Nytt rekord!

Måste ju börja med att vara jätteglad och tacksam! Trots att jag inte skriver här så ofta verkar det vara massor med folk som läser! 7 kommentarer till mitt förra inlägg är definitivt rekord! Tackar!

Sedan då det här problemet som ni kanske läst om på
Sandras blogg;
Att dolt id ringer och det bara piper.
Dagen efter det hade hänt för Sandra så hände det också för mig, två gånger. Jag har Telia men efter de två gångerna har det inte hänt mera. Väldigt skumt det dära!

Som ni förstår så är jag inte hemma nu men som tur är så har vi datorer att tillgå även här.
Så nu sitter jag här i vårat bibliotek och skriver.

I måndags inledde vi våran sk Befattningsutbildning vilket innebär att vi i fem veckor ska lära oss att signalera med Morse, Flaggor plus att vi ska lära oss att navigera och en del annat.
Egentligen borde det kunna vara ganska kul men eftersom vi i princip håller på från 0800-2000 två dagar i veckan (övriga dagar 0800-1630) blir det ganska tröttsamt. Men man lär sig alltmer.
Om ni har otur så börjar jag väl skriva morse här om någon vecka.  Haha.

När det gäller min förkylning är den helt klart på bättringsvägen även om jag fortfarande hostar och snorar, men nu är det iaf så man kan klara av att vara med på fys m.m.

På fredag åker jag hem igen (landar 23.55 i Övik), en kortis. Åker ju ner på söndag igen (em). Men på lördag kväll hittar jag gärna på nåt! Om det är någon annan som är sugen!

Kan dock tillägga att ni inte kan nå mig på min mobil förrän typ fredag 24.00! Lyckades glömma min laddare hemma vilket gör att min telefon nu är avstängd tills dess jag landar i Övik. Kommer behöva använda den till att ringa efter taxi! Så för att ha något batteri kvar då så är den avstängd nu.
Har letat efter någon med likadan laddare men det verkar inte finnas, tydligen är min Samsung för gammal.
Måste seriöst skicka iväg min SonyEricsson på upplåsning snart!

Men hör gärna av er på lördag så kanske vi kan hitta på nåt kul!

Ha det så bra allihopa!!

O.

Vilka veckor!

Okej, nu är jag alltså hemma på min första permission (och då är det inte en sån där permission som man får om man sitter i fängelse, så vitt jag vet har jag ingen övervakare efter mig). Det är alltså min första ledighet från lumpen på Marinbasen i Karlskrona som det gäller.

Först lite grann om de enorma reseproblem som upptod på min resa ner, jag vet att jag skrivit om det redan, men det finns mer.
Åkte ju för att ta bussen från station i Bjästa på måndag kväll. Bussen skulle gå 19.55, jag o pappa var ute i väldigt god tid, var där ca 19.35. Vi blev stående där till 20.30 eftersom det inte kom någon buss. Var bussen tagit vägen vet vi inte, främst pga att vi ringde till bussbolaget ca 20.05 för att fråga efter bussen. "Vi har telefontid mellan 07.00 och 20.00" jättekul... Det slutade med att mamma o pappa fick skjutsa mig ner till Sundsvall. det tyckte de var jättekul.
Hann iaf med tåget och kom så småningom fram.

Första dagen var rena rama pesten och jag funderarde bara på hur jag skulle kunna komma därifrån, men redan till dagen efter vände allt.
Jag tycker verkligen att det är skitkul där nere. Allt vi gör, t.ex. tränar vapen (ak5), väldigt kul - längtar tills vi får börja skjuta.. Har bestämt mig för att skaffa jägarlicens när jag får tid.
Vi marscherar hit och dit vilket kanske inte är jättekul i sig men det blir ju vad man gör det till.
En hel drös med teoretiska lektioner och föreläsningar så en del sovande i sköna stolar har det blivit *host*.

Vi är i min pluton (vi bor i samma korridor) ca 60 pers som är uppdelade på 4 tropper. Min är den klart sämsta på att hålla tider och allt men oj vad roligt vi har istället.
Lite kuriosa är att det faktiskt av dessa 60 pers är 15 tjejer. Klart fler än jag trodde det skulle vara. Men det är riktigt skönt med en blandning.
På våra lediga kvällar drar vi ut på stan i Karlskrona och tar en öl eller liknande, finns en hel del ställen faktiskt även om O'learys är populärast just nu. Eller varför inte PlayBar där värnpliktiga får en stor stark för 19 kronor. Inte illa!

Sedan är det ju såklart det här med språkförbistringen, de pratar ju inte ens danska där nere. Vissa är jättesvåra att förstå, har samma städområde som en från Lund, måste typ be honom såga samma sak en gång till ett antal ggr..
Gårdagens konversation:
Lund: Obegripligt babbel.
Jag: Va?
Lund: fortfarande obegripligt
Jag: Ehh.. va?
Lund: fortfarande obegripligt.
Jag: Jaa, jag vet inte... (bara för att slippa säga det en gång till)
Lund: Vad sa jag?
Jag: Ingen aning, jag fattar ingenting.
Lund: jag sa att jag fått en låt..

Eller varför inte en av våra befäl, en riktig skåning, hör inte ens om han säger höger eller manöver.
Kan förresten tillägga att våra befäl är jättetrevliga och det är inte alls så strikt som jag trodde det skulle vara. Har t ex bara fått våra skor visiterade en gång, och det är egentligen ingen som bryr sig. De är riktigt sköna!

Det är inte helt lätt. Lyckligtvis finns det ytterligare två norrlänningar i min korridor, de är från Östersund.

Men årets lyx är ju ändå hur jag får ta mig dit och hem...
Varje helg kommer att se ut som följer:
Fredag: Flyg Ronneby-Arlanda-Örnsköldsvik sedan flygbuss in till stan och taxi hem. Helt gratis! för mig iaf. Det är ni stackars skattebetalare som får betala detta för mig. Haha..
Söndag: Taxi/buss till Gideå, flyg Örnsköldsvik-Arlanda-Ronneby.

Hoppas fortfarande på utgång på lördag men jag är riktigt förkyld: febrig, hosta (väldigt mkt) m.m.

Men som ni förstår så har jag det jättebra där nere!

ha det bra !!!

O.

"Går inga tåg söder om Nässjö"

Jaha, som planerat tog jag bussen ner till Sundsvall imorse.
Gick in på biljettkontoret på Centralstationen, tågen gick utan problem från Sundsvall men i Småland var det totalstopp tydligen.
Ringde till Karlskrona och sa som det var att jag inte kan komma. De tyckte jag skulle ta "samma tåg" fast ett dygn senare. Det skulle bli inryckning även imorrn eftersom att så många inte kunnat ta sig dit.

Skönt men ändå inte, var bara att ta bussen hem igen så här sitter jag nu sedan två timmar och väntar på nästa resestart. Den är planerad till 19.55 från Bjästa Busstation.
Denna gång är jag ganska säker på att den blir av eftersom de fått igång ersättningstrafik för tågen på många av sträckorna. I skrivande stund dock ej de som jag ska åka - men imorrn bitti borde de ju vara igång..?

Hoppas kan man ju alltid göra.
Det ska nog gå bra, jag får ju resa en hel del. =P

Nu får ni ha det så jättebra!
Uppdateringar följer, förhoppningsvis från annan ort.

O.

"Alla tåg är inställda"

Det är alltid lika kul att rycka in..
Eller är det?
Skulle ju alltså ha begett mig söderut idag men pga stormen, som norrmännen döpt till Per (var tydligen Norge som döpte den förra till Gudrun också) sitter jag fortfarande hemma.
Har fått avboka alla biljetter eftersom att alla tåg norr om Gävle är inställda (iaf de som ska passera Gävle på ett eller annat sätt).
Blåser tydligen orkanvindar och snöar i Gävle/Stockholmstrakten just nu.
Enligt telefonisten på SJ bör jag kunna komma iväg med tåg från Sundsvall vid 10-tiden imorrn om inget oförutsett inträffar.
Aftonbladet säger att tågtrafiken i södra Sverige förhoppningsvis ska komma igång imorgon.
Om det löser sig så tåget vid 10 går från Sundsvall kan jag vara i Karlskrona tidigast strax efter 19. Om alla tåg går då förstås. Enligt min inkallelseorder ska jag vara där senast 18. Hmm..

Blir det inga fler förseningar kanske det går bra ändå..

Om man inte infinner sig i tid kan man dömas till fängelse i upp till ett år. Haha, nu ska det nog inte behöva gå så långt...

Ha det bra allihopa!

Uppdateringar följer (förhoppningsvis) någon dag..

O.

Hundar..!

Sa jag igår att det är jobbigt att tvätta hundar... Ja..
Idag är ämnet istället; Hund som spyr. Finns det något drygare, hon är sådålig i magen så hela huset luktar "blä"!

Läste för någon dag sedan att antalet nyregistrerade hundar ökar, jag hoppas kunna ändra på det med mina inlägg här.. kanske inte.. men ni som vill skaffa en hund, skaffa en liten (!) det blir mycket lättare att torka upp spyan efteråt. Mindre mängder alltså.

Ikväll ska vi förmodligen gratulera våran (enda) granne som fyller 50! Kan ju bli kul..............

Imorrn är det jobb och Umeå, frågan är bara om det går att lösa med utgång. Vill helst inte stanna över natten eftersom jag ska dra söderut på söndag.

Har haft någon vecka nu på slutet då jag blivit allt mer negativ till lumpen,men igår vardet somatt detvände!Helt plötsligt känns det roligare än någonsin faktiskt.

O.

Ingen barnlek..

Har nyss tvättat mina två hundar, och det är verkligen inte enkelt..
För det första så¨springer de och gömmer sig, sedan ruskar de av sig och man blir väldigt blöt..

Så ni som funderar på att skaffa hund, think again!

Ville bara säga det..

Inte länge kvar..

Nu är det bara fem dagar kvar tills det är dags att lämna Örnsköldsvik igen,
denna gången är det alltså lumpen som väntar i Karlskrona.
Ska vara Signalmatros på 1:a Ubåtsflottiljen.

Återigen dåligt väder idag, regn och rusk i januari (!).
Tydligen ska värmen vara kvar Januari ut. Verkligen kul låter det...

På fredag blir det däremot Umeå, är väldigt sugen på att åka dit faktiskt.
Vem kör?

Imorrn är det jobb 11-16, torsdag ledig och fredag jobb 11-17. Skönt med korta dagar.

Såg förresten en dålig film med min syster idag, hon tvingade mig. Date Movie hette den, egentligen var den riktigt rolig men...

O.


Vilken hund är du?

Mycket bra idé Cissi

Efter att "noga" genomfört testet blev jag en..

Golden Retriver
Golden Retriver
Golden retrievern är en snäll och tillitsfull hund. Den är glad då den känner sig nyttig och tycker om att samarbeta. Den tycker mycket om att bära grejer i munnen och gör det mer än gärna när den ska hälsa. Detta är ett tecken på stolthet och glädje. Skulle föremålet den valt att bära vara olämpligt och matte eller husse påpekar detta kan den lätt bli ledsen och stött. Golden retrievern älskar vatten. Enligt rasbeskrivningen ska den vara lydig, intelligent och ha naturlig arbetslust. En golden är en stark hund som gärna drar pulka och jobbar fysiskt, men den är ingen direkt sprinter på löpbanan.

Just det! Jag upp i dagen...?

Gör testet du med på...
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=45926&a=509489&lid=puff_516337&lpos=extra_0

Lycka till!!!

Gott nytt år!

Gott nytt år på er alla!

Hade ett kul nyårsfirande i högbyn.
Vi ringde bland annat till våran "london-inneboende" Henke! Det var kul

Idag har jag jobbat, imorrn ska jag bli bjuden på middag av cheferna. Tydligen som något avsked för mig och en annan som ska iväg på annat ett tag.
Karlskrona är ju bara 13 dagar bort nu..

Ha det bra allihopa!

O.