Vilken Yra!

Ojojoj, vilken helg det har varit!!!

Ni som orkar läsa hela detta inlägg ska bli rikligt belönade!!!

Börjar från början;

På fredag vid 15-tiden bar det av mot Östersund och Storsjöyran. Efter ett antal nödvändiga(?) stopp som bl a innebar inköp av korv, bröd och Skagenost (Yummie! - Inte) började vi reta oss på att regnet inte verkade vilja sluta vräka ner. Varje kommentar om att nu blir det ljusare blev besvarade med högre smatter av dropparna.

När vi väl kom fram till Östersund visade sig Jämtlänningarna inte vara så bra på att skylta men efter många turer längs gatorna och t o m en tur över till Frösön så hittade vi camping och festivalområde. Då var det några som kom på att de behövde ta ut pengar så det var bara att vända tillbaka in mot City igen.

Till slut hade vi iaf betalat in oss på campingen och då började det riktiga provet. Sätta upp ett krångligt (läs: omöjligt...) tält i ösregn. När pinnarna inte gick ner till backen och yttertältet visade sig sitta ett kvartsvarv fel var humöret nästan ändå på topp. Kom fram till att vi nog måste snurra duken 1/4-varv. Tyvärr snurrade vi åt fel håll, borde ha varit lätta att lista ut kom vi på efteråt men vi brydde oss inte om att snurra igen...

Så med ett tält med en duk som hade en glipa vid backen, pinnar som knappt gick ner i jorden började festen. Fredagen spenderades dock på campingen men det var nog så trevligt.

På lördagen blev det en tur på stan som innebar Pannkakor men även inköp av varsin stol för mig o Lollo (sandra och frida hade egna). Plus för Rea på Åhlens - mkt fina campingstolar för 87.-
Sandra blev även bestulen på en stol och trots att alla stoltjuvar var ärliga (Nej, vi snodde ingen rödvit, bara en blå och en brun) så blev den inte återfunnen!

Hela lördagen var ett enda långt solsken förutom någon kortare skur.
Vi tog oss även in på området - dock helt lagligt med hjälp av biljetter. Får jag ta lite på dig? - som han vid visitationen sa.
Såg Mando Diao, ett band som jag tidigare inte brytt mig särskilt mycket om, men de visade sig vara helt grymma. Från att ha stått ganska långt bak och skrattat förläget åt att jag inte kunde någon låt hamnade jag rätt vad det var så långt fram som på andra "raden" där jag skrek och sjöng som en galning.
Kom fram till att det var klart roligare där men svårare att andas och även svårare att backa bakåt!
Men ska lyssna mer på de i framtiden helt klart!

Sedan bar det av en snabbis till The Arks spelning som dock blev kortvarig, för oss. Tröttnade snabbt på att det blev lite väl mycket snack från Herr Salo mellan låtarna.

Hann även med att träffa en kompis från Åre som jag träffat här nere i Karlskrona. Var kul att se att hon lever... Tog dock ett tag innan man lyckades lokalisera henne - främst eftersom hennes telefon lagt ner verksamheten, men på nåt sätt lyckades vi hitta åt varann ändå.

Efterfesten bedrevs för egen del på ett flertal ställen. Fick en cykel av några tjejer från Umeå när jag skulle på toa. Hängde med de ett tag, innan jag träffade några andra som jag följde till deras tält. Efter ca en timme där bar det av till några andra kompisars husvagn där det sedan dracks groggar fram till 0630 då jag kröp i säng.

0900 söndag morgon ringde väckaren och sa att det var dags att kliva upp om jag skulle hinna plocka ihop alla grejer och hinna ut till flygplatsen och mitt flyg till Stoickholm och sedan vidare till Ronneby/Karlskrona.
Packandet gick snabbare än väntat och vi hann med lite Pannkakor på ett cafe i stan innan vi drog ut till Frösön för att lokalisera flygplatsen, missade förmodligen någon skylt vilket gjorde att vi körde ett helt varv runt ön innan flygplatsen återfanns. Det kan väl inte vara en så stor ö!!?

Hann iaf med flyget och började känna mig ganska trött och sliten. Tryckte i mig några tuggummin men jag tror ändå att det äldre paret brevid på planet började undra. Tänkte sova på planet men pga att det började göra loopingar så fort jag blundade och som underligt nog slutade precis när jag öppnade ögonen så höll jag mig vaken. Tror dock att magen hann vändas upp o ner hundra gånger medan vi flög rakt över ett oväder (tydligen som gav både snö och åska) med rejäl turbulens överlevde jag.
Väl framme i Karlskrona blev det en varm och skön dusch innan det bar av till sängen vid 2030 snåret.

Hur som helst var Yran riktigt bra och det känns faktiskt inte så illa att semestern är över.

Ha det bra allihopa! 

O.
 

Avhopp...

Vad ska vi göra åt Tjompi....... egentligen?

Tältansvarig!

På egen begäran har nu Sandra utsetts till ansvarig för att vårat tält ska komma upp!

Goda dagar

Kul med pool!
Såhär roligt hade vi i Lördags med volleyboll och bad!
image75

image76
Cissi kunde inte simma så hon fick ta hjälp av "armkuddar" =P

image77
Har hunnit med ett besök hos farmor o farfar också, farfar visade sina nymålade tavlor som var lika bra som alltid!

Till helgen blir det Storsjöyran för hela slanten. Från början skulle jag ha åkt upp fredag och hem lördag för att hinna med ett flyg från Ö-vik på söndag (1245).
Har nu löst det så jag flyger från Östersund 1300 på söndagen istället. Fick lägga ut en liten slant men det får det lov att vara värt! Enda problemet är att jag inte har den blekaste om var flygplatsen i Östersund ligger.
Om jag bara hittar dit så kommer jag snart även kunna lägga till Åre Östersund Airport till de besökta flygplatserna i år.

Boende blir självklart tält. Vårat gamla 6-manna som lätt rymmer några till om man klämmer ihop sig - blir riktigt mysigt... =P
Mamma säger att det är ganska krångligt att få upp men det är ju alltid roligt att sätta upp tält och roligare ju svårare det är... eller?

Har inte badat idag faktiskt. än iaf.. Har varit en heldag i stan med mamma o pappa och köpt en massa grejer, vi fyllde min bil med allt möjligt.

Måste därimot in till stan en gång till innan helgen, ska hinna med en till affär hade jag tänkt plus att jag funderar på att köpa någon till skjorta. Alltid bra att ha!

Have a nice day!

O. 

Kladdkakeaetartaevling...

Var på Linas "familjeföretag" cafe Näske och smakade den berömda kladdkakan. Den var precis så god som man kunnat hoppas!

Jag hade Tjompi med mig och han kom på den bländande idén att vi någon gång borde baka varsin kladdkaka (hela gänget) och sedan ha en tävling där man får smaka allas utan  att veta vem som gjort vad.
Jättebra idé tycker jag även om jag aldrig i mitt liv bakat en kladdkaka fast samtidigt brukar det mesta jag bakar (läs: 2ggr/2) bli kladdigt. Så det borde ju inte bli så svårt!

Håller på att fixa mig en flygbiljett från Östersund på söndag också vilket innebär att jag kan vara kvar på Storsjöyran ända till söndag! Tycker det är en mycket bra ide. Vårat problem just nu är att vi är 6 pers men bara en bil! Vi behöver en till bil !!! (eller bli av med någon passagerare på ett "oförklarligt" sätt). Sandra har ju Maffiakontakter så hon kan nog lösa det...

Som sagt gårdagen var också väldigt rolig, tänk att Framnäsbaren blivit så populär, kanske dags för de andra ställena att sänka inträdet och spritpriset! Let´s start a club! Mot de höga priserna då och inte en klubb.

Dags för ett dopp i poolen nu känns det som! Fortfarande 26grader!
See you when you get there!

O.

Brist på nyheter?

I Sundsvall grep polisen under lördagskvällen en kvinna på bar gärning när hon försökte stjäla en mikrovågsugn frpn sjukhuset. Kvinnan är sedan tidigare känd av polisen.

allehanda.se:s största nyhet under lördagskvällen. Verkligen hemskt vad dagens kriminella sysslar med!

Plus då ett tack till Johanna (Jiwe) för skjutsen in till stan och till Linas mamma för skjutsen hem! Måste komma ihåg att jag lovat Lina att äta kladdkaka på Näske bygård imorrn. Skriver det här så jag kommer ihåg det imorrn, risk att jag glömmer det annars.

Grym kväll annars med Framnäsbaren som lätt är det  "new place to be". Även om det saknade dansgolv.

Var ändå första gången jag var ut i Övik sedan vi åkte till London - tydligen. Nästan ett år så det var väl dags igen.

Ha det bra allihopa och kom gärna förbi och ta ett dopp någon dag om ni känner för det!

Sandra - dina badkläder är kvar!
Lollo - din bil är kvar!
Oscar - du har en del Cheese Balls att städa upp imorrn...

O.

Galopp, galopp, galopp

Åkte alltså till Solänget på trav för första gången på jag vet inte hur länge.
Jag och pappa tävlade om vem som kunde förvalta en hundralapp bäst - det gick åt helvete - för båda!
Ingen av alla hästar vi tippade på (ca 1 i varje lopp, 10 lopp *2 =20 hästar) var ens nära att vinna.
I ett lopp var det bara 6 hästar, jag tänkte om jag tippar på två måste ju någon vinna.
Den ena galopperade i starten och blev diskad medan den andra galopperade på upploppet och blev sist av de övriga fem.

7 av mina tio hästar galopperade, den bästa av mina hästar blev trea. Det var ändå en av de som galopperade - inse att det gick riktigt dåligt!

Kul däremot och ett hett tips är att åka till Solänget när det är travtävlingar tillsammans med någon/några och tävla om att förvalta en hundring bäst!
Hade skitkul även om det inte gick så bra!

Såg en hel del av, för mig, kända ansikten, tex Bosse (Fek), Toby, Lisa (elisabeth - sv, hi) plus en massa andra mer eller mindre bekanta.
Vädret var också helt okej, kom faktiskt inte en enda regndroppe på hela kvällen. Solen sken större delen av tiden men det kunde ha varit lite varmare!

Men kvällen blir ändå klart godkänd!

En kväll på Solänget är helt klart något jag kan rekommendera!

O.

Dagens Tips!

1. Grillning och lekar hos Cilly om man känner för det. Tror faktiskt jag kommer skippa det (Sorry!)

2. Travet på Solänget! Så länge sen jag var där sist. Pappa skulle kanske dit, funderar på att haka på.
     Enda problemet är väl regnet som inte riktigt verkar vilja ge sig.. 

Som ni fattar så har jag lite svårt att bestämma mig. Tur att man har bil o körkort så man kan bestämma sig i sista stund om det skulle behövas.

Imorrn drar jag till farmor o farfar och kommer hem fredag kväll.
På lördag blir det en riktig heldag, verkar ju som att vädret ska bli kanon. Men det brukar ju hinna ändras ett par gånger innan det är dags.

Ett tips till er som kommer hit på lördag: Fixa lite bra "poolparty-musik", vet inte riktigt hur den ser ut men det gör säkert ni!

Ett annat superbra tips är att kolla in mina tremenningars superroliga egentillverkade filmer på FejmTV
http://www.fejmtv.se/medlemmar/olofssons/
Den som har ögonen med sig kan se att vissa faktiskt är inspelade här i Sörsvedje.
Erik är ju sjukt duktig på att trixa också!
De har klippt allting själv så det är helt klart värt ett besök!

O.

Solbränna...

Usch! Solandet hela dagen igår fick sitt pris idag. Har bränt mig som sjutton........ men jag ska nog överleva! Tur att vädret var dåligt idag så jag inte behövde bränna mig mer!
Verkar ju ska bli fint väder imorrn men jag tror jag tar det lugnt med solandet. Ska till Bredbyn en sväng och köpa virke som vi ska bygga runt poolen så man slipper gå i gräs och lera...

Och eftersom det verkar vara en allmän begäran så blir det poolparty hos mig på lördag! Hoppas bara vädret tillåter.. vi kan ju ta fredan som reserv..eller? Nej, på lördag blir det!!!

Ha det bra allihopa!

O.

Sol sol sol!

Är det inte underbart!!?!! Solen skiner och det är varmt.. ah..
Har varit ute hela dagen, badat, solat och byggt (väldigt lite). 25 grader i poolen, kändes lite småkyligt på vägen ner men sen var det ju hur skönt som helst..

Har varit i fjällen ett par dagar också. Fiskat och slappat, vädret var helt okej, men varken bra eller dåligt.

image70

image71
Var är fisken???

image73
"Men vilken stor mun du har!"

image74
Utsikten från båthuset och stugan...

Uppdateringar från poollivet kommer, hoppas också på att kunna ha poolparty snart.

Trevlig sommar!!

O.

Dagens Tips!

Regnigt och grått idag.. vad gör man då?
Jo, på SVT från klockan 10 - 08 (22timmar) pågår den s k "Live Earth-galan" från ett flertal storstäder runt om i världen, t.ex. London! Där hade man gärna varit...

Är iaf hemma för er som är intresserade.

En fråga till min syrra på Sundsvalls Gatufest också; Vad gjorde våran bärbara telefon ute i regnet i 2 dygn??? =P

Fest ikväll!!!?!!!!

See ya! Bye

O.

semester!

Imorrn är sista dagen innan min tre veckors semester (tre veckor och två dagar för att vara exakt), ska bli så grymt skönt att bara slappa och njuta av sommaren hemma och i fjällen!

Liten reserapport också, såhär ser min hemresa ut imorrn;
1640 Tåg Karlskrona-Stockholm (med två byten, Emmaboda o Alvesta)
2212 Nattåg Stockholm-Mellansel
0639 "Tågtaxi" Mellansel-Örnsköldsvik
0745 Buss Örnsköldsvik-Bjästa

Hoppas på att den ska funka bra! Tycker egentligen inte om att åka nattåget men nu ska jag ju ha min liggplats i ca 8 timmar så då lär det bli lite tid för att sova iaf.

Känns så skönt att säga att resan ner igen inte är förrän den 29/7!
Tyvärr så går flyget från Örnsköldsvik så tidigt som 1245 vilket gör att min tänkta Storsjöyra blir en dag kortare. Kommer behöva åka hem på lördag istället.

Varför skriver jag då om mina resor? Jo, jag har upptäckt att det faktiskt finns de som är riktiga fans av mina resor! Tro det eller ej!

Dags så för en gammal "goding".

Hissa och dissa!

Idag hissar jag såklart att det snart blir semester!

Dagens diss får bli vädret, idag har det ösregnat konstant. Inte så kul men det har ju lätt kommit 100mm säger de. Usch!  Till råga på allt verkar det som att det ska regna hemma i helgen också, dubbel otur!

Vill förresten dissa att det gick så dåligt för mitt lag i dagens innebandyturnering också. Vi blev toksist! Om det berodde på att de flesta var ute och festade rejält igår vet jag inte men jag tror det kan vara en bidragande orsak. Ni skulle bara veta vad som hänt här nere inatt alltså.
De har spytt på golven, lyckats köra igång brandlarmet genom att basta. Om jag berättar varför brandlarmet startade tror jag faktiskt det skulle kunna gå riktigt illa för de inblandade.
Själv låg jag lugnt i min säng, iaf när brandlarmet körde igång. Det värsta var att det tog typ 5 minuter innan jag fattade vad det var som "ringde" hela tiden. Drömde nåt så att larmet passade in...
Det var måttligt kul att gå upp mitt i natten och ut i ösregnet! Eller vet man bara orsaken så var det faktiskt kul, får ta den på ett mer diskret ställe!

Helt sjuk natt iaf, hade en kille som hoppade i vattnet från båten också. Dum? ja...
Bör jag nämna att han blev ivägskickad från innebandyn idag för att han stank sprit??!
Som ni förstår så är vi grymt duktiga på att parta här nere!

Men vi är duktiga på att studera också - idag inledde jag officiellt min Kustskepparutbildning. Vi ska få den inbakad i våran tid här på båten. Riktigt kul känns det eftersom det ju faktiskt är något man kan ha nytta av i framtiden.
Fick ut det material vi behöver... En massa sjökort, böcker och annat krimskrams. Det är tydligen tänkt att vi ska läsa en del nu under lovet. Jaha, där rök den ledigheten...
Nej det kan passa perfekt med lite plugg på bussen upp till fjällen och på tåg och liknande.
Känns faktiskt lite kul att börja "plugga" lite. Hissar förresten plugg också!

Okej, har massor att berätta men kan tänka mig att de flesta läsare redan tröttnat så till er som orkade hela vägen;
"Skaffa er ett liv!"

Ha det bra!

O.

Solen skiner över Karlskrona

Vädret idag: Sol och ca 25 grader varmt = härligt! Tur då att vi var inne hela dagen...

Prognos för imorgon: Regn ca 100mm säger de... Inte tur då att vi ska ha orientering hela dagen...
Eller den har faktiskt blivit inställd så vi ska ha innebandyturnering istället!

Tycker inte om att det ska regna så mycket, vill inte att mina järnvägsspår ska försvinna under ytan innan jag hunnit hem. Sedan spelar det ju ingen roll, huvudsaken solen skiner i Norrland!

O.

Väderrapport!

Vädret suger! Det regnar dag efter dag, timme efter timme.. aja, ni fattar.
Fast det klart igår sken ju solen och det gör den faktiskt nu på kvällen också. Men oj så det regnat idag!
Trodde inte det kunde regna så mycket så länge i Sverige.
Blir måttligt avundsjuk när man hör om vädret ni har där hemma!

Men snart är det ju semester så då får jag ju vara hemma i "finvär'e" ett tag.

Kommer med 99%säkerhet hem på lördag morgon. Dvs, om inte regnet sätter stopp för tågen här nere. Risken finns men jag har ju alltid kommit hem förut trots alla möjliga problem.

På lördag blir det ju strandfest också, hoppas på fint väder. Ni som har lust får komma förbi hos mig innan och ta ett dopp i poolen. Senaste rapporten säger 26 grader, det låter som att mankan ligga i och njuta ett tag till och med...
Söndag blir en slappdag vid poolkanten hoppas jag. På måndag tar jag bussen upp till fjällstugan och stannar där ett par dar. Ska inte jobba under min semester (möjligen kanske någon dag) så jag kommer alltid vara öppen för förslag till tdisfördriv!

Har fått en beachvolleyskada också.
En stukad eller bruten stortå, man kan ju sparka bollen också, men en "tåfis" är inte att rekommendera när man är barfota. Min tå är inte längre så böjbar, plus att den till största delen blivit blå.
Den smärtar också en del. När man promenerar går det bra så länge man slipper gå utför.
Okej, färdigklagat!

Ha det bra allihopa!!

O.