Ledig vecka.

Imorse ringde väckaren liiiite för tidigt kändes det som. Yrvaken. Bakis. Inte alls redo för att skriva tenta. Men det blev lite som när det sämsta laget i serien möter det bästa. Och överraskar. Jag dominerade tentan helt enkelt. Med öppet fönster för att få lite frisk luft fick jag ihop 18 av 20 rätt. Vilket resulterade i ett VG. Där rök bakfyllan och resten av dagen har varit riktigt skön. Trött. Men glad och avslappnad.
Lunch på stan med härliga människor. Slapp i en lägenhet med ett gäng som var mer eller mindre intresserade av de fotbollsmatcher som visades på tv. Nöjda. Därefter hem och nästintill somna i soffan. Nu är det bara lugn och ro här hemma. Dåliga tv-program. Lite godis. Vatten. Musik. Har idag till slut aktiverat mitt spotify premium konto. Var på tiden. Imorgon väntar en dag av städning och packning. För på måndag åker jag med tåget upp till Örnsköldsvik för en vecka hos mor o far. Skönt med lite norrländsk lugn och ro. Det behöver man lite nu och då.

O.

Tog mig hem

Efter några om och men. Efter massor med skratt. Efter härliga återseenden. Efter att ha blivit övertalad att stanna. Efter allt detta tog jag mig till slut hem. För om inte mindre än 8 timmar väntar min tenta. 8 timmar låter ju iofs inte så farligt. Men det känns skönt att i princip ha varit med på allt ikväll och ändå hinna hem och få ett antal timmars sömn. Allt för mycket alkohol har passerat min strupe så jag hoppas att jag imorgon när väckningen ringer inte känner mig det minsta bakis. För jag ska nämligen spendera fyra timmar med att lusläsa böcker och toksöka på internet. Och samtidigt ska jag be till högre makter att det räcker för ett godkänt resultat. Jobbigast? Det faktum att resultatet kommer direkt(!). Så jag kan inte säga att det kändes sådär och sedan låtsas att inget händer. Det är imorrn eller omtenta som gäller. Och jag hoppas hoppas hoppas hoppas att kursen tar slut imorgon!

Puss på er! Snart har jag en ledig vecka att njuta av!

O.

Tentaplugg?? Knappast...

Imorrn har jag tenta. Hur man nu kan lägga en tenta en lördag förmiddag. Helst när jag har Halloweenfest ikväll... Oh well. Idag hade jag vissa planer att tentaplugga lite men jag tror jag skippar det. Man ska väl inte plugga dagen innan? Det brukar jag säga iaf. Ska iaf bli spännande imorrn att se hur det går. Läskigt också att den rättas automatiskt så är man en poäng från att klara den så är man det. Oh well. 20 frågor med fem svarsalternativ till varje. 4 timmar. Det kommer bli intressant.

Har sprungit på stan också och inhandlat lite vin och det sista till min nödlösning till utklädnad. "Fransk inbrottstjuv" blir det. Får se hur länge jag hänger med under kvällen med tanke på morgondagen men är det riktigt kul så blir det nog hela kvällen. Eller så kanske jag blir ansvarsfull och går hem efter förfesten. Oh well, time will tell.

Nu är mitt huvud slutkört så jag ska vila lite i soffan innan käk och sen off to party.

På måndag styr jag kosan mot Örnsköldsvik. Skönt med en "ledig" vecka :)

O.

Skrattar mig till sömns.

Vinkväll. Ost och kex. Skratt. Djupa och ytliga diskussioner. Festekon. Fantastiskt trevligt.

Och jag som aldrig sett Bonde söker fru hamnade nu mitt i ett avsnitt när jag körde igång teven. Och det första bonden säger till en av sina damer är "du är ju snygg och fräsch". På nåt sätt tycker jag den kommentaren är sjukt rolig. Eller är den bra? Jag skulle inte vilja bli kallad "fräsch". Känns konstigt...

Oh well. Off to bed

O.

Upprörd!

Efter en riktigt trevlig dag med "plugg", skratt, vin och styrelsemöte såg jag fram emot att bara varva ner med en kväll i soffan med tv.
Men det förbaskade faktum att skolledningen fortsätter komma med extremt ogenomtänkta beslut och så tydligt visar hur oinsatta de är i vad vi linjeföreningar egentligen gör gör mig bara så irriterad, frustrerad, besviken och ledsen!
Vi har städat ut vårat rum. Alla våra grejer ligger i en skolsal i flyttlådor. Ibland önskar jag att jag hade tusen mycket att säga till om. Men samtidigt får denna historia mig så upprörd att jag vill lägga mig ner som ett litet barn och skrika och sparka vilt omkring mig.

Och som om inte detta skulle få mitt humör lagom uppgivet så förlorade visst Modo igen idag. Woopidoo vad det är mycket som sänker humöret just nu!

Imorrn är det en tidig morgon som väntar. Har tvättid redan 7 imorrn bitti. Därefter väntar ännu mera plugg. Lite andra små uppgifter (roliga) och även det faktum att jag måste hitta mig en utstyrsel till halloweenfesten på fredag. Just nu känner jag mig inte det minsta peppad för detta men det ska nog ändras det med. Vi hörs när vi hörs och syns när vi syns!

O.

Kvällströtthet.

De senaste nätterna har jag haft sjukt svårt att somna. Varit trött på kvällen men så fort jag lägger huvudet på kudden är jag pigg. Just nu är kvällströttheten extrem. Om det beror på att mitt huvud arbetat sjukt mycket idag vet jag inte. Fått mycket plugg gjort iaf. Och kommer nog vara väl förberedd till på lördag. Kommer bli intressant iaf.
Ikväll hoppas jag dock att jag somnar snabbt. Det vore mycket skönt.

Och som tillägg till denna klagovisa vill jag bara säga; "Gud vad mycket skit som går på tv nuförtiden!". Pengarna på bordet är faktiskt ganska intressant men jag orkar inte med Peter Jihde. Suck. För att inte tala om hur ointressant människor som deltar. Och det faktum att de ändå aldrig kommer vinna några stora pengar. Nej, tacka vet jag den brittiska varianten av Deal or No Deal. Där har vi tv-underhållning... typ.

Och har förresten ytterligare en sak att klaga över. Handlade för typ en timme sen. Köpte mjölk så jag skulle kunna dricka oboy. Bara för att komma hem och komma på att oboyen tog slut för nån dag sen. Hm, oh well. Mjölk är också gott.

Trots detta något klagande inlägg är jag på bra humör. För dagen har ändå varit givande och produktiv. Och igår hade vi en riktigt trevlig styrelsekickoff. Roliga spel, onyttig mat och härligt sällskap! Klockren energibooster!

O.

Pluggdisciplin

Jag har alltid trott att jag varit duktig på att plugga hemma, själv. Men efter de senaste dagarna har jag insett att det inte är sant. När jag skrev på mitt arbete på högskolebiblioteket i torsdags fick jag mer gjort än nånsin på så kort tid. När jag försöker plugga hemma själv så slutar det alltid med facebook, bloggar, tv eller film istället för produktivitet. Men idag när jag hade pluggbesök flöt det på extremt bra. Fick mer gjort än vad jag trodde var möjligt. Så från och med nu ska jag satsa på att plugga i skolan eller med någon för att få mer gjort.

Och vem kunde tro att det skulle vara så svårt att prata med mor o far i telefonen när de var ute och plockade svamp. Helt underbart men det var väldigt mycket rop om hur mycket svamp det var. "Hör du hur mamma ropar?" "Åh, helvete" "Trampa inte där" "Detta är helt sjukt". "Förresten, tycker du om kantareller?!" "Ibland är de giftiga, men vi har hyfsad koll..." Känns väldigt lugnande inför min vecka däruppe. En vecka som ser ut att bestå av kantarellrätter och någon möjlig förgiftning. Men bokade även in en hockeymatch. Modo-Timrå 1/11 Fjällräven Center Örnsköldsvik. Blir nog kul. Helst eftersom de båda lagen ligger sist i tabellen. Och det faktum att det ju är länsderby!

Nu ska jag se till att byta om från mina mjukis-/pluggkläder till något mer passande för en styrelsekickoffskväll. Spel och middag ska den bestå av. Blir nog lagom det som avslutning på denna veckan och som uppladdning inför nästa veckas tentapluggande. Tenta på lördag morgon. Fredag kväll är det Halloweenfest. Jag skulle gärna gå dit en sväng men det faktum att jag inte har någon utklädnad klar gör mig lite mindre pepp. Plus då att jag har tenta morgonen efter. Jaja, den som lever får se hur det slutar.

Får se om jag lyckas klippa mig i veckan. Har insett att jag inte vet om nån frisör här i Västerås som jag gillar. Så risken finns att jag väntar till Ö-vik. Däruppe vet jag ju hur det funkar. Konstigt att behöva jaga frisör, bara för att syrran är i Thailand (snart Malaysia...) men jag är inte bitter... Och jag har faktiskt större problem än frisörer. Eller vid närmare eftertanke är det nog ett av få problem i mitt just nu väldigt problemfria liv.

Så off to kickoff. Därefter tentapluggsvecka. Därefter Örnsköldsviksvecka. Därefter mån-ons i Västerås och tors-sön i Luleå. Mycket norrland kommer november att bjuda på.

O.

Snart helg.

Idag har jag på allvar tagit tag i mitt plugg. De senaste dagarnas småpet blev idag en eftermiddag i biblioteket på högskolan. Och oj vad det rullade på. Eftersom min dator inte ville ge mig internet (eller att skolans internet strulade...?) kunde jag inte bli helt klar. Så imorrn väntar lite källkontroller och källfix hemma, genomläsning och korrigering och sedan utskrift på skolan och sen på nåt vis få det i ett kuvert till Kalmar. Oh well. När det är avklarat ska det bara skrivas en sammanfattning på en sida tills på tisdag. Detta kommer gå galant. Nästa lördag är det tenta. Om den går lika galant är det klart mer frågetecken kring... Helst eftersom det är Halloweenfest på fredan. Vågar man vara så cool att man skriver tentan bakis? Iofs är det en hemtenta på fyra timmar så omöjligt lär det ju inte vara. Men jag har ingen bra koll på hur den kan se ut så jag ska nog få mig några timmars sömn då iaf...

Nästa måndag åker jag till Örnsköldsvik också. Sjukt vad tiden går fort. Och veckan efter det är det Luleå som gäller. Mycket roligt att se framemot nu! I övrigt är det rejält dålig uppdatering här på min blogg nu. Ingen ursäkt.

Som om det inte vore nog att syrran är i Thailand fram till Lucia. Och att hennes grabb åker dit om några veckor. Så har mor o far bokat Thailandsresa också. Iofs inte förrän i februari/mars men ändå. Och vad får jag? 4 dagar i ett vinterkallt och mörkt Luleå. Fast jag kommer nog ha fantastiskt kul där uppe. Men sol och värme är ju aldrig fel. Fast jag får ju åka till Åre en vecka i januari också. Det längtar jag efter. Mest längtar jag efter Sällskapsresan i bussen upp. Det vill jag ha!

O.

Ännu en helg. Ännu en bra helg.

Söndag kväll. Jag vill helst inte gå och lägga mig. Främst för att jag vet att det är så mycket som behöver göras när jag vaknar. Saker jag skjutit upp alltför länge nu. Saker som behöver göras. Helst igår.
Det väntar en vecka av full fokus. Full fokus på plugg. Full fokus på mig själv. Full fokus. Men trots att jag skrivit "full fokus" ett antal gånger på en och samma rad känns det inte som att det är det jag kommer ha under veckan. Trots att det är höst är jag sprudlande glad. Det konstiga är att jag inte har någon särskild anledning till det, oavsett vad mamma tror. Måste bero på att det varit så fantastiskt roliga månader här i Västerås. Månader som bara flygit förbi. Kanske är en veckas lugn och ro i Norrland precis vad jag behöver. Men innan dess väntar två veckor av stenhårt pluggande. Först en vecka av skrivande. Därefter en vecka av tentaplugg.

Men denna veckan har varit fantastisk. Sjöslaget bjöd på allt man kan önska. Glädje, kamrater och gung. Sittningen i fredags likaså. Vem hade kunnat tro att jag skulle få ett diplom? "Årets Charmör - med ett ständigt leende på läpparna"-titeln som mina rookiesar gav mig känns som ett härligt betyg. Och jag kommer fortsätta visa gaddarna. För hur tråkigt är det inte med människor som aldrig ler? Jag ser hellre glad och dum ut på en bild än allvarlig och dum. Glädje smittar av sig.

Och som om det inte vore nog med att jag har plugg som hopar sig så sitter jag även i ett hem där golvet täcks av kläder från den senaste veckan. En diskbänk som täcks av disk från de senaste dagarna och ett fönster med blommor som inte fått vatten på alldeles för länge. Men imorrn går jag in i en bubbla. En bubbla av plugg med städpauser. Skäll på mig om jag gör nåt annat!!

Bad Taste-bilder!







O.

Hösten lägger sig över Västerås.

Vad det är mycket som händer just nu. Det planeras för fullt för resten av hösten. Det kämpas för fullt för att vi ska få behålla vårt Mälekonrum. Det pluggas för fullt(?) för att jag ska bli klar med kursen. Det laddas för fullt för ett Sjöslag på söndag. Det regnar på mitt fönster. Det är grått ute. Syrran chattar från en varm thailändsk kväll. Jag ser en repris av "Så mycket bättre" samtidigt som jag skriver och pluggar. Nu är plugget avslutat för idag. Det konstiga är att man våndas så länge och när man väl börjar går det så snabbt.
Mitt i allt detta försöker jag hinna med sjutusen andra grejer. Det är konstigt men härligt att vara såhär förvirrat uppbokad. Imorgon väntar en fredag med plugg, biljettförsäljning på skolan, after work-tacos och bio. Kvar på dagens lista står diskning, Ica och lite annat.

O.

Bevara linjeföreningsrummen och studentlivet på MDH och i Västerås!

I fredags fick vi linjeföreningar ett meddelande vi aldrig trodde vi skulle få. Samtliga föreningar blir av med sina respektive rum på skolan. Idag kom vaktmästaren med flyttlådor. Ingen har kommit och informerat oss. Ingen har kollat vilket behov vi har av dessa rum. För hade de som fattat detta beslut gjort det hade de sett att de är livsviktiga för många av föreningarna. Att skolan erbjuder alla föreningarna ett "skåp" på kårens övervåning känns som ett skämt! Inte ens alla pärmar med information/bokföring osv får plats i ett skåp. Vad ska vi göra med all annan utrustning? Dator, stereo, overaller, tält och allt annat som vi behöver för att bedriva våran verksamhet? "Se till att vara ute så snart som möjligt annars fakturerar vi er för städningskostnad." Och där står vi chockade och undrar när denna blixt slog ner och vilket åskväder den kom ifrån.
För var ska vi förvara allt? Vårat rum är väl kanske 10-12 kvadrat. Jättefullt. Med sånt vi behöver för att göra våran utbildning attraktiv och rolig. För att våra studenter ska få bra och nära kontakt med näringslivet. Var ska vi förvara det?
Samtidigt känns det som att det värsta är att den mötesplats som vi skapat för våra studenter rycks ifrån oss. Det är dit de kommer med frågor om skolan, om sin ekonomutbildning, om var de ska vända sig med olika problem. Det är därifrån vi i Mälekon fixar samarbetspartners i näringslivet. Det är därifrån vi får våra studenter närmare näringslivet. Precis som skolan vill - men det är vi som sköter jobbet. Det är från vårat rum som vi gör ekonomutbildningen på Mälardalens Högskola attraktiv. Det är vi som genom fantastiska rookieperioder, sittningar, föreläsningar, företagsbesök, utbildningsförbättringar gör att Mälardalens Högskola har ekonomstudenter. För hur många skulle söka om det inte finns någon rookieperiod? Om det inte finns något som händer både i och utanför skolan?
Mälardalens Högskola behöver sina linjeföreningar! Och de flesta av oss linjeföreningar behöver våra rum för att kunna bedriva någon typ av verksamhet! Föreningsrummet är för oss i mina ögon skillnaden mellan en ostrukturerad och en professionell förening.
Jag hoppas innerligt att högskolan låter föreningarna behålla sina rum och inser att det inte bara handlar om pengar, utrymme osv utan att det faktiskt handlar om att det är vi föreningar som gör MDH till en attraktiv skola. Utan föreningar - inget studentliv - inga studenter.
Det känns som att Högskolan slår undan fötterna på oss. Vi kämpar och sliter för att få hit studenter och för att få de som går här att trivas med sitt val. Det känns som ett slag i ansiktet för det arbete vi gör.

Och allra värst känns det att vi inte fått vara med i detta beslut. Att det fattats bakom vår rygg och att vi nu sitter med resultatet. Ett kaos! Så snälla ansvariga på Högskolan, tänk till och inse att detta inte kommer att funka. Kom och besök oss i vårat rum och se själva att vi behöver de enormt mycket och att erbjuda ett skåp är ett riktigt bevis på att ni inte har någon aning om vad som sker i dessa rum!

O.

Usel uppdatering.

Och jag har ingen ursäkt. Förutom den att jag inte har någon dator. Och den ursäkten är ju inte sann...

Det jag kan berätta är iaf att det idag känns som att den första höstdagen nått Västerås. Det har varit supergrått och regnigt. Dock inte så kallt men ingen energi från solen idag. Iochförsig trevligt att kunna ha persiennerna uppdragna helt. Har storstädat och ätit vindruvor. Vindruvor blir lätt lite av en drog. Om de är så pass väl besprutade att de håller sig färska fastän de stått framme någon dag är de helt fantastiska. Jag är nämligen en person som smakar väldigt mycket med ögonen.

Sen lär jag mig mer och mer hur min telefon funkar. Det finns på tok för mycket att göra med den. Hade jag inte haft ett liv (?) så hade jag spenderat hela dagarna med min telefon.

Imorrn måste jag verkligen ta tag i pluggandet. Hela dagen ska det pluggas. Främst ska jag lägga energi på att komma igång med mitt arbete som ska vara klart om tre veckor. Om jag har börjat? *vissel, vissel* Men kommer jag bara igång så går det snabbt. Så imorrn ska jag piska mig själv till det. Även ett möte imorrn som jag kanske går på. På tisdag är det också möte och på kvällen ett party med overall. Sy och klistra. Snacka skit och dricka. Beerponga och capsa. Och på onsdag är det råplugg som gäller. Om jag inte har nåt annat "viktigt" inplanerat. Men denna vecka är mitt mål att verkligen få igång plugget så pass att jag inte har dåligt samvete över det. Så nu kör vi!

Att min syrra på tisdag beger sig på 2,5 månads kajkande i Sydostasien gör mig mycket mer sugen och inställd på en plugghöst..........

O.