Mycket att tänka på... och göra

Sitter (läs:ligger) hemma i soffan efter en faktiskt ganska skön måndag. Helgen gick toksnabbt och helt ärligt så måste man nog säga att helgen inte gjorde en särskilt utvilad. Trots att det inte blev något festande så gjorde pluggkravet (tenta på torsdag) och att det är en hel del bollar i luften samtidigt att nattsömnen avbröts ett antal gånger då man kom på något man "måste komma ihåg till imorrn". Eller svårt att somna för att man glömt bort vad man skulle komma ihåg. Det är sjukt mycket just nu men på något sätt är det ändå roligt. Och jag intalar mig också att det från och med idag blir mindre och mindre fram till jul. För idag hade jag seminarium. Caseseminarium. Och det gick bra. Eller bra och bra, min grupp behövde inte göra mer än bjuda på ett företag. Vilket tog oss 3 minuter av de 3 timmar som seminariet höll på. Skönt för oss. Men många grupper som fortfarande var riktigt dåliga och oförberedda.


I morrn har jag möten hela eftermiddan. Förmiddan ska jag spendera med att jaga rätt person på skolan för att boka en möteslokal till ett möte på torsdag eftermiddag. På onsdag har jag föreläsning på förmiddan. Eftermiddan ska jag plugga. Det måste jag. Herregud vad jag inte haft tid att plugga till denna tenta. Jag har sjukt svårt att se hur jag ska kunna klara den med den tid jag lagt ner, och kunnat lägga ner, på den. Oh well. På torsdag förmiddag är det tenta och alltså möte på eftermiddan.
Nästa kurs startar tisdag om en vecka. Tack och lov är det bara en gruppuppgift som ska göras klar innan jul i den kursen. Tentan och seminarium är efter nyår. Fasen det är snart jul. Och mitt i denna uppbokade period ska jag hinna med att sälja sittningsbiljetter. Ha roligt. Fast det sistnämnda blir nog inte så svårt. För roligt har jag även när det är mycket att göra.


Nu har jag ett enormt sötsug. Fast egentligen vet jag inte vad jag är sugen på. Men jag ska inte ge mig ut för att inhandla något. För det är svinigt kallt, -13 grader för att vara exakt. Brr. Så de högskolepoäng jag säkrade idag får helt enkelt klara sig utan att bli firade.


O.

Vilken lördag?

Då har denna lördag börjat närma sig sitt slut. Denna lördag vars första självande timmar spenderades i en bar på Kåren. Städandes när det stängde. Denna lördag när jag gick och la mig halv fem imorse. Denna lördag som sedan fortsatte när jag klev upp klockan 13. Denna lördag som därefter såg mig spendera timmar i soffan med huvudvärk och trötthet. Denna lördag som såg mig bli deprimerad över torsdagens tenta när jag försökte mig på att tentaplugga. Denna lördag som såg mig ge upp tentapluggandet i förhoppningen att det är tröttheten som ligger bakom den totala frånvaron av kunskap. Denna lördag som sedan såg mig besöka OKQ8 för att inhandla ostkrokar och ipren. Denna lördag som bjuder mig på Harry Potter på kanal 5. Denna lördag som senare bjuder mig på AFV, Paradise Hotel m.m. Denna lördag som varit kort. Denna lördag när Västerås är inbäddad i ett tjockt lager av den vita nederbörden. Denna lördag dagen innan första advent. Denna lördag.


En galen lördag

O.

Åh, slava slava slava

Hej. Idag har jag varit i skolan hela förmiddan. Pluggat och krängt biljetter till julsittningen. En trevlig förmiddag.
Nu ska jag strax iväg till Kåren. För vi är ett gäng som slavar där ikväll/-natt. För det måste man göra om man vill ha roliga sittningar där. Och det ska vi ju snart ha. En rolig sittning.
Hur som helst. Man ska vara där 17. Om det är sittning innan diskot, vilket jag inte vet om det är - sittning alltså, så ska vi servera och ha oss. Annars är det nog ganska lugnt fram tills 22 då vi öppnar för dans och så vidare. Öppet till 02 och sen städning och sånt roligt. Sen hem. Och då kommer jag vara trött. För jag är liksom trött redan nu. Däremot tror jag att jag kommer få en hel del goda skratt ikväll. För det är stor del av Familjen som slavar. Och vi brukar ha roligt. Så det blir nog roligt.
Nej, nu måste jag stressa så jag inte blir försenad. Har lite att göra innan jag går.

O.

Till er alla :)

Eftersom jag är så snäll måste jag ju dela med mig av denna kvällens två skratt.

Den första är min egen-påhittade "ordvits". "Vet du att det finns mink i smink?"
Haha


Den andra är ett youtubeklipp. Jag varnar känsliga läsare:


Godnatt :)

O.

Fy så givande...

Idag hade jag seminarium. Eller case-tillfälle 1 som det hette. På måndag är det tillfälle 2. Det hela gick ut på att vi var indelade i grupper med ett flertal olika mer eller mindre relevanta roller vid ett företags väg mot konkurs. Dvs fordringsägare, kronofogdemyndighet, gäldenär osv. En uppgift som skulle kunna vara riktigt bra om våran lärare också varit bra. Hur som helst hamnade vi nog i den sämre halvan. Halva klassen var på förmiddan och andra på eftermiddan. På sätt och vis var det nog tur. Vi var inte jätteförberedda men det visade sig att väldigt många var sämre. Det var sex grupper. En grupp som var riktigt duktiga, vi som kände oss riktigt dåliga men tydligen var vi ganska okej. För det var bara vi och den gruppen vi tyckte var bäst som klarade sig undan någon restuppgift inför tillfälle 2 på måndag. Då går vi vidare från konkurstillfället till eventuell utdelning i konkursen.
Visst låter det roligt?? Oh well. Nästa torsdag är det tenta också. Puh.

Men nu är jag "ledig" resten av denna veckan. Dock något att syssla med i princip varje dag. Imorrn blir det nog, tro det eller ej, lite plugg, försök att få till några bra mejl till chefer på skolan angående konferensen, styrelsemöte på eftermiddan. På torsdag blir det nog också lite plugg och jobb med konferensplanering men hela lunchen spenderas också på skolan med att sälja biljetter till julsittningen. På fredag är det caseplugg med min grupp hela dagen (9-15) kort paus för biljettförsäljning till sittningen och sen klockan 17 ska jag och sju till från linjeföreningen vara på Kåren för att slava (jobba) där hela natten. Är diskokväll så jag hoppas det ska komma hyfsat mycket folk och att det blir roligt. Jag har aldrig gjort det förut så det känns verkligen kul att få prova på.

Så där har ni mina närmsta dagar. Mycket roligt att sätta tänderna i. Med lite tur så ska jag lyckas planera in någon förmiddag med träning också. Fast inte imorrn. För jag är förkyld och då ska man inte träna. Har jag hört.

O.

Snow snow snow.

Jag hade nåt så extremt intressant jag skulle ta upp. Men nu kan jag inte komma på vad det var. Hmm.

Just ja, tur att jag inte glömde det längre än ett par minuter. Idag insåg jag att jag har tenta redan nästa vecka!! Om tio dagar!! Panik. Eller egentligen inte panik. Jag känner mig helt oförstående bara. Har inte lärt mig nåt under denna kursen än och nu är den snart slut. Suck. Imorrn har jag seminarium också. På ett case som om möjligt är ännu sämre uppstyrt. Denna läraren alltså. Hade jag haft lite mer att säga till om så hade han fått sparken. Nu har jag inte riktigt tid med att få det uppstyrt... Men tentaplugg känns inte heller det minsta lockande.

Oh well. Det ska nog bli nåt av detta också. Är ju jul snart. Advent redan på söndag.

Haft konferensplaneringsmöte idag också. Det går faktiskt framåt. Så jag hoppas och tror att väldigt mycket av det som är mitt ansvar ska lösa sig de närmsta veckorna. En hel del har redan löst sig så det känns bra. Det rullar på kan man säga. På onsdag har vi styrelsemöte också. Och sen fortsätter biljettförsäljningen till Julsittningen. Den som ingen (?) vill missa! Så det så!

Nu blir det en alldeles lagom och slapp kväll här hemma. Imorrn förmiddag genomgång med gruppen inför caset och seminarium i Eskilstuna på eftermiddan!

O.

Sköjj.

Happ, då var man förkyld på riktigt igen då. Suck. Fast det är inte så farligt egentligen. Förutom att det känns sjukt opeppande att ha tvättstugan om några minuter. Och den kan man inte skippa när man väl har den. För då tar det typ en vecka innan det finns en ledig tid igen. Och då kommer ju kläderna ta slut. Och det vore ju inte bra.

Igår var det tacokväll. Blev en hel del vin, skitsnack, försök till låtskrivning och GOD mat. Kul var det. Idag har jag inte gjort mer än besökt ICA för att fylla på frukostförrådet. Unnade mig även två avokados. Det kanske är bra mot förkylning, nån som vet? Gott är det iaf.
Imorrn är det föreläsning i E-tuna på förmiddan. Kanske plugg på eftermiddan och sen är det konferensmöte klockan 16. Fullspäckad dag alltså. Och sen på tisdag har vi caseseminarium. Huh. Vet egentligen inte vad det går ut på då läraren är sjukt luddig(?) men det ska väl gå vägen. Efter VG:et i Beskattningsrätten unnar jag mig att inte ta denna kurs på alltför stort allvar. Helst eftersom läraren inte är den mest inspirerande. Oh well.

Som sagt, nu blir det tvättstugan i tre timmar framöver.

O.

Hemmakväll.

Då har min lugna helg inletts. Lugnt. Blir ingen fest ikväll. För det har jag bestämt. Måste dock säga att sträckse Paradis Hotel inte är den bästa uppladdningen för det. Så fort jag blundar ser jag vinflaskor sväva förbi. Illa. Så pass illa att ett fyllepåhitt(?) att jag skulle ta mig till Linköping inte kändes helt omöjligt. Sick. Jag är alkoholist. Men jag har läst att det är bra när man inser det för då kan man göra nåt åt det. Fast det vill jag inte.
Det jobbigaste denna kvällen har hittills varit den fina rödvinsflaskan som står och hånler mot mig. Jag suktar efter en "lugn" kväll i sällskap med ett fåtal och ett par flaskor rödvin och snack hela natten. Det hade varit en grym fredag kväll just nu. Det kan nog mycket bero på mina fem nyktra dagar, avsaknaden av familjen från Örebro och ett vinsuktande som behöver botas. Men jag ska försöka hålla mig undan det ikväll. Försöka. Och jag tror jag lyckas.

Men imorrn ska jag dricka mitt rödvin. Snacka min skit. Sjunga en sång. Och så vidare. Kanske.

Men nu blir det Idol. Fint så.

O.

Woopidoo

Idag kom det så äntligen. Resultatet från tentan i Beskattningsrätt. Eller än är det inte officiellt. Resultatlistan måste skrivas under av läraren innan det läggs in i LADOK-systemet (betygsystemet på mdh.se). Men vi kunde ändå kika på listan på akademins expedition. Och jag kan inte vara annat än nöjd.
Efter bara 3,5 dagars "tentapluggande" skrapade jag ihop 52,5 poäng. Max var 60. Så jag är sjukt nöjd. Gränsen för VG gick vid 48 så det var ju riktigt bra. Jag är som sagt riktigt nöjd.

Lokalansvariga på skolan ville skjuta på vårat möte angående konferensen en vecka. Suck. Jag svarade med ett snällt mail med ett par stora frågor som det är viktigt att vi får svar på så snart som möjligt. Jag hoppas på mycket positivt svar imorrn eller på måndag. Det vore mycket bra! Det är ju för tusan bara tre månader kvar tills konferensen. Tiden går så snabbt. 1 månad, ungefär, kvar till jul. 2 månader, ungefär, kvar till ÅRE. Mycket att se framemot. Jag kan knappt bärga mig.

Har löst lite andra logistiska problem också. Jag åker hem till Örnsköldsvik för julfirande direkt efter våran sista föreläsning i Eskilstuna för denna termin (21/12). Landar på härliga Gideå strax efter 21. Om det inte är snöstorm förstås. Då är jag glad om jag kommer hem överhuvudtaget.
Då jag har ett seminarium redan den 4/1 måste jag återvända mot Västerås den andra eller tredje januari beroende på hur vi ligger till. Och sedan är det tenta den 13/1 och sen fyllar mamma 50 den 16/1 så det blir en hel del flängande. Och för att jag ska få ner mina skidor innan jag åker upp till Åre så löste jag det hela med att jag tar bil ned till västerås innan seminariet och tar upp den när mor fyller år. Och som det verkar har jag efter den tentan "lov" fram tills Åreresan så då kanske jag blir hemma ett tag. Och eftersom mina skidor då befinner sig i Västerås måste jag ju till Västerås innan jag åker till Åre. Haha, snacka om att jag har rört till det för mig själv men jag vill inte missa tågresan upp. Tänk dig ett gäng glada och familjära vänner som fyller två kupeer på nattåget och snackar hela vägen upp. Tåget går ju raka spåret (hahaha) mellan västerås och åre också. Det blir grejer det!

Ha det bra!

O.

Familjeplaner ;)

Då sitter man här igen, eller i mitt fall; halvligger, i soffan. Har spenderat förmiddan på föreläsning med extremt dålig lärare. Eller han är så snurrig. Och alltid sen. En kvart varje morgon. 30-minutersraster(!) som alltid blir 40 för att han aldrig är tillbaka. Han har ingen koll på schemat. Kan inte hantera en dator men tjuras med att han "kan". Tack och lov så är föreläsningen imorrn med en annan lärare och sen är det bara en föreläsning kvar med honom. Och två casetillfällen. Och en tenta. Oh well.

Sen har jag snackat lite med skolan. Ska boka in ett möte nästa vecka med enhetschefen på campussektionen för att snacka lokaler till konferensen. Ett konferensplaneringsmöte klockan 16 har också passerat. Middag + matlådetillverkning. Då morgondagen efter eskilstuna fortsätter med lite caseplugg i västerås.

Också saknar jag "Familjen". Efter att vi var ca 18 som bodde så tätt inpå varandra under alla dagarna i Örebro blev vi som en liten familj. Och det verkar som att vi alla saknar det. Att bo så tätt var riktigt roligt och nu låter ett kollektiv nästan som en dröm. Helst då med mat som man slipper laga, disk som man slipper diska, smuts man slipper städa. Men så funkar det ju inte. Men ändå, det vore såååå roligt.

Nej, nu måste jag läsa igenom caseinformationen. Suck. Men det är ett måste.

O.

MEGA-kul.

Så då har man halkat tillbaka in i verkligheten. Skolan. Möten. Is. Städad lägenhet. Nya planer. Och tänk att nästan allt av detta är kul. Idag fick jag lite mindre plugg-o-motivation. Dvs plugget känns inte lika hemskt längre. Nu väntar jag bara på att resultatet från beskattningsrättstentan förhoppningsvis ska trilla in under denna veckan.
Sen planerar vi för sittning 10/12. Vi planerar transport till Åre i januari. Vi planerar för konferens i Västerås i februari. Vi planerar för en hel del.
Igår hade jag dubbla möten. Lunchmöte med de båda "festplanerarutskotten" i Mälekon och IMF. Och styrelsemöte med Mälekon. Ett möte som höll på i tre timmar. Lååååångt.
Idag föreläsning. Imorrn föreläsning, "lokal för kontaktmanna"-jakt och 16.15 ett möte för att ta upp hur vi upplevde MEGA-konferensen i Örebro och se vad vi kan göra bättre när det är vår tur i februari. En jäkla massa möten som ni märker. Men det är bra. För det tar uppmärksamheten från att jag tycker kursen jag läser är tråkig.

Just ja, jag lovade er bilder från MEGAn. Här kommer några av alla de bilder som ramlat in på fejjan.


Såhär välmatchade var Mälekons styrelse :) (några saknas på denna bild...)

Såhär "trångt" och mysigt hade vi det i våran sovsal tillsammans med den andra Västeråsföreningen. Men även studenter från Karlstad, Trollhättan, Kristianstad var våra grannar. Kalmar, Södertörn, Gävle, Örebro, Halmstad, Göteborg, Luleå är ytterligare några av högskolestäderna som var representerade :)

Andra kvällen var det "temasittning". Temat var år 2050. Längst upp vid det närmsta bordet kan ni se mig. Klädd i sommarkläder (i ett vintrigt Örebro) eftersom växthuseffekten gjort att världen är jättevarm år 2050. Jag hamnade bredvid två "sjökvinnor" från Södertörn. Anledningen till deras klädsel? Isarna har smält och översvämmat hela världen - vi bor på båtar. Idéerna var många!

Det dansades friskt på Villa Strömpis.

Sista kvällen var det bankett. Här affärsmännen från Västerås :)

Här "försöker" jag hänga med i vad som kan ha varit världens sämsta spex som Örebro Spexet stod för. Det resulterade i att vi körde lite av ett eget spex mellan Mälardalingar, Södertörningar, Karlstadingar och Kalmariter. Tror det var mycket roligare! SPRÄNGD ANKA!

På grund av att det blivit en miss i bussbokningen (från arrangörernas sida) löste de det på bästa sätt genom att fixa en limousin som körde skytteltrafik mellan Örebro centrum och campus. Och sen fortsatte festen! Eller jag var hyfsat nykter vid denna tidpunkt då det var jag som var chaffis tillbaka till Västerås på söndan.

Åh, vilka dagar det var. Helt underbara! Konferenserna är helt klart bland det roligaste som sker under året. Man blir som en liten familj när man bor så tätt in på varann under så pass många dagar (och nätter). Snacka om att det känns tomt att komma hem igen. Längre konferenser åt folket!

O.

Megakonferensen i Örebro.

Då är jag åter i Västerås. MEGA-konferensen i Örebro är över. Det har varit härliga dagar med hyfsade föreläsningar och en del nätverkande. Men också såklart en hel del fester! Härliga sådana. Och lagom ofräscht i sovsalen efter tre dagar av allt vad det kan innebära att vara så många på liten yta! Men det är ju det som är det härliga! Mycket kamrater och härliga människor från hela Sverige.
Men nu är jag trött. Sömn är en bristvara på konferenser. Så nu sitter jag här hemma i soffan med en enorm trötthet. Men jag ska vara vaken till kvällen så jag inte gör nån dum ändring av dygnsrytmen. Man ska ju gå i skola. Lyckligtvis är jag ledig imorrn. Förutom ett möte 12.00 för att planera för en sittning i december. Och ett styrelsemöte 16.15 för att utvärdera konferensen och gå igenom lite annat. Sen har jag värk i nacken då jag fick nån typ av "snärt"-skada i nacken efter rejält med fart på dansgolvet under fredagkvällen. Ont i ryggen efter tre nätter på luftmadrass. Ont i halsen efter att, som det känns, ha frusit i tre dagar. Men trots min totalfärdiga kropp känns det härligt. För konferenserna är årets höjdpunkter. Nästa konferens, Kontaktmanna, ska vi hålla här i Västerås. Så då blir det ju lite annorlunda. Kommer såklart att vara med på en hel del ändå men det kommer också innebära MYCKET jobb. Tänk om man kunde skippa plugget och bara satsa på allt detta roliga vid sidan om?! Jag hade inte tvekat en sekund!

Några bilder från helgen har jag tyvärr inte. Än. Lämnade min kamera hemma då batteritiden är totalt körd. Oh well nu måste jag styra med lite mer. Ringa pappa, det är ju Fars Dag. Kanske kontakta syrran som faktiskt ringde i går kväll men då satt jag på bankett så jag hade inte så mycket tid till prat då. Men först ska jag "dö" en liten stund så får jag återkomma med bilder när såna finns att tillgå!

Tack för helgen!

O.

Örebro imorrn

Imorrn åker jag och resten av styrelsen och systerföreningsstyrelsen till Örebro på konferens. Vi blir nånstans kring 25 pers bara från Västerås. Totalt på konferenserna brukar det vara ca 120. Så vi lär ha övertaget. Lika bra det då vi typ är de minsta föreningarna i Sverige annars. Kommer bli riktigt kul. Något som däremot känns lite svårare är att jag ska ge mig på att köra en av hyrbilarna. Tur att jag har körkort iaf. Hoppas helgen blir fantastisk.
Ett problem: Jag orkar verkligen inte packa. Det är bland det tråkigaste jag vet. Suck.

Kan väl säga att bussresan till Eskilstuna idag var spännande. Längs vägen låg det övergivna bilar i diket med jämna mellanrum. Bussen studsade fram och tillbaka på den oplogade vägen och mötande lastbilar susade förbi bara centimeter utanför fönstret. Kan säga att vi var många som drog en lättnads suck när bussen sladdade genom sista rondellen och stannade till på stationen i Eskilstuna. Till hemresan hade det mesta av den hårdpackade snön på vägen körts/tinat bort så det gick bättre.
Just ja, ni skulle få en snöbild medan det var ljust ute. Här kommer den:

Numer ser det inte alls lika vintrigt ut. Eller jo, vintrigt men snön på vägarna är borttinad så det ser ut som vår i fjällen ungefär för er som vet hur det ser ut :)
Och sen en bild från senaste konferensen som var i Karlstad i våras:

Okej, då. En till...


Så bara så ni vet så får ni leva utan mig till åtminstone söndag. Talk to you then!

O.

Avd. Snowstorm in Västerås and Sweden

Idag har jag haft en dag som mestadels spenderats hemifrån. Först Eskilstuna från 9-15. Buss tillbaka till Västerås genom snöstorm. Och därefter till konferensplaneringsmöte innan en sväng till ICA och därefter vid 18-tiden Grekisk sallad hos grannen. Hemma i lägenheten sen en knapp timme. Och förundras över hur snön fortsätter falla.
Och över hur bil efter bil bogseras bort av Assistancekåren. Och nej jag vägrar säga att norrlänningarna hade klarat det. Det hade vi inte. För idag är det inget härligt bilkörarväder. Snön yr, den packas hårt och blir glashal, vägarna plogas inte. Tycker de som ger sig ut på vägarna gör det förvånansvärt bra. Skulle gissa på att det kommit ca 15 centimeter här de senaste timmarna och snöfallet ska hålla i sig i ca 10 timmar till. Det har dock nu lugnat ner sig lite men blåsten håller i sig och det snöar fortfarande rätt rejält. Eftersom det blåser är det dock drivor på 4-5 decimeter på vissa ställen och bara is på andra. Här ser ni lite av hur vitt det iaf blivit utanför mig. Imorrn kan jag kanske lyckas ta en bild när det är ljust ute så blir det sådär härligt vintrigt och fint. Men lite roligt är det att detta är första snön över Västerås (förutom 3 minuters småflingor som föll för någon vecka sen...) och det blev rejält kan man säga. Just ja, bilden:

Eftersom varken cykelbanan eller vägarna plogats ännu är det lite svårt att se hur mycket snö som fallit så bilden ljuger lite grann. Det är väldigt vintrigt iaf.

Imorrn väntar föreläsning i Eskilstuna på förmiddan och en hel del ärenden på eftermiddan. Snacka med en lokalansvarig på skolan, systemet, införskaffande av luftmadrasspump och det är väl det skulle jag tro. På torsdag är det egentligen förmiddag i Eskilstuna men eftersom vi åker till Örebro för konferens på eftermiddan (till söndag) kanske jag samlar lite krafter genom att sova ut och skippa E-tuna. Känns mycket lockande.
Denna vecka är hur som haver sjukt fullspäckad och så lär det fortsätta ett tag nu. Både älskar och hatar det. Känner mig lite trött men det är ju roliga grejer så vila får man väl förhoppningsvis göra till jul :P

Ha det bra i snöstormen!

O.

Lovets sista dag.

Idag var det inofficiella höstlovets sista dag. Eller är får man väl fortfarande säga.
Hur har jag då spenderat den? Jo, först var jag och tränade men på grund av mina svidande skrapsår i handen gick det inte så bra. Därefter blev det en kortare shoppingrunda på stan. Inhandlade äntligen nya tränings t-shirtar.
Sen har jag suttit på facebook och kollat igenom härliga bilder från våren och sommaren. Vilka underbara dagar det var. Med London, Sommarfester, Midsommar, Inflyttningsfest, Bergsklättring. Örnsköldsvik, Västerås och London. Fastnade extra mycket på en bild. Tror det var för att alla var så härligt brunbrända och glada.
Såhär bjuder jag på dagens bild. Sommarens bild. Möjligen också årets bild:

Those were the days.

O.

Spännande.

Undrar vem det är som suttit och bläddrat igenom min blogg idag så att antalet sidvisningar är fyra gånger mer än normalt. Åh, och undrar vilka ni är som trillar in här ibland och tycker det är intressant att läsa mina "inlägg". Men det hör ju till bloggandet att man inte riktigt får veta vilka ni är. Men alltid lite spännande att fundera!

Denna helgen har varit väldigt festlig. Fest torsdag, fest fredag och fest lördag. Men inte en dag har jag känt mig bakis. Fantastiskt. En riktigt kul och härlig helg har det varit. Och idag en skööööön söndag med storstädning, tvättning och soffhäng. Men allt soffhäng får mig att vilja ha en ny soffa. En större och skönare soffa. Vem köper den??

Imorrn är jag ledig. Så just nu har jag iaf planer på att träna imorrn förmiddag. Det vore skönt. Sen får jag se vad mer jag kan tänkas hinna med. På tisdag börjar nästa kurs. "Kredit- och obeståndsrätt" på 7,5 hp. Kursen går i Eskilstuna........ Men det känns inte alls så jobbigt med pendlandet som jag trodde. Eller de extremt tidiga morgnarna som man var med om tog på krafterna. Nu börjar vi en timme senare på dagarna istället. Så att få sova till kvart över sju kommer nog inte att ta lika hårt på krafterna. Sen spänningen i att kanske behöva åka buss i någon rejäl snöstorm (när kommer de egentligen) kommer hålla mig vid liv resten av terminen. Det och alla fantastiska människor och fester. På torsdag bär det av till Örebro också. På konferens. Vilket innebär tre dagars festande. Även nästa helg alltså... woopidoo.

O.

Fest fest och fest.

Igår var det låååååång fest. Klockan 13 drog vi (jag o grannen) igång med vindrickandet. Flaxade ihop en spellista med en hel del 90-tals innehåll. Blev en hel del sång(?) innan vi gick till styrelsemötet. Vet inte vad de andra tyckte. Men det var nog ett av de roligare styrelsemötena hittills. Reaktionerna från folk var lite olika, tror inte vi störde alltför mycket. Men vi möttes av allt från rädsla till avund till glädje. Och vi var glada. Sen hem och fixa middag. Gick lite vilt till, en av köttbullarna hoppade ner i makaronkastrullen och när makaronerna var klara hamnade en del av de på golvet. Woho, tänkte jag, fyllekäk inatt.

Sen var det förfesternas afton som fortsatte innan det blev studenttorsdan på pluto. Pluto var som det brukar, konstigt.... Tyvärr tror jag inte det var så mycket folk där men men.

Nu har jag just lagt en beställning på onlinepizza. Om nom nom nom. Senare är det såklart fest igen. Inflyttningsfest! Looking forward to it. Säkert lite extra för att jag trots allt som rann ner igår faktiskt inte är det minsta bakis. Bara hungrig :)

Pratade nyss med farmor i telefonen också. Hon tyckte mitt festande lät "roligt men du håller väl koll på dig?!". Jag svarade att jag har "Full koll". Det tyckte hon var roligt. Hon är för härlig.

Nej, nu väntar jag som sagt på pizzan. Mmmmmmmm. Sen blir det vin igen. Mmmmmmmm. Usch, jag är verkligen fast i alkoholist-träsket. Mmmmmmm...

O.

Lycka :)

Okej, igår när jag precis höll på att somna fick jag ett sms som var bra men som jag helst inte velat få precis innan man somnar. Den andra linjeföreningen hade fått ihop sina slavar men vi var inte ens nära. Faaaan. Men idag efter enormt hårt arbete fick jag hjälp av en ängel som på fem minuter fixade det. Haha, kändes lagom dumt att ha kämpat hela dagen (plus en hel del tidigare dagar) också fixar nån annan det på fem minuter men jag har valt att bortse från det och bara njuta av att ha det löst. En sak som ännu inte är löst är dock hur jag ska lära mig allt jag behöver för att klara denna tentan. Började ju tentaplugga i söndags. Ja, dumt, men tidsbrist. Och bakfylla...

Hur som haver nu hoppas jag att det bara går utav hejsan att klara detta plugg. Typ på ren lycka. För att ligga vaken tre timmar på natten och fundera över hur man ska få tag på slavar är verkligen inte det jag vill använda mina nätter till. Oh well. Nu ska jag ta mig igenom den segaste av räkneuppgifterna inför torsdagens tenta. Och imorrn blir det stenhårt plugg från tidig morgon till sen kväll. Eller jag intalar mig det iaf. Teorin däremot är ett mörker. Ett kolsvart mörker. Det positiva med dessa juridikkurser är ju dock att alla svar ska finnas i lagboken och den får man ju med sig till tentan så med lite blädder hit och dit ska det bannemej kunna gå vägen. Vi får se helt enkelt.

Såg att jag fått en kommentar angående planering av nyår. Jag vet faktiskt inte om jag kommer vara "hemma" (övik alltså) då. Har ett "seminarium" redan den 3e eller 4e januari. Så jag vet ärligt talat inte om jag kommer vara uppe över nyår. Om jag är det kan jag hur som helst inte ge mig på någon längre resa (läs:fjällen) om jag ska hinna ner igen. Men det beror lite på hur mina kamrater här nere gör. Är de här till nyår blir det nog så att även jag blir det.
Så så länge det planeras i Övik eller dess närhet är jag med i planerna men kanske hoppar av de i sista stund. Well well back to the numbers and taxes.

O.

Puh.

Idag har jag pluggat som en tok. Eller nästan. Har gjort lite roligare saker också. Inledde dagen med ett träningspass på Friskis. Jag måste nog köpa en ny tränings-tshirt för den gamla är på något underligt sätt antingen inte kvar i min ägo eller underst i ett av mina krigszoner till garderober. Och då köper jag hellre en ny än att städa de. Är mycket bättre att ha en riktig än att använda vanliga t-shirtar. Herregud, nytt personal low i intresseväckande innehåll i blogginlägg.

Så till resten av min dag. Den har bestått i konstant plugg med ständiga pauser för facebook. Det händer så mycket där i mitt planerande liv. Det vill säga det liv då jag försöker styra upp en massa. Alltifrån styrelsemöten till konferensplanering till slavjagning till blomarrangemang till begravning. Puh. Mycket alltså. Eller egentligen inte mycket jobb men det blir en hel del meddelanden som strömmar in på grund av detta.

Nästa projekt på listan idag är att fundera över när fasen man ska åka hem kring jul. Det börjar ju redan kosta en hel del att åka till Norrland så man måste tyvärr vara ute i väldigt god tid. Vilket jag väldigt sällan är. Men ikväll ska jag iaf kolla upp alternativ och fundera över det hele.

Så hur intressant tycker ni detta inlägg är på en skala?? Jag är dock medveten om att min blogg alltid brukar vara extremt tråkig dagarna innan tenta. För på torsdag har jag tenta. Bara så ni vet.

Åh, tänk om jag haft nån rolig, ny, bild att slänga in också. Får bli en äldre variant istället.


En bild på farmor, mig och mamma. Eftersom farmor fyller 87 år idag! Stort grattis till henne
och ja, eftersom bilden är från Örnsköldsvik har såklart alla "Foppa-tofflor" på sig. För såna är vi där uppe. :)

O.