Snö igen...

Nu börjar till och med jag som norrlänning bli lite less på denna förbannade kyla och konstanta snöande. Temperaturen her väl större delen av januari leget under -10 grader. Ofta så låg som under -20. Idag ligger temperaturen här i Västerås på -17 grader. Men trots denna kylan har det nu börjat snöa igen. Det jag slås av är att hur många januarimånader har man upplevt som helt saknat någon tö-dag? För det har ju varit minusgrader hela januari. Det kan man ju säga nu också. För redan imorrn blir det februari. Ibland går tiden verkligen fort.

Jag har iaf haft mina tre dagars festande och idag bara legat inne och försökt vila upp mig. Jag är trots denna händelselösa dag dödstrött nu och rejält sliten måste jag säga. Men imorrn ska det vara bättre igen. Börjar med ett morgonbesök på gymmet och sedan skolan 11-13. Därefter tror jag att mitt huvud kommer vara ganska färdigarbetat. Så det blir nog en lugn kväll.

Har faktiskt sett partiledardebatten ikväll också. Jag är ganska säker på hur jag tänkt lägga min röst men försökte ändå ta till mig allt som kommer från alla håll och efteråt sitter jag ändå här och undrar "vad har jag fått veta?". Tycker faktiskt bara att man blir förvirrad av att det ska stå representanter från 7 olika partier men det finns bara två linjer att välja mellan. Jag är klart mer intresserad av de partiledarutfrågningar som kommer när vi kommer närmare valet i september. För det är då man verkligen får veta skillnaden mellan en röst på Kristdemokraterna och Centerpartiet. Även om man genom alla dessa debatter ska tro att det inte är någon skillnad för allt som presenteras är ju gemensamt för hela alliansen. Då tycker jag det är lite skönare att lyssna på oppositionspartierna som man ändå kunde utläsa en skillnad mellan. I skattepolitiken, skolfrågan och militär närvaro i t ex Afghanistan.
Men jag tycker det kommer att bli spännande att följa denna valrörelse även om jag nog tycker att den kör igång väl tidigt. Oppositionen kunde inte ge många svar om skatterna eftersom de, liksom regeringen, lägger fram vårbudgeten i april. Varför ska då SVT ta upp såna frågor redan nu och kräva summor från bägge sidor? De klarar ju inte av att ge några besked än.
Men lite iaktagelser kring partiledarna har jag lyckats komma fram till.
Peter Eriksson (mp), var han tvungen att "skrika" hela tiden. Han kunde ha sänkt rösten lite vid något tillfälle iaf.
Lars Ohly (v), tvärtemot kollegan i miljöpartiet valde vänsterledaren att prata så lågt så man ofta funderade över om hans mikrofon var trasig. Men han är extremt duktig att komma med kommentarer som slår undan fötterna på hans motståndare.
Mona Sahlin (s), tyckte jag skötte sig bra idag. Risken med att komma med kommentarer som "stridstuppen" och att hela tiden "dua" sina motståndare istället för att använda deras namn riskerar dock att få henne att framstå som arrogant...
Fredrik Reinfeldt (m), tycker han skötte sig bra men jag tycker alltid att han ser så trött ut och som om han egentligen inte vill vara på plats. Måste nog ge honom dagens tråkighetsstämpel.
Jan Björklund (fp), imponerade verkligen på mig. Tycker nog att han var debattens vinnare. Även om det ibland blir väl mycket pajkastning och jag inte tycker om deras konstanta snack om "flumskolor". Men han kom med genomtänkta uttalanden och stakade sig inte lika mycket som Eriksson och Hägglund.
Göran Hägglund (kd), var det bara jag som tyckte hans hår såg lite för nyfärgat och perfekt ut? Jag tycker han ofta kommer med uttalanden mot oppositionen om att det saknas grunder för det de säger men sedan lätt halkar in på något uttalande som direkt möts av samma motstånd hos oppositionen.
Maud Olofsson (c), var hon ens med idag? Den som syntes klart minst. Inte bra för centerpartiet som förmodligen kommer slåss för sin överlevnad och verkligen behövt en partiledare som tagit för sig mer idag.

Så, då har jag varit politisk också. Känns duktigt på nåt vis. Men det är ju länge kvar till valet...

O.

Om man har trasiga kalsonger får man väl släcka lyset...

Nu ska vi snacka skit. Nej, skojar...
Var slutade jag igår? Just, ja, stress. Hoppade in i bilen och åkte ner på stan. Satt och sänkte nåra biror (som man säger i sthlm..?) och snackade skit. Bra snack alltså. Gick sedan till själva festen som var en avskedsfest för två tjejer som ska dra utomlands och plugga. Efter att ha frysit där ett par timmar drog man vidare till Kåren. Lagom mycket folk där men musiken var kanske ingen jättehöjdare. Hade iaf skoj och promenerade glatt hem. Idag vaknar man seeeeeg för andra dagen i rad och vet att det återigen är fest ikväll. Tredagars är skoj men slitsamt. Hur som helst ikväll är det hemmafest vilket känns riktigt skönt. Är inte sugen på mer krogar denna helgen. Födelsedagsfest är det till och med. Klockan 15 börjar det tydligen men vet inte om jag hinner tills dess.. Sen är det middag där och se fest in på småtimmarna. Sen blir det rehab ett par dagar...
Men nu ska jag snart kila ner på city och inhandla lite grejer; alkohol, kläder och nån annan liten grej. Så det är bara att skaka liv i en förbrukad kropp och raggla neröver.

Jaja, jag lever livet och livet leker så kort och gott är livet en lek. Eller är det så att lekar är livet? Ja, nåt av det, kanske båda...

PoK på er alla.

O.

Fest fest och party

Okej, det ordnade upp sig med min opepp. Imponerad över den svenskan, nån??
Hade en riktigt kul förfest här i mitt hem med allt vad det ska innehålla, dvs söl, lek, popcorn och annat smått o gott. Därefter drog vi till Studentfesten på Pluto. Alldeles för lång kö för att komma in men til lslut så. Musiken var väl halvbra. Toktrångt där inne men ändå okej. En timmes kö för att hämta ut jackan när man skulle hem. Promenad hem med tillhörande snöbollskrig. Jag var Schweiz. Dvs neutral.

Idag ställde jag in mig på att ta en lugn kväll hemma eftersom det är fest imorrn också. Men jag åkte på en impulsfest nu. Gaah. Nu hinner jag inte skriva mer. Min skjuts är snart här så jag måste ta på mig jacka och kila ner.

uppdatering följer imorrn eller kanske på söndag... eller måndag...

O.

Robinson...

Jag är så less på att alla ska behöva gå runt naken i detta förbannade Robinson. Jag vill inte se nakna feta gubbar eller nakna medelålders kvinnor. Var är ögongodiset liksom?? Vill de framkalla illamående hos sina tittare? Skamligt. Nästan...

Annars är jag ju fast i Biggest Loser också. Tjockisar där med och mycket nakna bilringar och hängbröst (på killarna...) men skönt att se att folk faktiskt mår bättre.
Och när jag ändå är inne på tv-program så har vi ju såklart Paradise Hotel. Där har vi de snygga människorna även om det inte riktigt känns som om de är särskilt "vackra" om ni förstår vad jag menar. Man mår helt enkelt inte så bra av det programmet heller. Någon i det programmet som man däremot mår bra av är ju Tilde Fröling, programledaren. Hon är het.

I övrigt så kom den utlovade snöstormen idag. Har väl kommit ganska mycket snö men det värsta är ju blåsten så att det driver så mycket. Men här nere är de grymt bra på att vara snabba med plogning och liknande. Jag blir lika fascinerad varje gång det snöar. Det tar liksom 1-2 timmar från att det börjat snöa innan plogbilarna är ute. För att inte tala om hur snabb de är med gång- och cykelvägarna. Där har Norrland mycket kvar att lära.

Imorrn är det träning som är planerat. Under förmiddan. Har skola på eftermiddan. Till 16.45 vilket känns sjukt jobbigt. Helst om man får för sig att vilja gå ut sen på kvällen. Är studenttorsdag på Pluto. Förmodligen riktigt kul. Men jag känner mig väldigt opepp... Hoppas det ordnar sig imorrn...

Ha det bra.

O.

Tandläkarhistorien igen då...

Precis när jag slutat tänka på mina tänder och kommande kirurgbesök så hade mor och far varit till tandläkaren idag. Och i Västernorrland har de tydligen helt andra riktlinjer än vad vi har i Västmanland. Ni får själva avgöra vad som är bäst. I Västernorrland chansar man tydligen och låter tänderna sitta kvar tills personen får problem. Dvs lite av en chansning som förmodligen innebär mer problem om man till slut verkligen behöver plocka bort tänderna med infektioner och mer värk som följd. I Västmanland är riktlinjerna förmodligen att visdomständerna ska plockas bort innan problemen uppstår (om de nu växer galet det vill säga...) eftersom mina ju ska bort utan att jag ännu har några problem. Jag måste nog säga att jag gillar Västmanlands idéer lite mer. För mig tror jag det passar bättre. För om jag inte skulle plocka bort tänderna utan bara få veta att vi tar bort de om du börjar få ont och det blir svårt att hålla rent skulle jag nog förmodligen få för mig att jag har ont ungefär var tredje månad eller nåt sånt och boka tid för undersökning. Och det är ju inte särskilt ekonomiskt. Men om man sedan ska plocka bort allt direkt, eller om man som västernorrlandstandläkaren tyckte, först ta en och se hur "hemskt" det är för att sedan vänta ett par månader innan man tar den andra vet jag inte.
Är ju säkert skönt att få göra bort det så man slipper tänka på det. Och fixa allt inom 12-månadersperioden så det hamnar under samma högkostnadsskyddsperiod. Onödigt att vänta för länge. Men man får försöka se till att få in tiderna så att det inte krockar med skoljobb och liknande. Någon dag innan påsk hade varit perfekt för att då ha påsken hemma i Övik med omhändertagande av familjen. Och sedan ta det andra nån vecka innan skolan börjar efter sommaren... Eller precis innan man åker norrut för sommaren... Hmm, tål att tänkas på. Förhoppningsvis är specialisten på sjukhuset en klok en som kan ge bra med råd om hur och vad man ska göra och vad man kan förvänta sig. För även om det är skönt med second opinions så är det jobbigt när de skiljer sig så mycket mot varandra.

Såsom ni förstår har jag en del som snurrar i mitt huvud. Det är alltså inte bara luft även om det nog är den större delen... Bli bla blu vad kul...

O.

Trerätters CHOKLAD...

Okej, som jag skrev igår skulle jag på chokladfrossa på kvällen. Ett mycket trevligt påhitt som säkert kommer i repris när chokladsuget har hunnit återhämta sig. För är det något som chokladfrossa är så är det mastigt. Hur som helst vi körde trerätters choklad. Såhär såg menyn ut;

Förrätt: Chokladbrownie med smarties och Daim toppat med vit chokladmousse.

Varmrätt: "Ugnsbakad" chokladmousse (brun) med vaniljglass.

Efterrätt: Honungsmelon, vindruvor och banan doppat i choklad-fondue.

Därefter hann vi med en hel del annat på chokladfronten också. Chokladdoppade ahlgrens bilar, glögg med choklad/kakao-smak men det fanns även glidmedel med chokladsmak. Som en smart tjej sa, "varför är den inte brun?". haha.

Hann med några öl och en massa snack. De som var där är inga skolkamrater, eller någon går ju på skolan. Niklas gick ju iofs i min klass men det är hans "gamla gäng" som är riktigt trevliga flickor och pojkar. Kul att umgås med folk utanför skolkretsen också.

Idag ska jag tvätta. Hade av någon anledning bokat sista tiden idag. 19-22 men vad gör det. Jag har ju sovmorgon imorrn. Föreläsning 13.15-16 men jag kan tänka mig att det blir friskis på morgonen. Är så skönt att träna innan lunch. Både för att det är mindre folk och för att man sedan har hela dagen som man kan göra vad man vill utan att känna att man måste dra ner till gymmet...

Kommande vecka kommer förmodligen innehålla en hel del fest. På torsdag anordnar våran linjeförening studentkväll på en klubb här i stan. Är en hel del slitningar mellan linjeföreningarna och Kåren på skolan. Ekonomerna och någon förening till styr upp såna här kvällar lite nu och då men blir sjukt motarbetade för att Kåren och de andra föreningarna tycker att vi försöker konkurrera ut de. Men det är väl inte vårat fel att de inte lyckas få folk till kårkvällarna och att vi fixar mycket bättre lokaler? Hur som så är det på torsdag iaf. Sen hade jag räknat med "vilodag" på fredan och sen Niklas födelsedagsfest på lördan. Men så igår kom det en inbjudan till en "avskedsfest" för ett par tjejer som ska dra utomlands i ett år för att plugga(?). Så nu är jag lite osäker på hur många dagar det kommer att bli party denna veckan. Alla festerna kommer nog bli i toppskiktet för hela året så man vill ju egentligen inte missa nån. Men det är som jag brukar säga "man är ju inte 19 längre... eller 21 för den delen...". Vad det talesättet har för betydelse har jag inte riktigt bestämt ännu. Men förmodligen att åldern tar ut sin rätt. Haha.

Hoppas ni haft en bra helg!!

Förresten så är det svinigt kallt här i Västerås nu igen. -12 grader. Det är ingen sommar... Sen har vi jätte(?)mycket snö också. Det är mycket alltså men inte om man jämför med typ Grönland för där har jag hört att det är ganska många metrar snö. Eller är det is kanske? Jaja, hejdå

O.

Utekväll med viss tragiskvarning...

Igår var det ut i svängen som gällde. För visst kan man säga så? Ut i svängen. Här påstår de att det uttrycket inte finns.
Hur som helst, det var en kul kväll med Kårpremiär och annat skoj.
Men börjar det inte bli lite tragiskt när "Bumbibjörnarna" och "Flygplan" är den musik som får mest fart på dansgolvet? Mjo, kanske men jag tyckte det var sjukt kul. För mig hade de gärna fått köra sån musik halva kvällen. Oooooh, där har vi ju ett bra tema. Barnprogram, tecknat eller nåt liknande. Då kan man ju köra den musiken hela kvällen.
På tal om teman tycker jag det ska bli väldigt spännande att få höra och se hur "Dansbandsfesten" som kompisar i Umeå styrt upp. Succé? I think so...

Ikväll ska jag på "Chokladfrossa". Låter både gott och farligt. Vad gör man på en sån egentligen?? Vad tar man med sig? Åh, nu kom jag att tänka på mat också. Typiskt... Tro om jag ska offra mig för en onlinepizza idag. Med en cola. Jösses vad gott det vore. Aja, får klura på den...

Jag tycker iaf att Onlinepizza är ett mycket bra påhitt. Nåt bra verkar studenterna i Linköping använt sin studietid till. Fast iofs kanske det inte är så bra om man ser till övervikten. Är ju ett mycket bra sätt för tjockisar att inte ens behöva gå till affären... Hmm.

Med den funderingen lämnar jag er för nu.

Ha en bra helg!

O.

Haha, dags att vila kanske...

Är det dags att gå och lägga sig när man försöker släcka lampan genom att blåsa på den? Förmodligen är det definitivt dags för sömn när man efter att försökt blåsa ut lampan skrattar åt hur dum man är och sedan försöker släcka ljuset (värmeljus) genom att "trycka på knappen". Knappen på ett stearinljus sitter tydligen mellan veken och kanten av ljuset. Så ett litet stearinbad har jag bjudit mitt pekfinger på denna kvällen. Haha, jag tror jag börjar ha för mycket som snurrar i huvet.
Idag hade jag iaf sovmorgon. Började skolan 11 och höll i två timmar på med repetition av Excel. Något som jag nog hade klarat på 20 minuter men vem har påstått att högskolestudier, eller studier överhuvudtaget, är effektiva rent tidsmässigt?? Inte jag iaf.
Efter skolan drog jag iaf till gymmet och körde lite konditionsträning. Riktigt tungt men kul också. Gillar när man verkligen känner hur jobbigt det är och man verkligen får kämpa.

Kvällen har jag spenderat med att inte göra något vettigt alls. Ätit en avokado (något som kan vara det bästa som finns...) tyvärr var den lite för hård för att vara perfekt men den gick att äta iaf. Sen framåt 22-snåret hällde jag upp en kopp choklad. Hann lyckligtvis inte värma den då telefonen började ringa. Vem ringer såhär sent tänkte jag. Det visade sig vara mamma. Hördes verkligen på henne att hon hade något roligt att berätta men ville ändå fråga hur det var med mig först. Till slut slank det ändå ur henne att hon o pappa bokat sin Thailandssemester ikväll. I mars ska de åka iväg. Jag tycker verkligen det är jätteroligt att de får göra sånt... bah... :p Okej, lite roligt är det väl ändå eftersom det borde innebära att jag får ett litet besök här nere i Västerås också.

Sedan tänkte jag avsluta med något som irriterar mig. Man har ju läst avslöjande på avslöjande om hur helt vanliga grupper på Facebook rätt vad det är bytt namn till något som syftar till pedofiler eller incest osv. Jag tänkte att så dum kommer jag då aldrig vara att jag går på något sånt.
Hur som helst har jag dag efter dag sett hur mina vänner gått med i gruppen som skulle skänka 2 kronor per medlem till jordbävningsoffren i Haiti. Jag tänkte först att, fan eller att de kommer göra det, men efter att ha läst informationen. Tyckte väl iofs att det var lite konstigt att sponsorn inte skulle bli officiell förrän målet var uppnått, för vem vill inte visa att man ställer upp i såna här insamlingar? Jag föll iaf för "frestelsen" och gick med i gruppen. Två dar senare visar det sig att gruppen är en bluff med kopplingar till nekrofili. Vilket skit. Men vi får väl skylla oss själva. Hade det inte varit bättre att lämna en tia i en insamlings-"mugg(?)" eller skickat ett sms? Ytterligare en anledning att inte gå med i dessa grupper på Facebook. För vad gör det för skillnad för t ex cancerforskningen att några facebook-are skriver i sin status att de känner någon som har/haft cancer? Det är ju inte någon hjälp alls. Så sånt är jag väldigt mycket emot. Det är lite hyckleri tycker jag. Skriv istället att nu har jag skänkt 100 kronor till Cancerfonden, pg konto bla bla bla, gör det du med!. Eller nu har jag givit blod, skrivit upp mig i donationsregistret, m m. Det är en annan grej.
Så nu har jag uttalat mig lite om mina åsikter också.

Nu ska jag sova. Har föreläsning imorrn på förmiddan. Hoppas den är intressant. Har insett att det bara är 4 veckor kvar till tenta också. Bah. Bah.

Godnatt

O.

Tandläkare... bli bla blu...

Har jag berättat att jag var till tandläkaren i fredags? Hur som helst hade jag inga hål men mina visdomständer växte galet. Istället för rakt uppåt växer de rakt framåt vilket inte är så bra.
Så idag hade jag tid igen för att de skulle ta mer ingående röntgenbilder för att se om tänderna måste bort och om de isf kan göra det där på mottagningen eller om det är så komplicerat att jag måste få en remiss till käkkirurgmottagningen (specialistmottagning) för att operera ut de.
Att ta bilderna gick bra även om jag var lite orolig över att få de snurrande grejerna i huvet så gick det bra. Däremot visade bilderna det de trodde i fredags. Tänderna har inte den minsta lutning uppåt (vi snackar alltså underkäken här) så de måste tas bort av en specialist. Alltså fick jag en remiss till käkkirurgimottagningen på Centrallasarettet här i Västerås. Hos tandläkaren trodde de att det skulle ta ungefär 4 veckor tills jag får en tid. Men jag undrar finns det inte en målgräns på att man ska få träffa specialist inom tre veckor? Eller är det tre månader? Hur som helst så måste de båda nedre visdomständerna opereras bort. Och eftersom det kommer innebära att de övre inte kommer att möta något motstånd kommer även dom att behöva plockas bort. Så allt som allt ska fyra tänder dras. Något som plånboken inte kommer må bra av. Som tur är finns mamma o pappa när man som mest behöver de! Tack.
vet inte än hur mycket det kommer kosta men någonstans mellan 5000-7000 verkar vara en rimlig gissning. FÖrhoppningsvis billigare. Men det verkar inte som om de kan ta bort alla fyra på samma gång. För att hålla smärta och infektionsrisker nere...
Då kanske det finns nån som undrar om jag har problem med dessa tänder? Det har jag inte. Än. Jag har sett bilderna och redan nu trycker visdomständerna lite grann emot framförvarande tänder. Vilket enligt tandläkaren kommer sluta med att tänderna framför trycks sönder och att risken för att tänderna får det så trångt att de hamnar "utanpå" varandra blir då mycket större. Så det är ju bättre att plocka bort de nu innan problemen dyker upp. Eftersom de ju kommer att göra det.

Hur själva ingreppet går till vet jag inte riktigt. Har googlat och kollat lite. Som det verkar tar det mellan 45 minuter och 3 timmar beroende på hur komplicerat det är. Av de jag läst hur det gått till verkade det också som om de gjort ena "sidan" åt gången. Så två operationstillfällen. Förmodligen kommer det krävas en kontroll och "utredning" även på specialistmottagningen innan själva ingreppen. Man får bedövning men sövs inte ner. Sedan sys det igen och man får leva ungefär 3 dagar på flytande föda. Värktabletter eller receptbelagda värktabletter kommer behövas upp till 10 dagar och de första dagarna är det full dos som gäller.
Läste en hel del skräckhistorier. Men som tur är fanns det de som inte fått några som helst besvär. Jag är hur som helst lite orolig. Har aldrig ens behövt besöka en läkare och nu behöver jag göra detta ingrepp i munnen. Usch...
Jag hoppas bara att det inte kommer i samband med det värsta tentaplugget. Vi har tenta redan den 19/2. Alltså om ca fyra veckor. Huga...

Aja, nu ska jag inte oroa mig mer över detta utan försöka hitta något att spendera tiden med. Men lägenheten är redan städad, resväskan är uppackad och disken fixad. Vad kan man göra för att hålla tankarna borta i flera veckor? Kommer nog inte att gå...

Som ni kanske förstår kommer det nog dyka upp en del om hur det går med detta här i bloggen framöver. Hoppas det kan vara något att läsa.

Igår körde våran nya kurs igång också. Företagsekonomi med inriktning på redovisning och revision (B-nivå) på 30 hp. Det vill säga hela vårterminen. Kommer nog bli kul.

Ha det bra!!

O.

Hej igen...

Har inte haft sug att skriva här. Men nu kommer en liten uppdatering.
Har kommit tillbaka till Västerås och fram till igår knappt gjort annat än ätit, pluggat och sovit. Igår var det tenta. Den var alldeles för svår för att vara mänsklig. Jag har ändå en liten förhoppning att det ska ha kunnat bli ett g. Jag hoppas och ber till högre makter varje kväll. Nån gång imorrn ska lösningsförslagen dyka upp på kurshemsidan så då får man en liten hum om det är helkört eller om liket lever...

I tisdags drog jag igång träningen år 2010 också. Känns bra även om träningsvärken från hell kom som ett brev på posten. Idag har jag gått en runda på stan och bland annat inhandlat en tröja på MQ:s rea. En rea som verkligen var bra. Inte bara skräpkläder utan kändes som att det bara var bra grejer som var på rean. Min ekonomi tackade mig för att jag var så sen så de normala storlekarna var slut. XL och XXL är ju ingen höjdare på lilla mig.

Imorrn ska jag till tandläkaren på morgonen och efter det har jag tänkt sätta mig på ett tåg till huvudstaden. Mor o far är där och mamma fyller år på lördag så jag tänkte passa på att säga grattis. Om tågen har kommit igång. Har varit sjuka problem med tågtrafiken här i stan pga hög luftfuktighet i samband med sträng kyla. Loken har helt enkelt frysit ihop... Aja, till imorrn hoppas jag de är igång igen.

Nu ska jag snart bege mig ner på stan en liten stund igen. Sätta mig och ta nån öl eller drink. Ska tydligen på en drinkbar så det är väl störst risk att det blir drinkar. Ska dock inte bli för många för då är risken att man inte blir så poppis hos tandis imorrn..

Ha det bra ni trogna läsare!!

O.