Världens sämsta uppdatering...

Har inte hunnit med att sitta så mycket vid datorn som jag brukar sen jag kom hem. Det blir så mycket solgassande vid poolen istället. Hela dagen har spenderats där idag också. Men idag var värmen outhärdlig nästan. 34(!!!!!) grader i skuggan(!!!!) och i poolen var det 28,5. Helt sanslöst skönt. Man ville bara hoppa i. Att ligga och flyta runt på en liten stol med benen i vattnet hjälpte inte. Man blev snabbt på tok för varm. Men så skönt att detta fina väder kommer nu när man är hemma och ledig. Imorrn ska det ju också bli fint så det blir väl en till dag vid poolen. Och tisdag också tror jag. På onsdag ska jag hjälpa syrran med flytt till Umeå och på torsdag eller fredag åker jag med mor o far till fjällen. Ska bli riktigt härligt att komma upp dit ett par dagar också och bara slappa. Fiska, bada&sola (om vädret tillåter), äta god mat och ta det riktigt lugnt.

Hoppas att jag kan knapa ihop åtminstone ett inlägg till innan fjällen. För där finns inget internet. Men jag har som ingen tid. I Västerås hade man sjukt mycket tid att spendera vid datorn men här hinner jag inte. Eller jag vill nog inte heller. Sen är datorn här helt sjukt kass. Den börjar bli gammal och lååååååååååångsaaaaaaaam...

Ha det bra!!

O.

Är i Örnsköldsvik...

Tänkte bara skriva och berätta att jag är hemma i Norrland och Örnsköldsvik igen. Kom igår på morgonen och har sedan spenderat två dagar i sol och värme vid poolen. En hel del tid har även spenderats i poolen. Temperaturen är 27 grader. Riktigt härligt.
Tyvärr så har jag rejäla skavsår på fötterna så det svider att bada och jag kan knappt gå normalt. Men det är minor problems.
Mor o far åker till farmor o farfars hus över helgen. Håller på att städa ur och kasta och sortera grejer där eftersom huset ska säljas. Farmor o farfar bor nu i en lägenhet i Örnsköldsvik. Allt från huset ska auktioneras ut i slutet av Juli. Kommer nog kunna bli en hel del fina grejer.
Ska nog åka ut till farmor o farfar senare idag. Se på fotbollen där och hålla de sällskap. Men är hundvakt över helgen också. Ebba, våran hund, har ju genomgått en större knäoperation så hon behöver lite mer tillsyn än vanligt. Kontinuerliga promenader och sånt roligt.
Sedan finns det ju nu två katter här hemma också. Syrrans Greger och min Zorro. De hatar varandra så vi har delat upp de på varsin våning annars blir det bara slagsmål och en massa morrande. Igår när de började slåss sparkade jag bort Syrrans katt som är den mer aggressiva. Han attackerade då istället min fot. Så förutom en skadad tå sen tidigare, skavsår så har jag nu också rivmärken. Började självklart blöda. Haha. Men det är härligt med djur.

Nu ska jag se om jag får tag på farmor o farfar så jag kan förvarna de om mitt besök... :)

Ha en bra helg!!!

O.

Tur med skorna.

Satt på morgonen och funderade på om jag inte behövde ett par sandaler. Kom på att de s.k. "Gladiatorsandalerna" verkar snygga. Så jag googlade lite och hittade ett par riktigt snygga på Vagabond. Minuset var att de kostade 700 kronor. Lite väl mycket tyckte jag men jag tänkte att om det finns en butik här i Västerås kan jag ju kolla på de iaf. Såg att det skulle finnas en på ett ställe så jag gick dit men hittade ingen butik så jag tänkte att det är väl lika bra de var ju lite dyra. Men jag kan ju kolla andra butiker och se om de har någon liknande. Efter bara fem minuters spanande upptäcker jag en Vagabondbutik. Jaha, såklart tänker jag... Nu blir det dyrt... Men när jag kommer fram så är det "Utförsäljning 50 % på allt i butiken. Butiken Upphör". Som vanligt med utförsäljningar hade jag inga större förväntningar eftersom de bra storlekarna ändå brukar försvinna direkt. Men tror ni inte att gladiatorsandalen fanns i min storlek. De var sjukt sköna och halva priset. Jag kunde inte låta bli. Så jag köpte de. Vem har sagt att lågkonjunkturen bara är dålig? Det är ju kanon med konkursutförsäljningar!
Så halv elva var jag hemma igen och hade redan hunnit inhandla ett par skor. Att jag är igång så tidigt bådar gott för jag har mycket att göra idag. Imorrn åker jag hem till Örnsköldsvik. Ska bli så härligt att komma hem. Sommar, sol, pool, jobb och allt annat fint som finns i Norrland.

Aja, nu väntar en kass tv-serie som jag alltid brukar inleda dagarna med numer. Men när jag åker hem ska jag försöka undvika den. Jävla "Seventh Heaven". Den är ju så kass men jag kan inte låta bli att titta.

Doooh! Hur tänkte jag när jag köpte ytterligare ett par skor då? Nu måste jag ju kanske lämna ett par. Eller vem försöker jag lura, jag måste lämna ett par. Väskorna är fyllda och då har jag inte fått ner necessärerna än. Bah. Det blir spännande imorrn när det bär av. Börjar redan oroa mig för resan till Västerås. För hur stor är chansen att jag inte samlar på mig något mer när jag är hemma? Noll ungefär. Men jag kanske kan lämna lite grejer då iaf. Får åka två gånger kanske. Haha...

Solen skiner idag, är riktigt varmt och skönt redan. Var ska det sluta idag egentligen? Lite synd bara att det är en del höga, tunna moln som stör.

Ha en bra dag!

O.

Nya Landslaget...

Har spenderat senare delen av kvällen med att se U21-EM-matchen mellan Sverige och Serbien. Såklart vann Sverige och nu spelar vi semifinal på fredag mot England. Kul.
Matchen var sanslös. Hände hur mycket som helst. Utvisningar, varningar, straffar, mål. Ja, allt man kan vilja ha i en fotbollsmatch hände. Så himla roligt att se ett svenskt landslag som gör mål och spelar "roligt". Till skillnad från A-landslaget så är det så kul att se de unga spela. Ingen respekt, visar känslor, gör dumma grejer, vågade dribblingar och mest av allt den stora glädjen de visar när de spelar. Till skillnad från många storstjärnor som verkar ha tappat glädjen i alla pengar...

Har fortsatt packa allteftersom och börjar inse att det kommer fasen aldrig att gå att få plats med allt. Resväskan är sprängfylld och stängd. De två ryggsäckarna är väl 75% och 20% fyllda. Men jag har så mycket mer att packa ner. 4 jeans, 2 necessärer, kattmaten, och lite andra småprylar som man vill ha med. Förhoppningsvis ska det få plats ändå. Med vilja och vaseline eller hur?!!
Gick också en promenad ner på stan. Hämtade biljetterna på stationen och kollade läget. Varmt och skönt.

Imorrn ska jag lämna av en mycket "fin" överraskning till Robin. Han kommer bli så glad, hahaa... Men han får faktiskt skylla sig själv...

Mamma kommer och hämtar mig i Sundsvall på torsdag förmiddag. Tack för det. Kan vara skönt att slippa konka sig in på en buss med en resväska, två ryggsäckar plus en mjuk kattbursväska med tillhörande katt. Haha, jag hade ju fyllt bussen själv... Ska iaf bli skönt att komma hem. Kunna ligga ute i solen och inte känna att man bara vill bada. För hemma kan man ju bada när man vill!! Fantastiskt.
Men först kommer en onsdag med en hel del städning och annat som måste göras innan man kan åka härifrån. Ska försöka jobba riktigt effektivt så kanske jag kan hinna ut i solen ett tag också och njuta. Om det nu blir sol imorrn. Men det blir det väl?

Hur som helst ha en bra kväll!

O.

Önskar att man lyssnat på mamma... :p

Det är de här dagarna precis innan man ska åka hem i jättemånga veckor (typ 7-8) som man inser att man kanske skulle ha lyssnat på mamma när hon undrade om man verkligen skulle ta med sig alla kläder ner. "Det vore väl skönt att ha lite här när du kommer hem också..." Då tyckte man inte det, för det är ju bara att packa ner i väskan. Då tänkte man nog inte på de gånger man ska åka hem såhär länge. För det är ju ingen idé att fundera över hur många ombyten man behöver. Så många har man inte ens. Det blir snarare att prioritera vad man behöver ha med sig. Min resväska ligger på golvet och kläderna sticker upp två decimeter över kanten. Tur att man kan pressa ihop kläder väldigt bra. Eller istället för att lyssna på mamma kunde man ju haft en större resväska. Men då hade det blivit alldeles för mycket att släpa med på tåget. Kommer bli väldigt mycket ändå. Fullproppad resväska, en ryggsäck (förmodligen full), en datorväska (också full fast ingen dator ska med...) och en kattväska. Jag tror att de olika väsksorterna kommer göra det enkelt att få med allt ner. Om jag fäster datorväskan över dragpinnen på resväskan, tar ryggsäcken på ryggen (daaah) och hänger kattväskan över axeln så ska det nog gå att promenera ner till stationen hyfsat snabbt och bra. Tåget går torsdag morgon klockan 05.36 så ingen sovmorgon där men det känns bra. Då kommer man ju fram tidigt och har hela dagen kvar.
Sedan är det ju Hamnfesten i Örnsköldsvik torsdag-lördag. Här i Västerås är det Cityfestivalen samtidigt. Största dragplåstren på bägge orterna är förmodligen RIX FM-Festival vilket säger en del om kvaliteten... Men hit till Västerås kommer han Chris Daughtry tror jag han heter. Det tyckte mamma var häftigt iaf. Men jag tycker inte det är så häftigt att det är värt att stanna för.

Jag inser först nu också hur mycket man måste göra innan man kan lämna sitt hem i nästan två månader. Jag hinner inte med allt för mycket tid ute i solen tyvärr. Allt som ska städas, slängas, packas, fixas osv. Men jag tycker det är roligt.

Hoppas ni har det bra i solen!!!

O.

Godkänd...

Idag fick jag ett besked om de blodprover jag gjorde när jag anmälde mig som blodgivare. Allt var bra så jag blev godkänd. Min blodgrupp var O (Rh+). En av de vanligare tydligen. Blev tvungen att googla lite. Men O-människor kan bara ge/få blod från andra med O. Däremot de med A eller B kan få blod från A, B och O. Ungefär så. I Sverige har 32% blodgrupp O, vilket gör den näst vanligast. I övriga världen är den vanligast, 39,5%. Undrar vad som gör att den är mindre vanlig i Sverige. Trodde först att O var den ovanligare men så var det alltså inte. Nu är det bara att vänta på kallelse till min första "tappning". Får se om jag kommer vara här i Västerås när jag får tiden eller om jag får skuta upp det. Eller man kanske kan "boka om" så man lika gärna kan lämna i Örnsköldsvik. Eller det kanske inte Västerås går med på eftersom blodet då hamnar i Västernorrland istället för Västmanland. Vi får se hur "giriga" blodcentralerna är helt enkelt.
Har fortfarande inte bokat någon ny hemresa men tror att det blir på torsdag. Känns som att det måste bli det. Men har en sak kvar att lösa innan jag kan boka biljett och veta att jag kan åka.

Hoppas ni kunnat njuta av det fina väder som varit idag. Jag har njutit en stund iaf. Imorrn ska jag verkligen försöka ta vara på det fina vädret. Om det håller i sig alltså... Hoppas...

O. (Haha, O. som i Oscar men även O som i min blodgrupp... :p )

Dåligt med uppdateringar...

Har inte skrivit här på ett tag nu. Men har inte så mycket att berätta. Händer ganska mycket just nu men inget som kan berättas.

Hur som helst så har det varit bra väder idag. Övervägande soligt men lite för mycket moln för att man skulle kunna ligga ute och bättra på brännan särskilt mycket. Verkar ska bli riktigt bra nu till veckan så då kanske man kan bränna sig lite grann igen.
Ja, du. Jag har nog inte så mycket mer att säga. Farmor o farfar ringde idag. Är alltid lika kul att höra ifrån de. Kan säga att jag längtar lite tills jag kommer upp till Övik så jag får hälsa på de igen. Är länge sen jag träffade de nu. I år har jag bara träffat de ungefär 30-40 minuter. Alldeles för lite. Men snart får jag träffa de mera.

Bah, bah, bah... Ungefär så är det nu...

O.

Åska...

Det finns ett väder som jag verkligen tycker är så härligt. Åska. Att sitta inne i mörkret och se blixtarna lysa upp himlen och höra mullret. Jag såg för ett tag sen årets första blixt. Mysigt. Tyvärr verkar det vara ett litet åskväder så det blir tyvärr inte så mörkt som man skulle vilja. Men å andra sidan ser det faktiskt ut som om kvällens midsommarfirande kan klara sig undan regnet. Men som sagt mysigt med åska. Hoppas på många mysiga åskkvällar i sommar.

Jag har förberett allt för kvällen. Det blir grillning, fest och sedan utgång. Känns inte så lockande att sitta ute hela kvällen när det ska regna och åska. Så en krogrunda kan nog bli kul.

Hoppas ni alla får en trevlig kväll!!!

O.

Glad Midsommar!!!

Idag är det midsommarafton! Och tro det eller ej men jag vaknade av att solen lyste in genom persiennerna. Och den lyser faktiskt fortfarande. Himlen är faktiskt ganska blå också. Men vädernissarna är ju säker på att det ska bli regn så det dröjer väl inte länge innan det kommer. Men jag skulle ju inte bli besviken om de har fel. De påstår iaf att nästa helg ska det bli varmt och fint här i Västerås. Just nu säger de att söndag(nästa helg) ska det bli 29 grader. Det är väl nästan väl tilltaget eller?

Nu ska jag äta en sen frukost och sen måste jag städa och diska lite inför ikväll. Därefter handla lite att äta. Och sedan bara fixa i ordning mig. Får se om jag ser första delen av fotbollen också.

Ha en riktigt bra midsommar! Det är ni värda!

O.

Regn igen...

Vad tror ni det är för väder i Västerås idag då? Jo, regn såklart. Hela dagen. Imorrn blir det visst likadant och på lördag också. Kör lite grillning under cykeltaket och sen in till mig imorrn som det ser ut. Blir väl ett par stycken iaf. Om regnet inte är alltför störande kanske man tar sig ner på stan senare på kvällen och in på nån krog. Men just nu ser det ut som om regnet kommer vara ganska ihärdigt.
Hjälpte Ingrid hitta en massa böcker på bibblan idag. Hade inte varit där innan i förrgår och nu har jag varit där två gånger på tre dagar... Inte alls lika fint stadsbibliotek som det i Örnsköldsvik men helt okej. Var så länge sen man var på et bibliotek så jag förvånades över den utveckling som skett. Med utlåningen och allt annat man kan låna. Som DVD-filmer och tv-spel.
Men som sagt imorrn är det midsommarafton och det ska försöka firas trots att regnet ska ösa ner och Västerås i princip är avfolkat.

Annars närmar sig norrlandssommaren med stormsteg. Chefen ringde igår och undrade vilka dagar jag inte kunde jobba. Så jag blev ju tvungen att planera lite. Men en grov planering av min Öviks-"semester" ser ut såhär;
1. Juli Resa Västerås-Örnsköldsvik    Hjälpa syrran flytta till Umeå
2. Juli Hjälpa syrran flytta till Umeå
3. Juli Resa till fjällen med mor o far
4-7. Juli Fjällen
8. Juli Resa fjällen-Örnsköldsvik
9-17. Juli Jobba
18-19. Juli Hjälpa till med auktion (Farmor o farfar)
20-31. Juli Jobba
1-5 Augusti. Ledig, Gratulera syrran. Åka tillbaka till Västerås...

Ungefär så...

O.

Vet inte vad jag ska tycka riktigt...

Kom på en sak när jag satt här hemma och funderade. Det är ju snart midsommar, vilket innebär att det snart blir mörkare igen. Alltså dagarna blir kortare. Det är något som jag både tycker är positivt och negativt. Sommaren blir ju oftast varmare efter midsommar, i Juli. Men samtidigt betyder det ju att hösten och vintern närmar sig. Även om det inte känns så. Fast jag vet inte, jag tycker ändå det känns skönt också. Tänk vad tråkigt om tiden stått still. För mig måste tiden verkligen gå snabbt. För tjusningen med alla årstider (känns definitivt som det finns fler än fyra) är just att de är så korta. Så när man börjar tröttna på den ena så har nästa börjat. Just nu ser jag enormt mycket fram mot Juli. Träffa familjen igen, jobba, åka till fjällen. Det finns så mycket att se fram emot. Och när det börjar bli slutet av Juli får man börja se fram emot att åka tillbaka till Västerås och ladda för en ny termin. En sista minuten resa till Cypern eller nåt annat land där nere kan nog också locka i augusti. När sommarvädret börjar dö ut och man inser att man spenderat den bästa tiden av sommaren med att jobba. Och sen börjar skolan, nollningen och allt annat roligt. Just nu så är faktiskt allting som SKA hända något jag ser fram emot. Så har det inte varit många gånger. Alltid brukar det finnas nåt som man tycker känns lite jobbigt men nu finns det bara bra saker.

På fredag är det midsommarafton. Har inga stora planer för den helgen eftersom Västerås känns lite avfolkat den helgen. Men vi verkar kunna dra ihop några stycken som är sugna på att grilla utanför mitt hus och sedan kanske gå ut nånstans om vi är sugna. Tyvärr verkar det som om vi måste trotsa regnet ändå. Återigen har meteorologerna ändrat sig och nu verkar det vara regn som väntar på fredag. Ska kolla nu igen för säkerhets skull. Som jag trodde regn hela dagen... Kul... Hoppas de ändrar sig igen...

Börjar nu bli lagom less på Västerås faktiskt. Mest för att det inte finns så mycket att göra om dagarna. Blir samma sak hela tiden. Ska bli skönt att komma upp till Övik och ha tillgång till bil igen. Man kan göra så mycket mer då.
Så länge jag befinner mig i en stad kommer jag inte få den riktiga sommarkänslan. Jag blir aldrig tvungen att klippa gräset, kan inte bada i en uppvärmd pool, äter inte grillat till middag minst 4 dagar i veckan, åker inte på spontana utflykter, åker inte och tittar på fotbollsmatcher i solnedgången, sitter inte i en solstol med utsikt över ängar och sjöar. Här är fortfarande vårkänslan kvar. Ni vet när man går och lägger sig i en park och försöker sno åt sig så mycket sol som möjligt inför sommaren, när man har en massa idéer om vad man ska göra på dagarna men vädret alltid förstör de. Men om två veckor blir det sommar på riktigt...

Oooh, kom på en bra idé. Borde åka till Eskilstuna nån dag och gå på zoot där... Eller kanske dra till Stockholm. Nej, det känns inte så lockande... Aja, blir förhoppningsvis mer fart på saker här nere under augusti när folk börjar komma tillbaka, troligen nöjda efter en skön sommar med massor av upplevelser. Men nu är det dags för mig att intala mig att det är sommar. Kanske kan ett midsommarfirande ändra den känslan.

Oj, vilket långt inlägg detta blivit. Med absolut inget intressant innehåll... Jag ska bättra mig och komma på intressanta saker att skriva om. Får se om jag hinner med nåt intressant imorrn kanske. Då får ni höra om det.
Något som jag definitivt behöver är en nytändning. En fest på fredag kan vara precis vad som behövs.

Aja, ha en trevlig kväll och sov gott!

O.

Vem kunde tro att "sekundlim" skulle vara så effektivt?

Har en liten plastbit för att hålla fast en pinne i fönstret som gått sönder. Så idag när jag var på affären tänkte jag att jag kunde köpa lite lim eller klister. Hittade ett som hette "Sekundlim". Tyckte det skulle vara bra eftersom det skulle fastna snabbt och bra. Sagt och gjort så läste jag instruktionen. Man skulle skruva loss själva "pipetten" och sticka hål i ett folie som skyddade. Det gjorde jag men då började det forsa ut lim så jag tog ett papper och torkade av. Sedan när jag limmade lite på plastbiten och sedan skulle lägga bort den lilla tuben för att hålla plastbitarna så satt tuben fast i mitt finger. Haha, kändes som en kass komedifilm men där stod jag med en limtub fastlimmad i fingret. Och precis som namnet antydde så torkade det på bara sekunder. Det var bara att slita lös den. Inte alls så skönt. Men det började inte blöda iaf. Ser bara ut som om jag tappat översta lagret skinn på en liten fläck. Haha. Gömde sedan tuben långt in i en av kökslådorna. Har en stark tro att jag lyckats limma igen hela tuben och att locket aldrig kommer att gå att få bort igen. Ska jag vara helt ärlig är det nog lika bra. Det positiva är ju att jag kan ge en hel del människor ett gott skratt och nästa gång jag ska limma så ska jag lura någon stackars ovetande att göra det och sedan skratta när de fastnar i tuben. Så det så!

O.

Fotbolls-EM...?

Slog på teven nu när jag kom hem från en dag ute i solen(!!!!). Och det var fotbolls-EM. Och Sverige var med. Eller är tydligen U-21 men kul ändå.
Dagen så. Satte oss nere vid Svartån en stund och rätt vad det var kom det en svart sjöfågel, typ rörhöna eller vad de heter, och simmade förbi med två små dunbollar i släptåg. De var hur söta som helst. Sedan kom det en alkis och tyckte det var en bra idé att sätta sig bredvid oss på bänken och prata om att han minsann också varit ung och kär en gång. Vi valde att gå därifrån...

Nu ska jag strax byta vatten i akvariet. Eller får bli i halvtid på fotbollsmatchen för det är faktiskt ganska spännande... Vilka de möter? Ehhh, måste man veta det... Vitryssland är det nog...
Sedan måste jag gå till affären och handla. Upptäckte att jag igår när jag handlade glömde både smör och pålägg. Blir deprimerad när jag gör sånt. Bah. Men tur det inte är långt till affären...

Ha en bra dag!!!

O.

Ja ja, jag vet...

Ja, ja, jag vet. "inte skriva mer idag..." men jag upptäckte just att vädergudarna helt plötsligt fått för sig att Västerås ska belönas med sol på midsommarafton. Har kollat vädret för den dagen i ett antal dagar nu och det har bara varit regn, regn, regn. Men nu helt plötsligt ska det bli sol! Jag klagar inte utan blir jätteglad!!! Megasuperbra!!!

Nej, nu blir det Seinfeld. Hörs imorrn!

O.

Imponerad av Iran.

Sitter här och har läst om de miljoner iranier som demonstrerar på Teherans gator trots att demonstrationen blivit förbjuden. Anledningen är att de misstänker att den sittande presidenten vann presidentvalet genom valfusk. Är ju verkligen inget som skulle vara särskilt överraskande. Men det jag imponeras av är att iranierna trots den stora risk det innebär att protestera i Iran ändå vågar. Och att de är så många. Jag har alltid imponerats av folk som vågar stå upp mot "diktaturer" och liknande. Jag hoppas bara att det slutar utan att blod ska behöva spillas i Iran. Men samtidigt måste man ju fråga sig om hur det sett ut i det valet egentligen. När så många vågar protestera och verkligen vill göra det måste ju nånting vara fel. Man kan ju undra bara hur "oskyldig" den andre kandidaten är. Men som det ser ut nu verkar det vara valfusk som ligger bakom.
Men jag funderar ändå om inte USA har ett finger med i spelet. De vill definitivt inte ha den sittande presidenten kvar vid makten och deras sk "experter" påstår att segermarginalen är "bisarr" och att det därför bör vala tal om valfusk. Som jag har förstått det med Iran så verkar huvudstaden Teheran vara, med islamska mått, hyfsat fri medan det på landsbygden och övriga städer är en helt annan situation. Så frågan är ju om det kanske inte bara var Teheranborna som röstade på den andre kandidaten. De kanske var de enda som visste om att han fanns. För vem vet vilken propaganda som når resten av Iran. Jag hoppas bara att denna demonstration kan föra Iran närmare en riktig demokrati och att den rätte vinnaren kan koras. Och självklart att så få som möjligt av demonstranterna får sätta livet till. För om det är något som är vanligt med dessa demonstrationer är det ju att flertalet blir dödade men många är nog beredda att offra sitt liv om det kan ge kommande generationer ett bättre och friare liv. Andra exempel de senaste åren är ju Burma och Tibet. Tyvärr misslyckades demonstrationerna i dessa länder.
Så för världsfreden verkar det vara bäst om den sittande presidenten i Iran blir avsatt och den nye "reformvänlige" kommer till makten. För just nu känns Iran inte alls helt säkert. Även om jag aldrig kan tro att de skulle utgöra någon större fara för världen. Den största faran med Iran tror jag är Israel och USA. Jag tror inte Iran kommer göra något om de inte själva först blir utsatta.
Nordkorea däremot är en helt annan historia. Det landet känns bara helt galet. Måste vara läskigt för världens ledare och främst de i Nordkoreas närhet för de verkar man aldrig veta var man har. Han Kim-Jong-Il (?) verkar ju lite galen. Han verkar ju däremot sitta väldigt säkert för från Nordkorea kommer det då aldrig information om några demonstrationer. Nordkoreanerna är nog bland det mest manipulerade folken i världen. Skulle jag gissa på iaf.

Aja, såhär politisk har jag nog aldrig varit i bloggen men demonstrationer av det slag som pågår i Iran engagerar mig. Och det är väldigt intressant att tänka på den bild som media ger omvärlden. Hur mycket sanning ligger det i de bilder och rapporter som kommer från länder som Iran, Burma och Nordkorea? Eller Israel och Palestina för den delen...

Hur som helst. Nu ska jag snart sova. Eller vem försöker jag lura. Kommer vara vaken ett tag till. Imorrn ska jag fira två underbara månader med Ingrid och det ser ut som om det ska bli sol. Jippi.
Tänk bara vilken skillnad det är att leva i Sverige jämfört med t.ex. Iran. Här sitter vi svenskar och tycker det mest negativa just nu är sommarvädret medan människor ute i världen slåss för sina rättigheter. För rättvisa. För att ha mat för dagen. För att överleva. Det är verkligen inte rättvist och vi västeuropeer och nordbor i synnerhet ska vara så tacksamma för den del av världen vi hamnat i. Det är synd bara att man inte kan hjälpa hela världen. För vi svenskar räcker inte långt där tyvärr.
Hemskt vad jag inte kan slita mig från världspolitiken idag. Nu ska jag hur som helst publicera detta inlägg och sen inte skriva nåt mer idag.

Sov gott!!

O.

Funderar...

Måste städa. Måste diska. Vill inte. Orkar inte. Men måste.

Aja, ska ta tag i det nu ändå. Måste ju som sagt.

O.

Fy fan vad hemskt!!!

Ett helt sjukt program på kanal 5. Handlar om familjer där föräldrarna använder sig av aga för att uppfostra sina barn. Jag kan inte låta bli att må illa. Helt sjukt. Jag blir bara så arg. Det är verkligen inte rätt väg att gå för att få barnen att respektera en eller lära de "rätt och fel". Usch. Jag blir jättearg. Sedan fick man höra genom en dörr när mamman tog med sig sonen in för att smiska honom med en läderbit. Han grinade och skrek av varje slag. Vad han hade gjort? Sagt att han var klar med disken men "Inte var det". Usch, jag blir alldeles genomarg. Vet inte vad jag ska säga. Men jag skulle aldrig kunna göra det. Det finns så mycket bättre sätt att uppfostra sina barn än att använda aga. Och det är ju helt tydligt att även barn som uppfostras utan det kan bli "bra människor".

Hur som helst så vräker regnet ner idag. Igen. Jag hatar detta sommarlov. Än så länge iaf. Det har ju varit kasst väder hur länge som helst. Och det verkar bara ska fortsätta. Ska iaf ner på stan en sväng nu snart. Men det blir till att ta med paraply. Tyvärr så blåser det så man blir nog blöt ändå och paraplyet blåser nog sönder... Typiskt...

På onsdag ska schemat för höstens kurser läggas ut så då får man se när sommarlovet tar slut och hur terminen ser ut i övrigt. Kan bli roligt att se hur mycket föreläsningar det kommer vara och om "jullovet" blir långt eller kort...

Aja, nu ska jag kila. Ut i regnet.

Ha en bra söndag!!

O.

Ingen rolig läsning...

Snurrade in på en sida på svttext som jag brukar kolla lite nu och då. Det står var det är varmast och kallast i landet just nu. Idag var det inte alls roligt att läsa. Åtminstone eftersom jag är i Västerås och inte hemma i Örnsköldsvik... Såhär såg det ut;

Varmast i Sverige i Örnsköldsvik. Bah! Det är säkert sol också. Här regnar det och är bara 13 grader... Bah!

O.

Å och Strike...

Igår kväll blev det faktiskt en liten pubrunda. Började på strike och gick sedan till Å innan vi gick hem igen. Var kul att komma sig ut lite grann. Och mycket folk som var ute och rörde sig. Mest fulla studenter men det var kul ändå.

Idag verkar det istället bli en extremt lugn dag. Har tvättat nu på morgonen och skulle behöva dammsuga och diska också men tar det om en stund tror jag. Åtminstone disken. Får börja med den iaf...

Något som jag helt missat i år är Talang. Har iofs aldrig följt det programmet men man brukar ju ändå veta när det är final och så men jag har inte ens hört det. Det kan mycket väl bero på att jag i princip slutat titta på tv4. Nu är det nästan bara kanal 5 som gäller. Blir lite tv3 och 6 också men i övrigt är det inte mycket zappande...Intressant va?

Vädret fortsätter vara kasst här också. Skriver också eftersom det verkar gälla hela Sverige. Idag är det molnigt och 14 grader och från och med ikväll så ska det regna tills måndag eftermiddag. Och tydligen inte bara småregna utan hällregna. Inte alls så roligt. När man har sommarlov hade det ju varit kul med någon fin dag iaf.

Skulle kunna läsa böcker men har gått in lite i väggen där. Tappat suget helt men det kommer säkert snabbt tillbaka när jag väl börjar läsa. Har fyra nya engelska pocketböcker att sätta tänderna i men det är svårt att veta vilken man ska börja med. Aja, får väl blunda och plocka bara...

Ha en bra helg!!

O.

Ta studenten är definitivt bättre i en "småstad"...

Var och kollade lite på studenterna nu på dagen. Var kul att se alla vagnar och så. Alla var så glada. Men jag kunde inte låta bli att tycka att det måste vara tråkigare att ta studenten i en större stad än i en mindre. Minns hur det var att ta studenten i Örnsköldsvik. Det var så kul för man såg hela tiden människor man kände längs med gatorna. Här verkade folk inte veta vem någon var. Och det måste jag säga definitivt verkar vara en liten stämningsdämpare...

Efter att ha stått där och tittat ett tag gick jag och Ingrid till skolan. Hon hade kursstart för någon sommarkurs och jag hämtade ut statistiktentan. Det såg helt okej ut men jag kan tänka mig att läraren inte hade så jättelätt att rätta mina uppgifter. Det var som ett jidder... haha... Passade på att önska kvinnan på expen en trevlig sommar också och hon blev så glad.

Nu när jag kom hem så blev det helt plötsligt jättemörkt. Tunga regnmoln har dragit in och nu börjar det smattra på fönsterbrädan... Inte så roligt men det blir till att tända en lampa och sätta sig framför teven istället...

Måste bara få fråga, hur pinsamt det än må vara, men är det någon som har haft "turen" att se något avsnitt av Paris Hilton My new BFF??? Kan inte låta bli att se det. Det är så enormt korkat så att det blir spännande.

Haha, men shit vad det regnar nu. Tur att de flesta av vagnarna hade satt tak över sina flak för att klara sig undan regn. Men tråkigt att ta studenten i ösregn och 15 grader...

O.

15 hp avklarade...

Sent igår kväll kom resultatet från tentan i statistik. Den som var värd 15 hp och som jag inte var helt nöjd med. Som tur var så klarade jag den med större marginal än jag trodde. Betyget blev G men det är inget jag varken är nöjd eller missnöjd med. Skönt bara att veta att sommarlovet nu sträcker sig till första september istället för 10/8. Är nu uppe i totalt 60 hp. Vilket innebär att jag klarat alla de poäng som man kunnat ta under detta första läsår, Skönt!

Idag ska jag ner på stan och titta på studenterna. De har inte vädret med sig. Det är alldeles grått och stor risk för regn. Sedan blåser det också idag. Så jag är glad att jag inte tar studenten idag. Jag minns knappt vad det var för väder när jag gjorde det. Men det regnade väl inte..?

Nej, ni får höra om Västeråsstudenterna senare. Ha en bra fredag och trevlig helg på er alla!!!

O.

Nytt hem åt fisken. Check.

Idag har jag haft fullt upp. Eftersom min guldfisks hem igår sprack och dränkte min lägenhet blev det idag till att leta nytt hem. Det var dagens största uppdrag.
Men i början från början.

Först gick jag till Skallberget och hämtade ut ett paket jag fått. Visade sig vara fiskmat som jag beställt. Men inte vilken mat som helst utan en liten tablett som man släpper ner som sen ger fisken mat i 9 dagar. Så nu har jag en laddning såna inför sommaren och andra gånger då jag blir tvungen att lämna lilla Raffe ensam.
Därefter gick jag ner på stan. Hittade en fin skål (läs: guldfiskskål) på Åhlens som jag bestämde mig för att köpa. Men jag valde ändå att gå och kolla lite fler affärer. Efter ett tag kom jag på att jag läst att blodcentralen skulle vara på VLT-huset (tidningshuset) och ta emot anmälningar från de som vill bli blodgivare. Och även ta blodprov och hälsodeklaration. Så jag gick dit. Fick mig en rejäl översyn och lämnade några prover som ska analyseras för att visa om jag är lämplig som blodgivare. Var riktigt spännande. SÅ om ungefär en månad kommer jag få min första kallelse om alla prover var bra alltså.
Därefter gick jag till Åhlens och köpte min skål. Riktigt fin och hyfsad billig, 125.-.
Hem och flyttade över stackars Raffe till den. Den fisken är tålig kan jag säga. Han har spenderat natten i en salladsskål men när han fick komma ner i sitt nya hem blev han som ny igen. Pigg och fräsch. Vi får se hur länge det håller...
Därefter bar det av till ICA för mathandling. Hem och dammsuga, diska (mycket som drogs fram under operation torka lägenhet igår) och moppa golvet.

Dog därefter i soffan men kom på att jag inte pratat med farmor o farfar på länge. Så jag ringde. Blev inget långt samtal men känns bra att ha hört av sig iaf. De hade visst besök av några släktingar. Det var Zorros fd "farföräldrar". Så de ville så klart veta hur katten har det och han har det ju bra så...

Sedan har jag slappat framför teven. Imorrn ska jag ner på stan och kolla på de nybakade studenterna. Kan vara kul att se. Tyvärr verkar vädret bli kasst så det blir paraply.

Sedan har resultaten från statistiktentan börjat trilla fram. Men inte mitt så kanske kan luska ut det imorrn. Har lite blandade känslor över vad jag vill ha. Vore självklart skönt med g så att man har det bortgjort men om jag får u så tror jag att jag skulle kunna ha en chans att klara vg. GJorde en hel del dumma misstag på den här tentan så. Det kan helt enkelt inte bli ett dåligt resultat. Just nu hoppas jag nog mest på u. För jag vill gärna göra tentan en gång till och känna mig nöjd efteråt istället för klumpig...

Ha en bra kväll! och om ni läser det imorrn så får ni ha en bra dag :p

O.

KABOOOM! Min fisk är hemlös...

Jippi så glad jag är nu. NOT!

Skulle vara snäll med Raffe och byta vatten och rengöra hans guldfiskhem. Men när jag lyfte "krukan/vasen" så stod botten kvar på fönsterbrädan. Oj, tänkte jag. Sedan kände jag hur mina ben dränktes, hur fötterna hamnade i både vatten och grus. Och där på golvet låg stackars Raffe och sprattlade. Paniken kom. Ställde tillbaka övre delen av hans bostad på den andra. Kastade mig ner på golvet och plockade upp Raffe och kastade ner honom i en kastrull som jag fyllt med nytt vatten. Sedan hämtade jag alla handdukar jag hade. Kastade ut på golvet och började torka upp allt vatten. Det var grus över hela golvet. Vatten överallt. Tror jag lyckades till slut att få upp allt vatten och undvika några vattenskador. Att några lister blev blöta och får vädras i natt hoppas jag blir bra.
Har flyttat över Raffe till en salladsskål så han iaf ser ut. Han har efter den inledande chocken börjat röra sig igen. Så imorrn, om han lever, blir det till att söka ny bostad åt honom. Får nog börja med en hink medan jag letar en bra skål.
Det var verkligen inte såhär jag tänkte avsluta min onsdagskväll...

När jag sedan tittade på krukan/vasen igen så såg den helt hel ut igen. Hade lyckats ställa delarna precis rätt. Helt sjukt att den bara gick i två delar bara sådär.
Men när olyckan skedde kom jag bara att tänka på för några dagar sedan när jag hörde hur något "sprack". Det lät som det kom från Raffes hem men jag kontrollerade den noga (utan att lyfta den) och kom fram till att det inte var den som sprack. Men förmodligen var det nog det. Den sprack precis i en "skarv" så det syntes ju inte innan. BAH!

Nu har jag fulla duschen med handdukar som hänger på tork. Blev tvungen att panikboka en tvättid. Första lediga var lördag morgon klockan 07.00... Inte alltför roligt men jag har inte mycket till val.

Nu ska jag ta av mig mina blöta byxor. Ha en trevlig kväll...

O.

Dagens goda gärning...

Tredje inlägget idag men det är inte det som är den goda gärningen. Jag har anmält mig för att börja ge blod. Lämna blod eller vad man nu kallar det. Det känns som nånting som klart fler borde kunna göra. Sedan är jag trots att det dröjer länge innan man får lämna "på riktigt" redan lite nervös. Har alltid tyckt att blodgivning är lite läskigt. Men nu har jag bestämt mig för att övervinna det och våga lämna.
Att man sedan lite kontinuerligt tar tester på sig själv är ju bara positivt.
Först blir det en undersökning och sedan dröjer det lite över en månad innan man får lämna blod. Så till er som inte redan gör det och om ni förstås inte har någon sjukdom, anmäl dig du också!!! En dag kan det vara du som behöver blodet.

O.

Åh!! Skatten har kommit!!!

Vad roligt att gå in och kolla sitt kontosaldo. Trodde det skulle vara tråkig läsning men inte. 10555.- från Skatteverket hade dimpt/dimpit/dampt/dumpit(?) på kontot. Det tackar jag staten för. Även om jag vet att vissa tycker det är bättre att inte få något tillbaka för att det är som att låna ut pengar utan att få någon ränta. Men jag tycker verkligen inte det. Det är som en bonus tycker jag. Jag betalar hellre för mycket skatt varje år om det betyder att man i början av sommaren får en hyfsat stor summa "utan" att ha jobbat för den. Det är lite som en spelvinst. För det är ju pengar man aldrig haft ändå. Nej, mer skatteåterbäring åt folket!!!

Hur som helst så var det en positivt överraskning. Det är ju typ en månadslön nästan som man fått utan att jobba. Och för en student som inte får så mycket pengar så är det definitivt positivt. Jippi.
Aja, ha en bra dag allihopa!!!

Något negativt också. Kom på att jag hade tvättid idag. Men den hade jag glömt bort så det blev inget av det. Lika bra det för jag hade typ ingen tvätt. Måste komma ihåg att boka en ny tid sen bara...

O.

Gårdagens fråga är också dagens...

Sommaren lyser som vanligt med sin frånvaro. Idag syns solen nån sekund då och då men temperaturen är inte allt för rolig. 14 grader är inte sommar. Eller är det?

Fortfarande inget nytt angående sista tentan. Har nu gått över två veckor men lär nog dröja innan resultatet kommer. Hoppas att det ska dyka upp innan midsommar men det är nog på gränsen.

I övrigt är det ganska lugnt här i Västerås. Min lägenhet har börjat se riktigt bra ut. Har bara pyttelite kvar av min "sommarstädning" men idag har jag inte orkat syssla med den. Har bara tagit det lugnt i soffan och slötittat på tv. Kan vara skönt med såna dagar också ibland.
Raffe måste snart ha nytt vatten igen. Det börjar bli fullt med alger igen. Lite grumligt kan man nog kalla det. Vi får se om det blir gjort imorrn eller övermorgon. Så mycket längre vet jag itne om jag kan godkänna det.

Nu har Zorro börjat nysa också. Haha, han ser så rolig ut...

Ha en bra tisdag!

O.

När ska det bli sommar på riktigt???

Nu sitter man här hemma igen. Och fryser. Ute är det 9 grader. Trots att det är åttonde juni!!! Det ska inte vara såhär kallt då. Och eftersom värmen är avstängd så fryser jag arslet av mig... eller tårna iaf. Har tjocksockar på men den ena foten måste vara barfota. Min tå vägrar bli bra. Så just nu försöker jag få den att bli bättre genom att luftas. Men istället blir den en isbit. Fingrarna är kalla och värms bara av tangentbordet. Är detta sommar 2009 i Sverige???

Har sett en underbar dokumentär på kanal 5. Den handlade om ett tvillingpar i USA som hade autism och något syndrom som gjorde att de kunde allt som hade med datum och kändisar att göra. Kunde inte låta bli att tycka att de var helt fantastiska. Så vilsna i denna stora världen men ändå med sådan livsglädje. Helt fantastiskt hur de lyckades charma varenda människa runt omkring de och hur väl deras syskon tog hand om de. Vilket tyvärr inte deras mor gjorde... HUr som helst var det en riktigt intressant dokumentär.

Nu fortsätter CSI. Så jag ska fortsätta kura ihop med Zorro här i soffan. Han försöker hålla sig så nära som möjligt nu när det är så kallt...

O.

Duktiga jag...

Nu har jag varit iväg och röstat till Europaparlamentet. Hade väl inte riktigt bestämt mig för hur jag skulle rösta. Inte förrän jag var bara några meter från lokalen bestämde jag mig. Men jag tror att jag egentligen bestämde mig igår. Hur som helst avlade (säger man verkligen så???) jag min röst och nu blir det spännande att se ikväll om den hade någon större betydelse. Det är hur som helst alltid roligt att rösta. Man känner sig så vuxen och viktig när man går och ställer sig där bakom, ja vad är det egentligen...?. Även om de som sitter där och tar emot rösterna säkert inte har allt för roligt under en hel dag av kontrollerande och kryssande så är det en väldigt härlig, spänd atmosfär där inne. Hemlighetsfullt och förväntansfullt. Jag skulle lätt kunna sitta och jobba sådär under en valdag.
Något annat jag har funderat över är hur själva räkningen går till sen. Sitter de där inne och räknar en och en (personer alltså) eller måste de vara fler än en när de räknar? Typ två eller tre i varje "kontrollgrupp"? Hur lätt är det för de att fuska? Finns det någon som kontrollerar att de gör rätt? Det finns så många frågor. Därför hade det varit kul att jobba sådär en valdag. För att få lite mer "behind the scenes"-info liksom. Är det bara jag som tycker det???

Ha det bra!!

O.

K-k-k-k-k-k-k-kallt-t-t-t-tt-t-t-t!!!!!!!!

Nu är det så kallt här hemma så jag skakar nästan. Tjocksockorna hjälper inte längre mot kylan efter golvet och nu börjar även luften bli kylslagen. Vill helst bara krypa ner i sängen och dra täcke och filt över mig. Men det kan man ju inte göra på Sveriges Nationaldag. Jag har spenderat denna högtidsdag(?) med att storstäda. Fortsättning på min sommarstädning alltså. Och nu är det bara lite grejer kvar. Det börjar se riktigt fint ut i skåp och på hyllor. Det är rent och fint. Nu är det egentligen bara ugnen, badrummet och moppa golvet som återstår.

Har inhandlat lite godis som jag tänker äta senare ikväll. Förmodligen framför fotbollen kanske. Får hoppas att Sverige klarar av att slå Danmark. Jag kommer att bli mer besviken om Sverige förlorar mot Danmark än om Sverige missar VM. Det absolut värsta vore ju om Sverige missade VM och Danmark tog sig dit.

Nej, nu måste jag få lite värme i mig...

O.

Seriöst tevebolagen!!!

Fredagar kan mycket väl vara bland de tråkigaste tv-kvällarna. Åtminstone efter 22. Och då har jag ändå sett nyheterna och tyckt det var "bra". Inget Seinfeld eller någon annan rolig serie. Det ska vara My name is earl då men den tog också slut nu... Bah...

Annars sitter jag här inne med tjocksockar och långkallingar idag igen. Temperaturen ute är 6 grader och inne 15,5... Det är sjukt kallt. Det jobbiga är att elementen står på max men eftersom bostadsbolaget bestämt att det inte behövs värme till lägenheterna längre skulle jag kunna stänga av kylen och placera kylvarorna på elementet istället. Svinigt kallt. Längtar bara efter att få gotta ner mig under täcket och kura ihop sig.
Zorro har insett att den enda värmekällan är datorn så han ligger precis där fläkten blåser ut den varma luften. Han är inte dum han. Jag nöjer mig med att värma händerna på tangentbordet. Hur Raffe överlever vet jag inte. Akvarietemperaturen har gått från 22 grader till 18 men han har det fortfarande varmare än övriga i denna lägenhet. Otur för honom så står hans bostad rakt ovanför iskallt element och friskluftsintag (kall luft) vilket gör att det förmodligen är något varmare längre in i lägenheten men jag försöker härda honom... hehe...

Annars idag så hade jag och INgrid fått för oss att det skulle bli sol och hyfsat fint väder idag. Det blev det inte. Vi flydde moln, storm och kyla för att spela kort istället...
Där har ni min dag i stort...

Köpte fyra böcker igår förresten. Pocket. På engelska. Så nu ska jag fortsätta min läsningsdrogning. Men just nu har jag inget större lässug annars hade väl denna kvällen varit perfekt för en bok...

Pratade med mor o far och de hade det inte mycket bättre. De var i farmor o farfars hus och packade ihop allt. Huset ska säljas. De hade kämpat och klarat köket nu under kvällen. Det kan jag säga att det inte bara är lite småsaker där inne... Nu satt de och åt middag. Temperaturen där inne ar 15 grader men de lyxlirarna hade en brasa... Det skulle jag också vilja ha. Kanske kan elda några gamla kursböcker... Men var? Hmm...

Nej, nu går jag nog och lägger mig.... Men jag är inte trött... Bah...

O.

Haha, pinsamt...

Satt här hemma i soffan framför teven och snurrade på youtube och lyssnade på musik. Plötsligt ringer det på dörren. Där ute står två tjejer som tydligen är på fest hos en av grannarna. De undrar om jag har en vinöppnare vilket jag ju självklart har. Men det visade sig att hon skruvat ner en korkskruv i korken redan och sedan gick skruven av. Så det stack bara upp en liten bit. Smart som vi var kom vi på att man kunde använde en tång och dra upp den med så jag tog en tång, satte flaskan mellan benen och började lirka. Efter ett tag började den släppa lite (korken alltså) varav den ena tjejen säger;
"-Åh, han håller på att få upp den..." Sedan insåg de båda hur den kommentaren kunde missförstås. Jag också så det började skrattas en del.. Sedan kände jag att nu kommer korken men jag sa inte det utan sa;
"-Nu händer det nåt som jag helst inte vill säga... eftersom det förra blev så pinsamt..." Då lyckades ingen av de hålla tillbaka skrattet längre utan började gapskratta. Tror inte de kommer våga plinga på hos mig mer ikväll. De säger ju att man ska vårda sina grannar men jag tycker det är roligare att retas med dem...

Var förmodligen roligare i verkligheten...

aja, nu ska jag återigen ägna mig åt Criminal Minds. Riktigt bra serie...

O.

Fryser arslet av mig snart...

Undrar om det är nån som inser hur kallt det är i Västerås idag... Just nu visar min termometer 8 grader (!!!!!!!!!!!!!) Det är så kallt så man vill ju ha på sig vinterkläder fastän det är Juni. Till råga på allt tycker fastighetsbolaget att värme på elementen är onödigt i juni så de har stängt av de. Även om man vrider på de på max-värme är de iskalla. Det gör att lägenheten är iskall. Jag fryser som en gris. Har på mig tjocksockar, tjocktröja och det är ändå kallt. I juni ska man inte behöva frysa inomhus!!! Men det gör jag.
Sen har jag fått huvudvärk också. Det kan mycket väl bero på kylan.
Jag värmer fingrarna mot datorn som håller uppe temperaturen lite.
Har vissa planer på att göra som min granne LInda brukade göra under vintern. Öppna ugnsluckan och köra ugnen på 200 grader för att värma lägenheten. Så ska det väl ändå inte behöva vara... eller???

Brr

O.

Ett päron framför teven...

Okej, jag åt iaf på ett äpple medan jag skrev rubriken. Nej, Päron menar jag. Men det är en riktigt god frukt. Förmodligen min favorit just nu. Så söta och saftiga. Helst ska de vara en liten bit sura också. Men inte för mycket utan bara pyttelite.
Min operation Sommarstädning som jag inledde igår har fortsatt idag. Har fortfarande en del kvar som jag ska göra under resten av veckan. Som ni kanske förstår så gör jag inte jättemånga saker varje dag men lite iaf. Idag har jag tvättat, diskat, rensat ovanpå garderoben, rengjort Raffes akvarium, bytt sängkläder, dammtorkat. Igår dammsög jag och gjorde en hel del annat också. Kvar är fortfarande en del på listan dock. Viktigaste grejerna är garderoberna, badrummet, spis/ugn, köksskåp och lådor och skura golvet. Men imorrn fortsätter jag och tar några av uppdragen.

Jag har ett problem också. Jag har en väldigt kass dammsugare som jag köpt på Rusta. Nu är mitt lager av dammsugarpåsar slut och jag måste köpa nya. Men på påsen de låg i står det inte vad de heter. Man fick de i kartongen med dammsugaren och av någon anledning har de ingen beteckning. Så om någon vet vad för påsar som passar till min "fasett" som kostade 200-300 kronor på Rusta vore det uppskattat med lite info.

Ha en trevlig kväll!!!

O.

Bad weather is shit...

Nej, så negativ ska jag inte vara. Det finns en bra sida med kasst väder. Man blir så effektiv. Som idag har jag städat riktigt bra. Det ser faktiskt riktigt fint ut. Imorrn har jag tvättid så då ska det förhoppningsvis bli ännu bättre för då kanske jag orkar ta tag i garderoben också.
Regnet har droppat hela dagen... eller inte just nu men det regnade när jag handlade. Och det regnade medan jag sprang. Springningen är jag både nöjd och missnöjd med. Det är alltid skönt att man tar sig för och gör det men pollenallergins "dra ihop luftvägarna som astma"-symptom är fortfarande kvar. Har inte alls samma kondition på våren som hösten. Men så har det varit länge. På konditionstesten på gymnasiet förbättrade jag alltid mitt resultat med typ 2 minuter på 3,5 kilometer varje höst för att till våren vara kass igen. Trots att det oftast tränades bättre på vintern än sommaren... Men men om några veckor borde jag få igång flåset igen.

Nu har jag ätit middag och ska slöa framför teven.

O.

HÄrligt med sommar...

Har varit ute i solen idag och bara njutit. Eftersom brännan sen helgen behövde vila blev det armar, ansikte och ben som fick sola idag. Jag och Ingrid satt i Stadsparken och spelade kort. Hade först tänkt gå ner till Lögarängen till volleybollspelande men det blev alldeles för varmt för att gå hela vägen direkt. Efter ett tag tänkte vi fortsätta men då kom vi på hur gott det vore med glass så det blev glass istället. Kom precis hem och har väl blivit lite småbränd i armvecket men i övrigt tror jag att jag överevt. Imorrn ska vädret bli sämre så då ska jag inhandla solskyddsfaktor. Fråga mig inte om logiken i den tankegången men då har jag det ju iaf nästa gång det blir kanonväder.
Nu blir det istället slapp här hemma med lite läsning. Mmm. Sommar är bra!!

O.