i Västerås på morgon och kväll så det känns verkligen behövligt att snart åka hem och ta med sig lite varmare kläder ner hit. Vinterjackor, mössor och vantar kommer nog snart behövas på riktigt...

Ha en bra dag!

O.


Tröttare än trött...

Har precis kommit hem från en tv-kväll hos Linda. Kan bara säga att det var länge sen jag kände mig så trött på kvällen som idag. Det var bara konstant gäspande, trötta båda två och gäspar någon brukar man ju gäspa själv så det var värsta maratonet...
Hål i väggen, popcorn, Parlamentet, Långfilm och halvsova i skön soffa skulle kunna vara det bästa sättet att fördriva en söndagkväll faktiskt!

Imorrn ska det bli plugg. Börjar en ny helvetesvecka i miniformat... Eller om det är mini eller max kan jag inte riktigt bestämma mig för... Eller egentligen vet jag inte hur mycket plugg det kommer att krävas...

Nu är jag iaf grymt trött så jag ska krypa till kojs.
Tack mamma för alla kommentarer! Alltid kul med mycket läsning!
Jag blir faktiskt lite avundsjuk på dig pappa, 28 grader - inte mer än rätt att ni inte hittar vatten att svalka er i! haha

Gonatt allihopa!

O.

Julresor redan nu?!?

Satt här hemma i godan ro och kom på att man kanske kunde kolla lite hur det såg ut med resor till Övik och tillbaka vid jul och nyår. Fick lite av en chock när jag upptäckte att SAS inte längre hade några Ungdomsbiljetter kvar utan en biljett till Örnsköldsvik kostade 1643 kronor. Tåget kostade som vanligt 750-850 kronor vilket känns lite överdrivet tycker jag. Det tar ju så lång tid!
Då tänkte jag att jag får väl ge HögaKustenFlyg en chans också. Till min glädje upptäckte jag att de hade ungdoms och studentbiljetter (nog för att priset var 575 istället för SAS 498) kvar dagarna innan jul.
Av ren rädsla för att även de skulle ta slut så bokade jag en plats på ett av deras flyg till Örnsköldsvik den 21/12 (Söndag).
När det gäller resan tillbaka till Västerås efter nyår är jag lite osäker på vad jag ska ta. Det finns tåg för 370 kronor men det tar drygt åtta timmar. SAS har ungdomsbiljetter för 498 och det går ju lite snabbare. Det klart man får lägga till flygbussen till Västerås för 110 kronor men som sagt jag funderar nog ett tag till där. Antingen till några biljetter tar slut eller priserna stiger...
Är fortfarande dock irriterad över att tågpriserna är så höga mellan Västerås och Örnsköldsvik. Tur då att flygbiljetterna är relativt billiga.
Hur mycket mer kan man tänka sig att betala för flyget som går fort än det tidskrävande tåget? Var går gränsen? 100 kronor? Jag vet inte men för mig känns det som om jag börjar fundera när skillnaden blir mer än 200 kronor. Det r ju precis där det ligger nu efter nyår så jag har lite svårt att bestämma mig...

Idag har solen skinit hela dagen och jag har förutom att ha suttit vid matbordet i solen hunnit med en härlig promenad!!! Grymt skönt väder!!!

Ha det bra!!!

O.

God morgon!

Äntligen blir texten normalliten igen. Förra inlägget ser ju helt cp ut! Jag spenderar denna mogonen med datorn i sängen. Är bara så skönt så jag vill inte kliva upp!
Har inget att kliva upp för att göra heller så då blir det ännu härligare att bara ligga kvar och dra sig!

Hoppas ni får en trevlig söndag!

O.

Är det ett skämt eller?

Sitter och tittar på "Stjärnor på is" (ja, jag vet jag har inget liv...) och kan inte låta bli att irriteras över hur de sätter poängen. Först kommer han Rafael och slutar åka mitt i alltihopa för att han skrattar istället. Han får ganska höga poäng "för att han är glad". Sedan har vi Tony som kanske inte är särskilt bra på att åka men han var grymt glad på isen och slutade inte åka men fick lägre poäng. Sedan var det dags för Josefine Sundström. Grymt fint program men hon får av vissa domare lägre poäng än Rafael. Anledningen? För mycket med båda skridskorna i isen. Kan bara säga att hennes program var enormt bra och tidsmässigt hade hon förmodligen två skridskor i isen mindre än Rafael, men vad gör det - han var ju glad!
Jag hoppas verkligen att de gör något åt vissa av de som sitter i den där juryn. Helt rätt det Tony sa när han fick så låga poäng. Alla proffs och de riktiga konståkarna säger att det är det och det som bedöms men ispanelen de har helt andra ideér.
Tyvärr är det den konstiga nivån som sänker detta program.

Nu vet jag inte hur det här inlägget kommer se ut, av någon anledning lyckades jag trycka in någon knappsekvens så texten är enormt stor här nu... Hoppas det försvinner för jag vet inte vad jag tryckte på...

Ha det bra!!!

O.


Världens bästa grupp på Facebook!

Idag har jag hittat den bästa gruppen på Facebook någonsin!
Den heter "Tunnelbana i Nätra.nu". För er som inte vet så är Nätra det ställe där jag bodde innan Västerås...
Den har för tillfället 78 medlemmar och tydligen är det lite åt "Gräv bort Skåne"- hållet fast här gräver de lite ibland för att till slut ha klart med tunnelbanesystemet.
Fantastiskt nytänkande och något som förmodligen kommer bli verklighet!

Ha en bra dag!

O.

Varför är det så svårt att komma igång?!

Jag fattar inte att det ska vara så svårt att ta sig för och börja plugga när det inte är stressigt. Jag tänker alltid imorrn ska jag bli seriös men det går alltid dåligt... Samtidigt vet jag att jag kan göra allt jag ska på väldigt kort tid. Som inlämningsuppgifterna har jag ju läst instruktionerna och hela uppgifterna finns egentligen i huvudet och bearbetas hela tiden. Så när det är dags att skriva brukar det gå ganska fort...

OOOOHHH! Nu höll det på att flyga in en kråka, det hade inte varit så roligt... Hehe, eller jo, det hade det förresten varit!

Ha det bra!

O.

Favoritgrannar!

Jag och Linda diskuterade på msn om vem som är våran favoritgranne. Jag var på lite retsamt humör så ni kan läsa här för att få se hur det slutade!

Men för alla som inte förstår min ironi så kan jag berätta att hennes "känslor" är besvarade! haha


O.

Morgonrubrik - igen...

Vaknade vid kvart i nio idag. Utvilad, trots att jag återigen drömde allt utom lugna drömmar. Inatt var jag på hockey faktiskt... Spännande men en väldigt konstig läktare jag satt på. Det var bord på en platt läktare och stolar runt borden. Man såg halva isen men hade TV-skärmar. Bredvid borden fanns det en massa Air-Hockey-spel. Inträdet var inte alls särskilt billigt. 325 kronor kostade det, sedan kunde man köpa till en måltid om man ville, det var plättar. Köpte man till detta kostade det 515 kronor. De plättarna var inte billiga iaf...

Tittade ut genom fönstret och såg att taken runt omkring faktiskt är "vita". Det har tydligen varit första frostnatten här i Västerås...

Nu ska jag käka lite frukost.

O.

Vilken hit!!!

För några dagar sedan diskuterade jag ju realityserierna som Färjan och SJukhuset.
Då skrev jag också följande;
"Jag skulle vilja se "Reseledarna" men där är nog problemet att inget resebolag vill visa upp hur mycket festande och skit som är inblandat. Men jag hade gärna sett det ändå! Eller "Charterresenärerna"! Hur kul hade inte det varit!"
Så hur glad tror ni jag blev när jag upptäckte på Aftonbladet att min önskan ska uppföljas?!
Kanal 5 startar "Charterresan" om reseledarna!!!

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/tv/article3563262.ab

Den serien kommer jag följa med största intresse! Fatta vilken bra idé det är!!!!

O.

Alice rockar!!!

Har sett Idol ikväll och jag har vissa ändringar att göra i min topp 3.
Solklar etta är Alice! Har gillat henne från första början men de här två sista programmen har hon ju varit helt grym!
Sedan hade jag ju Sepideh, Robin B och Yazmina som lite favoriter. Men min topp 3 får i fortsättningen se ut såhär;

1. ALICE
2. Sepideh
3. Robin B

Förmodligen kommer nog både Sepideh och Robin B ha en lite jobbig kväll...

Vem åker ut ikväll då?
Jo, det står mellan Loulou och Robin E tror jag. Förmodligen kommer även Yazmina eller Sepideh att hänga löst...

Men ganska svårbedömd kväll i botten faktiskt...

Ha en bra kväll!
Nu fortsätter jag att plöja igenom de fyra album med Lifehouse som jag tankade ner idag! Behöver jag berätta att de är helt grymma! Så skönt att slappa till i soffan och bara drömma sig iväg!

O.

Linje 4...

Kom precis in i lägenheten efter en sväng hos grannen.
Tittar ut genom fönstret och nere på gatan passerar en buss. Linje 4 till Paradiset.
Vem skulle inte vilja hoppa på den ibland!?
Undrar vart den går någonstans...

Nu ska jag fösöka fixa lite mat, börjar bli hungrig...

O.

Längesen sist...

Nu är det dags för något ni inte sett på ett tag. Ett "morgoninlägg". Även fast jag inte sovit så länge varje morgon har det alltid dröjt till eftermiddagen innan jag skrivit något. Nu ändrar vi på det!

Jag har en talgoxe ute på "räcket" till min franska balkong som jag tror vill in men jag tänker inte släppa in honom. Tycker lite synd om alla små fåglar som måste vara ute när det börjar bli kallt.
Fick en hare (kanin? vet inte vilka det är vi har här... många iaf) som kamrat i natt när jag gick hem också! Han hoppade först två meter framför mig i ungefär femtio meter. Sen bestämde han sig för att hoppa två meter bakom istället. Då förstod jag att han förmodligen tyckte det var lite läskigt med mig bakom för det var lite oroande med honom bakom också. Han kunde ju ha varit värsta rabiesharen!

Nu ska jag snart promenera ner till skolan för föreläsning och får se om det blir något grupparbete idag. Det beror lite på tror jag. Förmdoligen inte men då går jag nog hem och kör inlämningsuppgiften och bokläsning den här helgen istället.
Jag måste ju skryta för alla om mitt tentaresultat!!!! VG!!! Att det sedan var precis på poängen behöver man väl inte berätta, eller?

Ha en riktigt bra fredag och en trevlig helg!!!

O.

WIIIIIIEEEEE!!!!

Trodde fan aldrig att det kunde vara sant men när jag loggade in på studentportalen nu när jag kom hem blev jag bara så lycklig!!!
Jag klarade tentan! Jag slipper Mintzberg nu! Kan det bli bättre? Ja, det kan det!
Som om det inte var nog att jag klarade de 30 poäng som behövdes för G (av 60) så lyckades jag få 45 poäng. Alltså precis på poängen för VG!!! :D
Tror det var länge sen jag var såhär glad!!!
Bara 14 procent som fick VG så jag känner mig grymt nöjd! Helst eftersom jag inte alls pluggade mycket. Det känns lite orättvist mot er som kanske pluggade jättemycket. Men jag läste inte hela boken. Jag antecknade ingenting på föreläsningarna, jag skrev ut föreläsningsunderlaget dagen innan tentan och läste aldrig igenom det.
Så utifrån de förutsättningarna kan jag inte säga annat än att jag är så jävla nöjd!!!

Kommer antingen inte kunna somna eller sova som en gris. Är ju föreläsning imorrn och jag lär inte anteckna då heller för nu vet jag ju hur jag ska göra!!!

Hade hur som helst sittning ikväll... Sittningen var riktigt trevlig, tyvärr kom det inte så många andra studenter sen när Kåren öppnade för de övriga. Jag hade iaf trevligt med en massa intressanta samtalsämnen som allergier, fyllor, fester och annat smått och gott!

Nu borde jag nog sova... Föreläsning nio imorrn alltså men jag är bara så nöjd så jag vill bara ringa alla och berätta hur bra det känns!!!! Men jag ska inte göra det - men imorrn ska jag missbruka telefonen och "tyck att jag är bra"-repliken!

Gonatt!!!

O.

Vilken skrämselhicka!

Internet la ner verksamheten precis när jag skulle gå till ICA och det gick inte att få igång igen.
Så jag stängde av datorn och hoppades det skulle funka när jag kom hem.
Hade inte varit så kul om det dött idag. Ikväll ska man ju få resultatet från tentan och tänk om jag inte hade kunnat se det. Jag börade tro att jag missat nån räkning men som tur var så funkade internet igen när jag kom hem.

Nu börjar det närma sig sittningen, jag tror den startar 19 men vi har faktiskt inte fått något definitivt besked. Hur som helst blir det nog kul...

Ha det bra!

O.

PS. Återkommer nog i natt om jag fått något resultat från tentan...

Sittning ikväll...

Ikväll är det dags för våran "ettasittning". Vet att det tyvärr är ganska många som inte ska gå och det tycker jag är synd! Men det är ju deras förlust och inte min. Hur kvällen kommer sluta är däremot svårt att säga. Vi har föreläsning klockan 9.15 imorrn så det blir nog varken sent eller "hårt".
Har inte tänkt köra någon förfest utan bara ha en lugn och rolig kväll!
Samtidigt kommer nog alla vara ganska spända eftersom att de som fått underkänt på tentan kommer få ett meddelande på Blackboard om det sent ikväll. Lagom nervös man kommer vara när man kommer hem och ska se om man fått nåt meddelande eller inte. Annars får man resultatet imorrn...

Idag hade vi PM-handledning och det gick väl bra. Vi jobbade faktiskt ganska bra efter det och trots att vi kanske inte var supereffektiva var vi effektivare än vi brukar.

Blev sedan en sväng på stan och nu har jag hittat MQ. Fick däremot en chock när det gick upp för mig vad det kostar att parkera i centrum. 18 kronor i timmen!!!! Helt sjukt ju! Vad kostar det hemma i Örnsköldsvik, typ 6-8 eller?

Har fått koden till bankdosan nu också så jag har kunnat börja registrera mina räkningar igen! Det känns bra!!!

Nu ska jag nog slappa ett tag innan det är dags att göra sig i ordning.

Ha det bra!!!

O.

Generation fett...

Jag har verkligen fastnat i tv3s serie "Generation fett". Idag var det bland det vidrigaste jag sett!
En kvinna på typ 350 kilo som vältrade sig i lera och ösregn i bara bikini. Jag kan säga att kräkningen inte var långt borta!
Samtidigt som det är vidrigt så kan jag inte låta bli att titta. Helt sjukt hur folk tänker liksom, hennes mål var att bli världens tjockaste kvinna. Hennes man älskade att mata henne. Han är en sån som de kallar "Feeder".
Det som ändå tar priset är den detaljrika genomgången av hur de har sex.
Jag vet då vad jag ska göra nästa onsdag; Efterlyst och Generation Fett är en riktig tevekväll det. haha

Ha det bra!

O.

Plättar och One Tree Hill...

Jag lyckades efter vissa problem göra en hel del plättar faktiskt. Tror inte de blev så tokiga heller!
Det blev faktiskt plättar kvar fastän jag bjöd min granne också! Så nu har jag kalla plättar när jag vill ha!

Såg sjätte delen av One Tree Hill när vi ändå var i farten och, ja, jag vet att episod sju kommit nu men vi ligger en vecka efter. Den serien fortsätter att fängsla mig. Bara så bra!

Ni vet bandet jag snackade om i förra inlägget, jag lyssnade på de i en timme i sträck och lär ha hört samma låt ett antal gånger men den blir bara bättre och bättre!

Nu ska jag slå mig ner framför teven men jag vet inte riktigt vad jag ska se. Klockan nio blir det Efterlyst iaf! Också ett bra program!

Ha det bra!

O.

Dagens musiktips!

Såg på facebook att det lagts ut en video om en underbar kille från Örnsköldsvik som tyvärr gick bort i somras. Men vilken musik det var!!!! Jag vet inte om det var de känslor som saknad framkallar men det var bara så skönt att lyssna på.
Så för er som har lust kolla in "Lifehouse - Everything". I slutet känns det ganska mycket Takida men grymt bra! Kolla in deras andra låtar också - riktigt avkopplande!!!

O.

Pengaspendering...

Jag har varit på en runda på stan idag. Var ute efter en ljusgrå väst som inte är sådär "glansig" på baksidan.
Tror ni jag hittade någon? Nej. Kollade en massa affärer och hoppades hela tiden att jag skulle hitta en på MQ. Nu var problemet bara att jag inte hittade MQ. Jag vet inte ens om det finns i city men det borde det ju göra.
Jag kom iaf inte hem tomhänt. Det blev ett bäddset, en panna för plättar (plättlägg?), två tröjor. Sedan gick jag på ICA och handlade Mjölk och sylt - ska nog äta plättar idag tror jag.
Hämtade även ut min bankdosa som kommit idag så nu väntar jag bara på engångskoden till dosan.

Nu var ju planen att jag skulle plugga lite men jag tror jag skippar det. Har ju gjort så mycket annan nytta idag... hehe...
Blir nog lite AFV istället och sen plockar jag nog fram boken senare idag.
Måste nog en sväng på city imorrn också. Kom på att jag måste handla lite på systemet också... Hemskt vad pengarna går. Men det var som jag sa igår, tror det är farmor som lärt mig det;
"Spendera pengarna innan de tar slut" - ett väldigt bra ordspråk...

Nu ska jag kolla runt lite för att se om det finns MQ i city annars vet jag inte riktigt vad det blir för kläder imorrn kväll när det är sittning (ettasittning). Lite synd men vi har inget tema så det gör det lite svårare...

Ha det bra!

O.

Vilken härlig dag...

Jag har känt mig enormt oseriös idag. Föreläsningen minns jag inget annat av än att jag tyckte den var rolig. Vad den handlade om har jag ingen aning. Sedan försökte vi oss på lite grupparbete vilket gick sådär. Jag var grymt okoncentrerad då också.
På vägen hem fick jag akut springa in på OK för att köpa nåt sött. Var så grymt sötsugen men efter det blev allt kanon.
Tog en promenad till ICA men handlade inget. Som tur var hade jag sällskap som handlade..
Vädret är helt underbart. Riktigt härlig höstdag förutom att det blåste lite. Men med en mössa på huvet är det kanon!
Nu har det blivit sådär härligt mörkt på kvällen också.

Finns det något härligare än att promenera i mörkret en höstkväll?
Förmodligen finns det mycket men idag var det skönt iaf.

Nu ska jag bara ta det lugnt så jag har lite pluggenergi till imorrn. Ska inte till skolan utan det blir bara egenstudier i hemmet...

Ha det bra!

O.

Har jag fattat det här rätt?!

Är det "Etta-sittning" på Torsdag?! Jag som tyckte det kändes som om det var så länge tills dess. Då måste man ju förbereda sig på det också. Ingen lugn helg nu heller alltså. :p

Idag har jag föreläsning iaf. Klockan 13.15 börjar den.
Ska ta med mig mitt "Mintzberghäfte" till skolans Akademibokhandel idag och byta in den mot "the real deal".
På torsdagkväll (sent) eller fredag får jag veta resultatet från tentan också. Alla som blivit underkända kommer få ett privat meddelande "sent" på torsdagkväll så förhoppningsvis har man inget sånt när man kommer från sittningen. Perfekt tajmat egentligen. Ingen har hunnit bli underkänd så folk lär ju vara glada men möjligtvis är det många som blir nyfikna och går hem lite tidigare eller vad tror ni?

När de planerade våra föreläsningar är jag imponerad av hur de numrerade de. Idag har vi föreläsning 3 och på fredag föreläsning 2. Det som gör det ännu konstigare är att föreläsning 3 bygger på föreläsning 1 medan föreläsning 2 är "fristående". Lite förvirrande tycker jag iaf.

Jag har ju avregistrerat mig från KLOK-kursen (studieteknik) men jag får fortfarande meddelanden på Blackboard från den kursen så jag vet inte om jag blivit avregistrerad på riktigt...

Hursomhelst, imorrn måste ni ju ha sökt till vårens kurser också! Även om ni är programstudenter så glöm inte bort det!

Ha det bra!

O.

Färjan...

Alltså, den här nya grejen med "realityserier" eller vad man ska kalla de är ju hur bra som helst.
Jag har fastnat främst i "Färjan" på femman men även räddningstjänsten på Gotland är ju bra.
Jag skulle vilja se "Reseledarna" men där är nog problemet att inget resebolag vill visa upp hur mycket festande och skit som är inblandat. Men jag hade gärna sett det ändå! Eller "Charterresenärerna"! Hur kul hade inte det varit!

Var ju studentkryssningen "Sjöslaget" nu i helgen också. Enligt de som var med var det kul men det hände faktiskt en hemsk grej också. Var tydligen en kille som hoppade överbord och inte blev återfunnen. Probably dead. Ganska tragiskt måste jag säga men hur tänker man när man hoppar från en färja när det är kallt ute?

Ha det bra!!

O.

TV-dosan...

Jag skulle vilja ha sökare på de flesta av mina ägodelar.. Nu är TV-dosan borta. Annars brukar det ju oftast vara telefon, nycklar eller börs som är borta.
När man bodde hemma fanns ju fördelen med att man kunde ringa telefonen för att hitta igen den men nu när den är den enda blir dte lite svårt.
Nu har jag alltså tappat TV-dosan och jag har svept med blicken runt hela lägenheten utan att se den men innan publiceringen av detta inlägg ska jag hitta den och berätta för er var den var...

Nu letar jag...

Äntligen! Efter fem minuter hittade jag den - under soffmattan.. Hur den hamnat där vill jag inte ens veta...

Ha det bra! Nu blir det middag...

O.

Jag har varit duktig...

Jag har faktiskt pluggat lite idag, känns ganska skönt att ha gjort det. Dock blev det IT och inte Marknadsföring. Så fastän jag börjat plugga lite iaf så är kanske prioriteringen inte på topp än.

Imorrn är det föreläsning iaf och det känns bra att ha något på "schemat" igen.

Nu ska jag tugga i mig en av mina sista bullar. De har börjat bli ganska torra nu tyvärr men det är ju bara typ fyra kvar så jag ska njuta!

Ha det bra!

O.

Telefonköer=avslappnande?

Kom på nu på morgonen att jag skulle ringa Länsförsäkringar och höra var min bankdosa är. Beställde den för två veckor sen men har fortfarande inte fått den.
Så nu sitter jag i det man alltid hamnar i när man ringer företag tycker jag. Telefonkö...

"Det är fortfarande kö..."

Nu kom jag fram. Men enligt de hade jag inte lagt nån beställning fastän jag gjort det till och med två gånger. Konstigt...

Nu ska den komma inom sex dagar iaf. Det är ju bra så hinner man betala räkningar och hyror. Hade blivit jobbigt annars.

Ha en bra dag!

O.


Är fortfarande arg på tvättstugan!

Jag har fortfarande inte kommit över hur skumt det är att klockan där går en timme fel. Som om inte det är nog så är den ena tvättmaskinen konstig. Tur då att jag bara använde den ena...

Annars har jag gjort en rejäl städning idag också. Det behövdes faktiskt...

Jag är också vakt åt några "nyfödda" bansaiträd(?). De växer så det knakar fast jag kan inte påstå att jag vet vad det är eller om de är speciella på något vis.

Nu ska jag se "Hål i väggen"!

O.

Förstår sig någon på våran tvättstuga?

Jag hade bokat tvättid idag mellan 10-13. Så jag var faktiskt nere typ en minut tidigt så jag tänkte att jag väntar väl då. Men då ser jag vad det står för tid på bokningssystemet; 08:59.
Jag tänker att "Fan, har jag missat att ställa om klockan till vintertid eller vad är det här?"
Jag skyndar mig upp till lägenheten och slår på teven och kollar texttv; 10:01. Det är alltså bara tvättstugan här på Generatorgatan 1 som tycker att klockan borde vara en timme mindre än den egentligen är.
Jag rent ut sagt hatar det där elektroniska bokningssystemet. Det verkar ju vara helvajsing...

Jag börjar också fundera nu på när systemet kommer att komma på att klockan är en timme mer än vad den tror. Om jag nu istället då tvättar mellan 11-14 så blir det ju 10-13 enligt systemet. Men tänk om systemet klockan 13.30 kommer på att den är felinställd och rättar sig själv då blir ju mina kläder inlåsta. Med det här elektroniska systemet kan man ju bara komma in i tvättstugan under sin egen tid. Då måste jag ju vänta till nästa person kommer för att få ut mina kläder...

Som ni förstår kan det bli en spännande förmiddag det här...

O.

Fotboll..

Såg hela fotbollsmatchen mellan Sverige och Portugal. Efter första halvleken var jag säker på att Sverige borde vinna och att matchen var riktigt kul att se.
Andra halvlek var däremot ett sömnpiller nästan... Hände inte alls lika mycket som i första och efter matchens slut kändes det inte alls lika lyckat att ha sett hela matchen istället för att göra nåt annat.
Hur kul är det egentligen när fotbollsmatcher slutar 0-0?!
Till råga på allt var det här tydligen extra positivt för Danmark och allt som är positivt för danskarna borde ju vara förbjudet! Det finns nog inget land jag unnar en framgång mindre än Danmark, eller jo det ska vara Norge isf. När det är typ längdskidor och de nötterna ska till att vinna allt... hmm...

Nu ska jag faktiskt försöka stå ut med att se utröstningen i Stjärnor på is och heja på övikstjejen som åker med Tony Irving.

Ha det bra!

O.

Hoppas det ska hända nånting intressant idag...

Jag ber om ursäkt för dåligt uppdaterande och ointressant innehåll idag. Men jag har seriöst inget att skriva om.
Var iaf på ICA Ettan och handlade men det är ju lika intressant som det låter.
Nu har jag iaf paprika hemma igen - vem har undgått att jag brukar äta det som godis? Skär upp en paprika och tuggar i mig. Hur gott som helst! Man behöver inte ens dip utan det är bara supergott helt naturellt.
Jag har för mig att det kan vara ganska nyttigt också.
Kanske borde jag städa idag. Men samtidigt har jag tvättid imorrn och då får det bli städning också tror jag.

Har upptäckt att det är fotbollsmatch ikväll också. Sverige-Portugal tror jag det var. Vi lär väl inte ha någon större chans så jag vet inte om det är värt att titta på den matchen. Får se om det dyker upp något annat...

Ha det bra allihopa!

O.

Världens bästa program...

Har haft lite AFV-maraton här på förmiddan... Det programmet kan lätt vara bland världens bästa tv-program.
Ni som inte sett det har gått miste om något stort!

Jag är iaf hur glad som helst nu när jag skrattat åt klumpiga människor och djur ett tag.
Haha, nu är det nog dags att besöka ICA och inhandla lite "groceries". Börjar bli lite tomt här hemma igen...

Ha en bra dag!

O.

Vem visste väl det?

Jag hade rätt om Idol och har fått veta en sak...
Fick ett sms från syrran som jag självklart valde att skicka ut till ett antal kamrater!

"Idag är det Internationella var-snäll-mot-en-utvecklingsstörd-dagen. Så skriv till en efterbliven vän som jag just gjorde. Det värmer. Det spelar ingen roll om du slickar på lyktstolpar, ligger med djur eller ibland skiter ner dig. Fortsätt kämpa vännen. Du är speciell :-)"

Fantastiskt roligt.

O.

Idoooool...

Sitter och slötittar på Idol och har nyss fått en ny favorit i Alice. Sedan tidigare var ju mina favoriter Yazmina och Sepideh. Annars tycker jag Robin B(?) är bäst bland killarna.
Är lite orolig över Yazmina dock som kanske inte var så bra som hon borde ha varit.
Men finns det någon rättvisa så ska väl Jesper alldeles strax sjunga bort síg från denna tävling...

Nej, nu är det dags att fortsätta heja!

O.

Blir bara så less...

Har suttit nu och kämpat för att få till min Excel-uppgift. Egentligen ingen stress men känn skönt att ha börjat. Problemet är att jag fattar bara inte hur man ska få ihop alla formlerna. Jag har vissa delar i huvudet men får inte ihop allt. Nu är mitt huvud slutkört istället...
Kanske måste jag en vacker dag sätta mig ner med alla övningsuppgifterna - jag hade ju hoppats att jag skulle klara mig utan de. Men det är lite svårt när alla förklaringar är för en äldre Office variant än den jag har (2007).

Något som däremot känns enormt skönt nu när Organisationen är avklarad (förhoppningsvis) är att jag kan lyssna på muik igen när jag pluggar. Just nu är det MTV och Euro Top 20 som gäller och det känns bara så skönt. Mitt huvud behöver musik för att jobba bra...

Jag hade ju fått min beställning från Halens idag också - satan vilket stort paket! Det var en matta, en badrumsmatta, duschdraperi, två handdukar, sängöverkast. Tror det var allt....

Såg förresten en öviksbekanting inne på ICA Ettan. Jag fattar inte vad alla de gör här! Var en tjej från en parallellklass på gymnasiet. Men jag vågade inte prata med henne eftersom jag inte var äker på att det var hon. Däremot blev jag säker när hon presenterade sig för en kvinna som jobbade där inne men då var jag redan på väg ut och hon in genom en "personal"dörr...
Måste nog skriva till henne och kolla om det verkligen var hon...

Aja, nu får jag se om jag orkar plugga nåt mer...
Usch, nu fick jag det igen. Har börjat få så enormt mycket "skräppost" på min hotmail. Jag som aldrig nånsin fått det förut men nu får jag mellan 5-10 varje dag... Lätt att radera men ändå lite tråkigt med allt skräp som finns där ute...

Ha det bra!

O.

Ännu en dag...

Idag har jag bestämt mig för att plugga! Jag ska läsa i den tjocka marknadsföringsboken och sen kanske jobba lite med IT-inlämningsuppgiften.

Jag drömde så mycket konstigt i natt att nu på morgonen är jag osäkre på vad som hänt och inte. Jag trodde min PM-grupp bestämt möte idag så när jag vaknade av ett sms i morse trodde jag att jag försovit mig och att klockan skulle vara typ ett... Men vi hade tydligen inte bestämt det utan jag hade nog drömt.

Igår var det kul iaf... Jag hade ju skrivit ett långt inlägg om det i natt men idag när jag läste igenom det kom jag på att jag nog skulle behöva redigera det lite grann. Men jag tryckte på fel knapp och råkade radera det istället.
Jag hatar när man raderar långa inlägg för man orkar aldrig ens försöka skriva allt igen... Eller när internet kraschar medan man skriver och allt försvinner...

Nej, kanske ska ta mig ur sängen nu, ska nog försöka mig på en löprunda idag igen. Har inte vågat det sen jag sprang vilse men nu ska jag hitta en ny och bättre väg...
Haha, jag har visst fått ett paket till ICA Ettan också. Kul. Innehåller lite handdukar, en matta, duschdraperi m.m.

En annan sak som jag verkligen hoppas har kommit idag är min bankdosa! Jag har väntat på den i två veckor nu. Jag har iaf fått pengarna som jag hade på min gamla bank men bankdosan tar enormt lång tid... Har den inte kommit idag måste man väl nästan ringa va!?

Det här var en enormt soft morgon. Jag ligger i sängen med datorn i knät och jag har inga större planer på att kliva upp. Men snart ska jag nog det - blir så nyfiken på paketet...

Ha det bra!

O.

Känns fel men jag tror jag gör så...

Det bär emot men jag tror faktiskt jag ska lämna kameran hemma idag...
Förmodligen till de flestas lättnad men det hade varit kul att ta lite kort. Det jobbiga med att ha den är att man måste dra på den hela tiden vilket kan vara jobbigt... :p

Nu ska jag snart kila iväg iaf..

Ha det bra!

O.

Vilken dag...

Jag vet inte ens vart jag ska börja....

Men vi åkte ju iaf till Stockholm idag. Vårat första stopp var Lidingö och en hemmabiobutik. Där pajade bilen... Fläktremmen hoppade av och motorn kokade. Som tur var, tyckte vi, hände det precis bredvid en mack - Preem. De hade en verkstad men verkstadsnissen var inte särskilt trevlig. Han kunde inte hjälpa oss på minst en vecka...
Så det blev bärgning och diverse kommunala färdmedel för att komma in till Stockholms Centrum. Där blev det en sen lunch och en runda på stan innan vi fick ta tåget hem igen.
Då hade vi ju planer att gå på Myrorna och fixa lite kläder till ikväll men vi kom fram dit 18.20 och då hade de stängt för tjugo minuter sen så nu är risken stor att det inte blir någon "Bad taste"-utstyrsel för mig. Men hoppas på en kul kväll ändå. Nu ska jag börja med en Power-nap innan jag käkar och kollar igenom garderoben efter "fula" kläder.
Förfesten börjar 21, när vi hörde det tyckte vi det var sent men nu känns det bara så lagom!

Ha det bra allihopa!!!

O.

A day in the Nation's Capital...

Ska strax dra mig ut härifrån och dra på en roadtrip till Stockholm. Bara över dagen för ikväll är det ju "Bad Taste"-tema på Kåren. Det är lätt en favorit, passar mig perfekt...
Västerås visar sig från sin bästa sida idag - den riktigt gråa... Regn och grått - lite höst men jag gillar hösten när solen skiner.
Alla färger också solen och en temperatur som är precis så det inte är kallt men inte varmt heller. Kan inte bli bättre. Jag har alltid avskytt hösten förut men den här hösten här i Västerås har fått mig att tänka om. Så himla mycket färger i träden och härligt! Nästan så hösten kan vara min favoritårstid. Åtminstone här i Västerås för hemma i Örnsköldsvik är nog ändå vintern svårslagen med snö och skidåkning. Måste väl erkänna att jag inte brukar åka skidor i Övik men i fjällen däremot! Kanske är det inte vintern i Ö-vik jag gillar utan en härlig vårvinterdag i en skidbacke, helst i Hemavan. Utan tvekan helt oslagbart när det kommer till enbart skidåkningen. Offpist är det helt fantastiskt.
Annars om man vill ha After-Ski så är det väl Åre som gäller men det finns även i Hemavan. För er som aldrig varit där kan jag bara säga; Åker ni dit en gång vill ni aldrig åka någon annanstans!

Men nu måste jag skynda mig lite så jag blir klar till halv... Har bara hunnit duscha än...

Ha en bra dag!!

O.

I'm back as a Norrlänning...

I ett tidigare inlägg klankade jag ju ner lite på norrland. Jag fattar inte hur mina norrländska kamrater inte avbröt samtliga kontakter med mig men jag lovar att nu är jag tillbaka...
Jag satt på facebook och läste en diskussionstråd i gruppen "Fuck you I'm from Norrland". Tråden handlade om norrländska ord som plattlänningar (sörlänningar) inte förstår. För er som någon gång skulle ha lite att göra är den läsningen verkligen en höjdare oavsett var du kommer ifrån!

Det finns ju ett norrländskt ordspråk;
"Lita aldrig på någon som inte vet vad en lägda är"

Sen hittade jag en liten harang som åtminstone påminde mig om berättelser om mina morföräldrar;
"Harta borte harta å harta bårte hä, va ä hä? Jå, nalta. Å va ä nalta? Jå, om du ta en flugfitta o kok hon te sju olika gryten, flåttringen som flyt upp, hä ä nalta. Sä hä in´t möttjö alls."
För er stackare som behöver en översättning på detta kommer den här;
"Hälften av hälften och hälften av det, vad är det? Jo, nalta. Och vad är nalta? Jo om du tar en flugfitta och kokar den till sju olika gryten (vet inte ens jag vad det betyder...), flottringen som flyter upp, det är nalta. Så det är inte mycket alls."

Jag skulle vilja kunna prata riktigt bred norrländska. Det hade varit bästa partytricket ju!

Avslutar med denna mening/fråga.
"Vars ha ja hett börsen?"
Hur många kan svara på det???

O.

Sparade några kronor iallafall...

Det ringde alldeles nyss - från Radiotjänst. Som den lilla samhällsliftaren jag är har jag ju inte betalat TV-avgift men från och med idag börjar jag tydligen med det också...

Haha... Jag gjorde det så smart. Hon ville förmodligen bara kolla om jag hade en Tv också. Men jag hade TV:n så högt så jag hörde inte vad hon sa...:
"- Kan du vänta ett tag så jag får sänka volymen på teven?!"
Inte underlig att hon skrattade nöjt för sig själv när jag lyckades sänka... haha...

Nu kan jag iaf se på SVT utan att känna att jag inte betalat... Kan inte påstå att jag känt det tidigare men man kan ju låtsas...

O.

Dålig fantasi...

Jag har ingen aning vad jag ska laga för middag idag... Vet knappt vad som finns i kylen/frysen...

Imorrn drar jag en sväng till Stockholm iaf. En så kallad "Road-Trip".

Men nu ska jag helt allvarligt göra ett försök att fixa lite middag...

Ha det bra!

O.

PS. Ber om uräskt för detta totalt obetydliga inlägg.. men läs gärna längre ner där det finns mer av intresse...

Snacka om nostalgi...

Satt och snurrade och ramlade in på våran gamla Londonblogg... Där la vi tydligen ut en hel del bilder även innan vi drog till London, här kommer några exempel på det vi i Ekonomi var bäst på; HYSSEN!

Klicka f�r att st�nga bilden

Klicka f�r att st�nga bilden

Klicka f�r att st�nga bilden

Haha, det var tider det...

Är väldigt roligt att snurra i arkivet på den bloggen.
Vem ur London Calling-gänget kan egentligen ha glömt "Vi har supit oss under bordet". Kvällens citat när vi sitter under ett köksbord... haha.. som sagt det var tider det...

Imorrn är det Bad Taste-tema på Kåren här i Västerås så jag har vissa planer på att dra på Myrorna imorrn och försöka hitta nånting riktigt fult... hehe...

Ha det bra! Jag lovar att komma med mer nostalgi i framtiden. Det är ju nuförtiden bara min blogg och Mias (men den känns inte så aktiv längre) som har överlevt "tidens gång". Man kan helt enkelt säga att jag är en långkörare inom bloggvärlden.

Ha det bra nu så ska jag höra av mig när jag har något intressant att säga!

O.

Orkar inte göra nåt produktivt idag...

Har kommit hem från skolan, ätit och som vanligt fastnat vid datorn.
Har ingen lust att ta hand om den växande högen av disk och ingen lust att plugga... Helt enkelt har jag en hjärndöd dag som nog bara kan räddas av något spontant ROLIGT uppdrag... Typ en promenad eller en resa till Thailand...

O.

Jag hatar knappar som lossnar...

Knappen i mina byxor har lossnat!
Nu tänker ni såklart "haha, har du blivit rundare om magen?". Så är det inte...
Jag skulle kissa och var väl lite "för het på gröten" så när jag skulle öppna så lossnade knappen. Jag hatar när sånt händer... Nu måste jag ju köpa ett sykit också för som tur var så flög inte knappen ner i toan utan landade på golvet.
 
Nu måste jag väl snart gå och lägga mig också... Klockan tio imorrn ska jag vara på skolan, förmodligen blir det en heldag men sovgott så hörs vi...

O.

Vilken jävla skitkurs...

Den där Marknadsföringskursen kan mycket väl komma att bli min död... Under de närmaste tre veckorna ska vi läsa en kurs på 9hp. Uppgifterna vi ska utföra är; PM-arbete i grupp med tillhörande seminarium, opposition och erratalista. Två individuella inlämningsuppgifter, läsa 800 sidor och sedan avsluta med en tenta. Att detta görs samtidigt som vi till en parallell kurs i IT ska lämna in en uppgift som handlar om Excel, Word och Powerpoint och i den kursen också ska skriva ett PM gör att döden faktiskt känns ganska lockande!
Jag längtar till vi börjar med Ekonomistyrningen sen. Marknadsföring skulle ju bli lugnt och vi skulle kunna börja leva igen men inte det nej...

Nu börjar jag bli hungrig också. Det jobbiga med att gå i skolan är nog faktiskt inte skolan i sig utan att man när man kommer hem måste laga mat, städa, tvätta och allt sånt... Men jag tycker faktiskt även om det är jobbigt ibland att det är riktigt kul!

Idag ska jag iaf äta min patenterade kyckling-"wok", det var länge sen!

Hoppas ni har det bra var ni nu än är!

O.


Someone stole my view...

När jag rullade upp persiennerna imorse blev jag förskräckt. Min vackra utsikt är borta!!!
Allt är bara grått och det enda jag kan se är "den stora rondellen med ett hål i".
Det är dimman som ligger över Västerås...

Idag börjar nästa kur som är Marknadsföring. Vi hade hoppats slippa PM-skit men det verkar tyvärr som om vi ska ha det på den här kursen också... Det känns inte så lockande men förhoppningsvis får man veta detaljerna idag...

Direkt efter föreläsningen är det "Valinformation". Ni som har missat det men även programstudenter måste söka till sina kurser till våren! Sista ansökningsdatum är den 15/10 och glöm inte att logga in via universitetet/högskolan. Jag sökte igår så nu är det gjort men ska nog ändå gå på informationen kanske...

Ha en bra dag!

O.

Godis...

Jag köpte ju godis för ett par dagar sen. Jag har ju "problemet" att jag blir less efter typ fem stycken. Och är godisarna inte kalla, dvs, har legat i kylen, bli jag less efter två. Problemet när godiset legat i kylen är att de mjukanblir ganska hårda. Det känns i tänderna när man ska bita av en mjuk tjock godis...

Är det bara jag som måste ha godiset kallt för att det ska vara gott?

O.

Avnorrlandiserats...

Jag har blivit avnorrlandiserad. Det innebär att jag inte längre är en norrlänning. Alla jag träffar här nere tycker ju inte att jag har någon dialekt och nu har jag börjat gå till angrepp mot norrlänningarna för att de inte använder Facebook så mycket som de borde. Eller rättare sagt använder det överhuvudtaget! Skärpning Norrland!

De påstår att i norrland lever de IRL. Som utflyttad norrlänning kan jag berätta att det i princip är omöjligt att träffa folk i Norrland IRL. Antingen bor folk på ställen där det inte existerar människor eller så gömmer de sig för isbjörnarna...
Enda gången man kan möta en norrlänning utanför huset är när det är snöstorm för är det nånting de är i Norrland så är det vädertålig...
Här i södra Sverige klarar vi ju inte av ett par centimeter snö utan att hela världen stannar men i Norrland behövs det typ en meter på samma dag för att folk ska reagera...

Jag tycker det känns som att jag fortfarande förknippar mig som en Örnsköldsvikskille men inte lika mycket norrlänning. Det har mer och mer gått över till en Veeesteråååsaräää... Gud förbjude att detta håller i sig!

Ha det bra!

O.

Tenta - check!

Äntligen är den avklarad - tentan på helvetesboken!
Nu är det bara att hoppas att man klarade den också så man kan bränna boken...
Det kändes i alla fall, tro det eller ej, som om det gick bra. Men det är ju en "Open-Book"-tenta och då är det ju lite svårt att veta vad de kan hitta för fel...

Jag är hur som helst nöjd och nu känns det som om man kan börja leva igen!!!

Behöver alltså inte plugga idag, undrar vad jag ska hitta på för att fylla den tiden...

Ha det bra så återkommer jag nog under dagen!!

O.

Brain - overload!

Nu har jag lagt ner allt som heter plugg inför tentan imorrn. Min hjärna är totalt överlärd vilket innebär att min kunskap börat läcka ut genom öron, näsa och mun. Ungefär så känns det...

Nu ska jag slappa framför teven ett tag och smälta all information och även äta lite godis.
Var på typ världens (läs: Västerås) största godisaffär idag. Fanns hur mycket som helst att välja bland. Blev även en lagom promenad dit.
Vädret har faktiskt blivit bättre - det har slutat blåsa och det regnar inte längre!

Jag får bara be om ursäkt över att jag inte varit så duktig på att uppdatera idag men jag hoppas att jag ska bättra mig imorrn när tentan är avklarad. Då kanske jag kan ha lite mer intressanta saker att skriva om också - istället för plugg och väder...

Ha det bra nu och så får ni väl hoppas att jag inte kuggar alltför hårt imorrn...
Farfar (pratade med farmor idag) ville iaf att jag skulle ringa och berätta hur dåligt det hade gått så det ska jag väl göra!

O.

Vilken natt.... eller morgon....

Jag vaknade vid sex i morse av att regnet smattrade mot fönstret och att blåsten lät som konstant åskmuller. Tror mullret berodde på att vinden blåser rakt in i hörnet där mitt "friskluftsintag" sitter. Var iaf lagom svårt att sova.. Lyckades halvsova någon timme till men sen fick det bli Mintzbergpapper och sammanfattningar. Har iaf masat mig upp ur sängen nu men vädret är bara så deprimerande. Kommer inte orka plugga mycket mer idag alltså. Ska läsa igenom papperna en gång till så att jag vet var allting är någonstans och inte behöver leta igenom allting för att hitta det jag vill under tentan IMORGON!!!
Är faktiskt inte det minsta orolig för jag är ganska säker på att det kommer gå åt helvete! Har absolut ingen aning om vad man väntar sig... Just ja, det ska jag göra - läsa en gammal tenta på våran "Blackboard" (sida på internet där all kursinformation finns), vet egentligen inte vad jag kommer få ut av det. Blir förmodligen bara förvirrad men kan ju vara bra att inte bli helt paralyserad när man får frågorna imorrn....

Hoppas det slutar regna så man åtminstone kan ta sig ut och få lite frisk luft. Kan min hjärna behöva tror jag...

Ha en bra dag!!!

O.

Heja Gynning!

Nu har jag faktiskt sett hela det maratonlånga "Stjärnor på is" och jag kan inte säga annat än att Carolina Gynning är den bästa tänkvärda programledaren för detta programmet.
Hon tillsammans med Tony Irvings konståkerska (som by the way var klart bättre än de andra "proffsen") Malin gjorde ju kvällen alltså. Men sjukt vad utdraget programmet var. 2 timmar och 35 minuter efter att det började tog det slut. Kändes kanske i mesta laget men det kommer väl kanske inte bli mitt främsta lördagsnöje under hösten. Jag hoppas på fester istället.. ;D

Nu ska jag nog slappa ett tag till och sen blir det sängen någon gång i natt...

Have a nice evening!

O.

Pizza och MTV...

Jag har inte pluggat ett dugg idag... Men jag vet helt ärligt inte riktigt vad jag ska plugga på nu. Man får ju ha med sig allt och jag vet ju ungefär vad som är var i böckerna...

Idag blev det Pizza till middag. Pizzabagaren undrade vad vi läste och när vi sa "Ekonomi" undrade han vad man kunde bli då. Typ revisorer blev vårat svar. Då började han prata om någon som varit hans kompis sen 1974 och att vi borde prata med honom och han gav oss en vägbeskrivning som förmodligen utgick från någon annan pizzeria i centrum. Att ingen av oss var från Västerås och att han bröt gjorde att vi inte har den blekaste aning om var han menade. Men skylten skulle man minsann inte kunna missa...

Nu sitter jag här hemma och det blir nog en tevekväll hemma i soffan. Kanske kör igång Playstationet om jag får besök och spelar lite Buzz... Har en hel del bullar kvar också. De är så goda, det enda tråkiga är att de har inte den där nybakta känslan kvar längre....

Till min syster kan ag säga att din Guitar Hero-skiva låg i mitt Playstation så du måste nog komma hit och hämta den ;p

Har förresten sett Idol idag också, och i år är det tjejernas år tror jag (igen). Mina favoriter är Sepideh och Yazmina. Ikväll ska jag nog se på "Stjärnor på is" och kanske "Sing-A-Long".

Ha det bra allihopa!!!

O.


Lagom överraskande...

Vilken chock det var att öppna kylskåpet imorse. Det var så tomt!!! Men egentligen beror det bara på att alla ölen var borta.. :)
Så nu måste jag fylla kylen med något annat. Mat kanske någon av er säger men det låter ju tråkigt!
Oooh, nu ska jag paketera mina bullar också!
De är så goda - har jag berättat det? :D

Idag ska jag försöka plugga ganska mycket - NOT!
Men jag ska iaf ta mig till skolan för att skriva ut lite bra-att-ha papper inför tentan.
Det är ju en Open-Book- tenta så jag ska försöka släpa med mig massor men kommer förmodligen inte använda ens hälften....

Har lagt upp lite bilder på Facebook och faktiskt ett videoklipp också!

Men nu tycker jag faktiskt att det är dags att någon kommer och hälsar på mig!!
Någon av alla er som inte pluggar och har några dagar över!! Kom till Västerås, det är "The Place To Be"!

Ha det bra!!!

O.

I'm playing my music in the sun...

Nyss hemkommen från en utekväll på Pluto. Blev inte så sent men det känns bra eftersom det blir plugg imorrn, måste till skolan och skriva ut lite papper. Min skrivare funkar inte....

Bullarna är typ det bästa jag gjort på länge! Åt ytterligare två när jag kom hem idag och de är bara så goda!!!!

Var iaf på förfest hos Linda (som vill bli nämnd vid namn, annars försöker jag undvika namn i bloggen :P ) och sedan drog vi till Pluto. Var där i sista sekunden för att komma in gratis med vårat MDH-kort. Annars hade det kostat 100 spänn. Var iaf kul som tusan och har faktiskt en hel del bilder. Lägger upp de på facebook imorrn, kanske någon hamnar här också...
Kom hem efter att ha gått hela vägen hem i bara strumpor, lånade ut skorna till bättre behövande.

Vi blev faktiskt erbjudna att köpa knark på vägen hem men vi tackade bestämt nej och kom fram till att knark är SKIT!!!

Men men nu ska jag krypa ner i min säng!!!

Godnatt och sovgott!!!

O.

Nu ska jag på fest...

Blir tydligen fest den här helgen fastän jag tänkt använda den till enbart pluggande...

Men jag skulle inte ha pluggat mer idag om jag varit hemma så det är ju lika bra man gör nånting...

Kommer nog med största sannolikhet att köra på den där tentan ändå - so why care???

Ha det bra och ha en kul kväll - det ska jag ha!!! :D

O.

Kanelbullar!

Idag har jag invigt min ugn på allvar...
Jag har, tro det eller ej, bakat Kanelbullar. De blev precis klara och jag tjuvsmakade på en och den var jättegod!!!

Så alla som vill är välkommen att komma förbi på Generatorgatan 1 och äte en bulle och så finns det saft också.. :p
"Saft och bullar" alltså...

Har hunnit med en del plugg också medan degen jäst också. Men har en bit kvar av det kapitel jag tänkt läsa idag. Men dagen är ju inte slut än.

Nu närmast blir det bullkalas och One Tree Hill. Har trots att jag haft senaste avsnittet på datorn i tre dagar tror jag, så har jag inte tittat på det än. Tidsbrist och schemakrockar kan man skylla det på...

Åh, vad det luktar gott! Mycket bättre än "Kanelbulleljuset" från IKEA.

Och, ja, jag vet att kanelbullens dag inte är förrän imorgon men med lite tur kanske det finns bullar kvar tills dess! :D

Ha det bra!

O.

Halvseg dag...

Den här dagen som tvärdog känns det som...
Helt plötsligt går allting jättesegt.
Men jag har ändå gjort det jag hade tänkt. Pluggat precis så mycket som jag ville men nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra... aja, det löser sig..

Ha det bra!!

O.

Fest ikväll?

Så har då torsdagen till hälften passerat...
Jag har hunnit med ganska mycket!!!

Ätit tårta
Färgat hår
Funderat på fest ikväll...

Anledningen till festtankar ikväll är väl att det är tenta på måndag och man inte vill vara bakis på söndagen och inte kunna plugga då...
Sedan kanske ni tycker att man kan skippa att parta överhuvudtaget en sån helg/vecka. Men så tänker inte jag. Om jag inte gör något idag så kommer jag förmodligen göra det på lördag istället och det vill jag inte riktigt...

Men nu ska jag försöka plugga lite - man måste ju det, fast jag har inte den minsta lust att slå upp helvetesboken. Fortfarande en ganska bra bit kvar. Men jag måste läsa idag så jag hör väl av mig senare när jag försökt läsa iaf.. :p

Ha det bra!

O.

Godnatt!

Nu börjar mina ögon strejka och den obligatoriska "efter-stresstids"-förkylningen börjar komma krypande...

Har tusen saker att göra imorrn men det känns skönt att inte bara bli sittande med Mintzberg hela dagen! Är alltid skönt (och bra) med pauser i pluggandet. För mig brukar det snarare bli så att plugget blir en paus i min dag. Eller plugget är pausar i livet helt enkelt!
Det är så det ska vara. Jag har alltid levt efter att man inte ska ta skolan på alltför stort allvar och det har gått väldigt bra hittills. Det finns så mycket annat att göra på vägen.
Som mamma sa;
"Njut av livet och ha kul med kamrater, skolan är en bisak"
Att min mamma också är lärare gör att jag definitivt tror på det. De om några borde veta ju! :D

Sov gott nu allihopa så hörs vi igen imorrn...

O. 

Nyhetsbrist?

Av någon anledning så fastnade jag i tv4 Nyheterna nu och det är ju fantastiskt vilka nyheter det finns...

Idag får man bland annat veta hur det låser när strömmingar fiser(!). Det måste ju vara bland den mest onödiga "forskning" som någonsin bedrivits. Kanske är det enligt reportern inte bara ubåtar man hör, det kan kanske vara strömmingar som fiser... hahahahahaha

Jag har nu genom Tv4 nyheterna också fått lära mig varför hackspettar inte får ont i huvudet...

Ikväll ser jag nog Idol och Efterlyst...
Kanske något mer men jag får se hur länge jag håller mig vaken! :p

Ha det bra!

O.

Fy tusan vad skönt!!!

Idag har vi haft vårat PM-Seminarium och nu är det över. Inget underkänt och allt känns bara så skönt!!!!

Vet inte alls hur jag ska komma ner på jorden igen... Kanske genom att jag måste läsa så mycket ur Mintzberg... Är ju tenta på måndag och det kommer bli sjukt svårt. Men man kan ju hoppas att det ska gå bra...

Nu ska jag försöka få i mig nån mat... Har inte ätit sedan frukosten imorse vid 8. Så mitt huvud börjar säga ifrån...

Kändes helt sjukt att gå från skolan och ha fredagskänslor.. tog ett tag innan jag kom på att det bara är onsdag.
Tur var dock att en i min grupp hade bil idag så man slapp gå hem i ÖSregnet... Hade inte varit kul....


Ha det bra allihopa!

O.