Typiskt...

Jag skulle aldrig ha erkänt att jag skaffat ett wordfeudkonto. NU är jag ju fast. Tur jag bara har tre matcher att hålla koll på än så länge. Annars hade jag ju inte ens haft tid att äta. Oh well, jag blir nog mindre och mindre galen ju mer jag spelar. Det brukar bli så. Men en sån här eftermiddag när man inte har nåt bättre för sig. SKulle kunna plugga men alfapet över mobilen känns ju galet mycket mer intressant... Hm. Skönt dock med en ny och modern telefon. EN Iphone 4 fick det bli. Alldeles lagom modernt för mig.

Nu ser jag 101 dalmatiner (otecknad version) som tittar på Aristocats. Snacka om produktplacering. Eller blir det det om man placerar i sina egna produkter? Haha, härligt iaf med lite barnslig humor.

O.

Lördagskvällsinlägg...

Så. Lördag. Dagen har bestått av slappande. Men även ett kvällsbesök på Å med tillhörande öl, vin, skratt och gamla och nya bekantskaper. Fredagen bestod av After Work som följdes av After Work-liveband. Som följdes av fest som följdes av mat som följdes av sömn. Sömn är det som kommer förgylla min söndag. Sömn, tvätt, disk och städning. Puss på er.

O.

Distanspluggandets för- och nackdelar.

Fördelar: Behöver inte klä på sig för att plugga utan bara flytta täcket till soffan och ligga kvar. Inga schemalagda föreläsningar. Inget grupparbete. Väldigt ostressande.

Nackdelar: Man är aldrig förberedd om man skulle behöva ge sig ut på något. Inte påklädd, inte duschad osv. Morgonduschen brukar ske vid tre-tiden på eftermiddan när plugget känns avklarat. Väldigt svårt att strukturera sig och ta tag i det när det är ganska slappt.

Liten rapport om hur jag ligger till också. Är egentligen bara kursboken jag ännu inte läst. Annars trodde jag att jag låg efter men det gjorde jag visst inte. Tyvärr hatar jag ju att läsa kurslitteratur. Men är det distans så måste man väl. Har iaf tagit mig igenom de första 3 kapitlen. Satsar på tre till idag. Då borde man ju snart vara i kapp.

I övrigt försöker jag planera min höst. Det är inte enkelt. Och samtidigt försöker jag planera mitt liv. Inte heller så lätt. Oh well. Det blir som det blir.

O.

Present till mig själv?

Jag har insett att jag behöver en smartphone. Jag som sagt att jag aldrig vill ha en sådan. Aldrig tänker ha en touch-telefon och så vidare. Jag har nu insett att jag behöver det. Jag behöver något som innehåller allt. Som gör att man slipper släpa på telefon, kalender och i många fall även behöver datorn för att minnas allt man ska göra. Men då är ju frågan om man bara kan köpa en för att köpa en?! Jag behöver oftast en anledning. Och då är inte behovet tillräckligt. För det finns mycket man behöver som man aldrig kommer skaffa. Så för bara minuten sen kom jag på att det kan bli en examenspresent till mig själv. För att jag varit så grymt duktig i tre år. Så nu är det bara själva köpet som kvarstår. Och att bli en stjärna på Wordfeud...

O.

Utslagen.

Vilken helg. Finsittningen i onsdags var precis som jag väntat mig. Fantastiskt rolig. Och alla var så välklädda. Torsdagen inleddes med panikstädning då ett gäng ringde och ville komma och äta bakismat hos mig. Men rent blev det iaf här hemma. Besöket på vårdcentralen gick också hur bra som helst. Eller ja, de sa att jag inte behöver komma tillbaka iaf. Bandaget ska sitta på tills idag (måndag). Jag har inte tagit bort det ännu. Väntar tills jag ska in i duschen eftersom det behövdes en rejäl rengörning när man tog bort bandaget.

Fredag blev det en tidig morgon, tåg till stockholm och en fantastisk kick-off helg med civilekonomernas andra studentrepresentanter. Inspirerande föreläsningar, fantastiska middagar, riktigt roliga kvällar. Ja, massor av energigivande och roliga intryck.

Men hur mycket positiv energi helgen än gav så var jag dödstrött när jag kom hem igår vid fem-tiden. Och trots ett antal timmars sömn i natt så är mitt huvud totalt mosigt idag. Jag som har en jättefin lista med saker att göra idag. Har redan valt att skjuta plugget till antingen senare i eftermiddag eller till imorgon. Det positiva med att läsa distans är att man ju kan lägga upp allt precis som man vill. Vad som är negativt? Samma sak.......

Har också två paket att hämta ut på ICA. Det ena vet jag vad det är då det har med ett av mina engagemang att göra. Det andra paketet är från Telia. Och jag vet inte vad det är. Eller undrar om det kan vara den telefon jag blev lovad i somras. Åh, vad spännande. Kanske borde kolla upp det genast. Sen är det faktiskt bara plugg kvar på dagens lista. Att skriva dagliga listor ska bli min nya grej denna terminen. För då kan man göra bort allt snabbt och sedan göra vad man vill. Bara titta på mig idag, hur bra det går, har bara skickat ett mail och inte ens klätt på mig än. Jaja, det blir bättre när jag återhämtat mig från helgen.

O.

Finsittning. Powernap. Regn. Tå.

Det här med att förebereda en lokal och planera inför en middag/fest är verkligen något jag gillar. Och när vi nu börjar bli hyfsat vana att ordna just Hahrska Palazet här i Västerås så går det ju såklart snabbare. Lokalen är nu dukad och förberedd för 137 sittningsgäster. 13 personal. Cateringfirma. Om drygt en timme ska dörrarna slås upp. Mitt officiella ansvar är överlämnat. Men att tro att man ska kunna gå på en tillställning man själv varit med och planerat och genomfört 4 gånger förut och inte behöva tänka det minsta på hur allt går kan man glömma. Även om det nog går så är det inget jag varken kan eller vill göra. Det kommer hur som helst att bli fantastiskt kul.

Och för en gångs skull hade jag gått om tid inför en sittning. Det brukar aldrig ske. Men jag förvaltade det inte så väl. Råkade somna under min power-nap. Jag brukar aldrig lyckas somna. Nu gjorde jag det. 1,5 timme. Puh. Så istället för alldeles för gott om tid och förfest blev det istället lite småstressigt. Ute smattrade regnet på rutan och vinden tjöt. Så inte gjorde det att man ville skynda sig extra heller. Nu är jag i princip klar men håller på att tänja ut ett par skor för att min opererade tå med förband ska få plats där i utan att må dåligt. För säkerhetsskull får Foppa-tofflorna ändå följa med ikväll. För även om jag gärna utmanar ödet idag för att slippa kombinera kostym med Foppatofflor får man inte över-utmana det. För det handlar ju ändå om min hälsa. Och ju snällare jag är under läkningen desto snabbare går det ju. Imorrn har jag återbesök igen. Tack och lov sent på eftermiddan. För pigg på morgonen är man aldrig dagen efter sittning.

Okej, nu är jag full av förväntan. Kram på er!

O.

Sätta upp ett schema?

Eftersom jag har en alldeles för slapp och okrävande kurs nu under första halvan av terminen känner jag att jag behöver styra upp mitt pluggande lite grann. Med tydliga mål och vad som ska vara gjort varje dag. Och eftersom jag inte hade något uppstyrt schema idag har jag inte gjort nånting. Typiskt. Men imorgon har jag tydliga mål på vad som ska vara gjort. Har även satt upp lite som ska göras senare idag. För hittills har jag bara dammsugit, städat och moppat golvet. Ska även diska nu och sen ska jag ner till vårdcentralen för ännu en kontroll av min opererade tå. Hoppas den läker bra trots en hel del upptåg den senaste tiden. Men den känns iaf frisk. Så efter det blir det en kortare pluggstund med tillhörande planeringsupplägg.
Imorgon väntar en riktig heldag. Först upp för att plugga, klockan 16 är det styrelsemöte och eftersom vi ska planera hela höstterminen räknar åtminstone jag med att det blir ett maratonmöte. Men klockan 19 har jag tvättid så till dess måste jag vara hemma igen. Lång dag som sagt. Och på onsdag lär det inte heller bli mycket tid över. För på kvällen är det Finsittning/bankett som avslutning på rookieperioden. Kommer bli fantastiskt roligt. Mitt enda problem är att jag i nuläget inte har några skor jag kan ha på mig. Om jag fortfarande har förbandet kvar på onsdag kanske jag får ta en kortare tur på stan och kolla om det finns några billiga, hyfsat okej och fina, mörka skor att ha på mig. Torsdagen lär ju bli som de flesta andra dagar efter en fantastisk fest. Luuuuugna.
Och på fredag morgon åker jag till Stockholm på kickoff över helgen. Så rent pluggmässigt finns det nog inte mycket tid denna veckan heller. Oh well. Tur att kursen är väldigt lugn. Än så länge...

De två veckor som gått med rookieperiod har iaf varit extremt roliga. Bästa nollningen hittills tror jag. Härliga faddrar i kombination med engagerade och peppade nya studenter har gjort det riktigt roligt. Så även om man är slut efter hektiska veckor är man ändå fullpumpad av positiv energi inför resten av året. Det kan ju behövas nu när varje dag regnar bort och dagarna även blir kortare och kortare. Än så länge är det ju dock sommar. Så det håller vi fast vid ett tag till tycker jag.

O.



Short update.

Lite snabbt kring vad som hänt de senaste dagarna. Massor att göra såklart. Men alltsomoftast roliga saker. Tån läker som den ska, jag fortsätter traska runt i foppatofflor även om jag idag faktiskt kunnat använda gympaskor också. Så funderar på att köra gympaskor under kvällens bravader. Det är AW-tacobuffé på BMB som gäller vid fyra. Därefter kalas med härliga faddrar och nya studenter. Riktigt kul har vi haft och nu är det inte mycket kvar av dessa två roliga rookieveckor.
Igår var det den spännande spexfinalen som vi i Mälekon lyckades vinna precis före våra ärkefiender i IMF. Det satt gött och nu återstår bara den stora Studentolympiaden imorgon. Tänk om vi skulle råka vinna den också. Hur ska vi då toppa detta nästa år? Fantastiskt.

När det gäller skolan har jag iaf koll på vilka kurser som ska läsas och när. Just nu är det distanskurs så det känns perfekt när man har mycket att göra. En vacker dag ska jag nog lyckas ta tag i det på ett bra sätt också. Typ på måndag. Eller nästa vecka...

O.

Väntans tider.

Imorse blev det gjort. Tåoperationen som förhoppningsvis innebär att jag snart är helt bra igen. Det var ett väldigt snabbt ingrepp och jag var ute därifrån redan efter en timme. Just nu 4 timmar senare så smärtar det lite grann men en Ipren räcker alldeles utmärkt som smärtlindring. Det är dock lite omständigt att gå nånstans med förbandet runt tån. Så av den anledningen och att det värker lite väljer jag att ta en lugn dag/kväll och stannar hemma.

Dock kanske jag måste ge mig iväg en sväng ändå. Men då blir det buss skulle jag tro. För 3,5 timme sedan ringde jag kvartersvärden för att hon ska komma och kontrollera att vi städat gemensamma lokalen godkänt. Hon skulle komma förbi under dagen men har ännu inte dykt upp vilket är lite störande. Inte för att jag ska göra nåt annat men det faktum att hon inte sitter på samma ställe som nyckeln hämtas/lämnas innebär ju att jag förmodligen måste ner till kundcentret för att lämna tillbaka nyckeln. Och det skulle jag vilja göra bort så kan både jag och tå vila sedan.

Oh well.

O.

Tokmycket energi fyller min kropp.

Idag kom ett efterlängtat besked. Beskedet att vår uppsats är betygsatt. Med ett VG! Jag kan inte annat än jubla. För är det något som hängt över oss och som vi fått ligga på för att få klart så är det detta. När mejlet från läraren kom och jag läst igenom det ett antal gånger fylldes jag av tonvis med positiv energi. Jag är så sprudlande. Så avslappnad. Nu är mitt kandidatprogram avslutat. Nu kan jag ta ut en kandidatexamen i företagsekonomi. Nu blir det full fart mot en magisterexamen!

I övrigt har detta varit en stillsam dag. Tacos-/grannhäng. Tvätt. Och vila. Vila. Vila. Välbehövligt efter en hektisk vecka med nollning av de nya studenterna. Imorgon kör den andra veckan igång. Partaj i princip varje dag. De nya studenterna är så sjukt peppade, engagerade och trevliga. De är med på allt vilket också ger oss arrangörer massor av positiv energi. All denna positiva energi som fyller mig just nu grumlas dock lite av att jag imorgonbitti ska operera min tå. Det känns lite smånervöst faktiskt. Jag som knappt besökt en läkare i hela mitt liv. Förutom tandoperationen för 1,5 år sen har jag aldrig använt bedövning. Jag borde kanske läsa på lite om hur operationen går till men jag avstår precis lika gärna och låter det bli en överraskning. Det jag främst är intresserad av är ju hur man mår efteråt. För jag har lite grejer jag behöver göra. Och det är ju massor med roliga event jag vill vara med på. Nej, nu kör vi!

O.