Händelserika dagar...

Igår var det begravning för farfar. Det var en mycket fin tillställning i vackra Själevads kyrka strax söder om Örnsköldsvik centrum. Men oj så skönt det känns att den dagen nu har passerat. Nog med tråkigheter.

Idag kommer det en drös (läs: 5) vänner från Västeråstrakten för att stanna här över helgen och fira midsommar. Kommer också en större drös (läs: ca 14) gamla övikskompisar imorgon för samma ändamål... haha... Så ungefär 20 glada människor ska samlas här i Sörsvedje och ha poolparty, sillunch, grillat, midsommarfest och massa skoj ihop.
Jag har spenderat dagen fram tills nu med att klippa gräset. Tar sin tid att klippa 4000 kvadratmeter... Men jag tycker det är roligt att snurra runt med "lilltraktorn" bland träd och sten och massor av gräs. En liten biverkning av detta är att man efteråt är i princip täckt av diverse insekter av olika slag.

Har insett att jag blivit "av-datoriserad" sen jag kom hem. Jag får typ kramp i fingrarna och handlederna får ont bara av att skriva detta lilla inlägg.

Senare idag blir det in till stan för att köpa lite vin (kom förslag om vinbrännboll så då kan det behövas en bag...) och även massa mat. Har tänkt vänta tills jag får hjälp med mathandlingen från de som kommer söderifrån. Hoppas gör jag att de hinner hit innan systemet stänger idag (19) så jag slipper åka in två gånger... Ja, i-landsproblem men ändå ett problem.

Nu ska jag hjälpa mamma o pappa få in det sista i bilen. De åker till fjällen idag med en hel del grejer till stugan. Bland annat har de med sig hela köksinredningen med ugn, spishäll, kyl och frys samt skåp och sånt... Tur då att vi har farfars peugeot (minibuss typ) och släp som rymmer mycket!

Ha en bra midsommar!!

O.

Kött fifaaan...

Attans vad Skaka rumpa sätter sig på huvet. Och jag menar texten är ju bara för givande. "Sean Banan, number one rankad, inte som Anna Anka, number one planka..." haha

Idag är jag ledig och solen skiner. Sitter bara ute och njuter. Men kom ett litet moln nu så jag tog en liten paus. Har burit ut 9(!!) dynor från ateljen/gästrummet och lagt på vädring på balkongen. De får nog bli kvar där så länge det går. Var drygt som fasen att släpa tvärs igenom huset. Samtidigt som kattjaekeln försvann in bland målningar, lådor och madrasser. Har tänkt börja elda upp lite värme i poolen idag också. Men jag vet inte hur man gör. Jag vet inte ens om cirkulationen i vattnet är igång. Jag inser att jag är på tok för outbildad kring detta. Tur att syrran kanske vet. Får se hur det går när hon kommer tillbaka. Mor och far hade ju fixat detta om det inte varit så att de är på bussresa till Riga. Hm, fick ett sms från mor att cirkulationen startar 09 varje dag. Men den var inte igång för en timme sen. Undrar vad den timern är ställd på. 9 på kvällen? haha... Jaja, får pyssla lite med det sen...

Om ni är intresserade av hur denna veckan ser ut för mig så kommer här ett "schema"...

Måndag: LEDIG
Tisdag: Jobb 10-19 (eller om det var 20...)
Onsdag: Ledig. Farfars begravning i Själevads Kyrka.
Torsdag: Förmodligen städning, gräsklippning, handling, besök. :D Ser fram mot denna dagen mycket. Är såklart ledig.
Fredag: Midsommaraftonsfirande här i Sörsvedje
Lördag: Midsommardags"firande" här i Sörsvedje
Söndag: Adjö till besökare och kan nog behövas lite städning och vila.

Så kom om ni vill :p haha... Eller hör av er nångång! Alltid kul med livstecken.

O.

Congratz to the princezz

Okej, jag har jobbat hela dagen så jag har missat hela brölloppet och allt runtomkring. Men samtidigt ser jag det inte som någon förlust. För jag är lite av en konstig människa. Jag är 100 % för monarkin och kungahuset men jag pallar verkligen inte att se detta spektakel till bröllop. Jag har sett fem minuter på hela dagen. Det var när de kom in till bröllopsfesten. Jag kan inte låta bli att tycka att allt blir så överexposed. Liksom hur länge har inte SVT och TV4 haft sina bröllopsstudior?? samtidigt är ju en av de största anledningarna till att jag är för monarkin och kungahuset just den PR det ger Sverige utomlands. Tänk nu att det är våran statschefs dotter som gifter sig och lockar ca 250 miljoner tittare runt om i världen!! Hur många hade sett en svensk presidents dotter gifta sig? Hur många hade ens sett presidenten själv gifta sig?? Typ inte många alls.

Så nu har ni fått höra det. Jag är för monarkin och kungahuset just för att den PR det ger Sverige inte går att köpa sig till. Så enkelt är det. Som ekonom kan man inte tänka längre än till hur väl investerade pengarna är. Och pengarna vi investerar i monarkin är väldigt välinvesterade. Helst en sommar som denna!

Nu ska jag kila iväg och titta på Danmark i VM. Jag kan inte förstå hur jobbigt det måste vara för den danske kronprinsen att behöva sitta på bröllopsmiddag på Stockholms Slott medan deras landslag spelar ödesmatch i Sydafrika! Egentligen ytterligare ett bevis på hur stor händelse som tagit plats i Stockholm idag.

O.

Snart midsommar...

Så var man då ledig igen. Blev inte riktigt som jag trodde denna veckan. Egentligen skulle jag bara jobba måndag, lördag söndag. Det blev dock onsdag torsdag också. Men inget att klaga över. Mer pengar i fickan ju! :p

Hur som helst har jag en förbannelse som vilar över mig. Och det är att så fort jag är ledig en dag om sommaren blir det aldrig fint väder. Idag är jag ledig och som tack för det vräker regnet ner. I onsdags när jag skulle vara ledig var det strålande sol men strax innan 11 ringde chefen och eftersom någon blivit sjuk undrade hon om jag inte kunde komma in. Och det gjorde jag ju såklart. Så där har ni. När jag ser vädret och vet att jag är ledig en dag som det ska bli sol är det nästintill säkert att jag kommer behöva jobba den dagen ändå. Däremot gäller denna förbannelse inte de dagar jag har något inplanerat. Så på onsdag (begravning) och torsdag-söndag (midsommarbesök) kommer det säkert bli fint väder. Jag har förresten sett att de utlovar bra väder under midsommarhelgen. Hoppas de inte ljuger, för det gör de ju ibland!

Är ledig på måndag också men gissar på att det nog blir dåligt väder då. Bara så ni vet att om ni ska planera eran semester och vill veta när det är bra respektive dåligt väder är det bara att höra av sig så delar jag mer än gärna med mig av mitt schema, självklart för en symbolisk liten summa...

Nu ska jag titta lite mer på mina lila jeans/byxor och fundera ännu mera på om de går att sy upp. Sånt borde väl inte vara alltför svårt?? Tänk om man ändå kommit ihåg hur det funkade när man satt där vid symaskinen på slöjden i mellanstadiet...

O.

Some uppdatering on my life...

Den gångna helgen har bestått av enbart jobb. Lördag, söndag och måndag. Kul att springa på alla gamla, och nya, arbetskamrater, stammisarna och massor med andra gäster. Dagens höjdpunkter är annars alltid utlänningarna. Än så länge har jag bara hunnit med en drös med tyskar. Jag har insett att den språkundervisning man fick i skolan verkligen inte påverkade en till att klara ett jobb på en restaurang med utländska besökare. För kan jag till exempel vad abborre heter på engelska kan förmodligen inte tyskarna det... Ack och ve vilka problem... Nej, men vi har faktiskt en matordbok där de flesta matrelaterade orden finns översatta till engelska, spanska, italienska, tyska och franska. Väldigt användbart. Så igår till exempel slog jag upp abborre. Det heter Barsch på tyska. Något att lägga på minnet kanske... Våran andra dagens rätt var Blodbröd. Hm, jag tänkte att det vill de nog ändå inte ha så jag översatte det rätt och slätt till "Blotbrot..?". De såg närmast skrämda ut och beställde "barsch, zweimal".
Efter den insikten att allt nog inte går att översätta ord för ord till tyska valde jag till nästa tysk att slå upp vad Hummersoppa hette då han frågade efter "Suppe". Det heter tydligen "Hummersuppe". Så nu vet jag inte om jag i fortsättningen kan fortsätta med mina egenhändiga översättningar eller om jag bör fortsätta slå i boken. Regnbågsfile heter till exempel "Regenbogenforellenfilet". Så jag ska nog fortsätta hitta på egna översättningar men skippar nog Blotbrot...

Idag är jag ledig. Kanske kan lyckas ta tag i att packa upp mina väskor så att den lilla golvyta jag har i mitt rum inte är fyllda av översvämmade resväskor. Hoppas att solen som nyss tittade fram fortsätter med det. Titta på fotbollsmatch ikväll i Köpmanholmen... Jobbar nästa helg också. Jippikajej, men fick ta den så jag kan vara ledig onsdag, torsdag nästa vecka. Den Onsdan är det begravning och på torsdan drar mitt "midsommarfirande" igång. Så då måste det fräschas upp här hemma. När jag tänker efter är jag nog faktiskt ledig imorgon också. Sol sol sol!!! Önskar jag mig...

O.

Bloggen går på lågvarv...

Hej och hå.

Det var nästan så att man var lite uttråkad av att inte se Bjästa bland de största nyheterna i Sverige men igår var ordningen återställd. Och idag var det avslutning i ishallen. De hade verkligen fått det riktigt fint där inne. Hela tillställningen övervakades av civila poliser och journalister fick inte komma in i ishallen.
Det är lite komiskt. Förut var det i princip omöjligt att få någon journalist att komma till Bjästas avslutningar. Att de nu förbjöd de från att komma in i ishallen gjorde nog att endast svt/mittnytt var där och rapporterade. Får väl se ikväll hur det framställs.

I övrigt måste jag säga att Örnsköldsvik verkligen visar sig från sin bästa sida. Både idag och igår var det riktigt fint väder. Idag drog jag och pappa och farmor in till stan och kollade lite på studenterna som snurrade runt på sina flak. Härligt att se, man får vissa minnen från när man själv stod där. Dock är det ju ett tag sen nu.
Imorrn ska det bli ösregn. Det gillas eftersom jag börjar jobba imorrn. Har inget egentligt schema utan det fylls på vecka för vecka skulle jag tro. Men nu ska jag jobba lördag, söndag, måndag till att börja med.

Vill avsluta med att säga att bloggen inte kommer uppdateras lika ofta nu. Det beror mycket på att jag kommer jobba, njuta av sol, umgås men framförallt på att datorn här hemma är så seg. Hatar den till och med.. haha

Nu ska jag fortsätta umgås. Hej svejs!

O.

Då var det färdigsuget...

Körde igång min "fantastiska" dammsugare och gick lös. Tyvärr så gick den sönder. Men det var väl inte annat att vänta sig. Så som jag skällt på den att den är dålig och så. Jag har mobbat sönder min dammsugare. Stackarn.
Tur då att detta var sista dammsugningen innan hemresan. Får se till att fixa en ny när jag återvänder till Västerås igen. Förmodligen går den att laga men den är så kass så jag tror jag skulle behöva en ny.


Meh, inget sug. Vad kan det bero på?!


Ouups...

Jaja, vi har haft ett fint liv tillsammans, jag och fasetten. Vi har inte alltid kommit överens och varit nöjda med varandras prestationer men nog är det en era som går i graven.
Fortsättning i dammsugar-storyn kommer efter sommaren!

Nu ska jag fortsätta min packning, städning och förberedelse inför sommaren. Imorrn åker jag till Örnsköldsvik. Imorrn, tiiiiiiidigt... Hur ska jag orka?


Strax efter åtta lyfter mitt plan från Arlanda. Woopidoo...

O.

"Fan" och "woho"...

Hade ju hoppats på dåligt väder idag. För att kunna städa och dona. Istället valde Västeråsvädret att inte lyssna på varken SMHI eller yr.no:s prognoser. Istället var det strålande sol och varmt idag. Det var dåligt för mitt städande. En annan sak som det var dåligt för är min bränna. Tror den blev lite väl underhållen idag. Min rygg skulle mycket väl ha klarat sig med mindre solande idag. Men vad jag har sett så ska det verkligen bli sämre väder nu så då får den ju tid att vila. Att även framsidan fått lite väl mycket gör inte lika mycket för den har inte riktigt samma arga röda nyans. Får hoppas att denna bränna är som 95 % av mina brännor. Röda och svidande idag men brun och fin imorrn.
Men samtidigt som det var dåligt att jag inte kunde städa idag är jag sanslöst glad över att vädret var fint och man fick njuta ännu mer. Lite schizo detta inlägg men det är kanske så jag är...?

Hur som helst så ska det bli regn imorrn. Jag har tvättid 7-10 och kan ju använda den tiden till att städa det sista också. Är diskbänken, spisen och badrummet som skulle behöva en genomkörare. Men just nu njuter jag bara över att jag fått en hel del fin färg och har imorrn på mig att packa klart och städa. Okej, det svider lite av dagens solande men vem kan inte leva med det när det är sommar??

Jag fattar inte vad som har hänt med mig. I vanliga fall brukar jag inte känna så mycket inför sommaren. Typ "kul att den är här, men spela roll...". Men i år är jag helt till mig. Vill bara skrika "SOMMAR SOMMAR SOMMAR" hela tiden. Men samtidigt kan jag inte låta bli att längta till hösten. Är så himla mycket roligt som väntar. Nollning, alla konferenser med nya styrelsen, alla grymma arrangemang vi kommer styra upp och sen det som jag fasar och ser framemot samtidigt; försöka komma fram till vad jag vill göra efter det tredje året. Ett år utomlands eller direkt på ett fjärde år? Eller räcker det kanske med tre??
Men shit vad kul det ska bli!!!

Och sen midsommar såklart. Vet inte alls om det kommer komma något folk hemifrån. Vet iaf att vi är 7-8 pers från Västerås som kommer hänga i Sörsvedje torsdag-söndag. Så om ni har vägarna förbi denna metropol så... :D

Nej, nu måste jag fixa lite sallad (Ja, mamma, jag äter faktiskt sallad även när jag bor ensam) till min fina lax som ligger i ugnen. Mumma. Ris till det så är det fulländat! Kaching...

O.

Första sommarlovsdagen!!

Jag "valde" att vakna 07.20 idag. Helt oväntat men känns ganska skönt att åtminstone börja sommarlovet ambitiöst. Man vill ju inte sova bort sommarmorgnarna. Nu har jag en hel del som måste göras innan torsdag. Det ska städas, diskas, tvättas och packas. Packas för över två månader. Hur ska det gå till? Tur jag har gott om bagage. Men kommer förmodligen ändå tycka det är för lite! Sen sitter jag med ett leende på läpparna över att jag minsann visste om att det skulle bli flygstrejk nu i tre dagar. Så därför bokade jag min resa på torsdag. Smart va? Får ju massa mer tid till att ordna upp mitt hem också. Typ som att förbereda sommarstugan för vintern. Jag förbereder lägenheten för sommaren. Men det här med att ha extra tid känns som att det snarare hindrar mig. "Behöver ju inte börja än..."
Att det sedan råkar vara så att solen sipprar in genom persiennerna gör ju att det snarare känns som att jag får öppna balkongdörren och sätta mig i en brassestol och njuta lite mer. För är det nåt jag läst mig till så är det att det fina vädret kämpar sitt sista slag idag. Sen blir det kasst ett tag... Har jag läst iaf...

Insåg dock till min "fasa" att jag bokat morgonflyg på torsdag. Detta innebär att jag måste åka bussen härifrån Västerås klockan kvart över fem. Bah. Då kommer jag vara förstörd... Men iofs när jag åkte tåget hem förra sommaren gick det halv sex har jag för mig så ingen större skillnad. Enough with the "I-lands"-problems.

Have a nice day!

O.

Partey..

Shit, vilka dagar. Gårdagen var grejt. Vet inte hur många förfester kvällen innehöll. Men det var riktigt härligt att kunna sitta ute hela eftermiddan och stor del av kvällen och njuta i shorts och t-shirt. Lovely kan man säga att det var. Själva Kåren var väl det på kvällen som höll lägst standard så där blev jag inte kvar så länge. Överlag dock en lyckad kväll och skön avslutning på vårterminen här i Västerås. Nu sprids vi alla över Sverige för att i många fall återvända till hösten. Vissa var det dock "Goodbye forever" som gällde. Tråkigt men man har ju börjat lära sig att det är så livet ska gå till. Inget varar för evigt.



Idag har jag istället först sett till att bli av med en bakfylla och sedan tuggat i mig lunch nere på stan. Därefter hämtade jag upp lite grejer som jag lämnat igår. Typ cykel och min kära brassestol... När jag kom hem blev det ut i solen och gassa. Underbart skönt och ett härligt gäng som snackade igenom "skvallret" från kvällen innan. Sen blev det Grekisk sallad innan jag satte mig i soffan och där är jag fortfarande kvar. Det kliar rätt rejält på bröstet eftersom jag alltjämt har en jämn underhållen bränna just där. Men jag gillar't, det om något är ju SOMMAR-tecken!!



Så kan det gå. Men imorrn sägs det att vädret inte ska bli lika bra. Det låter helt okej i mina öron, för då har jag tid att städa, diska och börja förbereda för torsdagens hemresa. Känns lite konstigt att man ska lämna sitt hem under så lång tid. Men ändå vara "hemma". Jag kommer nog börja sakna Västerås direkt jag åker härifrån. Men då får jag inse att nästan alla mina kamrater också lämnar staden under typ hela sommaren.

Hoppas ni haft en bra helg!!

O.

Sommarlov!!

Så var det avklarat. Detta läsårs sista 6 hp är klara. Tänk att man har lyckats skrapa ihop 120 hp. Känns som att tiden gått extremt snabbt.

Seminariet gick iaf jättebra. Tydligen var det "förbestämt" att alla grupper skulle behöva ändra nåt. Våra ändringar gick dock på 10 minuter. Om ens det... Så det var skönt.

På vägen till skolan passade jag på att ta en bild på gårdagens målning. Här har ni resultatet;

Syns ganska bra även om våra skuggor döljer en del. Hur duktig var jag??

Nu ska jag nog kila ut på gräsplätten. För tro det eller ej, nu är gräset klippt! Synd bara att det resulterat i ett tjockt lager av klippt gräs som lär fastna överallt. Hoppas det inte blåser så mycket. Hösnuva here I come, typ...

Ikväll blir det nog grillning. Det kör jag på!

O.

Dagens yrke: "Gatumålare"

Missförstå inte rubriken. Jag har idag målat på trottoaren utanför Kåren. Alltså på asfalten. Vi förbättrade Mälekons logga som under året slitits av vädrets makter och promenerande människor - och djur. Det var ganska pilligt eftersom den är ganska detaljrik. Tyvärr hade jag inte hittat kameran innan jag åkte iväg på detta så någon bild kan jag inte ge er idag. Kanske kommer ihåg det imorrn.
För jag hittade kameran senare. Vet inte om jag törs berätta var den var. *host* mitt på köksbordet *host*. Typ det enda stället i lägenheten som var städat. Ännu en anledning till att inte städa. Det är där man har det städat som saker försvinner... Om det säger mer om hur det ser ut när det är stökigt hos mig eller hur det ser ut när det är städat vet jag inte...
Hur som helst ska jag bjuda er på lite bilder som jag utlovade imorse. Vi börjar med en bild på gräsplätten här nedanför där jag spenderar dagarna när det är varmt och soligt utomhus. Tyvärr försvinner solen bakom hus och träd vid åtta så ingen sol där just nu. Men ni kanske kan förstå ungefär hur det är?

Lägg märke till de ljusa fläckarna. Det är lite som när man är ute i skogen eller på en äng och typ en älg har legat och vilat. Det höga gräset har plattats till av soldyrkande studenter i detta fall. Ett litet bevis på hur högt gräset faktiskt är. Men enligt säkra(?) källor är gräsklippningen igång på studentboendena i Västerås. Vi väntar med spänning...


Köpet som jag pratat så mycket om. Min brassestol. 99 kronor på OK är väl inte billigt men det får duga :)


De dagar det inte är så varmt ute men solen ändå skiner funkar det att öppna balkongdörren och sätta sig där. Solen lyser in mellan ca 10-16.30. Alldeles lagom för att hinna bränna sig om det skulle vara så. Och utsikten går ju inte att klaga på...


Som sagt...


Attans, trodde min "sjöutsikt" skulle synas bättre. Men den stora björken, precis till höger om den nästan vid toppen ser ni några snuttar av Mälaren. Och, ja, det är månen. Bilden är någon vecka gammal... Den sista som togs innan kameran "försvann" på köksbordet...


Ett av mina senaste inköp. Tänkte att jag inte har några somriga skor så jag köpte dessa. Riktigt sköna men jag insåg när jag fått hem de att jag visst har ett par somriga skor. Men det skadar ju inte med två...


Dessa köpte jag förra våren "eftersom jag inte hade några somriga skor..."

Eftersom jag fortfarande inte fått tag på solskydd (läs: inte orkat gå ner på stan...) har jag inte kunnat spendera hela dagarna i solen. Men färg får man ändå.

Som sagt... Men jag är lycklig för nu har jag äntligen den där "kliande" känslan och att man "fryser" när t-shirten fladdrar lite... Aaaaaaah, sommar!
Och nej, det är inte så jag alltid har på mig mina t-shirtar...

Imorgon har vi seminarium och efter det är det sommarlov. Då blir det en sväng ner på systemet. Sen hem och sola. Kanske nåt roligt på kvällen, får se. På lördag är det iaf "Stora Sommarfesten" på Kåren med inledande "Köfest" redan klockan 15. Och SMHI och yr.no utlovar bra väder. Kan ju inte misslyckas... Sen ska det bli fint väder på söndag vilket skulle kunna innebära bakishäng på gräset, kanske med onlinepizza och solbränna. På måndag ska det också bli fint vilket innebär ännu mera sol. Däremot ser tisdag och onsdag ut att bli skakiga. Så det passar nog bra eftersom det kan behövas rejält med tvättande och städande och packande innan jag åker till Örnsköldsvik på torsdag morgon. Bara en vecka kvar alltså...

Ha en bra kväll!!

O.

Försvunnen kamera...

Godmorgon kära vänner och alla andra som jag känner...

Jag började denna dagen med det enorma misstaget att borsta tänderna innan jag åt frukost. Var tokhungrig men glömde ändå bort att äta utan borstade tänderna istället. Och när man har gjort det och det smakar tandkräm i munnen vet ju vem som helst att det inte går att äta. Så fick sitta ett bra tag med hungrande mage och tandkrämssmak i munnen... Nu har jag iaf fått i mig frukosten. Woho.

Sen tänkte jag vara så snäll att visa er var jag har tänkt spendera dagen. Nere på gräset här utanför. Men jag kan inte hitta min kamera. Det kan bero på att min lägenhet verkligen ser ut som skit. Stökigt, fullt med disk och kläder överallt. Behövs definitivt en städning. Kanske tar den under "Lunchpausen" från solen. Då kanske jag springer på min kamera också. Isf ska jag uppdatera detta inlägget och lägga in en bild.

Jag undrar också över varför min ICA-butik fortfarande inte har solskydd. När tycker de det är värt att skydda sig? I augusti eller? De var lika sega att få hem det ifjol. Jaja, det blir kortare stunder i solen bara. Och jag har ju min fina brassestol att njuta på. För att ligga på handduk/filt i gräset var faktiskt ingen höjdare. Gräset är sjukt högt. Och min granne trodde det kunde finnas fästingar så nu är jag hur nojig som helst över det där gräset. Då är det bra med en brassestol som man kan ställa på den delen av "gården" som är belagd med plattor. Att detta har resulterat i en framsida som har mycket mer färg än baksidan (rygg) är smällar man får ta. 

Nej, nu blir det sol!

O.

Vilken underbar dag!!! Vädermässigt :)

Först och främst måste jag bara stilla undra över vad som hänt med min besökskurva. Senaste tre dagarna går spikrakt uppåt. Igår sattes nytt alltime record. Men jag fattar inte riktigt varför. Har inte bloggat mer febrilt men inte mindre heller. Aja, ni som läser verkar sprida att jag finns så det får jag tacka för!

Idag har varit en helt sjukt skön dag här i Vässan. Förmiddan spenderades på en nyinköpt brassestol nere på gräsplätten här vid huset. Satt tillräckligt länge för att få en röd ton på framsidan. Efter lunchen var det skola som gällde. Blev knappt två timmar av oppositionsskrivande (som tur är har vi ett lätt byte. Sjukt dåligt PM de har gjort faktiskt.. Eller för att vara B-nivå på högskola iaf...) sen hem och bättra på färgen på ryggen. Så skönt där ute. Att personen som bor längst ner hade fönstret öppet och spelade musik gjorde inte saken sämre.

Nu sitter jag och tänker lite på farfar. Men det gör inte så ont idag. Jag minns de härliga stunderna. Alla underbara historier. De på förhand förlorade diskussionerna, för oss som försökte övertyga honom om något alltså. Fisketurerna till Ekträsk. Övningskörningen där han konstant hade en hand som greppade handbromsen. Alla skratt. När sittryggsäcken brakade i fjällen. Alla "vernissager" i ateljen i Gumboda när de nymålade bilderna skulle granskas. Detta och enormt mycket mer gör att jag nu sitter med ett leende på läpparna och njuter. Har fönstret öppet och låtsas som att ljudet från E18 är samma ljud som man hörde i Gumboda från E4an. Om det smäller till från nånting låtsas jag att det är farfar som är ute i skogen med gräsklipparen och kör över en sten. Som farmor sa; "Det är bra att det låter om honom ibland då vet man var han är".
Lägger in en liten musikbit också. För mig säger denna att vi ska ta vara på dessa minnen för det är de som finns kvar om 30 år.



Ta hand om er därute och njut av vädret!!

O.

Solig och faktiskt en helt okej dag.

Efter en natt med inte alltför mycket sömn blev det först några timmar på skolan med finslipande av PM. Inlämning och sen hem. Käkade Grekisk Sallad till lunch med grannen. Lite udda att äta det till lunch men det satt som en smäck. Gick sen hem och gjorde som igår. Öppnade "balkong"dörren och gassade i solen. Tyvärr höll solen bara i sig i lite drygt en timme. Efter det har jag inte gjort mycket nytta.
Pratat med pappa på telefonen och insett att idag är en bra dag. En lugn dag. Det verkar vara ganska lugnt hemma också vilket känns bra! Men saker och ting lär påminna en ganska länge skulle jag tro.

Nu fastnade jag i Desperate Housewives. Illa med tanke på att jag inte brukar titta på det men nu fick det mig att tappa koncentrationen och glömma allt jag skulle skriva om. Fasen, hade ju mycket småpill... Aja, hoppas ni får en bra kväll!

O.