Ska försöka hålla detta kort...

Igår var det stora sommarfesten. Riktigt roligt och så mycket folk!!! Hela dagen låg vi och lapade sol på lögarängen och lirade volleyboll. På kvällen träffades vi på en gräsplätt och för första gången i år så var det skönt att den plätten ar i skuggan. För den riktigt varma temperaturen höll i sig hela kvällen. Inte ens på natten när man gick hem var det särskilt kallt.
Idag har jag varit lagom sliten och det plus att jag brände mig på axlarna och lite på ryggen igår gör att jag idag inte vistats allt för mycket utomhus. Solen skiner fortfarande och det är riktigt varmt. Har iaf gått till ICA och inhandlat lite förnödenheter. Har sett Robinsonfinalen. Och okej, Jarmo förtjänade verkligen att vinna men Ellenor har trots att hennes pakt ar körd så många program lyckats bita sig kvar. Hon har vunnit de två viktigaste tävlingarna och jag tycker hon förtjänade att vinna. För hur ofta är det egentligen den bästa "överlevaren" som vinner? Nej, grattis Ellenor!!

Nu ska jag äta en pizza som jag inhandlade. Vet inte om man ska kalla det lunch eller middag... Nånstans mittimellan.

Ha en bra söndag!!! Och grattis till alla mammor där ute!!

O.

Vilken svårknäckt nöt...

Idag har jag mestadels tagit det ganska lugnt. Vädret har varit jättebra. Strålande sol och varmt. Har hunnit läsa en bra bit av min senaste bok. Flickan som lekte med elden. Stieg Larsson. Har bara läst Män som hatar kvinnor förut och såg nyligen filmen så det var dags att börja läsa de andra böckerna också.

Bion igår var riktigt bra. Oftast brukar ju filmer som bygger på en bok man redan läst vara en besvikelse men den här höll måttet. Änglar och demoner. Iofs var det länge sen jag läste boken men det kändes ändå som att den inte var likadan som boken. Utan att avslöja något kändes slutet inte alls som jag minns det. Eller någon som har sett filmen och läst boken som kan bekräfta eller dementera??

Nu på kvällen träffades grabbarna och grillade lite kött. Därefter hade en av oss ett gäng gamla kompisar som var och spelade brännboll någonstans. Så vi drog dit och lirade lite. Kom på nu att det ju är brännbollsyran i Umeå i helgen...? Men här i Västerås har vi inget sånt. Sedan svängde vi förbi hemma hos hans föräldrar och lirade lite volleyboll på gräsmattan. Imorrn har vi tänkt göra det i sanden på Lögarängen. Under dagen. På kvällen är det nämligen Stora Sommarfesten på Kåren. Vilket är detsamma som den sista festen för denna terminen. Sen blir det till att vänta till hösten. Åtminstone om jag förstått det rätt. Ska bli en kul dag och mest förväntningar har man ju på kvällen...Vädret verkar det inte gå att klaga på imorrn heller. 22 grader och sol hela dagen. På söndag 23 och måndag 26(!!!) innan det sjunker igen. Kan bli några härliga hängdagar i solen verkar det som.

Så till anledningen till rubriken. Har börjat kolla på hemresan till Övik kring första juli. Som det ser ut nu blir det den första jag åker upp. Tar tåget eftersom det visat sig väldigt billigt och också blir lättast då jag har katten som också ska med. Däremot blev jag velig på vilken tid jag skulle åka. Var inte så bra med tider. Det tar ändå 4,5 timme till sundsvall. Därfirån ska jag nog lyckas tigga till mig skjuts upp till Bjästa. Tittade först på ett tåg som gick kring halv åtta på morgonen. Vill komma iväg i hyfsad tid så man kommer fram innan kvällen liksom. Det skulle kosta 275 kronor. Men klockan 05.40 gick ett tåg som bara skulle kosta 95 kronor. Det kändes ju nästan som om det vore gratis. Kan det vara så?? Det negativa är ju att man måste upp så sjukt tidigt. Samtidigt så måste jag ju ställa väckare oavsett om jag åker halv åtta eller tjugo i sex. Så jag tror nästan jag har bestämt mig. Även om det "bara" är 200 spänn så är det ju ända 200 spänn... Hmm... Får sova på den nöten...

Nej, nu ska jag lägga mig och läsa nån timme innan jag somnar... Skulle egentligen vilja läsa hela natten så boken tar slut nån gång men det är nog inte så smart... Men ett par timmar borde ju kunna gå åt. Behöver ju inte kliva upp före elva imorrn iaf... Haha.

Nu har det återigen blivit ett maraton-inlägg. Men det beror på att jag har så mycket som händer hela tiden och att jag helt enkelt inte har tid att sitta vid datorn och blogga.
Saker som jag skulle vilja ta upp men inte hinner... Finns så många;
- Personen som spenderar en solig dag inomhus med att smörja in sig i brunkräm istället för att sola.
- En fisk som är piggare än nånsin
- En katt som är busigare och piggare än nånsin.

Godnatt!!!

O.

Varför är det så svårt att använda kontanter??

Innan jag i höstas bytte bank från Swedbank till Länsförsäkringar så hade jag ett Visakort med 12 fria uttag per år och sedan fick man betala en tia för varje gång. Under denna tiden slutade jag i princip att använda kontanter och har sedan dess i princip bara använt kort. Trots att jag nu kan ta ut hur många gånger jag vill så gör jag det inte. Och när jag nu nyligen fyllt år och fått en del kontanta presenter så försöker jag att använda de pengarna innan jag går in på de jag har på kortet. Men det är så svårt. Självbetjäningskassan på ICA känns klart mer lockande än att köa trots att man har hur mycket tid som helst på sig. Och något som nästan är värre är att anledningen till att jag inte gillar att använda kontanter är att jag får dåligt samvete över att det känns som att det blir en massa jobbigt extraarbete för expediterna. Är inte det illa?
Jag försöker verkligen att spara pengarna som sitter på kontot för att det inte ska vara tomt när man ska betala räkningar och pengarna istället ligger "i madrassen".
Det är ju verkligen ett i-landsproblem men det är alltjämt ett problem...

Idag var jag på stan och inhandlade de två andra Stieg Larsson-böckerna. Efter att jag läste den första vet jag att jag köpte den andra. Men den är kvar i Övik och sen jag såg filmen för några veckor sen kom abstinensen. Och nu när skolan är slut och det inte finns någon tråkig kurslitteratur har jag verkligen fastnat i böcker igen.
När jag ändå är inne på den "avdelningen" går jag in lite på film också. Ska på bio strax och se "Änglar och demoner". Har inte sett "Da vinci-koden" men läst alla fyra böckerna av Dan Brown(?). Men det var ganska länge sen så det ska bli kul att se filmen när man inte har boken bra i minnet liksom.

Annars har jag spenderat dagen med att städa. Det såg för jävligt ut förut men nu är det snyggt och fint igen. Bara garderoberna kvar men de får jag nog ta imorrn. Sen brukar det ju vara dags att börja om igen. Det är ett evighetsprojekt att hålla rent i en liten etta...

Sen var det ett tag sen jag hörde något från min familj (och ett tag sen de hörde nåt från mig) men de verkar ju klara sig bra utan mig...

Måste nog ringa imorrn så jag kan höra mig för lite angående min "hemresa" i Juli. Men det får jag nog ta imorrn då. Har funderat på att ta tåget. Klart mycket lättare när man reser med djur. För att inte tala om billigare då också. Och kan man bli upplockad i Sundsvall är det i princip gratis.

Aja, nu måste jag snart gå. Bion börjar om en halvtimme.

Ha en trelig kväll!!!

O.

Hmm, roligt att få se facit men ändå inte...

Okej, nu ligger facit till min statistiktenta ute på kurshemsidan. Ett väldigt bra sätt att få koll på om man kan känna sig säker eller inte. Jag blev inte direkt säkrare.
Det sägs att läraren är stenhård i rättningen så om det kanske inte går att samla på sig någon ströpoäng för att man använt rätt formel men plockat fel siffror eller tolkat ett svar på rätt sätt fast man kommit fram till fel svar så kommer detta bli på gränsen. Jag minns ju inte exakt allt jag svarat men ungefär. Försökte vara hård i min rättning men förmodligen går det att vara ännu hårdare. Kom iaf fram till att jag fick 30 poäng. Gränsen för godkänt? 30... Så det kommer bli en spänd väntan på resultatet... Typ... Jag känner mig inte alls så säker på att detta kommer gå vägen. Det blir förmodligen till att börja plugga lite tidigare. Men om det går åt skogen tycker jag inte egentligen det gör så mycket. Då får jag ju bara ytterligare en chans att göra det riktigt bra. För jag tror helt klart att jag tappade väldigt mycket poäng på att jag inte förstod frågorna helt och hållet. Och skulle jag få göra tentan igen imorrn skulle det säkert gå mycket bättre. Synd att det inte går. Aja, det är bara att vänta och hoppas att man har poängen på sin sida... Och en lite överseende lärare som rättar...

Har inget planerat idag, min andra sommarlovsdag. Det är hur många som helst kvar, närmare bestämt 96 stycken tror jag...
 
Ha en bra dag!!!

O.

Nu är det sommarlov :D

Klockan 19.15 idag, efter 4 timmar och 45 minuter av tentaskrivning i statistik lämnade jag in min tenta och fick officiellt sommarlov. Det känns bara så himla skönt.
Nu ska jag spendera ett par dagar med att njuta av att vara ledig och sedan börja tänka över hur jag ska lägga upp min sommar. Har en del saker att lösa innan jag kan planera allt.
Känns hur som helst skönt att skolan är bortgjord iaf. Om jag får omtenta vilket jag verkligen inte hoppas så är den tionde augusti. Klarar jag tentan börjar höstterminen första september. Över tre månaders ledighet alltså. Kan inte bli så mycket bättre.

Nu är jag grymt trött i huvudet. Har ont i magen (väldigt konstigt matschema idag) orken att laga middag var inte stor. Och sen drack jag läsk för första gången på månader... Kan nog bero på det.

Det blir förmodligen tragiskt nog snart sängen :p

Ha en bra kväll!!

O.

Dagen D...

Nu är det mindre än två timmar tills jag sitter med terminens sista tenta. Jag är inte alls sugen på det egentligen. Eller jag vill ju få den överstökad men det känns inte alls bra...
Usch usch usch. Aja, sommarlovet känns ju lockande iaf. Så jag ska verkligen kämpa stenhårt i fem timmar för att klara skiten. Sen är det bara att hoppas att man slipper plugga under sommaren...
Solen skiner iaf idag och det borde ju vara positivt. Har köpt godis och läsk(!) faktiskt. Läsk har jag inte druckit på väldigt länge nu men jag tror man kan behöva mycket sockerchocker när klockan börjar närma sig 6-7...
Tentan börjar 14.30 och man får sitta till 19.30. Vem är den urbota dumma typen som tyckte det var en bra tid???

Nej, nu ska jag ladda batterierna!
Wish me luck!

O.

Bara lite kvar nu...

Nu börjar jag bli så less på att plugga. Det jobbigaste är att trots att jag sitter timme efter timme verkar min hjärna inte vilja lära sig allt som jag skulle vilja. Det är fortfarande lite osäkert inför imorrn. Något som däremot inte är osäkert är att det efter tentan imorrn är sommarlov! Can't wait.

Något annat negativt är att tentan är mellan 14.30-19.30. Hur pigg är man i huvudet klockan sju på kvällen??? Jag brukar iaf inte vara särskilt pigg i huvudet då. Och efter att ha suttit och kämpat 4,5 timme med krångliga (ibland omöjliga) statistikuppgifter kommer den förmodligen inte vara piggare... Men klockan halv åtta imorrn eller kanske lite tidigare kommer jag bli så avslappnad och bara njuta av tre månaders sommarlov.

Igår var det kubb, njuta av kvällssol och se robinson kväll. Lite jobbigt är det att det är såna enorma mängder pollen just nu. Min näsa blir så konstant snuvig. Nu är det ganska okej men då har jag ju suttit inne hela dagen. Ska ut nu en sväng så om ett par timmar är nog pollensymptomen igång igen. Men men...

Det ser iofs ut som om det tänker börja regna så jag får komma ihåg att ta med mig paraplyet. Vill ju inte bli dränkt...

Ha en bra söndag kväll!!!

O.

Det kommer bli ett lotteri...

Det kommer med stor sannolikhet för min del bli ett lotteri om jag klarar tentan på måndag. Idag gjorde jag en gammal tenta. Den enda som är gjord av den lärare som nu ska göra hälften av våran. Den andra läraren har vi inget att öva på. Men så till resultatet. 25,5 poäng skrapade jag ihop. Vad som krävdes för ett G? 26...
Men när jag tittade lite på mina felsvar insåg jag att jag nog skulle kunna skramla ihop 5-6 poäng till bara genom att koncentrera mig mer och kanske bläddra i boken (som vi får ta med). Så ur den synvinkeln är det väl ganska bra. Och om jag läser in mig på det jag inte kunde (gjorde fel på) så kommer jag att kunna det också. Men hur stor är sannolikheten att min tenta kommer innehålla exakt samma typ av frågor? Inte allt för stor. Så därför känns det inte lika bra att jag inte hade koll på så mycket. Det som jag hade svårast med var att inte missuppfatta frågorna och därför lösa de på fel sätt och komma fram till fel svar.
Men trots att jag idag var en halv poäng från G så verkar det som jag skulle kunna klara mig på måndag. Hoppas... Lite underhållsplugg med varför man gör som man gör i vissa specifika fall bör vara allt som behövs...

Bah. Nu började det ösregna. Jag som suttit och pluggat vid fönstret i lite halvsol funderade ju på att gå ut. Måste nämligen handla lite. Men det får nog vänta. Usch, det verkligen vräker ner. Blir till att inte glömma paraplyet när man går sen...

Nej, nu ska jag nog ta en pluggpaus. Huvudet verkar behöva det...

Ha en trevlig helg allihopa!!!

O.

Fan ta den som börjar snacka om helg.. ;)

Nu är det alltså fredag och alla bara snackar om antingen hur skönt det är med helg eller till och med sommarlov för vissa. För mig är det inte så roligt. Att det var röd dag igår märktes inte det minsta. Det blir plugg varje dag till måndag då det är tenta. Men efter det får jag också sommarlov!

Nu ska jag se ett avsnitt av One tree hill som tack och lov snart är slut för i år...

O.

Tröttheten är enorm...

Äntligen är jag ikapp mig själv tror jag. Städningen som hängt över mig sen mor o far åkte hem är fixad. Det är även disken och allt skräp. Middagen är intagen, lax blev det idag. Väldigt gott och enkelt att laga. Fixade en matlåda till imorrn. Har bytt sand i Zorros låda och har handlat mat och innan allt detta hann jag med att plugga i sju timmar på skolan. Så nu är jag bara nöjd att dagen går mot sitt slut och att jag imorrn har kvällen typ fri att göra vad jag vill. För trots att det är röd dag och man borde vara ledig ska jag till skolan och tentaplugga. Har bara fyra dagar kvar att plugga på nu.

Ett uppdrag som jag måste ta tag i söndag, måndag eller tisdag är att byta lilla Don Rafaels vatten också. Har förstått att det går bra att ha fiskar i skålar utan pump i ungefär en vecka innan man måste byta vatten. Men än så länge lever han ett lyckligt liv. Han ska få lite kvällsmat nu sen ska jag nog krypa ner i sängen och kura lite med Zorro.

Godnatt på er!

O.

Trött...

Det är fasen länge sen jag var såhär trött. Fem dagar av konstanta upplevelser och uppdrag medan familjen var här följdes idag av plugg mellan 9.30 och 16. Sen hann jag bara hem för att sitta ner ett par minuter innan jag gick ut på en härlig tre-timmars kvällspromenad i solen. 18 grader hela kvällen gjorde det riktigt härligt. Det var tydligen Vårruset idag också så det var väldigt mycket folk ute så vi hade mycket roligt och intressant att titta på. Förutom varandra då...

Kom hem vid halv tio och kastade ihop en matlåda till imorrn och en extremt sen middag för idag. Nu har jag ätit det och känner hur tröttheten börjar bli enorm. Ska nog krypa ner i sängen. Imorrn väntar ytterligare en dag av pluggande. Tentan på måndag kommer närmare med stormsteg. Det känns som att planeringen för att hinna med att gå igenom allt jag vill hinna med innan kommer lösas bra. Något som däremot inte känns lika perfekt är att vissa saker känns som om man aldrig kan förstå. Men jag försöker att sålla bort de. Än så länge känns det som om jag förstår tillräckligt. Frågan är bara om det kommer att vara tillräckligt på måndag. Statistik borde läggas ner!!!

Godnatt allihop!

O.

Don Rafael har fått flytta till ett fint "hus"...

Raffe som jag berättade om igår har idag fått en fin skål med tillhörande grus och växt. Det har blivit riktigt fint faktiskt. Och Zorro är rädd för honom. Men han gillar att sitta på säkert avstånd och stirra på skålen... En riktig fegis...

Idag var vi och hämtade hunden på Strömsholm och hon verkade må bra. Sedan åkte mor o far norrut för ungefär en timme sedan så nu är det bara jag och Zorro igen... Och Raffe såklart...

Imorrn börjar tentapluggandet på allvar men ikväll blir det lugnt på den fronten.
Ha en trevlig kväll!!!

O.

En ny inneboende...

Idag fick jag en födelsedagspresent. En guldfisk från grabbarna. Den heter Don Rafael efter Zorros värsta fiende. Zorro är ju annars namnet på min katt... De har ännu inte visat något större intresse för varann... Iofs bor Raffe, som han kallas, i ett tårtlock utan mat i väntan på att han imorrn förhoppningsvis (läs: lever) får en ny bostad och mat...
Annars får jag äl inhandla en Don Rafael II... Kanske...

Men än så länge lever han i sin lilla plasttårtlockebostad... Han verkar inte övertrivas men med lite tur så kanske han får se solen gå upp imorrn också...

O.

Söndag i soligt Västerås...

Idag skiner solen här i Västerås. Hur härligt som helst är det ute. Varför sitter jag då inne? Ja, det kan man fundera över. Men jag har faktiskt bara varit hemma för att äta lunch. Föräldrarna är fortfarande kvar och idag var vi ut till Erikslund och handlade lite på Bauhaus och ICA MAXI. Ett Maxi som jag inte ens visste att det fanns. Att det fanns på Hälla visste jag ju men att det fanns ett på Erikslund också visste jag inte.
Inhandlade en hel del grejer iaf.
Igår var jag ute på stan typ hela dagen tror jag. Syrran åkte hem men mor o far var kvar. Såg eurovision på kvällen och det var ju inte särskilt spännande men vilken nationaldag Norge får iaf. Och att Island var tvåa och svenska Arash för Azerbaijan trea gjorde ändå kvällen ganska lyckad ur ett nordiskt perspektiv.

Senare idag blir det kanske så att jag får hit några stackare för att äta lite tårta. Födelsedagsfika ganska försenat men ändå.
Vi får förhoppningsvis snart reda på om hunden får åka hem från djursjukhuset imorrn eller om hon blir kvar till tisdag. Men än så länge har jag alltså fortfarande besök.... Det är iaf roligt att ha folk här

Nu ska jag slappa ett tag...

Ha en bra dag!!!

O.

Några dagar till...

Nu var det ett tag sen ni fick en uppdatering. Men de senaste dagarna har jag haft mor far och syster här. Det har varit trevligt. Vi har sett och köpt en massa roliga och bra saker.
Vi lämnade hunden på Strömsholms djursjukhus för att operera ett trasigt korsband. Trodde att hon skulle få åka hem redan på lördan eller söndan men det visade sig snarare vara så att hon får åka hem på måndag eller kanske till och med tisdag. Det betyder att mamma o pappa blir kar tills dess. Syrran däremot flyger hem idag.
Igår var vi till sthlm och gjorde Gröna Lund faktiskt. Insane var verkligen insane och jag har nog aldrig haft sån hjärtklappning efter en berg och dalbana förut. Det märks också att man inte är tolv längre. På tågresan hem så värkte det i benen av all spänning som man sysslade med i karuseller och allt annat. När man var tolv orkade man ju hur mycket som helst...
När vi kom tillbaka till västerås blev det middag på jensens böfhus. Det var riktigt gott och min familj fick träffa "tjejen" också. Det var kul. Därefter gick vi en runda på stan och visade Västerås "sevärdheter". Blev bland annat en tur med hissen upp i skrapan för att se den fina utsikten. Passerade massor med statyer/skulpturer. De var faktiskt nöjda med sightseeingen tror jag... "he kund mana aldrig tro..."

Kom på ett väldigt bra norrländskt ord igår. "Hira". Typ när det pirrar eller ilar i magen i en berg och dalbana så hirar det. Man kan också få väldigt många hirningar... Ett extremt användbart ord. Ungefär som "he".
Det var dagens norrländska språkskola. Hoppas ni är med nästa gång också :p

Ha en bra helg!!!

O.

Grattis Sverige... och Carl Philip... och alla andra som fyller år eller gjort nåt bra...

Okej, efter världens sämsta rubrik kan det här inlägget nog bara bli bättre.
Igår var det alltså min födelsedag. Den avslutades med middag på restaurang, i köpte med en liten bakelse hem och hade "picknick" på golvet i min lägenhet. Eller vi rullade ut bäddsoffan och hade väldigt gott om plats. Skrattade åt alla mer eller mindre roliga bidrag i årets Eurovision. Vi kom fram till att Sverige förmodligen inte skulle gå vidare. Något de ändå gjorde så tji fick vi.
Gillade en av körtanterna till Bulgariens bidrag mest. Hon var extremt skabbig :p Sedan blev hon tjockisen från Malta kallad för "tjockslampan". Lång historia om att svarta klänningar lätt ser slampiga ut på många av artisterna och vips dök hon upp, tjock och med svart klänning. Kunde ju inte bli annat liksom. Hur som helst grattis Malena och hoppas det går hyfsat bra på lördag. Bäst igår var väl ändå Island och Portugal...?

Idag har jag varit på skolan på förmiddan och pluggat statistik. Gick helt okej och jag har insett att jag nog faktiskt kan en hel del. Jag försöker iaf intala mig det...
Hem och äta lite sen lunch och därefter har tiden gått åt till att städa här hemma. Nu är det faktiskt ganska fint så jag kan nog släppa in familjen. Zorro är fortfarande lyckligt ovetande om att han om några timmar får hundsällskap. Något som säkert inte blir alltför populärt. På tal om hund så köpte jag ett hundben idag på ICA. Man måste ju ställa in sig när det kommer hundbesök :p Hoppas bara hon får äta det trots att det är operationsdags på fredag.

Nu har jag helt plötsligt lite tid över och jag har absolut ingen aning om vad jag ska göra. Blir nog lite slapp här framför teven och datorn... Vågar inte göra så mycket här hemma innan de kommit. Det blir ju så snabbt stökigt igen. Vore ju skönt om det åtminstone var rent när de dyker upp...

Ha en bra dag!!

O.

It's my birthday :)

Idag firar jag att jag blivit 22 år gammal. Vet inte om det är nåt speciellt med att fylla 22. Därför har dagen inte heller varit särskilt speciell. Varit på skolan fram till fyra och pluggat statistik. Sen hem och nu ska jag snart bege mig härifrån eftersom jag blivit lovad en överraskning :)
Det gillas eftersom dagen snart passerat och antalet presenter är lika många som innan dagen började. Noll... Hmm... Men det kan nog bero på att familjen ju kommer imorrn. Däremot har jag fått väldigt många gratulationer både via sms, samtal och facebook. Det är däremot extra populärt. Det är alltid så kul när folk säger grattis.

Imorrn fortsätter mitt tentapluggande. Men det blir bara förmiddan imorrn. Sen blir det nog hem och städa så det inte ser så hemskt ut när familjen kommer på kvällen. För resten av veckan lär pluggandet nog bli lidande så det är lika bra att köra hårt nu istället så jag inte behöver ha tokångest när jag inte kan plugga.
Idag gick plugget faktiskt riktigt bra. Tidsserieanalyserna och regressioner och allt vad det heter gick faktiskt ganska bra. Får se vad vi riktar in oss på imorrn. Men just nu känns det trots allt som att man om två veckor kan känna sig ganska nöjd med att ha gjort bort tentan och den första dagen på sommarlovet nästan passerat. Längtar. Men vill ändå inte att tiden ska gå alltför fort. Måste ju hinna med att plugga också.

Men men nu ska jag njuta av resten av min lugna födelsedag.
Måste ge kattstackarn mat också innan jag går...

O.

Kanske man ska rösta ändå...

Jag vet att jag är en dålig människa när jag säger att jag för bara några veckor sedan var säker på att jag inte skulle rösta i EU-valet för att jag tycker att min röst där inte har någon större betydelse. Jag vet inte vad som händer och hur de svenska partierna kan påverka EU. Och var står partierna rent samarbetsmässigt med andra europeiska partier. För det lär ju vara allianser även i EU-parlamentet. Men vem stöder vem? Och om jag röstar på ett visst parti stödjer jag då samtidigt något parti som jag absolut inte vill stödja? Eller ska jag inte bry mig om sånt och bara rikta in mig på vad de svenska partierna vill göra? Kan jag bara rösta på de svenska partierna eller kan jag rösta på ett franskt parti om jag skulle vilja?
Det är alldeles för många stora frågor. Det skulle ta för lång tid att reda ut alla dessa för mig så därför kände jag att det kanske är lika bra att inte rösta som en ren protest.
Men sen kom jag på hur jag kan göra min plikt som medborgare och rösta samtidigt som jag protesterar lite mot hur allt fungerar och även får visa mitt missnöje inom en viss fråga. Nu är det inget EU-kritiskt parti jag pratar om som typ Junilistan eller något främlingsfientligt som Sverigedemokraterna utan jag pratar om något så harmlöst som Piratpartiet.
Läste att de inte har någon utpräglad partipolitik förutom när det gäller upphovsrätten och fildelning. I övrigt säger de att de ska stödja de som vinner majoriteten så länge det medför att deras idéer kring fildelning går igenom. Så jag tycker det känns som ett bra alternativ... Och visst vore det lite roligt om svenskarna röstar in "pirater" i EU-parlamentet. Ännu en anledning för övriga Europa att tycka vi är dum i huvudet :p

När det gäller partistöd inom Sverige har jag den senaste tiden insett vilket parti jag stödjer just nu också. Det är ett parti som inte är alltför populärt i norrland men jag tycker ändå att det är det parti som bäst stämmer in på mina åsikter. Miljöpartiet har just nu mitt stöd. Något de inte har så stor nytta av just nu dock...

nej, nu har jag varit politiskt engagerad så det räcker för i år.

Imorrn fyller jag år. Men det blir inget kalas. En tisdag är ingen bra dag för det. Men på lördag (när familjen åkt hem :p ) blir det säkert lite tårta och annat gott...

Ha en bra kväll. Jag är hur som helst sjukt uttråkad och om det inte händer något riktigt snart så kommer jag nog snart gå och lägga mig :p

O.

Kort inlägg...

Jag är trött. Har haft föreläsning hela dagen. Lyckligtvis visade det sig vara sista föreläsningen innan sommaren så nu är det bara tentan kvar om två veckor.

Imorrn fyller jag år.

På onsdag kommer familjen...

Ungefär så ser det ut...

O.

Denna tvättstuga...

Hejsan. Idag hade jag återigen tvättid. De senaste två gångerna har det ju gått ganska smärtfritt. Men idag var problemen tillbaka. Återigen var det stopp i avloppet där vattnet från maskinerna rinner ut. Hjälp skulle inte komma förrän imorrn så det var bara att stå med moppen och moppa upp allt vatten när det rann ut så det inte skulle svämma över och ut på golvet. Det var ett riktigt krävande arbete. Plus att det också var extremt varmt där nere med både två tvättmaskiner igång, torktumlare och torkskåp.
Frågan är om det kan vara karma. Jag kanske misskött mig mot en tvättstuga i ett tidigare liv eller så går det i släkten. Vet hur det brukar se ut i tvättstugan "hemma" hos mor o far. Det brukar bli läckage, svämma över vatten på golvet m.m. m.m.

På tal om familjen så kommer de på besök på onsdag. Det ser jag fram emot. De stannar som det verkar till på Lördag. Lyckligtvis verkar det ska bli fint väder så jag kan visa Västerås från sin bästa sida. Imorrn är det också bara två veckor kvar till tentan och därmed också sommarlov. Jippi!!! (för sommarlovet iaf)
Och på tisdag fyller jag år också. 22. Det börjar kännas som att man närmar sig den bästa åldern... Det lär ju vara typ 24 sen lär det ju bara gå utför...

Igår kväll så var vi tre grabbar som såg Robinson, käkade hamburgare och sedan gick till "Biljardsalongen" och lirade biljard en timme. Det var riktigt kul. Och extra kul att vi var lika bra (läs: dåliga) så det var väldigt jämna matcher. Det var också riktigt billigt för oss studenter. 27 kronor per person för en timme. Det är ju så gott som gratis!!! De har öppet till 23 på lördagar och verkar ha fullständiga rättigheter också.

Imorrn är det heldag på skolan igen. Känns faktiskt inte så jobbigt eftersom det är näst sista skoldagen innan tentan. Bara en halvdag på torsdag kvar plus tentaplugg då.

Farmor o farfar ringde idag också. Det är alltid kul att höra ifrån de. Det fick mig att undra om jag klarar att inte åka till Övik en sväng innan juli för att bara säga hej. Får se hur mycket roligt jag kan ha för mig i Juni för om jag har saker att göra kanske jag inte hinner tänka så mycket på det.. Aja, det är ju inte dödslångt så man kan ju åka upp bara någon dag...

Aja, ha en bra söndag. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen dra mig ut från lägenheten. Det är faktiskt lite sol ute idag...

O.

Ska det bli fint väder idag ändå?

Blir lite snurrig av alla väderprognoser. Min lilla väderruta på "skrivbordet" påstod igår klockan 18 att solen sken och det var 17 grader. Det var så långt från sanningen man kunde komma. Det var lika mörkt ute som vid nio på kvällen och regnet vräkte ner så bilarna utanför plöjde genom några centimeter vatten. Att det också blåste snudd på storm gjorde inte saken bättre. Att jag också blev lite sötsugen gjorde att jag fick springa 100 meter till OK och köpa lite gott. Var lagom blöt när jag kom hem igen... Men idag verkar vädret något mer lovande. Min lilla skrivbordsruta påstår att det är mulet men solen lyser in genom mitt fönster. Är ganska mycket moln men ändå.
Annars är Aftonbladets vädertjänst en favorit. Vädret tio dagar framåt är inte dåligt. Att det ändras från dag till dag behöver man ju inte bry sig alltför mycket om. När familjen kommer och hälsar på Onsdag-Lördag verkar det ska bli soligt igen. Inte den sommarvärme som var över Valborgshelgen men kring 16-17 grader. Däremot nästa söndag kommer värmen igen. 22 grader. Can't wait. Då blir det nog till att ligga ute och plugga. Är ju tyvärr (och samtidigt inte tyvärr) bara två veckor kvar nu till tentan... suck... Har ännu inte riktigt kommit fram till hur statistik fungerar men förhoppningsvis så släpper det lagom til den 25e.

Nu har jag kommit hem från en skön löprunda igen. Vädret är ganska perfekt, inte alls så varmt och fuktigt i luften och på marken gör det extra lätt att springa. Nu blir det in i duschen och sen kanske plugget får sig en omgång igen. Men jag tror inte det. Vet inte om jag orkar plugga idag också. Är ju ändå helg...

Ha en bra helg!!!

O.

Ibland är jag bara FÖR duktig... :p

Idag har jag bestämt mig för att inleda operation vårstädning. Nu tycker ni säkert inte det är så speciellt när man bor i en liten etta och det har ni förmodligen rätt i. Men jag känner mig ändå duktig. Finns ändå en hel del att göra. Ugnen, plåtarna, kylen, badrummet osv. Plocka undan vinterkläder. Skura golvet i hallen, blev inte gjort efter festen. Dammtorka. Nu har jag iofs gjort det mesta vilket känns bra. Har däremot ugnen, golvet och vinterkläderna kvar. Plus lite plock med saker som jag inte vet var jag ska förvara. Och de förbannade garderoberna, nu ser de ut som bombnedslag igen. Bah. Byta sängkläder. Usch, vad lång listan blev nu. Kanske borde ta en paus och gå ut en sväng. Vädret verkar vara helt okej, lite moln men ganska kallt bara elva grader. Brr...
Får nog ta tag i det senare idag. Jobbar som bäst på kvällen med sånt där.
Sen har jag ju statistiken som hänger över mig. Började ju så smått igår och det gick faktiskt bättre än jag trodde. Jag trodde jag skulle vara helt väck och inte kunna något. Men jag gjorde fyra uppgifter på en gammal tenta och lyckades faktiskt skrapa ihop tolv poäng. Att man kunde få 36 behöver vi väl kanske inte nämna. Men med tanke på hur lite jag pluggat trodde jag att jag skulle ha klart större marginal till ett g. nu var det "bara" sex poäng så jag blev positivt överraskad. Helt klart har föreläsningarna gett nånting iaf. Får se om jag tar tag i det sen idag också. Nu ska jag försöka ta mig ut idag. Igår var första dagen i år som vädret hindrade en att gå ut och ändå promenerade jag iväg till affären så jag har blivit en riktig "utemänniska". Älskar att komma ut och ta en promenad. Helst när man varje gång hittar nya fina ställen man aldrig sett förut :)

Ha en bra dag allihopa!!!

O.

Varför ska det vara så svårt att ta tag i plugget?

Nu sitter jag här utvilad och (nästan) laddad för att plugga statistik idag. Har dock kommit på att min lägenhet behöver städas först. En bra undanflykt från plugget alltså. Men nu har datorn blivit undanflykten från städningen så just nu är plugget en bra bit bort... tyvärr.. är mindre än tre veckor kvar till tentan nu. Och därmed sommarlovet! Sommerlov är det jag längtar mest efter, det kunde ni inte tro va?! hehe...
Men hur som helst så är det nu dags att börja plugga på allvar.

Igår kom det första regnet i år. Det är faktiskt sant. Det har inte regnat sen i höstas här i Västerås. I april var det sol varenda dag. Riktigt härligt. Men nu kan jag säga att regnet också var härligt. Blir så mycket enklare för en pollenallergiker att vistas utomhus. Igår var typ första dagen som jag verkligen kände vårdofterna. Sedan var det inte så att det regnade hela dagen utan det kom någon störtskur och sedan kom solen fram och värmen.
När vi var ute på promenad på stan kom det en störtskur och ingen hade paraply, så det fick bli till att ta skydd i kyrkoporten. Någon nytta ska man väl ha av kyrkoavgiften!?

Nej, nu måste jag verkligen ta tag i den här dagen om det ska bli något av den. Ha det bra!!!

O.

Happy days...

Jag fortsätter att bara njuta av de fina dagarna med sol och värme som varit så länge nu. Men nu tror jag det kommer vända åt fel håll med vädret. Men vad gör det? Jag är riktigt glad och det finns inte mycket som kan ändra på det. Vet inte vad mer jag kan säga förutom att allt är positivt.
Snart fyller jag år också. Om nio dagar. Och om tio dagar kommer familjen. Inte utan att man är lite nervös men jag vet att det kommer gå lika bra det.

Sedan måste jag bara berömma Robinson lite grann också. Så bra som den här "comeback"-säsongen är har jag inget minne av att någon säsong varit tidigare. Man vet bannemej (mycket bra ord) aldrig vad som ska hända. Vad tusan gjorde han Rafael där på Ö-rådet liksom? Ska han få komma tillbaka nästa gång eller kommer han få lämna en röst kanske? Jag fattar iaf ingenting.

Hur som helst, Life is good!

O.

Hehe, intressant statistik...

Nu har det gått några dagar sen min senaste uppdatering. Något som ju borde vara negativt för besökskurvan men min blogg blir bara populärare ju mindre jag skriver. Kanske borde sluta helt då blir det väl megarekord...

Hur som helst har det hänt en hel del sen sist jag skrev. Igår var det Valborgsfirande. Hur härlig kväll som helst blev det. Ett antal timmar i solen innan vi flyttade in festen. Sen en kort sväng till Kåren innan det blev hemgång...

Idag har solen åter skinit från en klarblå himmel. HAr legat i solen i shorts o t-shirt och bättrat på brännan. Riktigt härligt.

Tyvärr tror jag att jag kommer skriva ännu mindre här i framtiden. Har tappat suget efter att ha en egen blogg. Vad kan man skriva och vad kan man inte skriva? Vad är hemligt och vad är inte hemligt?
Såg att Linda förmodligen lagt ner sin blogg över sommaren. Det skulle jag också kunna tänka mig att göra men jag vet inte om jag vill sträcka mig så långt. Ska fundera över om man kan hitta någon ny vinkel att skriva utifrån. Kanske kan hitta en inriktning mot något som känns kul att skriva om. För just nu så är bloggsuget i det närmaste obefintligt. Men jag ska ändå försöka uppdatera er läsare lite nu och då. Men att det ska vara ett nytt inlägg varje dag det är förmodligen omöjligt. Och ni som är mer intresserade av hur mitt liv går mer personligt ni får ringa eller mejla istället!

Ha en fortsatt bra helg!

O.