Varför säger man "Norrlänning"?

Jag har börjat fundera på det här med norrlänning sen jag flyttade hit ner. När man är i norrland och säger var man kommer ifrån säger man liksom "Övik" men här nere är man norrlänning. Varför är man inte västernorrlänning? Övik ligger ju i Västernorrland. Här i södra Sverige är man ju Smålänning, Stockholmare, Skåning, Göteborgare, Dalmas osv. Varför är vi norrlänningar inte lika inriktade på vilken del av norrland vi kommre ifrån? Liksom 2/3 av Sverige, hur lätt är det för de i södra Sverige att förstå hur stort Norrland verkligen är när vi förminskar det så mycket själva? I Norrland vet de flesta var Småland ligger t ex för att folk från södra Sverige inte presenterar sig som "sörlänningar" utan som personer från den del av södra Sverige som de kommer från. Finns inte många i södra Sverige som vet var Västernorrland ligger, knappt att det existerar. "Ligger inte Örnsköldsvik vid kusten?" "Jo..." "Men VÄSTER-norrland? Det borde ju vara Östernorrland...". Finns inte många som vet att Lappland inte är ett eget län... Vi norrlänningar är helt enkelt själva skyldiga till att resten av Sverige inte förstår hur stor del av Sverige som Norrland utgör när vi får de att tro att det bara är ett län... Shame on us kan man nog säga.

Det finns mycket sånt där man kan fundera på. När man försöker undvika att plugga. Eller när man ligger i sängen på kvällen och tankarna snurrar som om en tornado drog fram innanför pannbenet.
Nej, nu ska jag fortsätta fundera på helt onödiga saker. Någon som har nåt tips på nåt annat man kan göra? Något som är mer givande. Men fan ta er om ni säger plugga!!! Så... gör inte det.

Ha det bra!

O.

Om man skulle ta och skaffa sig ett liv...

Det här med att undvika att plugga till varje pris börjar väl ändå gå väl långt nu Oscar! Nja, jag vet inte...

Hur som helst så har jag städat idag... För att undvika att plugga alltså... Nästa uppdrag som jag inte orkar kasta mig in i nu är att sortera om garderoberna. Är ju dags nu att byta från sommargarderoben till den mer vinterinriktade men den ser tyvärr ut som ett bombnedslag och såna är aldrig roliga att råka ut för. Att köpa en helt ny garderob vore extremt roligt. Men man har ju aldrig råd när man är student. Jag ska fasen ta mig råd nån dag nu och spendera upp lite pengar. Vad är det värsta som kan hända liksom? Att jag får leva på bröd och vatten några dagar? Är det verkligen så farligt???

Något som jag upptäckt är att det finns sjukt många bloggare där ute som har extremt komplicerade liv men som ändå får de att fungera så jäkla enkelt verkar det som. Mitt liv är så okomplicerat just nu så att det är på gränsen till tråkigt. Fasen vad gott det hade varit med lite intriger, stora problem och annat att sätta tänderna i. Det klart ett okomplicerat liv gör ju allting mycket enklare men jag gillar inte enkelt. Jag vill att det ska vara lite kämpa hela tiden. Att simma i motström är nog "my cup of tea". Så att man får kämpa för att få leva sitt liv som man vill och sedan nöjt kunna känna att "Fan, jag har klarat allt det här själv. Shit, vad bra jag är!". Jag får leva mitt liv precis som jag vill men det har gått så enkelt. Känns som att det måste komma en rejäl motgång snart bara därför. Kanske borde se till att inte klara tentan bara för att vakna till igen. För nu händer verkligen ingenting.
Känns som att allt i mitt liv börjar bli en vana nu. Samma saker varje dag. Är egentligen bara helgerna när man kan komma ut på lite partaj som det känns som att man lever.
Och vad har jag för nytta av att studera??? Eller snarare vad har jag för nytta av denna förbannade Mikro och Makroekonomi??? Jag längtar så enormt mycket till vårterminen då vi går in på ekonomistyrningen igen. Den här hösten är så enormt tråkig. Dagarna blir kortare och kortare, det blir kallare och kallare och plugget är sjukt tråkigt.
Jag behöver lite spänning. Det är nog fasen dags att man spårar ur rejält snart. Det hade varit kul. Spåra, spåra, spåra!!!

Men nu ska ni inte tro att jag är deprimerad eller så. Det är jag inte. Är bara vid en punkt i livet när man måste bestämma sig för om det är dags att bli vuxen eller om man ska skippa ansvaret åtminstone några år till. Just nu känner jag mig så vuxet tråkig men vill helst vara ungdomligt oansvarig och galen. Så det ska jag bli. Spåra denna helgen, spåra nästa med sittning på fredan och suparkryssning söndag-måndag. Gud vad roligt det kommer bli. Ge mig den helgen nu, TACK!!!

Att det sedan inte alltid är så positivt hemifrån Örnsköldsvik höjer ju inte ens humör alla gånger. Verkar ha gått väldigt snabbt på slutet. Känns som att man missar så mycket när man befinner sig så långt bort. Måste nog ringa sen idag för att snacka lite med farfar, det kan han nog behöva.

Jag har upptäckt att jag blivit lite personligare i bloggen nu på sistone. Trots att det var en av anledningarna till att jag drog ner på bloggandet i somras. Men nu känns det så skönt att få skriva av sig ibland. Sätta ord på alla tankar. Har haft denna bloggen sen Maj 2006. 3,5 år. Just nu är den riktigt bra att ha. Hoppas ni läsare också tycker det! :)

Ha en bra dag!!!

O.

Dagar att fira...

Upptäckte idag att det tydligen är "Skolmjölkens dag" idag. Örnsköldsviks Allehanda (www.allehanda.se) har skrivit en artikel med alla dessa lite udda dagar. Här följer några av mina favoriter som jag nog ska börja fira i framtiden;
Kör de extra "intressanta" i fet stil...

Januari

21 Kramens dag
24 Frufridagen

Februari

2 Internationella våtmarksdagen
10 Safer Internet day
12 Djurförsökens dag
Fettisdagen (tisdagen efter fastlagssöndagen, nästa år 16 februari. Samma dag firar engelsmännen Pannkaksdagen)

Mars

Världsnjurdagen (andra söndagen i mars, nästa år 14 mars)
Internationella vaginadagen (infaller mellan 14 februari och 31 mars, en reaktion mot våld riktat mot kvinnor)
21 Internationella sömndagen

April

8 Romernas nationaldag

Maj

Världsskrattdagen (första söndagen i maj, nästa är 2 maj)
12 Hyresgästens dag
Gamla vänners dag (andra onsdagen i maj, nästa år 12 maj)
25 Handduksdagen

Juni

1 Mjölkens dag
1 Mobilfria dagen
6 Sveriges Nationaldag men även "Fruktens dag" och "Färskpotatisens Dag"

Juli

1 Falukorvens dag
13 Paltdagen
27 Sjusovardagen

Augusti

13 Vänsterhäntas dag (Är det högerhäntas dag de övriga 364 dagarna om året eller??? )
Porslinets dag (sista söndagen i augusti, nästa år 29 aug)

September

Epilepsidagen (första lördagen i september, nästa år 4 sept)
10 Internationella självmordsdagen
12 Internationella munhälsodagen
19 Internationella piratdagen
21 Internationella Alzheimerdagen (Kommer bli svår att komma ihåg :p )
30 Skolmjölkens dag

Och så då de dagar som vi fortfarande kan fira under 2009

Oktober

1 Vegetariska världsdagen
4 Kanelbullens dag
Gräddtårtans dag (första söndagen i oktober, i år 4 okt)
Äggets dag (andra fredagen i oktober, i år 9 okt)
Internationella dagen för begränsning av naturkatastrofer (andra onsdagen i oktober, i år 14 okt)
15 Vita käppens dag
Måltidens dag (en torsdag i oktober, i år 15 okt)
22 Internationella stamningsdagen
27 Internationella nalledagen
31 Lutfiskens dag
31 Grannens dag

November

7 Kladdkakans dag
19 Internationella toalettdagen
21 Världshejardagen
21 Världsdagen för tv
21 Musikfri dag
Kattens dag (första advent)

December

9 Pepparkakans dag

För att läsa alla dagarna kolla in på denna sidan; http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.1395065



Vad som händer i övrigt i mitt liv? Inte mycket. Förkylningen har blivit klart mycket bättre. Däremot hände nåt med vädret idag. Helt plötsligt har det blivit kallt och det känns definitivt att hösten är här. 10 grader och snålblåst är inte sommar...

Nu får ni ha det så bra till "next time"

O.

Sjöslaget 2009

I helgen har jag mest varit hemma. Varit förkyld. Om man inte räknar fredan dvs. Då var jag ute. Förfest följt av bowling (som jag vann...) och sedan utgång på Kåren först. Dock tomt där så vi fortsatte till Pluto. Klart mer folk men vi var där så sent så det blev aldrig nån riktig fart. Men överlag en lyckad kväll.
På förfesten kom vi på att vi skulle åka på Sjöslaget i år. Sagt och gjort, nu är det bokat och betalt. Vi är åtminstone tio stycken som åker, hur kul som helst. För er läsare som inte vet vad Sjöslaget är kan jag berätta att det är en kryssning för enbart studenter. De hyr in en av Silja Lines färjor och enbart studenter får åka med. Så det är väl kring 700 studenter som festar hela natten. Båten avgår vid 18 på söndag 11/10 och är åter i Stockholm 12/10 vid 16 tror jag det var. Det är inte enbart för Mälardalens Högskolas studenter utan för alla i hela Sverige. Lär väl dock inte vara så många från norra Sverige dock. Lite långt att åka till Stockholm för att festa....

Nu måste jag ner i tvättstugan. Hoppas det är bra med er alla!!

O.

Allow me to - BAH!

Får väl skylla mig själv egentligen... Men jag lyckades trampa(!) sönder mina solglasögon igår. De blev totalt sönderskeva. Ett mycket bra ord vill jag tillägga...

I övrigt händer inte mycket i mitt liv. Tror jag iaf. Vädret är bra. Plugget går trögt. Livet leker. Ska ge mig ut på en promenad senare idag nu när vädret är så fint.

Om två veckor tror jag det var kommer pappa söderut. Inte för att hälsa på mig dock. Det är rektorskonferens här i Västerås för rektorer från hela Sverige så då får de från Örnsköldsvik också vara med och leka tydligen.

Shait vilket dåligt blogginlägg men jag har inte så mycket intressant att komma med. Läste lite idag om att vara camp-leader i USA under sommaren. Kändes faktiskt väldigt lockande. Tyvärr inget man blir rik av. Slutar som bäst med att man går +/- noll och det är inte så bra för en student under sommaren då man helst ska gå plus massor. Däremot lär man ju gå plus massor med erfarenhet... Sedan finns det ju flera olika förmedlingar så det gäller ju bara att hitta den som ger bäst fördelar. Den senaste jag kollade in ingick det mesta för bara 4000 istället för 8000 på ett annat. Till exempel ingick flyg från London i det för 4000 och från Stockholm i det för 8000. Inte för att det är det "viktigaste" med det här. Kändes bara extremt lockande att åka till USA och spendera en sommar med att leda barn i en massa roliga aktiviteter. Skulle kunna vara riktigt roligt och en riktigt bra erfarenhet tror jag. Tyvärr så innebär det ju inte mycket pengar i kassan så jag får nog fundera ett tag innan jag bestämmer mig för om det är värt det. Man kan ju vänta något år också så man sparar på sig lite pengar och kan resa runt lite i USA när man ändå är där liksom.

Nu blev det kanske lite mer intressant det här inlägget ändå. Hoppas det iaf.

Har inte blivit lika mycket pluggande idag som igår men samtidigt så pluggade jag allt jag kan göra fram till nu igår och det har ju inte gåtts igenom något nytt under natten så... Boken på engelska, eller böckerna på engelska ska jag nog säga, är inte det minsta intressanta och att läsa tråkiga ämnesböcker på engelska är ingen höjdare på intresseskalan.

Nej, nu blev ju detta inlägget långt också. Ha en bra helg allihopa! Själv ska jag nog vara hemma. Har dragit på mig en förkylning. Men promenaden vill jag nog ta ändå. Om jag orkar. Får se...

O.

Åldersnoja...

Jag hatar att komma på mig själv när jag fyller i min ålder att tänka "Fan, 22 år!!! Jag är ju gammal...".
Jag får sån enorm åldersstress. Det finns så mycket jag vill göra men hur ska man hinna med allt? Och nu när det är studier som gäller har man ju varken tid eller pengar att göra allt det här. Om fem år är jag 27. Då måste man ju i princip ha allt klart för sig om hur ens liv ska vara. Varför måste tiden gå så snabbt! Jag skulle definitivt önska att åren var längre. Så man hann med att göra allt man vill innan man är 30 liksom. För snart är man ju inte en "ungdom" längre. Snart är man på fullaste allvar vuxen. Och vad ska man göra då? Jag vet ju inte ens vad jag vill jobba med. Jag vet inte var jag vill bo. Jag vet inte hur många år jag ska gå i skolan. Jag vet inte om jag vill åka utomlands igen för att studera eller jobba. Jag vet inte någonting om min framtid. Samtidigt som det är riktigt stressande känner jag en enorm frihet. Jag behöver inte ta hänsyn till några framtida planer. Jag kan bara kasta mig ut i livet och se hur och var jag landar. Är det skrämmande? Ja. Men jag tror inte jag skulle vilja ha det på något annat sätt. Jag försöker tänka på de som börjar högskolan nu vid 25 års ålder. De måste ju känna sig ännu mera stressade men samtidigt måste de ju ha hur mycket roligt som helst som de har upplevt under dessa år. Något som jag känner att jag har från de två år jag avstod skolan. Bo i London, Lumpen, Backpacking och såklart för att finansiera dessa utflykter en del jobb. Något jag däremot inte förstår är de som avstår skolan ett år eller två och bara jobbar under hela denna tiden. Okej, de har pengar när det är studiedags men hur mycket upplevelser har de i bagaget? Att ha jobbat heltid på samma jobb i två år kan ju inte innebära någon större fördel om man jämför med någon som under två år jobbat till och från på ett jobb och däremellan åkt iväg på olika äventyr. Hade jag varit den som anställer hade jag nog tagit den person som provat sina vingar. Gjort misstag, lärt sig av de och vågat sig iväg igen. Personer som inte vågat göra detta tror jag kommer få problem att känna motivation längre fram i livet. Tankar som "Varför gjorde jag aldrig det när jag var ung?" och liknande tror jag kan förfölja dig ganska mycket.
Vi som gjort dessa utflykter tänk vilka erfaranheter vi bär med oss. När våra yngre vänner, släkt eller barn i framtiden vill åka iväg på såna här äventyr kan vi ge så mycket råd och verkligen peppa för det är saker man minns i resten av livet. Och det är så skönt att man gjort de nu när man sitter fast i studieträsket. Självklart går det inte en dag utan att man tänker att man skulle vilja åka iväg på en backpackerresa eller åka till London i ett halvår men tänk om man aldrig åkt. Hur svårt hade det inte varit att se nyttan i att ha två år som man inte gått i skolan och nu sitter här, 22 år gammal, egentligen utan livserfarenheter?
Så jag vill bara tacka alla mina vänner och familj som gjort alla dessa äventyr och upplevelser minnesvärda och framförallt möjliga! Tack!!!

Så åter till verkligheten... Idag tog jag faktiskt tag i plugget. Även om det var mycket lite så är det iaf inlett. Tog mig min dagliga promenad också. Fortfarande riktigt varmt och soligt här i Västerås så det gick att gå i kortärmat trots att det i princip blåste storm.
Har städat lägenheten också. Något som alltid blir extra noga utfört när man tänker plugga. För då blir städning och disk något väldigt roligt och intressant. Korkat? Ja. Men en bra undanflykt...

Nej, ni får ha en riktigt bra fortsättning på denna veckan. Imorrn är det den 24/9 vilket innebär att det bara är tre månader kvar till julafton. Det kommer bara svischa till så sitter man där och njuter av härligt sällskap och julledigt. Var julen ska firas är däremot ett frågetecken. Har alltid firat det i farmor o farfars hus men nu har de sålt det så ni blir det helt plötsligt ett helt nytt firande. Spännande. Jag gillar julen. Något som jag också gillar är att det är den 25e på fredag. Det innebär pengar. Något som behövs nu. Jag har 832,32 kronor på kontot och imorrn dras det 832 kronor så jag behöver ett tillskott. Som tur är lever jag mycket på att jag har kontanter att använda mig av. Men man vill alltid ha mer.

Ojoj, vilken roman det blev av det här inlägget. Nu ska jag försöka hitta nåt på tv som är värt att titta på annars blir det nog sängen snart.

O.

Höstdagjämningen...

Idag är det höstdagjämningen. Och om det är nåt som känns höst så är det vädret här i Västerås. Molnen ligger så lågt att toppen på Skrapan nästan försvinner in i de. Det ser ut att regna men ändå inte. Ni vet det är sådär grått och tätt. Inte alls kul. Något som verkligen inte är kul är att jag ska till skolan om en timme för Konkurrensverkets gästföreläsning. Men mitt paraply försvann under kräftskivan förra veckan. Det innebär att jag nu tappat fyra paraplyn sen jag flyttade till Västerås. Förut har jag alltid haft ett i reserv men det har jag inte den här gången. Så jag hoppas det inte regnar när det är dags att ta sig till skolan. Blåser gör det också. Bah.

Hur som helst. Igår såg jag andra avsnittet av Hollywoodfruarna och det var minst lika roligt denna gången. Så himla kul att se och höra dessa kvinnor. Hon Maria är ju roligast. Hon är sådär skönt korkad och släpper ur sig så härliga kommentarer ibland. Gårdagens favorit var ju när hon sa "Jag skulle vara jätteglad att vara gäst här... hos mig själv". Haha. För att inte tala om när hon berättade att man inte ska ha för mycket smycken på sig när man badar/surfar för då blir hajen intresserad. Haha.
Något som inte var lika kul att få veta är att det bara är fyra avsnitt så det är alltså bara två kvar.

Ha en bra dag!

O.

Plättar...

Idag engagerade jag mig faktiskt lite och jobbade lite för att få till lite mat. Vet inte om jag ska kalla det lunch eller middag. Det var klart vid tre men jag äter fortfarande av det. Jag gjorde helt enkelt plättar. Och eftersom de är minst lika goda kalla kan jag ta och snacksa på de ikväll också. Perfekt.
Hade lektion i morse. Mikroekonomi. Imorrn är det Konkurrensverket som kommer och håller en föreläsning. Brukar inte gå på gästföreläsningarna men imorrn ska jag faktiskt göra det.

Mamma o pappa skaffade en katt igår. En "Ragdoll". Raskatt. Vad man nu ska med en raskatt till... Men jag är såld iaf. Har sett bilder och hon ser bara för go' ut. Babsan ska hon tydligen heta. Ett rejält internskämt för våran familj men om ni hade bott hos oss ett par år hade ni också insett hur klockrent det namnet är.
Ska se om jag kan fixa upp bilden här.

En riktig liten pälsboll.

Ikväll ska jag nog faktiskt se på elitseriepremiären. Bara för att jag på nåt sätt måste underhålla mitt hockeyintresse. De visar inte Modo. Eller de spelar inte ens idag men de visar Skellefteå och det får väl duga.
Men kvällens höjdpunkt är ju utan tvekan "Svenska Hollywoodfruar" på trean 21.00. Det programmet är bara så roligt. Kan inte säga att det är bra. Kan inte säga att det är särskilt intressant. Och roligt är inte heller rätt ord. Det finns egentligen inget bra ord för att beskriva det. Men jag måste se det...

Ha en bra måndag kväll!

O.

Grillsäsongen är avslutad... ?

Kräftskivan i onsdags var en riktig succé. Ord kan inte beskriva denna kväll så jag försöker inte... Eller jag kanske redan skrivit om den...?

Aja, igår var det iaf grillning. För sista gången i år tror jag vi kom fram till. MYCKET mat, kladdkakemuffins, glass o lite Idol och filmtittande. En härlig fredagkväll...

Idag är det tänkt att det ska bli lördagsgodis, middag (tacos eller grekisk sallad...). Under dagen kanske man kommer sig iväg på en promenad. Blir hur som helst en promenad till godisaffären. Mycket bättre godis där än på Ica.
Sen måste jag vika all tvätt som inte hann torka igår som därför hänger i lägenheten istället. Men skönt med rent :D

Dålig fantasi i detta inlägg... Kan förhoppningsvis komma med ett roligare inlägg nästa gång.

Ha en bra helg!!

O.

Slut på nollning, slut på energi, men inte slut på plugg...

Har haft föreläsning idag. Gick lite bättre att hänga med idag jämfört med igår. Igår var jag sjukt trött och orkade knappt hålla ögonen öppna. Men nu när man börjat återhämta sig från att ha varit fadder för världens roligaste nollning i två veckor är det så klart inte mer än rätt att det är kräftskiva imorrn kväll. Så man kommer tillbaka in i zombiestadiet igen menar jag. Att det sedan är föreläsning torsdag morgon kan ju inte bli annat än succé. Typ...

Till skillnad från de flesta andra jag känner så håller jag mig frisk. Eller jag intalar mig det iaf. Att man har ont i halsen och så ska ju inte få förstöra massa roligheter.

För att återgå till plugget så kan jag väl säga att jag än så länge inte hunnit plugga en sekund. Eller hunnit och hunnit. Är snarare orken och inspirationen som saknats de senaste två dagarna. Det är därför det känns så skönt att sitta ute hela kvällen imorrn och mumsa på kräftor och svälja lite alkohol igen. Så att man inte behöver ha dåligt samvete för att man inte pluggar på torsdag.

Vädret har verkligen varit bra de senaste dagarna. Bara sol sol och sol. Tyvärr är kvällarna och morgnarna väldigt kalla. Bara kring 5-6 grader. Så Kräftskiva utomhus kan innebära lite kyla. Blir till att klä sig som en michelingubbe...

Förresten, var det nån som såg "Svenska Hollywoodfruar" igår på trean? Haha, var inte det ett riktigt stört program? Jag kommer utan tvekan se det så länge det går men måste ju bara säga att det var ju inte många iq-poäng som lämnade sverige när de flyttade till USA. Eller som en klok man sa; "Genomsnittliga IQ i Sverige steg väl med ungefär 10 när de lämnade landet..."
Helst hon Anna Anka verkar ju ha ett så tråkigt liv. "Vill mannen bli avsugen varje morgon är det ju bara att ställa upp...", "Jag äter brosket på kycklingen för att inte få cancer", "Min barnflicka är ond och avundsjuk på mig..."Jag måste alltid följa med Paul även fast jag önskar att jag fick stanna hemma ibland. Men det får jag inte..."
Ungefär när hon berättade det gick jag från att skratta åt dessa "korkade" kvinnor till att tycka synd om de. Har de alltid varit sådär eller har USA gjort de till dessa människor? Som genomgått alldeles för många skönhetsoperationer, som har alldeles för stora bröst och som snarare ser ut som de "spänt upp" ansiktet varje månad i de senaste 20 åren. Varför inte åldras med värdighet? Någon operation kan jag tycka är okej men när 50-åriga kvinnor är lika fasta i ansiktet som 14-åringar ser det bara sjukt fel ut. Tyvärr... Men jag kommer sitta framför tv:n även nästa måndag klockan 21 och följa dessa kvinnors liv. Utan tvekan.

Nu ska jag nog ge mig ut på en promenad. Rastlöshet could kill you, ungefär...

Ha en bra vecka!!

O.

Nollningen är slut. Och Faddertröjan har typ gjort sitt...

Igår var det rookieavslutning. Blev såklart fest. Började med två förfester. Skrattade så jag fick kramp i magen på den andra. Det var jag inte ensam om då några av nollorna började "hålla låda" eller vad man nu säger... Därefter drog vi till Kåren där det inte var jättemycket folk men hyfsat iaf. Vi snackade lite med IMF:s general om att vi tar lite av äran eftersom de också är ekonomer. De vann ju olympiaden. Han undrade om vi hade gett IMF något av äran om vi vann. Det hade vi inte men IMF gick ändå med på att vara våra vänner. Men de ville inte ta ett "officiellt steg" utan "ville inte följa Mälekon i fallet"... Vi förstod de och fortsatte ha riktigt kul.
Hade en tjej efter mig hela kvällen som enligt hennes kompis var mycket intresserad av mig. Till slut berättade även tjejen det men jag kan väl säga som så att hon var inte "min typ". Niklas och de andra tyckte det var väldigt roligt iaf. "Igår nypet och idag detta". Imorse fick jag förresten ett sms från henne också. Men jag var tvungen att svara att jag inte var intresserad.
Vid två drog vi därifrån. Köpte mat på gideonsbergsgrilllen och jag, camilla o philippe gick o käkade hemma hos mig. Fram åt halv fem gick de och jag gick och la mig.

Nu ska jag iväg ner till Spicy Hot och köpa med mig lite Thaimat att mumsa på idag. Hoppas allt är bra med er!!!

O.

Grattis IMF!

Idag avgjordes Studentolympiaden här i Västerås. Min förening, Mälekon vann ifjol så vi hade stora förhoppningar att kunna bli första föreningen nånsin att vinna två år i rad. Inför den avslutande stafetten var vi tvåa och ner i vattnet för den 800 meter långa Svartånsimningen på luftmadrass var vi först. Tyvärr orkade simmarna inte hålla farten uppe utan vi tappade och blev fyra istället. Helt okej men lite besvikna var vi. 12 av skolans linjeföreningar kom till start. Vinnare blev dock ekonomer ändå. Våran systerförening IMF överraskade och tog hem allt. Kul för de och vi var hyfsat nöjda trots att vi missade pallen. Men vi har redan laddat om batterierna och satsar inför nästa år istället. Då ska vi ta tillbaka tuppen igen :)
Hur som helst har det varit en riktigt rolig dag med mycket glädje och tävlingar. Nu ikväll är det rookieavslutning på Kåren som gäller. Känns skönt att dessa två veckor är över även om det varit riktigt roligt. Och det kommer ju fortsättas styras upp Mälekonfester. Redan på onsdag kör vi igen. Då är det Kräftskiva som gäller.. Kul. Förutom att jag återigen missar min övningslektion som jag har torsdag förmiddagar. Men jag tror jag klarar mig utan den.

Nu måste jag få tummen ur och göra klart det här. Ska vara på förfest vid 19. Kommer utan tvekan att vara sen men jag bör nog snart vara klar ändå...

Ha det bra!!

O.

Partyna fortsätter... och nyp i paketet...

Idag har jag för första dagen på väldigt länge inte varit bakis. Eftersom jag igår på Spexfinalen njde mig med hamburgare och cola. Var bakis hela dagen, även när jag la mig igår... Men idag var jag pigg... Vet inte om jag berättat att Mälekon blev trea på spexet. En helt okej placering även om vi förmodligen förtjänade andra platsen. Efter den drog vi hem till Niklas och såg en extremt konstig film. Crank 2 hette den. Jag hade inte sett ettan men efter att ha sett tvåan inser jag att jag inte missat nåt.
Idag har det blivit en hel del städning. Har halkat efter på den fronten så man har i princip bott i en svinstia. Skönt att ordna upp det iaf.
Sen vid fyra var det iväg till BMB för gratis tacobuffé som de har varje fredag. Jätteskönt med gratis mat utan att själv behöva laga den. Blev några öl också fastän jag inte tänkt dricka idag. Var förmodligen inte långt borta att jag blev övertalad till att gå ut ikväll också men Niklas räddade mig genom att bestämt säga nej och dra ut mig därifrån. Mycket bra gjort. Däremot imorrn blir det fyllesvin igen. Jag funderar på att bli alkis faktiskt.
Hur som helst nu kommer kvällens händelse. Jag gick till baren för att köpa en cider (ja, jag vet, kärringdricka...) när jag gick därifrån tillbaka till bordet ser jag i ögonvrån att jag möter två kvinnor i 45-årsåldern. Sen smäller det. Världens nyp/grepp om paketet. Ont som fan gjorde det så jag hann inte ens tänka på att titta hur de egentligen såg ut. Utan skyndade tillbaka till bordet. Såg förmodligen lagom "skrämd" ut för det var ingen som tvivlade på min historia. Och det gjorde ont "där nere" under ganska lång tid. Jag är fasen fortfarande öm.
Så till er av det kvinnliga könet; ska ni nypa/greppa/klämma paketet behöver ni inte ta i så mycket, bara så ni vet... Alla tyckte iaf det var jätteroligt att jag satt och hade extremont. Men skönt att man kan glädja nån...

Nu är jag hemma igen och det blir en lugn kväll. Imorrn klockan 10 drar Studentolympiaden igång nere på stan så då blir det till att vara där och titta. Kul. Fick ett sms att pappa sett en björn i skogen idag när han var på älgjakten. Spännande. Jag blir lite avundsjuk för jag vill också se en björn i det vilda.

O.

Telefonlös...

Okej, nu är det ett tag sen jag skrev nåt. Igår var det iaf finsittning som stod på programmet. Vi hade hyrt Harzka Palatset, enormt fint ställe som vi förmodligen fortsätter ha sittningar på.
Började redan vid ett-tiden eftersom vi faddrar stod för dukning och fixning av lokalen. Blev ett mycket bra resultat men det tog lång tid. Var hemma fram mot fyra och hade sagt att jag skulle ha förfest vid fem. Var till att stressa sig klar och sedan kom det väl tio pers så vi hade det trevligt fram till sju då vi drog ner till Palatset och resten av den kvällen är historia :)
Var hur kul som helst.

Något som inte var lika bra och roligt den dagen var hur den började. Jag vaknade ungefär tio minuter innan väckaren av ett sms så jag tänkte att jag kan lika gärna kliva upp. Gjorde mig i ordning inne på toaletten när jag hörde alarmet köra igång men jag tänkte att det stänger ju av sig själv. Hörde hur telefonen ramlade ner från nåt och man hörde inte vibratorn eller ljudet lika mycket längre. Jag tänkte att jag lagt telefonen i bokhyllan och att den ramlat ner i sängen. Så jag tänkte inte så mycket på det förrän en kvart senare då jag skulle ut. Men då fanns inte telefonen i sängen, den fanns ingenstans. Till slut hittade jag den. Jag hade inte lagt den i bokhyllan utan på diskbänken. När vibratorn körde igång hade den ramlat ner i diskhon och att ljudet och vibratorn inte hördes lika mycket berodde på att den ramlade rakt ner i en form som jag hade blötlagt. Där låg min telefon, dränkt och stendöd. Sen dess har den legat på tork så i eftermiddag ska jag göra ett försök att se om den lever eller om jag måste försöka införskaffa en ny telefon de närmsta dagarna... Har ju haft telefonen i mer än två och ett halvt år så det var väl ingen nyhet att jag snart skulle behöva en ny. Hade dock hoppats att det inte skulle behövas redan nu...

Aja, får förhoppningsvis en telefon av en kompis sen idag som jag lånar tills jag har en ny eller fungerande telefon igen... Så ni som försökt ringa eller sms:at. Ursäkta men jag har ingen aning om det.

Ikväll är det Spexfinal på Kåren. Då blir det Hamburgare. Jag är grymt sugen på det. Skulle behöva nåt att äta nu också men jag har fasen inget hemma... Får ta en dusch, tvätta bort bakfyllan och ge mig av till affären och se vad jag kan hitta där.

Ha en bra dag!!

O.

Ingen tycker om oss alla hatar oss bara för att vi är bäst...

Ikväll var det Spexkval på Kåren. För första gången på minst två år så ställde Mälekon upp med ett lag. Spextävlingen är liksom volleybollen en del av studentolympiaden som avgörs nu på lördag. Ifjol vann Mälekon den genom en fantastisk insats i den avgörande stafetten. Då misslyckades vi totalt i volleybollen, i år blev vi tvåa. I spexet ställde vi inte ens upp. Men så idag var vi med. Tio föreningar kom till start i spexet, på lördag kan det tänkas att det kommer vara några fler. Tror det var 15 ifjol. Vi i Mälekon är i princip hatade av alla andra föreningarna. Är väl bara IMF som vi har en hyfsat bra relation med. Och kanske MACH... Vi blev hårt dissade av de flesta. En av föreningarna snackade om Mälekongrisarna och om hur dålig våran Elbafest (som lockade 700 pers) var. De vägrade åka dit eftersom det var Mälekon som var arrangörer.
De flesta föreningarna verkar vara avundsjuka på oss eftersom vi har överlägset bäst ekonomi. Det är ingen som är i närheten av att ha lika mycket pengar som vi. Att vi sedan "skämmer" ut oss inför de ansvariga på Kåren lite nu och då får det vara värt. Vi kan ju bara gå nån annanstans om det ska vara på det viset.
Hur som helst. När det var dags att presentera de fem som går till fredagens final var Mälekon en av de som avancerar. Hur kul som helst och nu blir det hård satsning på fredag!!!

För att inte tala om imorrn. Är lekar på såpadränkta presenningar, grillning med KPMG (ifjol drack vi inget då men det gjorde de som jobbar på KPMG så i år tänker jag inte vara nykter) och därefter Kårdisco. Kommer kunna bli en riktigt kul kväll. Och sen på onsdag är det finsittningen, något som alltid slutar med ett fylleslag. På grund av att Mälekon inte kommer så bra överens med Kåren har vi valt att ha våran finsittning på Hahrzka Palatset istället.
Sen på torsdag vet jag inte om det är så mycket inplanerat. På fredag spexfinal och på lördag ska vi försvara Studentolympiadstiteln. Sen är det slut på nollningsperioden för i år...

Ha en bra kväll!!!

O.

Skola och annat...

Igår blev det en väldigt lugn dag då jag mest var hemma. Tog en sväng förbi affären och handlade ett kort... Köpte också en avokado. Det är så sjukt gott och nyttigt är det ju också. Idag gick jag dit igen för att fylla på med frysvaror. Passade då på att köpa mer avokado. Mumma. Åt upp en av de tre direkt. Har tänkt att det ska bli en per dag eftersom de tyvärr inte är jättebilliga. Aja, middagen idag blir förmodligen ungstekt lax, kokt potatis och en cremefraiche och rom-röra. Mycket gott och extremt lättlagat.

Idag på förmiddan var det föreläsning igen. Idag var det inte alls roligt att sitta och försöka hänga med. Var så trött i huvet och alldeles torr i ögonen.

När det gäller nollningen och mitt fadderuppdrag så har det varit lugnt nu ett tag. Ingenting igår. Idag är det Spexkval på Kåren och Mälekon har, tro det eller ej, kanske ett lag. Jag vet inte om jag ska gå dit och heja på de men det hade varit kul. Måste kolla vad som är på tv ifall jag missar nåt... Imorrn är det föreläsning på förmiddan, "såpalek", kubb och grillning på eftermiddan, kvällen. Kan bli en riktigt kul dag tror jag..

Nu ska jag slötitta lite på tv och fundera på om spexet är nåt att se... Ha det bra!!!

O.

ELBAFESTEN!!!

HAr precis varit med om den roligaste kvällen i Västerås nånsin. Uppmärksamma läsare noterar tiden då detta inlägg skrivs. Alltså då jag kommit hem och börjat fundera på att sova... Zorro är lite förbannad på att jag inte redan sover... Men han har ju alltid varit lite knäpp...
Började med Sjökrogen (50% på all mat eftersom de stänger för säsongen) dvs grymt billigt... Fick vänta onödigt länge på maten men kvällen därefter blev grym. Förfesten ute på elba blev riktigt trevlig trots att 3s teckning gjorde att vi inte kunde se Ungern-Sverige men det gick ju tydligen bra ändå. Själva festen blev en höjdare. 700 pers ungefär kan ju inte bli annat än succe. Jag fattar fortfarande inte hur kul det var. Sanslöst...
Efteråt blev det en kortare efterfest på övervåningen för "vippen". Sen gick sista båten tillbaka till västerås vid tre så då var det inte mycket annat val än att åka med...
Nu sitter jag här och borde verkligen gå o lägga mig. Det man kan fundera på är ju hur länge man får sova när man går och lägger sig nu... typ 13 eller???

Hoppas era liv leker lika mycket som mitt!!! Skulle ha velat haft min syrra här så vi hade kunnat leka lite men det är svårt nu när du pluggar i Umeå... Kan ingen annan "lättlurad" norrlänning komma hit och hälsa på?!!!? Hade varit kul... Aja, jag har det enormt bra och det är väl huvudsaken.

Hörs imorrn, eller jag menar "senare idag..."...

O.

Heja rookisar!!!

Eftersom sömn är totalt överskattat så klev jag upp vid 8 imorse och två timmar senare satt jag vid volleybollplanerna nere på Lögarängen. Vi hade sju rookisar på plats och tre faddrar. Ingen vidare uppslutning men det räcker ju till ett lag. Rookisarna vann sin grupp och gick vidare till semifinal. Den spelas nu 14.00 så jag har ingen aning om hur det kommer att gå. En av planerna var en stor sjö så de stackars lag som fick spela där hade ingen härlig förmiddag i kallblåsten.
Ikväll är det dags för Elbafesten. Typ årets höjdpunkt nästan. Eller det är nog det. Blir bra VIP-förfest innan med fotboll och gott sällskap. Party all night. Hem och i säng och sen upp imorrn igen för att åka ut och rensa upp ön igen. Min linjeförening är ju arrangörer för hela tjottaballongen så då blir det faddrarnas mission att städa upp efteråt... Roligare kan man ju ha men den smällen får jag ta imorrn och inte tänka på nu...

Nu håller jag som mest på att städa här hemma. Måste rensa golvet som är fullt med grejer som inte ska vara där. Dammsuga. Diska. Det finns alldeles för mycket att göra ibland. Men vila får man göra i graven... Åter till städningen...

O.

Kul Kväll...

Idag har det varit biljettförsäljning till morgondagens stora Elbafest som stått på programmet. När jag till slut kom hem därifrån blev det grekisk sallad med grannen. Sen var det bara att stressa på för att hinna klä sig och ta sig ner till skolan till klckan 19. Det hann jag inte så det blev lite senare. Vi hade en fest med djungeltema idag. Jag hade först inte tänkt klä ut mig men jag ändrade mig när jag tänkte gå ut genom dörren. Drog på mig ett svart underställ, en svart mössa och band en svart slips som svans och vips så var jag en svart panter/puma. När jag kom till förfesten var det nån som hade svart ansiktsfärg så rätt vad det var hade jag en svart nos och morrhår målade i ansiktet. Efter en stund var det nån som smetade ut allt i ansiktet så niklas kom på den bra iden (eller var det jag..?) att måla hela ansiktet svart så rätt vad det var var också ansiktet svart. Det var ungefär då som folk började få svårt att förstå vad jag var... Råtta? Panter? Puma? Skunk? (!!!) Mörkhyad? Rasist? (!!! mer på skoj men ändå...) Sotare? Natt? Könshår? och en massa andra förslag... Jag försökte vifta på svansen så fort nån undrade och då fick de det oftast lite lättare...
Vakten i insläppet var jag lite orolig att han inte skulle släppa in mig eftersom jag var svart i verkligheten men "vit" i nyckelkortet... Han var dock på bra humör, skrattade och sa att "vänta så ska jag bara rita i legget med en tuschpenna...".
Överlag en riktigt kul kväll och imorrn väntar nog en a de absolut bästa i historien. Det kommer bli sjuuuuukt roligt. Jag längtar. Men först måste jag sova. Imorrn inleds studentolympiaden med volleyboll klockan 10. Jag måste heja för våra nollor har lite att leva upp till, vi vann ju nämligen hela tjottaballongen förra året... Men ingen press...

Nej, nu måste jag sova... Berättar mer om vad som händer imorrn... Om jag hinner... Förfesten lär börja vid 17-18... Båten ut till ön går 21.15... Sen är det PARTEEEY om gäller...

Godnatt allihopa!!!

O.

Funderingar inför framtiden...

Ikväll har jag suttit och snurrat runt lite på olika universitet och högskolors hemsidor för att läsa lite om master-/magisterprogrammen. Har ju typ bestämt mig för att jag ska läsa det fjärde året så jag i framtiden kan bli auktoriserad revisor. Är helt möjligt att läsa det fjärde året här i Västerås men jag vet inte om jag kommer vilja det när den dagen kommer. Så det kan ju vara bra att ha lite dörrar öppna. Vill om jag skulle läsa det nån annanstans än här på Mälardalen helst inte dra mig söderut men trots det är Örebro Universitet ett av de hetare alternativen isf. Annars är Mittuniversitetet (sundsvall/östersund) och Karlstad alternativen.
Här i Västerås har det från skolan sagts att de ska få tag på den professor de saknar för att kunna examinera civilekonomer men om det kommer ske vet jag inte. För mig spelar det ingen större roll för jag känner att den utbildning jag valt verkligen är rätt men jag skulle gärna vilja se fler ställen innan man "slår sig till ro". Är så kul att bo på nya ställen tycker jag iaf.

Nu ska jag fortsätta titta på Grannfejden. Är inte det ett av de mer tragikomiska program som finns?! I love it.

O.

Föreläsning och biljettförsäljning...

Titta här. Det trodde ni inte va? Två uppdateringar på två dar.

Idag inledde jag med föreläsning mellan 9 och 12. Mikroekonomi är det som gäller. Föreläsaren är nog den bästa vi haft hittills. Det är så enkelt att hänga med och han är så härligt engagerad. Kul.

Därefter hade jag planen att bara lugnt promenera hem. Eller vad säger jag, jag cyklade ju till skolan. Och därifrån också. Men jag hann bara ut på skolgården så blev jag ikappsprungen. Blev till att stå fram till 16 och sälja biljetter till Elbafesten som jag skrev om igår. Var ett ganska kul jobb och man får ju prata med så många som man aldrig pratat med. Och försöka sälja på de varför 120 spänn ska gå till denna fest. Inte så svårt eftersom det är den absolut bästa studentfesten och öppen för alla. Än så länge finns 600 biljetter. Endast ett fåtal är kvar så imorrn ska jag dit igen från 12 och kränga biljetter.

Anmälde mig och betalade för våran sittning som är på onsdag också. Mälekons sittningar brukar vara riktiga höjdare. "Tyvärr" är det bara vi i föreningen som verkar uppskatta de. Övriga föreningar och Kåren är inte lika förtjusta i oss. Därför ska vi inte vara på Kåren utan på ett annat ställe. Men Kåren får ju skylla sig själva när de dissar oss så totalt. Vi har väl inte skött oss jättebra, "det är alltid ni i Mälekon som gör bort er..." men vafan vi är ju studenter.

Våra rookiesar sköter sig extremt bra måste jag säga och de är de som ser klart gladast ut på hela skolan. Och verkar ha bäst relation med sina faddrar. Vi har ju ingen "bestraffning" eller "förnedring" överhuvudtaget i våran "nollning" utan det rookiesarna måste göra ska även vi faddrar göra. Jag tycker personligen det är jättebra och trevligt.

Imorrn kväll är det förfest med djungeltema och därefter Kåren. Jag har inte bestämt mig än om jag ska gå. Har inte tänkt klä ut mig iaf. Men kanske drar till förfesten ändå. Men då blir det nog svårt att "remain sober". Jag har tänkt satsa rejält på lördan istället. Det kommer bli så sjukt roligt.

Aja, nu ska jag slappa i soffan ett tag. Måste städa men jag har ingen lust till det så det kan mycket väl få vänta ganska länge. Hoppas ni får en bra kväll!!!

O.

Förlåt...

Jag har nog utvecklats till en av de sämre bloggarna. Men nu uppdaterar jag iaf. Skolan började i måndags. Jag är Fadder och har en hel drös med nollor, förlåt jag menar rookies, att sysselsätta vilket är extremt kul. Samtidigt har vi börjat höstens första kurs. Det är Nationalekonomi som gäller hela terminen och till att börja med Mikroekonomi. Tror det är en kurs som jag kommer tycka är bra och intressant. Tyvärr är det lite organisationsproblem då läraren vi skulle ha jobbade för mycket förra året så han får inte undervisa i höst. Istället har de anställt någon från Södertörns Högskola. Han verkar extremt bra så det är ju bra men vi ska ha en inlämningsuppgift också och den ska den tidigare läraren ha ansvar över så den lärare vi har vet inget om den. Och en av böckerna ska vi inte ens använda under föreläsningarna utan använda enbart till en liten del av inlämningsuppgiften som är värd 3 hp. Något ovärt och som sagt lite oorganiserat känns det som men det kanske ordnar sig. Har bara varit en föreläsning än så...

När det gäller nollningen så har vi haft grillkväll, hemma-hosrunda med efterföljande Kårpremiär och en hel del annat. Jag har till exempel tillsammans med fem andra faddrar tillverkat 350 baguetter. Vi bjöd de nya ekonomistudenterna. De var ungefär 200 stycken så varför vi skulle ha 350 baguetter är en gåta. Blev väl ungefär 200 över men kul var det.
Måndag kväll och även igår kväll grillades det korv. Något som jag kommit fram till att det faktiskt är riktigt roligt. Så jag har nog grillat hundratals korvar nu...
Ikväll är det pubrunda som avslutas på Pluto (en av klubbarna i stan) men eftersom min klass har föreläsning imorrn förmiddag så valde vi att skippa partyt ikväll. Att det sedan kostar mycket med pubrundor då i princip all alkohol köps i baren gjorde det inte svårare för en fattig student som väntar på csn-utbetalning att stanna hemma. Blev en ask med vindruvor istället. Gott.

På lördag är det dags för en riktig höjdare. Min linjeförening här på Mälardalen, Mälekon, har arrangerat en gigantisk fest för 1000 personer på en ö utanför Västerås. Elbafesten. Kolla in elbaparty.com så får ni lite info. Vi åker ut med båtar och tillbaka på natten med båt. Kommer finnas fyra dansgolv, liveband, barer. Ja, egentligen allt. Kommer bli en extremt lyckad kväll tror jag. Att det sedan är Mälekons Faddrar (ca 30 stycken) som ska stå för städningen på söndag kan ju bli intressant. De som inte ställer upp får inte komma på nästa sittning så man kan ju hoppas på bra uppslutning fastän de flesta nog ändå helst skulle ligga hemma med en hink nära till hands.

Ja, vad mer kan ni vilja veta...?
Innan skolan började var jag ju ute till Roslagen och njöt av avslutningen av sommaren med sol och värme. En hel del lekar och spel, god mat, filmer, bastu, bad i havet, vattenskidor och en hel del annat. Fem riktigt härliga dagar.
I torsdags lämnade jag blod för första gången i mitt liv. Var lite nervös eftersom man ju inte vet hur kroppen reagerar på att tappa 4,5 dl blod. Kommer jag svimma, bli illamående eller? Det gick hur bra som helst och man kände sig så duktig när man gick därifrån. Tänk att jag kanske räddar någons liv genom att göra det! Bara tanken på det gör det värt det. Men tyvärr är blodgivarna alldeles för få så bristen på blod är stor. Så gör en god gärning och lämna blod! Du kan rädda någons liv. Tänk vad hemskt om du någon dag själv skulle behöva blod och det inte finns!

Känns som om detta inlägg blir en hel roman. Haha. Men det blir väl så när man inte uppdaterat på nästan två veckor. Eller det är nog två veckor...

Anyway, åkte buss för första gången här i Västerås när jag lämnade blod också. Var spännande och oj så mycket bussar det gick. Både till sjukhuset och förbi mig. Och ofta också. Inte som hemma i Sörsvedje där det aldrig passerar en buss. Iofs körde det förbi en i sommar och jag förstår verkligen inte hur den hade villat sig så långt från sin ordinarie rutt.

Nej, nu ska jag fortsätta se The benchwarmers. Och sen blir det sängen. Är extremt trött. Har varit det hela dagen. Kan det vara svininfluensan kanske?

Sov gott allihopa!!!

O.