Sista dagen av tentaplugg.

Rubriken talar sitt tydliga språk. Imorrn är det terminens förhoppningsvis sista tenta och därmed är det sista tentapluggsdagen för terminen idag. Faktiskt även för mitt utbildningsprogram som nu till våren är färdigt. Men eftersom jag är en sån plugghäst(?) så tänker jag läsa ett år till och få en lite bättre examen. För jag trivs bra med att plugga och vet inte riktigt vad jag vill göra när jag är klar så ett år till som är planerat kan nog vara bra. Innan mitten av april ska man ha sökt iaf.

Dagens tentaplugg tar jag lite piano. Man ska inte pressa in för mycket dagen innan för då blir man bara snurrig. Om 45 minuter ska jag tvätta också så då blir det lite pausar i pluggandet också. Imorrn blir det en förmiddag på stan och sen på eftermiddan till tentalokalen. Woopidoo.

Sedan en liten undran när det gäller politik. Har varit svårt att undgå att Sossarna valt ny partiledare i dagarna. Men överlag när det väljs nya partiledare eller ministrar måste jag bara undra om man inte gör någon koll av dessa? För alla dessa skandaler med svartjobb, bedrägerier osv måste ju vara något som de som väljer ut folk bör ha lätt att få fram? För även om jag själv inte bryr mig om hur den och den betalade sin städhjälp, hur någons partner är dömd för bedrägeri osv så gör det ju att förtroendet hos många andra sjunker, eller?
Kan journalister så lätt hitta fram detta borde det inte vara omöjligt för valberedningar och liknande att lyckas precis lika bra. Att jag sen har noll förtroende för journalister är väl en annan femma. Iofs är väl förtroendet för många politiker inte skyhögt heller...

O.

Snöööööö

Enormt roligt att dra upp persiennerna imorse och se snön vräka ner. Inte alls vad jag hade hoppats och räknat med.

Igår upptäckte jag till min förvåning att jag idag hade seminarium. Något som jag totalt glömt bort. Det var en gruppuppgift uppdelad mellan två lärare så följaktligen två delar. Den ena delen fick vi lite rest på då vi gjort några mindre felbedömningar. Den andra delen var desto roligare. Handlade om Koncernredovisning. Och läraren sa "Fantastisk lösning", "Allt är rätt". Så vi var nöjda. Hon la också till att nu kommer ni ju klara detta utmärkt på tentan, stärkt av de orden gick jag hem och satte mig med en likadan uppgift och fastnade direkt. Men efter nån timme fick jag en aha-upplevelse. Men jag skulle inte tacka nej till ytterligare ett par såna de kommande dagarna.

Har också hunnit med ett styrelsemöte och lite annat givande under dagen. Nu har jag dock kommit hem och fått i mig middag. Och ska nog se fotbollen. Så länge den är intressant.

En lite rolig grej förresten, igår gick jag hem från skolan och det var ganska blött på marken. Jag kom på mig att jag fortfarande vejade för löv som yrde till lite grann i tron att de var grodor. I Thailand var det grodor överallt när det blev lite blött och jag vill verkligen inte trampa ihjäl en groda. Insåg dock att chansen att stöta på en groda i Västerås i slutet av mars nog är ganska liten.

O.

Årets kortaste dag.

Så var den här. Årets kortaste dag. Den enda dagen på året som endast består av 23 timmar. Och den börjar som vanligt med att bidra till lite morgonångest. För hur illa är det inte när man tycker sig gå och lägga sig hyfsat okej vid halv ett. Vaknar och ser klockan vara 09.34. Trots ca åtta timmars sömn framstår det som klart mer. Jag körde iaf igång med tentaplugg och tro hur nöjd jag var när det gick fantastiskt bra. Så bra att jag vet inte om jag vågar fortsätta. Nu kan jag rikta min tid klart mer på de områden som det behövs.
Att det sedan var ganska medvetet att jag tog en tenta som innehöll frågor som jag var ganska säker på behöver man väl inte nämna. För när det gäller tentaplugg är självförtroende det viktigaste. Jag vet att det där på köksbordet också ligger en tenta som innehåller uppgifter som jag inte ens är nära att förstå. Men de tänker jag inte ägna mig åt idag. Idag tänker jag ägna mig åt sånt jag kan. För att sedan låta det mogna ett par dagar medan jag nöter det jag inte kan. Så idag är det boosta sig själv som gäller för att sedan använda måndagen till att komma ner på jorden igen. Vad tror ni om den taktiken?

Oh well, det är helg idag så jag ska väl inte ta ut mig. När det gäller plugget iaf. Städa behöver man visst alltid göra. Dammsuga, diska osv. Har en uppgift till som jag bokstavligt talat gömt i garderoben. Jag har under en längre tid bara stuvat in kläderna i garderoberna. Till stor del beror det på att jag inte har tillräckligt med plats. Så om någon vänlig skäl vill komma hit med en byrå eller liknande vore det uppskattat. Ungefär. Men jag tänker inte sortera garderoberna idag. Det får vänta någon månad tills det på allvar är mer somriga kläder som ska ligga överst. För på något underligt sätt så hittar jag alldeles utmärkt i kaoset.

O.

Hmm.

Jag skrev visst igår att det skulle bli en lugn helg eftersom jag skulle plugga. Men hur kommer det sig då att jag vaknar upp bakis idag med svaga minnen från en rolig natt? Dålig karaktär skulle man kanske kunna säga. Men likagärna kan man säga att jag är realistisk. För hur stor är egentligen chansen att jag skulle ha satt mig och pluggat på en lördag? För idag gör jag det inte iaf. Mår helt okej men har inte det minsta sug efter att plugga. Tänker bara sitta i soffan och titta på hockey. Har så svårt att bestämma mig för om jag håller på Luleå eller Skellefteå. Varför var de båda norrlandslagen tvungna att spela i samma semi? Jag tror att jag hejar på Luleå. Fast egentligen hejar jag på Skellefteå också. Fast mest hejar jag på Modo. Fast de har det jobbigt. Halva kvalserien spelad och fortfarande utanför Elitserieplatserna. Nu måste de börja vinna. Eller de har ju tagit poäng i alla matcher. Så det gäller väl bara att fortsätta på det spåret och vänta på att Södertälje eller Växjö börjar förlora.

Hur länge sen är det egentligen jag skrev om sport här på bloggen? Länge...

Annars rullar livet på. Imorrn ska jag plugga igen. Börja med att gå till skolan och skriva ut papper och få lite frisk luft. Sen är det bara att plugga på :)

Hoppas ni har det lika "roligt" som jag

O.

Tentaplugg, huvudvärk och städning.

Inledde dagen idag med att fortsätta tentaplugga. Tyvärr gick det hur dåligt som helst. Jag fattade ingenting, kunde ingenting och orkade inte någonting. Men det kändes inte jättedåligt ändå för det var uppgifter som jag så sent som igår förstod och kunde någorlunda. Så jag la böckerna åt sidan och tog tag i mitt hem istället. Dammsög, rensade golvet, stuvade in kläder i garderober, diskade berget på diskbänken och helt plötsligt ser mitt hem inte ut som en svinstia. Det hjälpte nog pluggmotivationen att ha det lite mer harmoniskt runt omkring för efter att jag hade ätit upp de plättar som var kvar sen igår så gick plugget klart bättre.
Förstod fortfarande inte de uppgifter jag körde fast på tidigare idag men valde helt enkelt att hoppa över de och hoppas att de som kommer i de andra tentorna går bättre.
Men efter dessa timmar av läsande och skrivande så har jag fått huvudvärk istället. Har börjat känna att jag får det när jag läser en längre tid. Men det kan nog bero på att man fokuserar så mycket. Huvudet orkar inte riktigt med det efter tre veckors total avslappning.
Så med det sagt så är det ju typ helg nu också. Lönehelg. Men jag ska ta det lugnt. Behöver verkligen även lördag, söndag att tentaplugga om jag ska ha en chans att klara mig om en vecka. Vore ju onödigt att gå igenom tre års högskolestudier och klara alla tentor på första försöket förutom den sista. Oh well, kan väl inte säga att det är något jag egentligen tänker på. Snarare tänker jag som så att det är ju inte hela världen att åka på en omtenta på tre år. Eller?

Trevlig helg

O.

Turbojam, Konferensminne, Framgång.

Är det någon där ute som sett den senaste Trissreklamen? Den där Turbojam helt plötsligt får en miljon fler lyssnare? Hur som jag lägger upp den här så ni får se och höra.
Och varför gör jag det kanske ni frågar er?!
Jo, det är såhär. När vi arrangerade konferensen för ekonomföreningar från hela Sverige hade vi ett Västerås band som spelade efter maten på banketten. De gjorde sin andra spelning någonsin och betalade faktiskt för att få spela, genom att själva stå för utrustningen som krävdes för deras ganska krävande framträdande. Det var som att vara på en cirkus och konsert samtidigt. Sångerskan gjorde akrobatiska grejer, sprang på borden och klättrade i stegar samtidigt som hon sjöng riktigt bra. Det var en riktig upplevelse.
Och som om inte detta vore nog har de redan nu blivit rikskändisar. Eller är på god väg iaf. För de är alltså med i den nya Trissreklamen som går på tv. Jag såg den igår och blev helt fascinerad.
Om ni någon gång har chansen att se de eller hyra in de till något event - GÖR DET! Det blev succé och var verkligen något annorlunda.
Nu så kommer klippet:



Och om ni vill höra låten i sin helhet eller se lite bilder från deras uppträdande på konferensbanketten så svänger ni förbi på deras
MySpace-sida

Nu ska jag återgå till tentapluggandet. Som började över förväntan idag men nu har det varit 1,5 timmes lunch utan att jag ens tagit mig för att äta. Oh well lite toasts så ska jag väl kunna köra igång med ett par timmars eftermiddagspass. Man får ju inte ta ihjäl sig första dagen av tentapluggande.

O.

Skatteåterbäring - älskat eller hatat?

Funderat lite kring detta med skatteåterbäring. Vet att en del tycker det är dåligt att de behövt låna ut pengar till staten och då inte fått någon ränta på de. Typ att de hellre vill få betala tillbaka än få pengar.
Jag däremot ser skatteåterbäringen som en bonus. Typ en extra lön. Det positiva för en student är att den trillar in på kontot i mitten av juni. Precis när den lilla summa man fått av CSN i slutet av maj börjar sina. Och det fortfarande är långt kvar till nästa lön kommer in. Den är helt enkelt nödvändig för att klara sig rent ekonomiskt. För om man betalat exakt rätt mängd skatt under året skulle de pengarna förmodligen antingen redan vara spenderade eller ligga på ett sparkonto som man helst inte vill behöva röra alltför mycket.
Så med det sagt är jag glad över de nästan 9000 som jag får om 2,5 månad. Då när man förhoppningsvis är klar med allt vad skola heter för detta läsåret. Då när kandidatuppsatsen är inlämnad för gott. När Kandidatexamen är ett faktum. När man åter styr mot Övik för en sommar av jobb, umgänge och vila. När det går in på det sista "sommarlovet" innan man förhoppningsvis är klar med studier och ger sig ut i det riktiga vuxenlivet. Tur att det är ett tag kvar.

O.

Hur kommer man igång igen?

Okej allihopa. De utlovade mer intressanta inläggen som skulle ha kommit under min thailandsresa måste ha försvunnit någonstans på vägen mellan södra Thailand och Sverige. Jag skyller kanske även på jordbävning och kärnkraftskris i Japan. För jag skrev de. Eller?

Thailand var hur som helst allt man hoppades på. Sol. Värme. Bad. God mat. Sällskap. Äckliga gubbar i alltför små badbyxor. Gamla kvinnor i alltför små baddräkter. Tjocka människor i alldeles för lite kläder. Och snygga tjejer i alltför mycket kläder. Ungefär.

Anyhow. Hade 18 fantastiska dagar med familjen men nu är man åter i verkligheten. Västerås bjuder alltjämt på ett snötäckt landskap. Dock med plusgrader och en hel del sol. Igår var det gråare än grått så helt klart sämsta dagen att komma hem.


När jag kom in i lägenheten så möttes jag av en brandvarnare som pep. Ungefär som när batteriet tar slut. Men den drivs med ström. Ringde kvartersvärden som kom och skruvade ur den. Så nu lever jag utan brandvarnare. Ett tag tills de kommer och sätter in en batteridriven.


Annars är denna dagen fylld av ordet "borde". Jag borde dra igång pluggandet. Tenta nästa fredag och jag kan förmodligen ingenting. Jag borde gå till skolan då det är arbetsmarknadsdag där idag. Jag borde ta en dusch. Jag borde vika tvätt sen igår. Jag borde ta ner väskan i förrådet. Jag borde vattna blommorna.
Men jag orkar inte nåt utav det. Jag bara sitter här i soffan och funderar över de bästa sätten att kasta bort tid. Och lyckas ganska bra. Om 3,5 timme är det styrelsemöte. Så då måste jag hur som helst till skolan. Därefter ska jag hem och fixa käk, städa undan här hemma och imorrn gå in i min plugg-bubbla. Där ska jag sedan befinna mig tills nästa fredag. För att muta mig själv till att verkligen börja plugga tror jag att jag skippar föreläsningen i Eskilstuna imorrn och istället pluggar hemma. Låter mig sova en timme längre och tentapluggar istället. Massor. Tror ni jag lyckas?

Jag har inte ens ätit upp frukosten än.

O.

Poängen rullar in som de ska.

Igår skrev jag ju om att jag säkrat 1,5 hp. Idag fick jag besked att ytterligare 3 hp är klara. Nu är det alltså bara 25,5 hp kvar till examen. 15 hp kandidatuppsats. 1,5 hp gruppuppgift om företagsvärdering. Samt 9 hp tenta i Redovisning och revision. Tänk att det inte återstår mer än några månader av min treåriga utbildning. Nu ska jag ju iofs lägga till ett fjärde år för min master men ändå. Examen låter ju ganska stort ändå.

Jag har också fixat det mesta av packningen idag. Lite kvar som ligger i tvättmaskin just nu samt sånt som jag behöver under dagen imorrn, typ necessär, plugg osv. Har också städat mitt hem. Äntligen är det rent igen.

Imorrn är det E-tuna igen. På förmiddan. Tillbaka till Västerås för lite c-uppsats-planering och därefter off to Arlanda för vidare resa mot Köpenhamn-Bangkok-Krabi. Skönt är bara förnamnet. Det skulle ju också kunna leda till lite roligare inlägg här på bloggen. Dvs inlägg som inte bara handlar om fester, konferenser, möten, uteblivet plugg, utebliven städning osv. Oj nu ringer det...

Var visst pappa som ringde. Tänk att jag träffar de imorrn kväll. För då bär det av till Thai-landet. Det varma landet långt härifrån. Nej, nu kallar tvättstugan igen. Den tråkiga stugan på bottenvåningen bredvid de skrikiga asiaterna från Thai-landet. Tänk om de iaf kunde stänga sina lägenhetsdörrar så man slapp skita på sig varje gång de skriker en rakt upp i ansiktet när man kommer ut ur tvättstugan. Och tänk om de kunde sluta slänga ut sitt skräp i korridoren där nere. Tänk.

O.

Sol och värme inom räckhåll.

Tisdag idag. En tisdag som spenderats med grupparbete i skolan, därefter seminarium. Som gick bra och vi hade tillräckligt bra utförande för att slippa kompletteringar. Enda gruppen i våran seminariegrupp som klarade sig undan det. Så då har man inkasserat ytterligare 1,5 hp. 28,5 kvar till kandidatexamen.
Efter det skrev jag ut papper. Föreläsninganteckningar, gamla tentor och thailandsbiljetter. För på torsdag, om två dagar befinner jag mig på Arlanda med resten av familjen inväntandes ett flyg till Köpenhamn. Det ska bli riktigt skönt med sol och bad. Riktigt skönt.

När jag kom hem på eftermiddan tog jag en power nap. Efter sömnbristen under konferensen och inte mer än 8 timmar per natt de som varit efter det har man inte riktigt hunnit ta igen något. Sen iväg på styrelsemöte. Känns som vi kom fram till ganska många roliga idéer. Nu ska de bara genomföras. Blev såklart en hel del konferenssnack också. Men vi är samtliga mycket nöjda med vår Kontaktmannahelg. Nu är det bara att invänta det ekonomiska resultatet och utvärderingen från deltagarna. Rent ekonomiskt ser det nu ut att bli ett plus på ca 10 000. Konferensen omsätter strax över 100 000 kronor.

Imorgon ska jag sova ut. Helt ledig. Vi har nämligen gjort allt vi kan göra innan torsdag på vårt nya grupparbete. Däremot måste jag städa. Jag började igår men det blev bara värre. Och jag orkade aldrig bli klar. Sen måste jag diska också. Och på kvällen tvätta. Och packa måste jag göra också. För på torsdag måste jag befinna mig på skolan både i Eskilstuna och Västerås.

O.