Fyfasen för pollen...

Mina vänner. Idag har varit en intressant dag. Sovmorgon som följdes av öppna franska balkongdörrar. Sol. Alldeles för vitt bröd med leverpastej. Plugg (en väldigt kort stund). Därefter drog dagens händelse i gång på allvar. Styrelsemöte som följdes av föreningsstämma. En ny stryrelse för nästa läsår skulle tillsättas. Samtliga av oss i styrelsen som ville sitta kvar fick förnyat förtroende. Fyra försvann, två nya tillkom vilket resulterar i att vi har två vakanta platser att tillsätta till hösten. Men ingen stress, blir perfekt att kanske lyckas få in nya studenter där.
Efter stämman bjöd vi på hamburgare och lite dryck. Dock verkade alla vara ganska trötta och mer laddade på att det är valborg i helgen. Som det verkar åker 90 % av Västerås till Uppsala. Det gör dock inte jag, jag har inte det minsta intresse av att åka dit. Självklart vore det kul men jag sitter hellre ett lagom stort gäng här hemma i Västerås och bara njuta. VI får se vad det resulterar i. Troligen är inte det sista ordet sagt eller det sista kortet lagt. Hur man nu kan formulera det.

Annars vill jag dissa pollen. Har blivit lite småförkyld och då klarar inte mitt immunförsvar att hålla pollenallergin borta. Nyser som en tok, snorar, blir tock i halsen, tung i huvudet och trööööött. Orkar inte ta mig för nånting. En halvtimmes promenad och jag är helt körd. Tack och lov börjar björkpollenet ha passerat toppen nu. Björkarna är ju gröna och fina så regn skulle jag inte tacka nej till faktiskt. Så att pollenet lägger sig. Bara så ni vet :)

Nej, nu är det Big Brother som lockar. Sen blir det nog sängen. Imorrn väntar uppsatsplugg i skolan, hämta ut tentan (som vi verkligen inte var många som klarade...) och sedan ta helg. Valborgshelg.

Take care!

O.

Woopidoo.

Skrev igår om att tentaresultatet fanns att hämta på expeditionen. Och om hur nervös jag var över det. Nu är det gjort. Nu vet jag hur det gick. 50 var maxpoäng, 30 krävdes för G och 40 för VG. 38,5 blev mitt resultat. Jätteskönt att ha klarat den men precis som jag anade direkt efter tentan så var jag bara någon poäng från ett VG. Nu blev det ett G. Och därmed ett G på hela kursen. Jag har nu 120 hp med betyget VG, fördelat på sex kurser, och 45 hp med betyget G fördelat på fyra kurser. Känner jag mig riktigt nöjd med. Det enda som saknas nu för min kandidatexamen är de 15 hp som min kandidatuppsats ska bidra med. Så konstigt att jag snart redan spenderat tre år i högskolebänken. Ett år kvar, ett år som inleds med en hösttermin där 15 hp ska inhämtas från Linnéuniversitetet och de övriga 15 hp från Mälardalens Högskola.
Men tänk om ett år, då sitter jag här med bara 1,5 månad kvar tills studierna är helt avklarade. Hur konstigt kommer inte det att kännas??

Oh well, i övrigt har det blivit c-uppsatsplugg, promenad, ica med mera. En väldigt lugn dag. Men en skön sådan. Imorrn är jag ledig från c-uppsatsen, har dock styrelsemöte klockan 14 och klockan 16 har vi stämma då ny styrelse ska utses, spännande att se om man får förnyat förtroende för ytterligare ett år. Därefter blir det hamburgarbjudning till medlemmarna. Sol utlovas, så lite sånt ska jag nog kunna njuta av under dagen också.

Ha det bra allihopa!

O.

Jag har en hemlighet.

Jag har en hemlighet. Något jag sysslat med i smyg. Bakom bloggens rygg. Jag har aktiverat den twitter jag skapade för säkert två år sen med mina första twittrar. Är nu uppe i hela två. Ingen som följer mig men jag tycker det är lika bra. För då kan jag fortsätta skriva lite nu och då och se om det passar mig. Men om någon av er som läser här skulle vara nyfikna av vad jag funderar över så borde ni söka igen mig där på twitter. Jag heter som jag heter. Lätt som en plätt?! Om några dagar eller veckor kanske jag mer officiellt går ut med det. När jag fått lite feedback på om jag förstått mig på det hela.

Idag har det annars varit uppsatsplugg. Powernap. Faddermöte. Ekonompub, -kväll med Länsförsäkringar. Och aldrig hade jag kunnat tro att man kunde äta sig mätt på snittar. Men samtidigt borde jag ju förstå att allt som blandas ned med öl i sällskap med drivna människor, både studenter och arbetare och chefer, blir succé.

Nu är jag fortfarande lite för uppe i varv för att sova. Dessa kvällar tillsammans med dessa människor renderar alltid i så mycket idésprutande att det tar några timmar att smälta allt. Tills man smält vad som kan arbetas vidare på och vad som är dåliga idéer. Samtidigt kan man nog tycka att dåliga idéer inte existerar. Bara mer eller mindre genomtänkta.

Folk tycker tydligen att jag är brun. Stek-brun. Bra? Ja...

Så med de tankarna önskar jag god natt. Imorrn återgår jag till plugg med uppsats i skolan. Och tydligen har tentan nu kommit till akademiexpeditionen. Enligt obekräftade källor bör ca 70 % ha kuggat. Typiskt...

O.

Sommar sommar sommar...

Visst är det lite konstigt? Att vi redan nu i April haft snart en vecka av sommarvärme. Och dagen har varit grym. Först ett par timmars uppsatsplugg innan 4-5 timmars solhäng på gräset. Bara shorts och ändå svettades man typ. Liksom WOW. Till och med nu på kvällen är det varmt. Just nu klockan tio över sex är det +21 grader. Det är ju för tusan som en härlig sommarkväll.
Hur som helst. Jag gav min rygg en rejäl solomgång idag. Kanske på gränsen till för mycket. För trots Thailandsbränna och sex dagars soldyrkande så har den en viss röd nyans. Men det är ju typ som träningsvärk. Att vara solbränd är ju typ som att njuta. För det är ju det man gör i solen.
Nu sitter jag iaf här vid datorn. Har ätit upp de sista påskgodisarna, franska balkongdörrarna står lite öppna och släpper in den härliga sommarluften, ljudet av somriga bilar, skratt och grilldoft. Hur ofta är det så på annandag påsk egentligen? Jag tycker påsken bör ligga så här sent på våren oftare. Hur skönt som helst att få vara ledig dessa dagar.

Till helgen är det sista april. Hoppas extremt mycket på fint väder. Så grillning, öl/vin i solen under dagen och kvällen är möjligt. För att vara på säkra sidan är dock terassen i huset bokad. Så att vi kan ta oss in om det blir kallt eller regnigt. Än så länge säger dock prognosen +18 och moln. Hoppas fortfarande att de hinner ändra sig.

O.

Frånvaro.

Jag har varit frånvarande härifrån. Förmodligen en blandning mellan motivations- och tidsbrist. För veckan har varit fullspäckad av annat roligt. Korthet:
Tisdag: Fick besök av Övikskompis som stannade till lördag. Grill- och ölkväll. Fint väder. Kall kväll.
Onsdag: Plugg. Sol. Varmt. Grill- och BeerPong-kväll.
Torsdag: Plugg. Sol. Varmt. Vin. Kycklingtacos. Bio. Såg I am number four. Jag tyckte den var bra. Helt klart sevärd då det var studentbio. Och 60 kronor är ju nästan gratis.
Fredag: Promenad. Sol. Varmt. Middag på Harrys uteservering. Fortsatte med drinkar inne på Harrys. Lämnade stället efter sex härliga timmar.
Lördag: Sol. Varmt. Grill-, påsk- och vin-middag med de härliga människor som valt att stanna i Västerås över påsken. Avslutade kvällen med utgång på gamla BMB. Långsam och trött promenad hem. Sömn.
Söndag: Sol. Extremt varmt. Glass och påskgodis. Nu fix med matlådor och middag.

För även om det imorrn sägs ska bli än varmare än idag kommer jag till skillnad från idag och tidigare dagar inte kunna sitta ute på gräset hela dagen. Jag ska nämligen till skolan imorrn. Fortsätta med c-uppsatsen. Bara för att det är så roligt. Förhoppningsvis tar det inte hela dagen så då hinner jag ju ändå med den utlovade 21-gradiga och solstrålande eftermiddagen på Regulatorns gräsplätt.

Kommande vecka är precis lika fullspäckad. Men till skillnad från den gångna då det mesta var spontant är denna vecka schemalagd.
Måndag: C-uppsatsplugg. Solhäng.
Tisdag: C-uppsatsplugg. Faddermöte. Ekonompub/-kväll med Länsförsäkringar.
Onsdag: C-uppsatsplugg. Möte??
Torsdag: Styrelsemöte. Föreningsstämma. Ny styrelse ska utses. Spännande :) Därefter grillkväll.
Fredag: C-uppsatsplugg. Och något som jag säkerligen har glömt.
Lördag: SISTA APRIL! Just nu ser prognosen för Västerås ut: +18 grader, moln, uppehåll. Jag tycker det låter lovande. Bara det där med moln som måste göras något åt. Att söndagen sedan blir en bakishängdag behöver jag kanske inte nämna? Men nu är det nämnt iaf. Hoppas ni alla har det bra och att min sparsamma uppdatering inte stört er livsrytm alltför mycket?

O.

PS. Funderar på att börja twittra... ?

En söndag med sol, träning, pizza, blåst, Big Brother och idioter.

Jag tar rubriken i kronologisk ordning. Inledde dagen med en stund nere vid gräset här hemma. Solstolen gjorde utepremiär. Det var ganska skönt, lite kalla vindar nu och då men annars helt klart shorts och t-shirt väder. Därefter blev det Ica-pizza. Ytterligare ett försök till solhäng men storm satte stopp för det.

Och senare fick jag för mig att ta en promenad men ändrade mig och sprang(!!) istället. Första rundan i år. Kändes inte som någon hit. Jäkla motvind i början också. Aja, jag tog mig runt och fick sedan en enormt lång och skön dusch.

Därefter massor av tv och datahäng. Just nu är det Big Brother som lockar. Fantastiskt vad ointressant intressant det är.

Och mitt i min lilla bubbla fick jag höra att mina asiatgrannar på första våningen, som jag säkert berättat om förut gällande att de tror att utrymmet utanför tvättstugan är deras hem. Nu var det en granne som hörde en flaska krossas nere vid plattorna vid gräsmattan. Hon tittade ut och där står asiaterna och sopar ut det i gräset! Hur dum kan man bli! Även om det är högst osannolikt hoppas jag att det inte var glaset de sopade ut. Som det ser ut är det dock nåt som ligger i kanten där som blänker som glas. Jag lär definitivt kontrollera det imorrn.

Imorrn är planerna annars att läsa igenom lite andra uppsatser och ha lite info och tips att lämna till de grupperna på tisdag då vi har "seminariehandledning". Jag hoppas på sol och fint väder även imorrn. För att det är härligt.

Trevlig vecka på er alla!

O.

White party tar verkligen kål på energi.

Igår var det White party. Bestod av förfest med en hel del skratt, snack, bål, drickspel och dans. Därefter Kåren med ännu mer dans, skratt osv. Hela kvällen var fantastiskt rolig. Kameran var med också så facebook har fått en dos av kvällen också.
Idag har det däremot varit långt ifrån lika härligt. Först klev jag upp med huvudvärk och bakfylla. Men var så illa tvungen då festlokalen skulle städas. När det var klart gick jag dock och la mig och sov igen. Klev till slut upp halv två men kan inte påstå att jag var återställd då. Är fortfarande lite shaky. Men så är det att vara student. Påfrestande. Kvällen bli lugn, nu närmast AFV. Rent socialt så är det telefonsamtal, sms, msn och fejjan som får stå för mitt socialiserande ikväll. Imorgon ska jag plugga i kanske 15 minuter. Och sen njuta av att vara utvilad och inte ha något planerat. Veckan som kommer har en del på schemat. Fortsatt uppsatsplugg, event med föreningen, påskhelg och under veckan även ett norrlandsbesök. Sköjj.
Ska jag vara ärlig känns det helt orealistiskt att det är påsk nästa helg. Tror det har att göra med barmarken, värmen och det faktum att jag inte har något påsklov. Bara kanske en helg som är en dag längre än normalt. Oh well, att det är valborg redan helgen efter känns klart mer realistiskt. Valborg eller sista april som jag hellre säger. För det är ju det det är.

Have fun tonight!

O.

Denna dagen, ett liv.

Fy fan vilken dag (pardon my french). Eller det känns som en jobbig dag iaf. Igår var det festligheter vilket gjorde att man inte vaknade alltför utvilad imorse. Blev iaf direkt iväg till skolan och uppsatsplugg som faktiskt flöt på väldigt bra. När jag kom hem satte jag mig och kämpade mig igenom varenda möjliga kurs att läsa till hösten. INsåg att det var ett enormt stort problem. Men med lite diskussionshjälp och en slutlig desperation är valet nu gjort iaf. Sökte till Magisterprogrammet i företagsekonomi (1 år) här i Västerås. Men de kurserna som erbjuds är inte helt de jag intresserar mig för så för att få in de 15 hp som kommer saknas blev det även två distanskurser från Linnéuniversitetet. Det positiva med att jag fortfarande inte vet om det är rätt är att om det känns tokgalet när hösten kommer kan jag genom programmet här på MDH läsa vilken av deras kurser som helst, inte bara på avancerad nivå och behöver inte söka i förväg. Det som känns mest osäkert just nu är att studietakten blir väldigt skev. 100 % sett över hela terminen men de 30 hp blir fördelade med 7,5 första halvan och 22,5 den andra... Så ni kan redan nu förbereda er på att jag kommer gå in i en bubbla andra halvan av höstterminen.

Som om detta inte vore nog denna dag så fick vi besked om att ett antal av de dokument vi hade velat ha till våran C-uppsats inte finns som datorfiler utan måste begäras ut som allmän handling och det skulle kosta oss ca 400 kronor. Bah. När tänker denna dagen ge något positivt?

Solen skiner iaf. Men till vilken nytta? Har inte haft en minut över till att sätta mig i den. Nä, nu blir det en promenad istället. Något roligare än allt annat jag sysselsatt mig med idag.

O.

Sol, värme osv.

Nu ska jag bege mig ut på en promenix. Har spenderat dagen med lite plugg, massor med sol, värme, matlagning och nu när jag tagit på mig promenadkläder ser jag att det fortfarande är +17 grader ute. I skuggan! Det är ju för tusan nästintill sommarväder? Något som denna oväntade värme försvårar är ju att man inte vet hur man ska klä sig. Nu sitter jag här i träningsoverall. Kommer det bli för varmt? För jag tror definitivt inte att det blir för kallt. Eller?

Hur intressant var detta? Imorrn är det skola som gäller iaf. Uppsatsplugg 9-14. Därefter info om kurser för nästa år. Därefter styrelsemöte. Därefter Bowling. Fullspäckat alltså. Hela denna vecka är ganska fullspäckad. Gött.

O.

Rätt väg?

Såg idag reprisen av Plastikturisterna vilket fick mig att börja fundera. Det finns så många rätt och fel när det gäller Plastikkirurgi. De två det handlade om idag gav mig blandade känslor. Jag tycker det är helt okej med plastikkirurgi så länge det görs av rätt skäl. Som killen som hade gått ner massor i vikt (genom träning bör tilläggas) men inte blev av med det sista runt magen och ville suga bort det och ta bort lite överskottshud. Nu blev han avrådd av läkaren och gjorde det inte. Utan gav sig ut på en löptur istället. Han gjorde det av rätt anledning.
Kvinnan som var med hade även hon gått ner massor i vikt (dock genom en gastric bypass-operation, vad det nu heter på svenska, typ åtsnörpning av magsäcken...) och hennes hud hängde inte med eftersom hon var något äldre. Massa rynkor som hon trodde sänkte hennes chanser att få jobb. Även detta kan jag tycka är en helt okej operation och anledning. Det blev klart mycket bättre och hon verkade nöjd. Däremot tycker jag det kändes tragiskt att hon fått chansen att bli av med ett problem med rejäl övervikt genom att genomgå en operation. Då hoppas man ju att de skulle lära sig också så att operationen inte behövs igen. Nu såg inte hon ut att behöva det men hennes son var istället rejält överviktig. Borde inte hon ta ansvar för sånt? För den typen av operation är väl inte något som man tycker ska bli en del av vardagen? Att det gör inget om du också blir tjock för då får du göra en likadan operation som mamma... Kasst.

Och nu verkar det ändå vara sämre på gång nästa vecka. En kvinna som "vill bli av med sin tjocka mage" och inte såg ut att ha gett träning en bra chans. Hoppas hon lär sig. Knappast troligt när hennes karl var minst lika stor. Och förutom henne så var det en ung tjej som ville förstora brösten. Smått tragiskt att det gått så långt i samhället egentligen. Men där handlar det ju inte om någon som inte velat försöka göra något åt "problemet" på egen hand utan det är ju något som är svåråtgärdat. För min del gör det dock ingen skillnad.

Väldigt pretentiöst inlägg. Eller är det kanske opretentiöst? Jag kan inte avgöra.

Nu ska jag ladda för en tv-kväll fylld av Stockholm-Båstad och Big Brother. Imorrn är jag ledig. Ska läsa lite artiklar och göra lite info-sökning dock. Men vid sidan om det är jag ledig. Och eftersom denna dag inte bjöd på den utlovade knallsolen får jag hoppas att morgondagen gör det istället.
Hoppas eran helg varit bra!

O.

Seeeeg lördag.

Vaknade för två timmar sedan. Efter 7 timmars sömn. Har sedan dess bara legat i soffan. Nånting säger mig att det inte kommer bli så mycket gjort idag. Vilken tur då att jag inte heller har något jag behöver göra idag. Bara slappa. Kanske skulle ta och öppna franska balkongdörrarna och låta solen lysa in. Kanske. Klockan är ju iofs över två så det är ju "snart" kväll. Oh well. Lite öppet kan det ju få vara.

Så då har ni hört hur intressant det är här på Regulatorn i Västerås denna lördag.

O.

Underbara Örnsköldsvik.

Det är kvällar som dessa som man ångrar att man lämnade Örnsköldsvik. Kvällar som denna då Modo vunnit en sån enormt viktig match. Hela föreningens liv och Örnsköldsvik som stads liv hängde lite på detta. Sällan har nog så många Öviksbor (och utflyttade) och Modoiter gått med en sådan klump i magen. Denna kvalserie som inte kunde ske. Denna elitserieplats som skulle vara säkrad långt innan serien var färdigspelad. Men var det ändå inte det bästa sättet det kunde sluta på? En direkt avgörande match hemma i Fjällräven Center. Ett totalt fullknökat Fjällräven Center. En match Modo bara inte skulle förlora. Och Örnsköldsvik och Modo kan andas ut. Det blev seger. Elitseriekontraktet är räddat. Örnsköldsvik festar och firar nog mer nu än vid SM-guldet. Känslan är helt annorlunda. Då var det aldrig något tal om ekonomisk kris. Det handlade bara om att man antingen skulle ta SM-guldet och bli hjälteförklarade eller så skulle man bli tvåa och få försöka igen nästa säsong. Nu handlade det om så mycket mer. Det handlade helt enkelt om föreningens liv. Jag tror folk har svårt att sätta sig in i hur viktigt Modo är för Örnsköldsvik. Ja, staden skulle leva kvar även om laget åkte ur. Men hela Modos och Örnsköldsviks identitet, på gott och ont, bygger på hockeyn. Den bygger på att vi ska vara galna. Alldeles för hockeyfanatiska. Och det ska inte bara beröra de som spelar. Utan det berör alla. Från 90-åriga damer till 55-åriga överklassfamiljer utan egentligt intresse till familjerna där föräldrarna jobbar på industrier och ungdomarna. Barnen. De framtida stjärnorna. För vad är det Örnsköldsvik är känt för ute i landet och i världen? Jo, våra hockeyexporter.
Och Örnsköldsvik behöver Modo på samma sätt som Modo behöver Örnsköldsvik. 7600 på läktarna idag. 14 % av Örnsköldsviks invånare. Och fler hade det kunnat vara.

Men jag befinner mig 500 kilometer söderut. På en kväll som bar festandets fana. En kväll som blev än mer glad och festlig då beskedet kom. Modo hänger kvar. Nästa säsong ska definitivt för första gången bjuda på slutspel i Fjällräven Center. Sedan arenan bytte namn har slutspel inte ägt rum där. Men på nåt vis känns det som att kvällens match var bättre än alla SM-finaler. Och det märktes på de videoklipp som ligger ute på Allehanda, Sportbladet och Hockey-Expressen. De klippen med enorm stämning i Arenan tillsammans med de härligt firande människorna och spelarna fick då mina ögon att tåras. Om och om igen. Jag vill nog inte gå och lägga mig. Jag vill bara sitta här och tänka på hur fantastiskt härligt det är att komma från Örnsköldsvik. Hur fantastiskt härligt det är att ha fötts in i den kultur som råder där uppe. Men samtidigt skratta lite över hur enormt idiotiskt det egentligen är att ett idrottslag betyder så mycket för en stad. Men det beror nog på att Örnsköldsvik saknar identitet utanför hockeyn. Det är dags att vi visar att Örnsköldsvik erbjuder så mycket mer vid sidan om ishockeyn. Dock ska vi aldrig förlora den enorma samhörighet och gemenskap denna sport och detta lag ger åt sina supportrar.

Med det tackar jag för idag. Tackar för att ni orkat läsa ett idrottsinlägg. Och grattis till Modo och grattis till Örnsköldsvik, idag och ikväll visade ni varför jag aldrig kommer tveka om möjligheten dyker upp till att återvända. Godnatt och äntligen; sov gott Örnsköldsviksbor.

O.

Helg helg helg .

Nu är det helg igen. Vad jag längtar mest efter? Att sova ut imorgon. "Tyvärr" lär man väl vara bakis så det blir väl inte jätteavslappnande. Men ändå. Helg i tre dagar så jag ska nog hinna med det mesta.

Ikväll är det lägenhetssittning. Dvs kompisgänget försöker sig på att ha en sittning i en studentlägenhet. 12 deltagare. Midsommartema. På tal om tema så måste jag nog stöka fram lite kläder. Är det överdrivet att köra på shorts? Förmodligen.

Har suttit med uppsats idag. Flyter på. Känns okej.

Attans så ointressant detta blev. Förresten, det händer grejer i Västerås. Gamla IKEA har rea. Så folk är crazy där ute. På onsdag slår världens näst största IKEA-varuhus upp dörrarna på ett annat shoppingområde utanför stan. Sveriges största men alltså världens näst största. Jag vet inte om jag nånsin kommer våga mig dit. Det ser äckligt stort ut utanpå.

Ikväll är det förutom sittningen även Modo-Södertälje och aldrig förr har en idrottshändelse fått mig att fysiskt må illa. Men över detta gör jag det. Sjukt mycket står på spel. Skulle egentligen bara vara skönt om matchen var spelad. Så man slipper oroa sig utan istället vet. Vet vad som sker. Blir det firande i Övik eller sorg. Kommer jag kunna se Modo i ABB Arena till hösten eller slipper jag det. För det känns inte alls särskilt roligt...

Oh well. Nu ska jag ta mig en dusch och söka fram lite kläder. Sommarkläder. Glad midsommar på er. Tyvärr har jag ingen krans. Inte så mycket blommor ute just nu...

O.

Att skriva uppsats är roligt.

Nu kanske ni tror att jag skriver den rubriken för att övertyga mig själv men så är det faktiskt inte. Jag tycker faktiskt att det är kul. Kan säkert bero på att vi hittat ett ämne som känns både intressant och givande. I och för sig har vi inte kommit så långt så det kanske hinner vända. Men jag är hellre pepp nu i början så man drar igång det. Vi hade första handledningen idag och fick väl mest positivt från handledaren. Inga "det här kan bli svårt", "den här inriktningen är för bred" osv. Han gav oss kontaktuppgifter till en vän som jobbade som revisor istället. Det får vi väl se som positivt. Imorrn fortsätter vi på det inslagna positiva spåret.

Vädret har också varit fantastiskt idag. Inifrån. Strålande sol, 12-13 grader varmt (fortfarande 9 faktiskt), men med stormvindar. Trodde vi skulle blåsa omkull på väg hem från skolan. Men det gjorde vi inte. Det var det däremot några stackars cyklister som gjorde när jag pratade med mamma. De satt iofs tre på en cykel och mötte en superstormvind. Och poff så låg de på marken. Roande.

Imorrn är det sittning. Lägenhetssittning. Festekonsittning. Sköjj.

Och imorrn spelar Modo ödesmatch. Vinst och elitseriespel nästa år. Förlust och det blir allsvenskan. Fullsatt Fjällräven Center men jag hade inte velat vara där. Bara att läsa om det gör att jag mår illa. Hela Övik mår illa. Helt sanslöst. Men om de vinner skulle jag gärna ha befunnit mig i Norrlands pärla. Örnsköldsvik och hockeyfester är som Las Vegas och spelmaskiner. Ungefär. Nästan. Inte. Men ibland iaf. Förhoppningsvis på fredag kväll. Om det blir så ska jag fira lite extra här i Västerås också. Om det inte blir så ska jag fälla en tår och hoppas att Övik ändå överlever.

Nu ska jag önska er en trevlig helg. Imorrn väntar skola och stadsuppdrag (systemet...).

O.

Sega eftermiddagar numera.

Jag blir sjukligt trött på sena eftermiddan numera. Typ vid fem slår det till och sova känns som det enda alternativet. Tack och lov väcks jag alltid av något i precis rätt tid. SMS, samtal, MSN osv. Men tänk om man skulle somna vid fem och sova typ tre timmar. Då skulle man ju kunna vinka adjö till nattsömn.

Idag har jag iaf spenderat dagen med självstudier. Kring C-uppsatsen. Imorrn är det första träffen med handledare. I Eskilstuna. Känns inte riktigt lika jobbigt längre med Eskilstuna även om det är riktigt klantigt av skolan. Hur som helst vi räknar med att få lite skit då vi inte hade mycket i det vi lämnade in. Men vi har lite hållhakar vi kan använda oss av så det ska nog gå bra.

Har förutom plugget kollat runt på vad jag ska söka till hösten. Vet ju att jag ska söka fjärde året men måste också söka vilka kurser jag ska gå. Eftersom det är lite konstigt upplägg av kurserna till hösten måste jag hitta 15 hp som jag ska läsa till hösten förutom den 15 hp kurs som ingår i programmet. Det de verkar tro här på skolan är att man återigen vill läsa i Etuna. Men tji ska de säkerligen få. Jag funderar på 15 hp distansstudier istället. Men frågan är om det finns nåt som passar. Aja, nio dagar kvar tills ansökan ska vara inne...

Nu vet det tusan vad jag ska ta mig för. TV? Förmodligen... Bio? Kanske... Om jag återfår någon typ av energi. Fast jag ska ju kliva upp imorrn. Och bege mig till Etuna. Denna stad som gud glömde...

O.

Måndag som är en tisdag.

Efter gårdagens lediga måndag var det idag klart mer på schemat. Först C-uppsatsplugg i någon timme som resulterade i att vi bytte ämne och inte fick ihop alltför mycket innan vi skickade in inför torsdagens seminarium/handledning. Oh well. Det känns helt okej iaf.

När jag kom hem strax efter lunch fick jag ett sms om att min nya dammsugare anlänt till ICA så det var bara till att traska iväg och hämta ut paketet. Väl hemma igen var jag ju såklart tvungen att prova den. Och vilken känsla, den var bra, hyfsat tyst, fin, modern och framförallt HEL. Nu vill jag typ dammsuga jämt. Och att jag sedan fick en handdammsugare på köpet. Oj vad jag ska smula ner nu. Haha. Här får ni en liten bild:


Klart finare och bättre och helare än min gamla Rusta-maskin. Denna är beställd från expert.se. Men som med allt annat man skaffar sig måste man ju betala. 899 kronor kostade den. Med en fin liten handdammsugare. Vet bara inte vad jag ska göra av den... Och ja, som ni kanske ser skulle jag nu istället behöva ett nytt och helt skohorn...

Som om inte detta paket vore nog så låg det ett annat lite mindre paket i postfacket idag också. Det visade sig vara en av de grejer som jag tänkte ge mor på sin 50-årsdag. Bara sisådär tre månader efter att jag beställde det. Oh well, får skicka upp det paketet till mor o far som ett litet tack för Thailandsresan kanske. Vad tror ni att det är?


Annars har eftermiddan spenderats på ett styrelsemöte. Ett roligt sådant som dock mestadels gick åt till att försöka hitta tid till styrelseavslutning men det verkar svårare än man kan tro att hitta några dagar som passar alla. Haha, men bra ju att vi är så upptagna. Typ.

Just nu sitter jag och tittar på hockey. Ingen höjdare dock eftersom jag, norrlänning som man är, hejar på Skellefteå. Och de ligger ju under. Inte hela världen för om en halvtimme börjar ju Big Brother. Och imorrn är det självstudier som gäller kring uppsatsen. Läsa in sig på K2-regelverket och kanske läsa igenom de andras PM så man kan komma med någon respons på torsdag. Kul va?

O.

Mitt första storkok...

Idag gjorde jag en sak jag aldrig gjort förut. Jag gjorde ett så kallat storkok för att få mig lite matlådor till veckan. Och tro fan, det var lätt, det gick snabbt, var roligt och blev gott. Hur kan jag ha dröjt nästan tre år av högskolestudier innan jag kommer på detta? Missta er inte för jag brukar ha matlådor annars också men då brukar jag göra en ny varje gång i princip.
Eftersom jag varit lagom rastlös av att vara ledig idag. Sprungit runt och skruvat åt skruvar, ringt telefonsamtal. Ja massor av onödigt. Hur som, eftersom jag inte hade något bättre för mig tog jag mig för att fixa disken som uppstod direkt. Det var säkerligen dumt för säg den glädje som varar för evigt. Medan jag diskade tappade jag en tallrik, som såklart gick sönder och en del flög rakt in i mitt finger som fick ett djupt jack och började blöda. Det är tacken det.

Annars har jag tagit reda lite mer på vad som ska göras när det gäller ansökningar till nästa år. Sista ansökningsdag är ju den 15/4 så det börjar bli dags att läsa in sig på vad man kan välja. Spännande. Och ovisst.

Vad jag ska spendera kvällen med att göra? Ingen aning, förmodligen inte något särskilt upphetsande. Förmodligen tv, dator. Ungefär.

O.

Täta uppdateringar.

Ja, två inlägg på väldigt kort tid. Men jag kom på att jag måste berätta att jag nyss klickade hem en ny dammsugare. Det är inte en dag för tidigt. Ni vet ju hur min ser ut. Så det blev en ny från expert. Och på köpet fick man en handdammsugare så nu ska här dammsugas. När den väl kommer hit det vill säga. Kul va?

O.

Plugg och vilodag.

Igår var det tentafest. Igen. Andra dagen i rad och andra dagen av skratt och goda vänner. Idag har vi suttit med kandidatuppsats. Första grejen ska vara inlämnad på tisdag och då en i min grupp jobbar måndagar fick vi sitta idag för att hinna få ihop nåt till det. Det tog inte mer än två timmar så var inte så farligt. Skönt att ha något man måste kliva upp till. Städa till och klä sig till. Grekisk sallad hos grannen. Därefter soffan. Läst mig till att Modo för ovanlighets skull vann idag så nu lever liket igen. Får se hur många dagar den glädjen håller i sig. Men jag kan tänka mig att många öviksbor åtminstone kommer sova gott inatt.

Kvällen bjuder inte på några utsvävningar utan Stockholm-Båstad och Big Brother får förgylla min kväll. Alldeles lagom skönt. Ännu skönare är att morgondagen är helt tom. För från och med nu fram till sommaren är jag totalt ledig lördagar, söndagar och måndagar. Det är också alldeles lagom skönt. Klart det kan bli några undantag. Men grundtanken är ju bra.

Så som det känns just nu ska jag spendera morgondagen sovandes och slappandes. Massvis. För jag är slut efter denna helgen. Så till er alla där ute. Ha en bra måndag för det ska jag ha.

O.

Bah, för pendling...

Som ni vet har jag ju pluggat i eskistuna hela detta läsåret och det har funkat helt okej. Valmöjligheter har helt enkelt inte funnits... Så vi var mycket nöjda när senaste kursens föreläsningar var över och vi skulle slippa pendla mer. För uppsatsen sökte vi i Västerås för att slippa pendlandet. Inga problem med det. Vi fick veta att man skulle söka uppsatsen i den stad man ville göra den, dvs där man ville ha seminarium och liknande. Hur förvånade tror ni jag blev när jag nu sett vårat seminarieschema och ser att samtliga seminarium är i Eskilstuna. Bah. Så jäkla drygt. Inte för att det är så många gånger eller för att det är så jättedrygt i vanliga fall. Nu är det dryga i detta snarare att seminarierna är ca 2 timmar och lagda på tider som är lite kinkiga med campusbussarna. Drygt. Oh well jag lär överleva...

Igår var det som ni kanske vet tenta. Den var i två delar och del 1 kändes som väntat bra medan del 2 även det som väntat kändes helt åt skogen. Bara att vänta och se.
Tentafest var roligt iaf. Fyttfest, förfest, beerpong-fest, kåren-fest, hemgång, sovfest...

Nu sitter jag faktiskt fortfarande under täcket i soffan och zappar mellan tv-kanalerna. Egentligen är det stor tentafest ikväll också. Får se om jag pallrar mig iväg dit. Tyvärr så har jag plugg att göra imorrn. Vi måste börja med uppsatsen så vi har något att lämna in på tisdag. Men från och med nästa vecka kommer mitt pluggschema vara fastställt. Tisdag-Fredag i skolan. Lördag-Måndag ledighet. Åh, känns nästan redan som att jag kommer gilla denna kurs.

O.

Nervositeten börjar krypa fram.

Hm, en timme kvar till tenta. Jag börjar få den där härliga lilla nervositeten. Det brukar vara positivt. Försöker jag intala mig iaf. Jag har märkt att en stor del av min tentauppladdning sker genom att intala mig själv att saker och ting är bra. Typ: "Det är bra att du inte kan det där för det tyder på att du har pluggat alldeles tillräckligt mycket". Väldigt logiskt...
Har dock spenderat förmiddan med att snurra på stan. Systemet. HM där jag inhandlade bl a nya vantar. Nu tycker jag dock det vore skönt att få sätta sig med tentan så man inte hinner fundera så mycket mer. Oh well jag kan ge mig på att diska så går ju ytterligare några minuter.

Och ikväll är det ju tentafest. Ungefär. Det ser jag framemot. För redan på söndag måste jag börja plugga igen. Måste hinna göra lite på uppsatsen innan den första delen ska lämnas in på tisdag. Sedan går även det in i lite mer uppstyrda tider. Tisdag-Fredag fram till början av juni. Förhoppningsvis kan vi vara klara lite tidigare och njuta av sol och värme. För visst ska den kommande våren/sommaren bli den varmaste och bästa någonsin? Efter den kalla starten på denna vinter har vi förtjänat det.

Wish me luck!

O.