Bokdöden...

Jag tror jag är nära den. Bokdöden. Hur vet man när den är här?? Är det när man börjar läsa i kursboken och inser att man tycker den är sjukt tråkig och ogivande men ändå kämpar vidare och efter två timmar inser att man inte minns ett piss. Varför läser man ändå? Jo, jag har sagt att jag ska läsa böckerna. Och när jag säger nåt måste jag genomföra det. Så enkelt är det.

I övrigt är mina dagar nu extremt ointressanta. De består i princip av plugg 8(9)-16. Ibland längre. Men nu har jag inte många kapitel kvar i boken innan jag är ikapp. På måndag ska gruppinlämningsuppgiften vara inlämnad så efter det hoppas jag att ha tid till att träna och ha ett mer intressant liv vid sidan om studierna. Nu blir fritiden mest dator, tv, mat, sömn och städning... Men det är ganska skönt att få gräva ner sig ordentligt i plugget så man börjar sakna allt annat. Det blir ju så mycket roligare då.

Well well. Imorrn är det upp 6.15 och iväg till Eskilstuna och därefter plugg på skolan i Vässan med inlämningsuppgiften. Risken är väldigt stor att vi kommer behöva sitta någon dag i helgen också. Doh! Men jag hoppas kunna roa mig imorrn kväll. Vore mycket trevligt!

I övrigt är helgen oplanerad. På måndag har jag för mig att pappa ska hit till Västerås på några dagars konferens. Var han ifjol också, då hann vi med att ses i ca 20 minuter så det blir väl nåt liknande denna gången. Men kul iaf :)

Nu återgår jag till idol.

O.

You can go your own way

Visst är livet ganska härligt ändå? Idag har mitt liv varit ganska ointressant. Plugg i Eskilstuna 8-12. Plugg i Västerås 13-15. Sen dog jag hemma i soffan men sju timmars plugg är väl ändå helt godkänt...

Inser mer och mer att Västerås är en ganska "farlig" stad. Nu under kvällen blev en 22-åring rånad av tre maskerade män. Lite av det vanliga här känns det som. Det får en att fundera över var man egentligen kan känna sig helt trygg. Finns den platsen egentligen? Jag måste nog ändå säga att jag känner mig trygg i Västerås. Trots det blir promenader hem från krogar och annat när mörkret har lagt sig alltid lite nervösa. Jag placerar nyckelknippan i handen så att om någon skulle ge sig på mig skulle försvarsslagen ta riktigt bra. Är de fler än en är det nog bara att hoppas på det bästa. Men nu till delen som förhoppningsvis får er att lugna ner er. 90 % av alla dessa överfall/rån/misshandlar/bombhot/misstänkta bomber m.m. sker i de västra stadsdelarna av Västerås. Jag bor ganska centralt strax öster om centrum. Här är det lugnare och trevligare skulle jag vilja påstå. Så nu har jag visat det allra värsta av denna stad. Men i hur många liknande städer händer inte dessa händelser?? Jag trivs i Västerås.

För att ta något trevligare också. Nu följer jag lite smått "Lite Sällskap". Det är ett sånt underbart härligt program. Har ni missat detta måste ni kolla in det på kanal5play. Ni kommer inte bli besvikna! :)

Nu blir det till att se slutet från sängen skulle jag tro. Godnatt!

O.

Plugg, innebandy, slapp...

Okej, igår skulle det bli fest. Det blev fest men kanske inte som det var tänkt. Började med lite förfest här hemma hos mig och längre än så kom vi inte. Efter 3-4 timmar insåg vi att vi var alldeles för trötta för att bege oss ut på krogen. Så vi satt någon timme till och såg en film samtidigt som vi körde spotify. Lite youtube och sen var den kvällen över... Ganska skön kväll ändå. Jag är nöjd.

Idag blev det istället fem timmars kursboksläsning. Extremt ointressant. Men jag hade fuskat både fredag och lördag med mitt ett kapitel om dagen så det var bara att bita i det sura äpplet. Jag inser också att det kommer gå åt helsike nästa vecka också. Imorrn har jag föreläsning i Eskilstuna 8.15-12. Är tillbaka i Vässan till 13. Då ska vi sitta med inlämnings-/gruppuppgiften ett tag innan man får gå hem. Förmodligen tröttare än tröttast. Och att man då ska lyckas läsa ett kapitel på 100 sidor känns som en omöjlighet. Det blir istället förmodligen att läsa kanske ett tag och sedan jobba ikapp det under resten av veckan.

När jag var klar med dagens plugg var det så vältajmat att det bara var att traska iväg till Kristiansborgshallen för att se damernas elitseriematch i innebandy mellan Rönnby och Örnsköldsvik. Rönnby är visst regerande mästare och Örnsköldsvik är bottentippade i år. Men det var en riktigt kul match. Det stod 4-4 efter två perioder men i den sista orkade inte Övik riktigt med utan Rönnby vann med 7-4 men det kändes ändå som att om Övik kan fortsätta spela såhär behöver de då inte oroa sig över att hamna bland de sista. Som sagt roligt att se. Synd att de bara besöker Västerås en gång om året.

Well well. Tog mig hem. Käkade middag. Glömde att jag behöver matlåda imorrn så det får bli en kårbaguette imorrn istället. Slöat med tv. Åter fallit för "How I met your mother". Den serien måste jag bli bättre på att följa för den är ju faktiskt bra!

Och för att ha något att avsluta detta inlägg med. Jag hatar mitt schema denna terminen. Finns typ ingenstans jag kan klämma in min tandoperation. Finns typ ingen långhelg då man kan planera in en Öviksresa. Mitt jullov är i princip obefintligt. Har sista föreläsningen den 21/12 vilket ju inte är så farligt men redan den 3-4/1 har vi seminarium. Då gäller det att ha gjort allt klart innan man åker hem så kan man ju stanna där uppe till den 2/1 iaf. Men det är inte så lyckat eftersom det innebär att jag inte kan lämna Övik över nyår för till exempel en fjällresa. Attans. Som sagt. Hatar mitt schema denna terminen. Och att jag redan om tre veckor måste ha gjort mina val för vårterminen... Hur som haver nu blir det nog sängen. Ska trots allt upp 6.15 imorrn...

O.

To know you...

Här har vi "the issue"; Det finns en grupp på facebook som snurrar som tusan just nu. Det är gruppen "Vi gillar olika". En riktigt bra tanke och jag var extremt nära att gå med. Men var ju tvungen att kolla upp vad det var först. Det visade sig vara så att Aftonbladet ligger bakom den. Och eftersom jag har bojkottat kvällstidningarna (inte läst pappersutgåvorna eller kollat hemsidan sedan påsken) kändes det inte rätt att gå med i gruppen.
Så ni kan sluta skicka inbjudningarn till mig. Jag håller med om att det är bra och sant att "vi gillar olika" men jag kommer inte gå med i gruppen. Att jag sedan anser att man inte gör någon nytta genom att bara gå med i en Facebook-grupp stärker bara mitt beslut.
Facebookgrupper är egentligen det dummaste jäkla påhittet för att få folk att tro att de gör någon nytta. Att gå med i en grupp som egentligen inte står för nåt annat än att man får rösta och tycka precis vad man vill får ju mig att tycka att gruppen egentligen är ganska onödig. Aja, det är frivilligt att gå med i grupperna, bara att hoppas att ni inser att ni inte gör någon skillnad bara genom att gå med i en grupp. Ni måste agera också.

Upptäckte precis att det finns visst en "Vi gillar lika" grupp också. Lite inflation av folk/företag/organisationer som försöker få "hjälte"-stämpeln. Av mig får de ingen iaf...

Tack.

O.

Dööööööd...

Kort diss av sjukdomar. Jag har nu varit förkyld sen torsdag förra veckan. Det har pendlat mellan bättre och sämre dagar, idag är det en dålig dag. Hostan har, tack vare medicin, lugnat ner sig. Istället har jag en rejäl huvudvärk idag som inte ens ipren biter på. Trots pillerknaprande är den precis som innan. Suck. I hate being sick. Så som ni kanske förstår blir det en lugn fredagkväll. Imorrn vet jag däremot inte om jag orkar med ytterligare en lugn kväll. Om jag inte kommer upp ur sängen så kanske men det ska mycket till för att jag inte dränker mina sorger imorrn :)

Life is a bitch.

Man kan tycka vad man vill om att Apoteksmonopolet är borta men det är ju underbart att man kan köpa värktabletter på Ica nu. Pluspoäng på det!

Fortsätter detta spretiga inlägg. Någon annan gång. Nu ska jag se hur min kommande tid, då främst helgerna, ser ut...



Jaja, tänk på mig när ni roar er ikväll!! :)

O.

Du är min oxfilé...

Okej, jag har några punkter att ta upp nu.

Jag börjar med gårdagens tv-program. Idol var som det brukar vara. Intressant utan att egentligen vara det. För det börjar bli lite förutsägbart att de som blir piskade av juryn är de som går vidare. Finns ändå några som verkar ha lite talang. Självklart hoppas jag att någon av de härliga norrlänningarna går segrande ur striden :)

Sedan var det Berg flyttar in. Ett program jag sällan brukar bli fångad av. Men denna gången var det riktigt bra. Hur hon lyckades få Gunde Svan att både vara lite personlig men ändå sådär härlig som han brukar vara. Det var en positiv överraskning.
Därefter var det såklart dags för Kungarna av Tylösand. Och det programmet blir man alltid lika "imponerad" av. Vad är det för nötter de har lyckats hitta? Har de lyckats hitta Sveriges dummaste eller finns det många fler med samma IQ-nivå? Hur som helst så älskar jag programmet och kommer vägra missa ett enda avsnitt! För er som inte insett hur bra detta program är eller kanske inte ens sett ett avsnitt. Gå in på kanal5play och ta en titt. Ni kommer bli besvikna men förmodligen ändå behöva se ett avsnitt till och sedan ett avsnitt till osv...

Idag ska jag ge mig i kast med plugg eftersom jag igår "glömde" att läsa ett kapitel. Blir alltså två idag. Förkylningen är kvar men en promenad lite senare lär ju visa om det är en förkylning som inte vill ge sig. Hoppas på det motsatta. Ett plus dock. Jag har träningsvärk i magen av allt hostande. Kanske superformen bara går att få genom en rejäl förkylning?!

Sedan var det oväntat mycket aktivitet här på bloggen igår/imorse. Trevliga kommentarer är alltid välkomna men jag blir alltid lika fascinerad över hur ni hittar hit?!

Och att få en kommentar på ett inlägg som är 2,5 år gammalt är roligt. Bringing back some memories. Kort sagt så fick jag en kommentar på ett inlägg från min backpacker-resa våren 2008. Personen tyckte det var roligt skrivet och kul att få se lite "annorlunda" grejer. Jag undrar lite över dessa annorlunda grejer. Tyckte vi gjorde en hel del turistgrejer "som alla andra". Men men jag fick iaf lite minnen och ressuget ökade verkligen.


Rafting på Borneo, Malaysia. En fantastisk upplevelse :)


Ett väldigt litet "hotellrum" nära centralstationen i Bangkok, Thailand. Det gav klättra på väggarna en helt ny betydelse.


Lamai Beach, Koh Samui, Thailand. Enormt vit sand. Härlig strand. Men vi var där under lågsäsong så högsäsong är det förmodligen lika mysigt som i en sillburk...


Njuter i havet i Nha Trang, Vietnam. Det var så härligt så det dröjde bara 1,5 år innan jag december 2009 låg och guppade där igen. Aaaah...


I Cu Chi-tunnlarna utanför Ho Chi Minh City/Saigon, Vietnam. Extremt trångt, mörkt och vi valde till guidens förskräckning (han blev nog lite imponerad också) att krypa hela vägen. Resten av gruppen valde att lämna vid första möjliga utgång.


Utanför Angkor Wat, Kambodja. Imponerande stort. Vi som hade tänkt en promenad tackade högre makter ett antal gånger över att vi lät oss bli övertalade av en lokal mopedchaffis att köra oss runt stället. Pålästa som vi var trodde vi det rörde sig om en byggnad. Kan väl säga att det var något fler. Det var också extremt varmt...


Avslutade med några lyxiga dagar vid Khao San Road, Bangkok. Pool på hotelltaket. Massage och en hel del shopping.

Jaha, och vad ville jag då få ut av denna bildkavalkad. Jo, att få er lika ressugna som jag. Och att inte vara den enda som gräver ner mig i skolböcker för att försöka glömma att jag inte kan åka... Bah.

O.

Har man ens hunnit börja än??

Precis när man börjat återgå till ett normalt studentliv efter inledande nollning och så vidare så upptäcker jag att man ska ha ansökt till vårterminens kurser senast 15e oktober. Det är ju ganska snart ändå. Det är så konstigt. Man hinner typ inte börja höstterminen innan man ska söka till vårterminen. Och jag som verkligen inte vet hur jag ska lägga upp min vårtermin... Ett som är säkert är att det under andra halvan ska skrivas c-uppsats. Under första halvan är det väl tänkt att man ska läsa "Redovisning och revision" men den kursen ska gå i Eskilstuna som det verkar och det är jag inte jättepeppad på. Så jag vet inte alls hur jag ska tänka. En annan mindre viktig aspekt i mitt val, men som ändå finns där, är att mamma fyller 50 i januari och under senare delen av vintern vill ta med familjen till Thailand eller nåt liknande. Så då hoppades jag ju såklart att den kurs jag ska läsa då skulle innehålla så lite PM och grupparbeten som möjligt. Drömmen var ju att det bara skulle vara tenta. Skit tänkte jag när jag upptäckte att det kommer vara inte mindre än tre(!!!) PM och även en tenta. Vips så flög mina sol och baddrömmar ut genom fönstret... Men istället för att helt begrava mig i misär så började jag fundera lite på om jag verkligen måste läsa den kursen exakt nu. Eller till våren alltså. Kanske skulle man hitta någon "intressant" distanskurs och sedan spendera hela första halvan av våren utomlands :P Eller bara hitta någon annan kurs som jag ändå ska till att läsa. Det enda sega med det är att det är så förbannat svårt att fatta och själv komma fram till vad man behöver ha läst, vad man måste ha läst, hur mycket man kan byta ut, hur csn ställer sig, vad som går att tillgodoräkna sig och vad som kommer behövas i framtiden. Det är sjukt krångligt. Aja, jag ska lägga pannan i djupa veck och fundera men som det känns nu vore en distanskurs inte fel om jag hittar någon fler som kan tänka sig det. Däremot känns det inte så seriöst att göra det. Och om jag redan har planer på att lägga till ett år genom studier i USA lär det knappast bli lättare att ta sig igenom denna djungel och komma ut med en examen på andra sidan. Så trots att jag nu gärna skulle vilja åka på semester så ser det ganska mörkt ut just nu... suck...

Något annat som är riktigt dystert är att min förkylning inte ger sig. I söndags mådde jag ju ganska bra. Likaså igår förmiddag när jag var i Eskilstuna på föreläsning. Men senare på kvällen slog det till. Feber, nästäppa, hosta... Och det sitter kvar idag också. Inte alls så roligt.

Sen måste jag ge mig på att läsa ytterligare ett kapitel i kursboken. Ett kapitel om dagen är mitt motto. Har redan idag dock varit duktig och sett filmen från webinariumet som vi hade i förra veckan som jag inte kunde delta på. Tacka gud för överambitiös lärare som spelade in hela och la ut på kurshemsidan. Att han sedan spelar in och redigerar ljudfiler från alla föreläsningar gör det inte sämre. Han är nog den bästa läraren jag haft hittills. Det gör att de tidiga morgnarna (upp 6.15) och pendlingen till Eskilstuna inte känns lika tung...

Aja, nu ska jag fixa mig nåt ätbart och sedan dyka ner i böckerna och sedan försöka med något så svårt som att tillfriskna. Det vore mycket bra om det gick att genomföra snabbt och enkelt! Fasen måste kolla upp lite info om utlandsstudier också... Det är mycket nu!

O.

Vilket raseri.

Är det någon som lyckats undgå att det var val igår?! Knappast...

Så jag måste väl skriva vad jag tycker för det är en hel del. Jag tycker det är tråkigt att Alliansen inte fick egen majoritet som det verkar. Jag tycker det är synd att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Enda positiva var väl att det, i mina ögon, bästa blocket ser ut att få behålla makten. Det är bra. Frågan är bara hur det kommer att lösa sig. Bara att hoppas att det går att vinna över Miljöpartiet utan att sälja sig för mycket.

Däremot finns det en sak som jag är mer upprörd över och det är hur svårt många har att förstå att alla vi människor tycker och tänker olika. Att påstå att något partis anhängare/väljare inte förstår eller har satt sig in i partiets "manifest" tycker jag är ganska lågt. De som påstår sig vara pålästa eller engagerade gör inget bra val genom att nedvärdera hur människor tänker. Eller för den skullen att de inte inser vad de röstar på. Det är en väldigt farlig väg att gå. Jag förstår inte varför folk röstade på t ex vänsterpartiet men jag RESPEKTERAR att de gjorde det och inser, och är glad över, att vi människor tänker och tycker olika. Jag kommer inte att påstå att de är idioter eller att de inte har läst på för det räknar jag med att de flesta ändå har gjort och då sett något de känner att det stämmer in på deras egen ideologi. Det är många av oss alldeles för dåliga på.

Jag tänkte först själv när det gäller de som valde Sverigedemokraterna att de minsann inte har någon aning om vad de röstat på. Men nu en dag senare har jag insett att tanken att de inte har insikt i sitt val är en mycket farlig väg att välja. För om fyra år, när även Sverigedemokraterna fått utrymme i debatter och media, kanske vi får en ny chock när lika många eller fler återigen röstar på detta parti. Så att räkna med att deras anhängare är opålästa tror jag är farligt. Vi måste våga ta debatten med sd men också respektera att det finns människor i Sverige som tycker så här. Vi lever i ett demokratiskt och fritt land så om några av oss svenskar anser att vi borde minska invandringen så är det precis lika tillåtet att tycka så som när socialdemokraterna vill höja bensinskatten eller när Moderaterna vill sänka skatterna ytterligare.
Missförstå mig inte, jag påstår inte att något av detta är rätt eller fel, jag menar bara att alla har rätt till sina åsikter. Det gäller nu för oss som inte tycker att invandringen är ett sånt problem att få ut våra värderingar och då kanske få några att byta sida. Det är inte rätt väg att skrika om rasister och vägra vistas i samma rum som dessa. Det kommer knappast minska motsättningarna.

Jag själv röstade på Centern igår för jag tycker att deras idéer och förslag är de som mest tilltalar mig. Sverige måste satsa på en arbetslinje. Sverige måste satsa på ungdomarna och på att underlätta för start av nya företag i t ex invandrartäta områden. RUT, ROT. Plus en del annat också :)

Men nu är valet gjort. Det slutliga resultatet väntas. Sen får vi se hur allt löser sig.

Nu ska jag försöka bli mindre politisk och återgå till ett normalt liv där tv-kvällarna fylls av "New York-Fruar", "Ullared", "Idol" och "Kungarna av Tylösand" istället för alla valdebatter och valvakor.

Så tänk på att de flesta har en anledning till att de röstade som de gör. Det gör ingen till rasist eller kommunist men ta gärna diskussionen och berätta varför ni inte tycker så, eller varför ni kanske till och med håller med. Diskussioner är härliga och alla får tycka vad de vill i Sverige. Visst är det härligt?!!

O.

Step by step.

Idag har jag också varit förkyld men jämfört med igår så är det klart bättre ändå. Har bara haft feberkänsla nån gång idag jämfört med typ hela dagen igår. Halsen gör fortfarande ont, hostan är bättre men fortfarande kvar. Däremot har jag blivit snuvig också men jag har fått för mig att det är något positivt. Hur som helst imorrn hoppas jag att jag vaknar helt frisk.

Något som dragit igång de senaste dagarna är ju Elitserien i ishockey. Och vilken chock men Modo har faktiskt vunnit de två inledande matcherna. Vad har hänt där liksom? Men oj så roligt att de åtminstone får en bra start. Det behövs efter de senaste årens problem.
Denna kvällen har jag släckt ner alla lampor och istället tänt en jäkla massa ljus. Och vilken inre frid man får av levande ljus. Ljuset blir precis lagom och det känns så avslappnande och på något vis varmt att titta på de flackande lågorna och hur ljuset kastar skuggor runt sig. Men nu är det nog snart dags att släcka ner dessa och krypa ned i sängen och se Parlamentet. Det kan behövas lite humor i allt detta allvar. Har halvt om halvt följt politikprogrammet på tv4 och börjar bli måttligt less på att det nu helt plötsligt ska vara så himla vänskapligt och hit och dit. Men men imorrn ska jag vakna frisk och någon gång under dagen ta den väldigt häftiga promenaden till vallokalen och avlägga mina röster.

Nej, tandborsten väntar. Godnatt!

O.

Host host host...

Jag har inte varit till skolan idag. Är förkyld som sjutton. Feber, ont i halsen och världens drygaste hosta (ja, det är sant). Men teven har hållit mig bra sällskap under dagen så förutom lite småfrustration över hur segt det är att vara sjuk så har det gått bra.
Nu på kvällen var det slutdebatt på svt1 men pga viktigare saker, som Idol och ishockey på tv4 såg jag bara sekvenser av den sista halvtimmen. Måste säga att jag tycker alla som var med skötte sig oväntat bra. Lars Ohly var lite småtråkig men i övrigt tycker jag de hade en väldigt bra framtoning allihopa. Jag försöker alltid gå in i de där programmen med öppet sinne men tycker ändå alltid när det är slut att det sällan handlar om sakfrågor utan bara om vem som formulerar sig bäst. Om någon gör en mindre felformulering så är det det som de andra hoppar på och inte sakfrågan. Det gör att jag inte orkar följa med i dessa program.
Jag har de senaste dagarna fått en lite säkrare bild av hur jag tänker rösta och efter idag är jag säkrare. Nu finns det verkligen inte mycket som kan få mig att ändra mig. Det blir nog Centerpartiet som får min röst. Tycker Maud skötte sig riktigt bra, tog inte för mycket plats utan smet in med bra kommentarer nu och då. Sedan tycker jag nog också att det var hon som bäst fick till klyschorna i partiernas egen "sista minut". Hon var den enda jag tyckte pratade till mig. Det tror jag var smart gjort av henne. Ungdomsarbetslösheten är något som många, oavsett blocksympatier, tycker är viktigast. Hon var den enda som fick in det i sin sista minut. Och hon lyckades med att få in väldigt många ämnen i sin sista minut. Det var faktiskt riktigt bra gjort. Grattis Maud!
För någon dag sen skrev jag ju att jag trodde de rödgrönas chans var om Maria W fick mycket utrymme idag. Nu såg jag ju inte mycket av debatten men jag var faktiskt lite besviken på henne. Tycker inte hon var lika klockren som hon brukar vara. Däremot var Mona faktiskt bra.

Och ett till plus till Maud. Hon lyckades verkligen styra undan när Göran Hägglund gjorde ett misstag. När han sa att många andra länder lyckats bättre med integrationen ville Mona direkt fråga "vilka länder då?". Då gav programledarna istället ordet till Lars Ohly och när man sedan trodde att Mona skulle få ställa sin fråga var Maud snabb att inflika något och vips så var det misstaget ur världen.

Tack och lov så slipper man väl mer av denna valrörelse nu den sista dagen innan valet för jag är lite irriterad över hur lite sakfrågor som man fått insikt i. Det har som jag sa tidigare bara handlat om vem som formulerar sig bäst. Well well det blir en spännande dag/kväll på söndag. Jag hoppas på att Alliansen får förnyat förtroende och därför kommer jag att rösta på Centerpartiet.

Dock har jag fortfarande ett (eller två) problem kvar. Jag känner mig noll insatt i hur politiken ser ut här i Landsting och kommun. Har bara de senaste dagarna (efter över två år i Västerås) fått vetskapen om att det är Alliansen som styr även de här nere. Men där vet jag inte ens ännu om jag tänker rösta. Isf blir det utan kunskap och enbart för att hålla Sverigedemokraternas stöd nere.

Rösta på söndag! (och hur ni röstar bryr jag mig inte om, jag vill inte omvända någon utan uttrycker bara mina egna åsikter för jag vet att blir man övertalad av någon dröjer det inte länge innan man ångrar sig. Politikerna är extremt duktiga på att få det att låta som att deras parti är 100 % rätt och att alla andra alltid har fel...)

O.

Politik är roligt...

Men innan jag går in på politiken måste jag bara berätta om gårdagen. Det var finsittning i vackra Hahrska Palazet här i Västerås för Högskolans ekonomstudenter och så lyckat det blev. Jag själv serverade, stod i garderoben och gjorde lite insatser här och var. Men även vi som jobbade fick i oss en hel del dricka så det var en riktigt rolig kväll. Nere i entren där jag befann mig större delen av tiden var det riktigt roligt. Massor med folk som hängde och passerade och sen hade jag en radio som dundrade ut Lugna Favoriter där nere också. Vilken kväll! Enda minuset var att vid halv två dog radion och då dog snart även mitt party i garderoben. Well well. Kom därifrån vid strax efter tre då vi städat undan det värsta. Kånkade två sopsäckar genom halva stan i regnet. Det var jobbigt... Kom mig i säng vid fyra och klev upp 12 idag - dyngförkyld. Vilken dag detta kommer bli alltså...

Politiken så. Jag har fortfarande inte bestämt mig hur jag ska rösta. Eller jag har bestämt att det kommer bli "blått" men vet inte vilket av partierna ännu. Moderaterna behöver knappast min röst och kommer nog inte få den heller. Folkpartiet är jag av ett antal anledningar inte så förtjust i. De har många bra politiker, Nyamko Sabuni är en av mina favoriter, men även många mindre bra. Som t ex skolministern... Då återstår Kristdemokraterna (som jag tydligen har mest gemensamt med enligt alla dessa valkompasser...) men de har vissa väldigt ålderdomliga åsikter och en hel del åsikter som verkar finnas i partiet även om de inte rent offentligt står för dessa. Då återstår Centerpartiet. Med Maud. Maud som jag inte alls gillade förut men det senaste året har hon verkligen växt. Nu är hon med sin ettrighet och samtidigt professionalitet en av mina favoritpolitiker. Så vilka ska jag välja. Jag har nästan tänkt mig att taktikrösta. Dvs för att till exempel Alliansen ska få behålla makten är det avgörande att alla deras partier klarar riksdagsspärren därför funderar jag på att noga kontrollera opinionsundersökningarna och lägga min röst på det parti som mest behöver det. Just nu är det väl Centerpartiet och de är nog just nu också de det lutar mest åt att jag röstar på.
Och på sistone har ju opinionsundersökningarna sett bra ut för Alliansens del men än återstår ett par dagar. De rödgrönas chans ligger nog väldigt mycket i att Maria Wetterstrand får mycket plats i SVT på fredag(?) och att Lars Ohlys "populistiska" förslag fortsätter trilla in. Deras stora svaghet är Mona. För min del är hon alltför arrogant i sitt sätt. I duellen mellan henne och Reinfeldt satt jag här hemma och tyckte efter första halvan att Mona nog var bäst men sedan lyckades Reinfeldt få henne att bli mer engagerad och då kom direkt den arroganta framtoningen igen. Synd för de rödgröna men bra för mig :p

När det gäller Sverigedemokraterna tror jag väldigt många av deras väljare inte är särskilt insatta i partiet. På något sätt vore det nästan bra om de kom in i riksdagen en mandatperiod så kanske även deras väljare skulle inse att det är ett parti utan ett hållbart program. Men samtidigt blir jag väldigt glad om de inte kommer in. Men sannolikheten är stor att de antingen kommer in i detta val eller om fyra år. Det tror jag iaf...

Nej, nu ska jag fixa mig något att äta. Även när man är sjuk måste man få i sig något :)

O.

Produktiv dag men på fel sätt...

Vad jag redan avskyr dessa produktiva dagar som innebär att jag gör allt förutom det jag ska. Självklart är det bra att lägenheten är i topptrim igen efter två tunga veckor och att tvätten är tillbaka i garderober och lådor. Självklart är det bra att golvet är skurat och att disken är diskad. Självklart är det bra att pappersinsamlingen från det senaste året är slängd i rätt tunna och att alla kartonger också ligger där de ska. Självklart är det bra att blommorna är vattnade och att sängen är bäddad. Däremot är det inte bra att jag ännu inte börjat plugga. Men jag känner verkligen inget sug efter att börja läsa "Inkomstskatt del 1" och "Inkomstskatt del 2". Åtminstone inte idag. Missförstå mig inte. Kursen är riktigt intressant och föreläsaren är bra. Men jag tycker aldrig jag får ut nåt av att läsa böckerna men eftersom jag kombinerat med mitt fulländade studentliv, dåliga matvanor - mycket alkohol och fester - snurrigt liv och allt annat som hör till, tänkt ge mig på att på allvar satsa på VG och inte bara "satsa på G" och sedan bli positivt överraskad då VG:et suttit med någon poängs marginal eller precis på poängen. Detta att satsa på skolan är något nytt för mig, det har alltid kommit väldigt lätt förut. Och som ni märker går mitt seriösa pluggande inte så bra. Varför är man alltid överambitiös på hösten??

Tänkte fuska genom att lägga in en gammal bild då jag inte orkar ta en ny nu men då ser jag ju nu att detta funkar ju inte. Zorro sitter ju i det högra hörnet. Åh, ibland så känns det tomt att han inte är här och latar sig längre :)

Hur som helst har läraren sagt att man nu definitivt inte ska klara VG utan att ha läst böckerna, jag är nästan sugen på att överbevisa honom men istället har jag bestämt mig för att ge mig på att försöka läsa böckerna ändå. Men inte idag... väl...

Ikväll ska jag iväg till Harska Palatset och förbereda inför morgondagens finsittning som ekonomerna har där. Under denna sittning ska jag dock inte riktigt delta utan kommer istället servera de maten, stå i baren och i garderoben. Kort och gott ska jag slava...



Men imorrn ringer väckaren redan 06.10 eftersom jag har föreläsning i Eskilstuna redan 8.15 så det blir en lång dag. Men en rolig dag hoppas jag.

När det gäller resten av mitt liv har jag en hel del att styra upp den närmaste tiden. Jag måste komma fram till när under hösten som jag har tid att lägga in min tandoperation. Det tar ju typ 4-5 dagar att återhämta sig från den och jag skulle gärna vara hos mor o far de dagarna för annars anar jag att jag inte kommer äta överhuvudtaget under de fem dagarna...
Sedan måste jag fundera över när jag ska ringa till läkaren och ta upp problemen med min tå. Tycker inte alls det känns så himla roligt. Jag gillar inte att erkänna att jag behöver gå till vårdcentral eller liknande. Jag intalar mig mycket hellre att det "går att leva med". Men det gör inte detta. Så något måste göras. Snart...

Well well ska pimpa detta inlägget med lite bilder. Var länge sen jag hade bilder i bloggen så ni ska få några att titta på. Eller ja, nu har ni ju redan sett de då ni läst men lägg då en tanke på att de inte var där "från början"...
Här kommer lite bonusbilder från de senaste veckorna :)


Bild från Björnökampen. Som laget jag ledde vann.


På prisutdelning :)

Nej, mer än så får ni inte idag. Ska inte skämma bort er... Nu ska jag ge mig på att se vadför fina bilder som fastnat i min kamera under nollningen... Utan att jag egentligen använt den. Mycket spännande...

O.

Nollningen är över för i år.

Så var sista festkvällen under dessa två veckors nollning över. Det har blivit väldigt många av det slaget men ack så roligt det har varit. Så för att inte behöva rabbla allt som hänt sedan mitt senaste inlägg väljer jag att hålla mig till gårdagen.

Det var studentolympiad nere i centrum. Vi fick precis ihop till ett lag med tappra deltagare som kämpade väl och jag tror vi hade ganska roligt trots att det inte gick så bra resultatmässigt. Inför det avslutande lådbilsracet genom centrum var vi sist av de 12 deltagande linjeföreningarna. Men de gjorde en stark insats och blev femma i mål. Vilket får ses som klart godkänt. När jag var "Nolla" vann vi hela olympiaden och ifjol har jag för mig att vi blev fyra så vi håller standarden uppe får man nog säga.
På kvällen körde vi förfest i Folke (studentboende) på en balkong. Det blev många goda skratt, mycket drink games och trevligt sällskap. Därefter traskade vi iväg till Kåren och dansade lös ganska ordentligt. Ekonomerna ägde scenen och när kvällen var slut var man inte bara lite trött i benen. Oturligt nog regnade det när alla gick hem så kom hem ganska blöt men stöp ganska snart i sängen. Fram tills nu har jag fortfarande inte gjort mer idag än flyttat mig och täcket från sängen till soffan. Men nu börjar magen säga att den är hungrig och jag har ingen mat hemma... Attans...

Och sen till en både rolig och tråkig grej som hände under olympiaden igår. En av våra deltagare i Sumo-wrestling föll och gjorde illa nacken lite så fick åka ambulans till sjukhuset men var ingen större fara men nackskador ska ju alltid hanteras varsamt. Detta skedde precis intill valstugorna på torget och medan hon låg där och vi andra föstes bort (förutom några sjuksköterskestudenter) kommer såklart vänsterextremister och har en manifestation precis bredvid henne (Revolutionära fronten), 8-10 poliser snurrar också runt mitt i spektaklet. Men vi andra fick oss ett gott skratt när en av Socialdemokraternas valarbetare kommer från stugorna, förmodligen bara för att kolla om hon kunde hjälpa till men på några meters avstånd såg det ut som om hon gick fram till den skadade med ett par broschyrer och försökte värva hennes röster. Vi skrattade lite smått åt hur desperata de har blivit.
Men hon var ändå en av de äldre som passerade som skötte sig väl. Många andra (ej valarbetare) vuxna som går förbi precis där de ligger och ska blänga rakt ner på stackaren. Sånt gillar jag inte. Måste man vara så jäkla nyfiken att man ska behöva blänga på en skadad genom att ställa sig och titta rakt ner på personen?!

Nej, om jag skulle ta och styra upp denna dagen. Har en hel del städning att ta tag i också. Och tvättid om typ tre timmar. Mitt hem ska förhoppningsvis idag gå från festlokal till bostad. Vad tror ni om det?

O.

Chew, chew...

Okej, världens mest intressanta och bortglömda blogg lever vidare. Igår såg jag ett tv-program som jag nog kommer bli beroende av (ja, jag vet ännu fler...). På femman gick "Kungarna av Tylösand". Jag är mest fascinerad över hur ett sånt program ens kan sändas. Vem gör det programmet och känner sig stolt efteråt? Vem är med i det programmet och känner sig inte helt bortgjord just nu?? Ni som inte såg, det var ett gäng som partade, rejält, vilket resulterade i det mesta. En hel del sex, en hel del bråk, en hel del förstörelse och en hel del kräks och äckligheter. Trots den enorma kvaliteten kunde jag inte slita mig och kommer knappast kunna slita mig i framtiden heller.

Just nu sitter jag och tuggar tuggummi och funderar över om jag ska äta nudlar med kyckling- eller biffsmak till lunch. Stora beslut jag vet :p

Efter lunchen ska jag iväg till skolan på styrelsemöte. Försöka styra upp lite grejer. Vet inte riktigt vad man ska komma med men jag har lite idéer så det är nog inga problem. Vi har en hel del nya medlemmar att registrera också så det lär nog ta en stor del av tiden. Ikväll är det sedan "Hemma hos"-runda. Dvs promenerar runt bland studentboendena och dricker oss onyktra. Jag brukar oftast fuska och stanna i mitt hus hela tiden. Kan nog bli så i år också då jag kanske måste dra upp min dator och högtalare om vi ska ha nån musik där uppe. Problemet ligger bara i internet. Min trådlösa router pajade innan sommaren så jag använder sladd. Får se om de "ansvariga" löser det på nåt sätt. Jag tror iaf det kommer bli en riktigt bra kväll.

Nej, nu ska jag styra min lunch så jag får i mig nåt ätbart.

Have fun!

O.

Woho, för mig! :D

Idag på stan sprang jag in på PhoneHouse för jag vet inte vilken gång i ordningen för att utan några som helst förhoppningar se hur det går med ersättningen av min "poolbadade midsommar telefon". Men tro hur förvånad jag blev när han efter ett kortare telefonsamtal sa att jag skulle kunna få ut en ny idag. En SonyEricsson W595 (hade tidigare en W508). Jag jublade inombords och han visade mig telefonen och jag sa att den tar jag gärna. Hade från början ställt in mig på att det skulle bli den modellen och då är det väl bara att ta emot när de erbjuder den.
Killen där gick för att kolla vilka färger de hade hemma. "Vit med blommor" eller "Blå" hade de att erbjuda direkt. Jag valde mycket förvånande den blåa varianten. Betalade självrisken och killen i kassan kollade igenom lådan var på han insåg att det saknades batteri och batterilucka. Suck. Tänkte att nu blir det till att vänta ännu längre eftersom de också sa att det var sista i lagret. Men tack till den andra killen som jobbade där som då kom på att de hade ett "speciallager" på vinden så han sprang iväg ett bra tag innan han kom tillbaka med en likadan låda och jag fick mitt batteri och lucka. Så nu kan jag efter 2,5 månad med en väldigt gammal Sony Ericsson återigen gå runt med en modern telefon.

Hmm, undrar förresten vad som hände med försäkringen. Den borde ju ha "sagts upp" i och med skadeanmälan men jag blev aldrig erbjuden att teckna en ny. Kanske har man bara en chans... Well Well. Med tanke på hur lång tid det tog att ersätta den kanske det är lika bra att bara köpa en ny nästa gång den pajar...

Ikväll ska jag spela Kubb.

O.

Vilken TV-succé

Hahaha, har precis slagit över till femman vilket innebär att jag missat i princip hela "Lite Sällskap". Men hur fantastiskt är det inte??!! Hon den halvgamla blonderade kvinnan med sina dejter och hennes enormt skrappliga engelska. Haha. Jag dör. Värmland alltså. Och folk påstår att vi norrlänningar är ensamma men dessa typer tar ju priset. Det är nästan så jag kan bortse från att sveriges mest överskattade programledare är de som leder programmet. Jaja, så länge som de medverkande får sköta snacket så njuter jag. Och blir generad samtidigt. HAhahaha! "Fingra några damer på fel ställen så det har ju inte blivit så långvarigt..." Håhå, vilket program.

Något annat roligt jag såg var tv4 nyheterna där de hade något längre inslag inför valet. De besökte ett ålderdomshem och intervjuade gamlingarna vid kaffebordet. Den första gubben tyckte minsann att det inte spelade nån roll längre för nu var han 90 och skulle säkert ändå dö snart. En annan, mycket klokare, man sa då att man måste ju tänka på allt annat än sig själv också och började rabbla om allt från ungdomarna till miljön till sjukvården men möttes av ett konstant skakande på huvudet och "nej, nej, nej" från den gamle gubben. Haha, jag kunde inte låta bli att skratta. Sen frågade de en ännu mer skrapplig gubbe om han bestämt sig för hur han skulle rösta och även om han tänkte gå och rösta varpå svaret blev "röstat det har jag gjort". Hm, möjligtvis att han har förtidsröstat men jag tvivlar. Ändå ett helt underbart ogivande inslag.

Och som om inte det skulle vara tv4 nyheternas höjdpunkt denna dag hör jag plötsligt hur de säger att en kvinna i Örnsköldsvik (min hemstad av alla) börjat göra succé genom att sälja "barkbröd". Det är ju helt fantastiskt vad folk hittar på nuförtiden. Och grattis till succén säger jag!!!

Men detta "Lite Sällskap" alltså. Hahaha. "Har du stor k*k?" "Ja, det återstår att se...". Nog har man sett mycket konstigt/pinsamt på tv men inte fasen är det konstigt att dessa människor fortfarande är utan livspartner. Håhå.

Nu blir det sovförberedelser samtidigt som jag följer NCIS på tv. Om det inte är en repris jag redan sett förstås.
Imorrn har jag lite roligheter planerade och på kvällen är det Kubb och lite annat smått och gott.

Tänk så hemskt att jag nu skrivit ett helt inlägg utan att nämna alla fester på sistone. Alltfrån ö-fester, togapartyn, beerpong och grillningar. För det är sånt som fyller mina dagar. Tillsammans med pendlande till Eskilstuna.

Bye bye for now!

O.

Bästa dagarna på året :)

Ojoj, dessa nollningsveckor är verkligen årets höjdpunkt. De fortsätter rulla på i extrem takt, med extremt mycket roligheter och en hel del alkoholfyllda kvällar och ångestladdade morgnar.
Igår hade vi sittning på kåren innan kårpremiären. Det var utan tvekan den roligaste sittning vi nånsin haft. Hur mycket som helst hände. Haha, när man tänker tillbaka så var det en riktigt händelserik kväll. Men en helt grymt rolig kväll som känns helt snurrig i efterhand. Och eftersom min blogg är trevlig och "familjevänlig" går vi inte djupare in på allt som skedde.

Jag kan iaf berätta att det lag som jag coachade i 8-kampen ute på Björnön i tisdags var det av de 12 lagen som var bäst och vann hela tävlingen. Jag är grymt stolt. Som en stolt tupp typ... Eller hur man nu säger.

Idag körde vi skattjakt på stan. Gick väl helt okej men denna gången känns det snarare säkert att mitt lag inte vann. Vi var bra men förmodligen inte tillräckligt bra.

Jag har också insett under denna nollning, som under alla andra nollningar, att jag skulle vilja vara typ fem personer. För då skulle man kunna hinna med så mycket mer utan att missa något annat som man gärna skulle vilja göra. Men ack vilka härliga dagar man haft och fortfarande har framför sig. Under kvällen idag var det Spex-kval (spexet är en del av studentolympiaden), vi lyckades inte kvalificera oss till finalen om en vecka utan blev utslagna men det gör inte så mycket. När jag var nolla hade vi inget spexlag men då vann vi ändå olympiaden :)

Imorrn har jag eftermiddagsföreläsning i Eskilstuna. Sen hem, byta om, äta och bege sig iväg till förfest inför Elbafesten som är imorrn kväll. Undrar om det är tänkt att vi ska ha faddertröjor då..? Det brukar vi inte ha. Och nollorna brukar inte behöva sina pannband heller... Hmm. Vi får väl se vad det blir av den saken...

På lördag har vi volleyboll (också en del av studentolympiaden) och på kvällen är det Temaförfest innan Disco på Kåren. Temat? Jo, det är toga. Dvs klä dig i ett lakan. Kommer nog bli kallt men jäkligt sexigt(?). Haha. Man behöver ju inte klä av sig innan man lägger sig..?

Så som ni förstår en hel del att se framemot. Och det fortsätter ju även under nästa vecka. Woho. Och veckan efter det är det finsittning och veckan efter det är det kräftskiva..(?) Eller kräftskivan är väl lite frågetecken då vi inte riktigt planerat alltför mycket kring den. Nej, färdigt med pladdret. Sov gott"

O.