Vilken helg

Igår var det Smygpremiär på Kåren. Dagen till ära införskaffade jag en overall. Så nu tre år efter att jag började skolan har jag blivit en riktig föreningsnörd. Men hur skönt är det inte att ha klädseln under nollningen löst. Faddertröja och overall. Fantastiskt fint.

Något som inte är lika fint är att hissen i mitt hus pajat. Att behöva gå sex våningar i trappor när man är smått bakis är verkligen inte att rekommendera. Bara så ni vet. Ska tydligen inte repareras förrän imorgon heller.

Kul grej som hände på Kåren igår. När vi precis stod i entrén så springer det in en katt. Jag plockade kort och gott upp den och bar ut den igen. Men att nu även katterna försöker ta sig in på Kåren måste ju innebära att Kåren kommer vara poppis i höst?!

Imorrn börjar inte bara de nya studenterna utan även jag. Till viss del. Främst måste jag se till att lösa hur och vilka kurser jag ska läsa. Det känns som ett inte alltför angenämnt problem. Förhoppningsvis löser det sig snabbt och enkelt för tid är i två veckor framåt numera en bristvara. Så ni vet. Men ska bli grymt skoj med en ny nollningsperiod. Helgen efter nollningen är det Stockholm som gäller för Civilekonomskickoff. Så jag hoppas att de kurser jag till slut bestämmer mig för att läsa inte är alltför betungande.

O.

Det här med att vara jag.

Mitt liv känns helt okej. Som vanligt lite upp och ner. Som vanligt lite crazy. Och som vanligt väldigt roligt.
Att ha underbara personer runt omkring gör det inte sämre. Har vi nånsin haft tråkigt ihop?!

Jag känner verkligen inte för att sova. Vet att jag borde när man inte varit särskilt schysst mot sin förkylning. Den har dock fått hostmedicin. Tydligen en överdos såg vi efteråt men det kan väl knappast vara negativt? Ju mer medicin desto friskare blir man väl??

Vi hörs och syns och känns.

O.

Energi.

Vaknade imorse klart piggare än tidigare dagar. Tokskönt. Fortfarande rejält förkyld men så mycket piggare i huvud och kropp jämfört med igår. Var styrelsemöte idag också. Så kul att återigen sitta i vårat rum och snacka både allvar och skoj. Och hur kul är det inte att nästa SERO-konferens, den i november, går i Luleå. Självklart lite segt att åka så långt men samtidigt grymt kul. Och hur kul är det inte att på måndag börjar inskolningen av våra nya studenter. Däremot är det inte lika kul att jag fortfarande inte riktigt tagit något beslut, eller kunnat ta, kring vilka kurser jag ska läsa. Studievägledaren är ju aldrig anträffbar. Oh well. Får lösa det på måndag. Fast det är en del att ta tag i även då.

Ikväll är det någon typ av inflyttningsfest också. Jag lär dock inte förta mig. Att stanna en vinare känns ganska lagom. Och hur praktiskt är det inte att börja mäta tid i vinare? Det vill säga hur lång tid något tar blir hur många vinare man hinner dricka på den tiden. Det är svårt att ge någon precis förklaring. Men det är passande tidsmått en kväll som denna. Yes.

Trevlig helg!

O.

En bortkastad dag.

Vilken skräpdag. Ligger i feber och hostar. Vilket är det enda jag lyckats med idag. Riktigt bortkastad dag.

Men tror det kan vara nödvändigt. Masade mig till affären och köpte glass. Jag har fått för mig att det är bra att äta när man är förkyld. En Ipren ska jag nog klämma i mig också. Tyvärr glömde jag köpa det på affärn så jag får hushålla så de räcker till imorrn. Imorrn hoppas jag ha lite ny energi igen. Har en del saker jag måste ta tag i innan helgen. Eller har försökt fixa de idag utan framgång. Så imorrn blir det till att kämpa med de. Plus ett möte på skolan. Hade ett idag också men på grund av febern blev jag hemma istället. Nej, nu behöver jag en ipren och sen lite glass.

O.

Vilken jakt.

Denna morgon har jag kämpat med telefonnummer. För att få tag på en studievägledare på skolan. Att det kunde vara så svårt hade jag ingen aning om. När jag inser att de alla är på "konferens" till imorgon 16.00 är det väl lika bra att ge upp. Så istället tänkte jag mig att ringa akademiexpeditionen och fråga vem man kan prata med. Men döm min förvåning när en expedition som har öppet fem timmar under dagen har lunch i åtminstone 1,5 timme. Puh. Jaja, nu har jag iaf skaffat mig ett studentkonto för mina kurser i Växjö. Men är väl inte helt på det klara än med om jag kommer att läsa de. Det är därför det vore skönt att komma i kontakt med studievägledare. Men tydligen i det närmaste omöjligt. Aja, jag får ringa expeditionen igen senare idag. Tyvärr orkar jag knappt prata då min röst nästintill gett upp totalt. Oh well. Uppdateringar kring detta följer med största sannolikhet.

Jag var ju till doktor igår också. Fick en ny tid för operation om knappt två veckor så nu ska väl tån till slut bli helt bra kan man hoppas. Det är på tiden.

Have a nice day!

O.

Livet på en pinne

Usch vad jag är förkyld. Jätteroligt är det. Inte.

Hade ju massor på min to-do-list idag. Och jag har faktiskt kommit en bit på vägen. Och nu kom jag ännu lite längre.
Började med att lägga in kompletteringarna i uppsatsen så nu är den inskickad. Sköööönt.
CSN löste sig med en chatt. Så smidigt när man kan chatta med olika företag och instanser för att lösa eventuella problem. Helst en sån här dag då jag är förkyld och har en röst som har det lite småtungt.
Högskolan och mina funderingar kring kursalternativ här på MDH (som alternativ till distanskurserna från småland) gick däremot inte att lösa idag. Min studievägledare var på konferens och åter imorgon. Så den punkten får jag skjuta upp en dag.
Bostadsbolaget har jag mailat angående lokaler och studentvärdar i mitt studentboende. Hoppas på svar snart. Och bra svar!
Doktorn ringde jag också. Mycket smidigt när man får knappa in telefonnummer och de sedan ringer upp när det är ens tid. Snackade lite med sköterskan som efter att ha ställt några frågor bokade in mig redan idag. Så om två timmar ska jag vara hos doktorn. Usch, nu hinner jag ju bli nervös. Jag som inte är så förtjust i doktorer. Hoppas på att slippa en penicillinkur bara. Det vore inte alls så roligt.

Det jag mer hade på min att-göra-lista idag är ju att handla. Nu vet jag inte hur jag ska göra riktigt. Om det blir en operation redan idag (vilket det tydligen kunde bli, om man inte behövde en penicillinkur först) kanske jag inte är så pepp på att promenera till ICA sedan. Så då måste jag ju gå innan. Och det vet jag inte hur jag ska hinna med allt. Får gräva igenom frysen nu och se om jag inte kan rota fram mat så det räcker idag iallafall.

Ja, det var väl dagens viktigaste händelser. De och min förkylning. Som alltså inte är så rolig.

O.

Västerås och förkylning.

Är sedan fyra timmar tillbaka i Västerås. Känns som det borde. Konstigt men helt normalt ändå. Något som däremot inte känns normalt är att vara förkyld. Halsen värker, hosta, snuva och ett huvud som känns som pulvermos. Så får se hur mycket längre jag håller mig vaken idag. Imorrn väntar en dag av fixande som måste göras. Måste ringa CSN, Högskolan, doktor och bostadsbolag. Måste inhandla allt som behövs för att kunna leva. Köpte frukostgrejer idag men orkade inte med att inhandla nåt mer. Måste lägga in de sista förändringarna i uppsatsen och sen skicka in den. Kolla upp kursscheman, kurslitteratur, nollning och lite annat.
Puh. Bara att tänka på det gör mig helt slut. Oh well det är morgondagens sysslor. Välkommen tillbaka till livet säger jag åt mig själv. Positivt dock var att mina blommor levde jättebra. Jättefina var de. Så stort tack till den eller de vänliga själar som vattnat de i sommar!
Nu sitter jag och småföljer hollywoodfruarna. Haha. Jag vet inte vad mer jag ska säga.

O.

Hej världen!

Hallå världen.

Dags för en liten update kring mig då. Minns inte senast jag skrev men på senaste tiden har jag iaf gjort ett besök i stugan i fjällen. Fyra dagars semester som spenderades däruppe.
Men denna helgen som var var min första helt jobblediga helg sen midsommar och då hände det grejer minsann. På lördan var det sol och bad i poolen. Därefter buss in till stan med familj och morbrors familj. Väl där blev det middag på restaurang innan vi promenerade upp till Folkets Park och konsert med Slade och Status Quo. Fantastiskt väder, fantastiskt roligt, ja fantastiskt helt enkelt. Mer konserter på ett berg med utsikt över en sommarstad åt folket säger jag. På söndan blev det av förklarligga själ lite lugnare. Sol och bad som följdes upp med försök till fiske i Put and Take fisket här intill. Hemskt frustrerande att se enorma laxar simma förbi krok och mete utan att bry sig. Men vädret var härligt iaf.
På kvällen var det DM-semifinal för syrrans fotbollslag. Dock förlust på straffar men i kvällssol så var det ändå härligt att avsluta helgen med.
Igår hann jag med ytterligare en jobbdag. Idag är jag dock ledig för det är en traditionsdag idag. En dag då jag, far o mor åker till Solänget (travbanan i Övik) och spelar bort en hundring var. Det handlar enbart om att förvalta sin hundring så bra som möjligt. Om man ser till hur det gått tidigare år skulle man nog vinna om man valde att inte spela alls. Men det är ju inte lika kul.
Imorrn och på fredag jobbar jag. För sista gångerna denna sommar. Känns något underligt. Idag bokades också återresan till Västerås. Även om det varit bestämt länge att den ska ske på måndag har jag inte bokat förrän idag alltså. Det blir tåg denna gång. Känns alldeles lagom avslappnande. Sedan en vecka av uppstart av livet i Västerås innan skolan drar igång igen. Och jag är fortfarande inte säker på vad jag ska läsa. Något jag däremot vet är att uppsatsen måste färdigställas inom de närmsta dagarna. Så vi får den ur världen någon gång.

Så nu har ni fått alldeles tillräckligt med läsning för denna gång. Hoppas eran sommar varit lika bra som min och att ni fått lite färg på kinderna :)

O.

Augusti är här.

Denna sommar går fort. Det är redan ett par dagar in i Augusti. Och när jag idag varit ledig har vädergudarna verkligen varit på min sida. Inledde med att sjunga för syster som fyller 22 idag. Grattis till henne.
Därefter drog vi ner till havet och kämpade med vindsurfingbrädorna. Andra gången i livet för mig och det kändes verkligen som att det inte är en omöjlighet att ganska snart få koll på det också. Nästa sommar får det bli mitt projekt. Tillsammans med golf och allt annat jag tänkt att jag behöver och vill göra. Att vindsurfa mycket en sommar skulle förmodligen också ge en bränna som inte är av denna värld. På den dryga timme vi kämpade i den ganska hårda vinden tog det på rejält.
När vi var nöjda drog vi iställlet iväg till Näske Krog och käkade en riktigt god lunch innan vi drog hem igen och la oss i solen vid poolen. Där jag genom att lyssna på både Olof Wretlings och Carl Bildts sommarprat via internetradion spenderade ytterligare tre timmar i en gassande sol. Behöver jag nämna att jag antagit en något röd hudfärg?! Det är dock fortfarande riktigt varmt och skönt och morgondagen ska också bjuda på värme. Kanske årets sista riktiga värmebölja som har sin sista dag imorgon? Tråkigt. Hoppas dock på att den bjuder på en del sol så man kan njuta lite grann och bada. För jag är nämligen ledig imorgon också. Jobbar dock fre-sön. Woopidoo. Men det här med att vara kock är bara något riktigt roligt och fartfyllt. Lär mig sjukt mycket som jag hoppas jag ska ha nytta av in the future.
Tiden här i norrland börjar också gå mot sitt slut för denna gången. Fortfarande nästan tre veckor kvar men med tanke på hur länge man varit här lär det gå snabbt. Hoppas på en riktigt härlig och fartfylld höst. Får dock se vilka kurser och hur de ska läsas.

Välkommen augusti och tack till ett, åtminstone här i Örnsköldsvik, fantastiskt Juli.

O.