Välkommen till Skärgården...

I skärgården händer det verkligen ingenting. Men nu åker jag ut till Skärgården ett par dagar. Kan det bli bättre än ett par dagar i Skärgården? Jag kommer då bara att tänka på Skärgårdssketchen i, är det Grotesco? Hur som helst, Skärgården.

Haha, lite normalare text nu. Niklas har en stuga utanför Norrtälje vid havet. Så nu blir vi några stycken som åker dit så länge vi orkar. Känns hur bra som helst. Jag är inte bra på stadsliv. Det är så mycket betong och asfalt och avgaser överallt. Jag gillar verkligen Västerås men jag är som mest avslappnad och trivs mest när jag hör vågbrus, vindens sus i träden och fågelkvitter. Att föreställa sig att E18 är en fors går ganska bra. Att suset när vinden blåser genom den lilla springan i fönstren då ska bli trädsus osv funkar inte särskilt länge. Jag trivs jättebra i stan men att komma därifrån är väl det bästa. Man uppskattar friheten på landet så mycket mer när man är instängd i en stad större delen av året.

Jag har iaf redan packat. Har förmodligen glömt nåt viktigt men man kan inte lyckas jämt. Necessären imorrn bara. Sedan har Niklas fixat kattvakt åt mig också. Inte illa. Det är iofs samma vakt som sist så det känns riktigt bra. Zorro kanske till och med känner igen sig. Än så länge är han lyckligt ovetande om vad som ska hända.
Enorm tur att jag idag städade då. Så är det gjort och jag behöver inte bry mig om det. Morgondagens tvätttid och torsdagens blodgivning däremot får vänta. Man kan ju inte ha tid jämt...

Får se om ni får höra av mig mer innan jag åker. Annars hör jag av mig när jag kommer hem igen. Vet inte när och det känns bra :)

Ha det bra!

O.

Utan batteri i kameran...

Är väl dags för en uppdatering men eftersom jag ännu inte laddat batteriet till kameran så får ni inga bilder.
De senaste dagarna har varit väldigt lugna. Har inte gjort många knop. Kollat upp lite angående skolstarten, tagit nån promenad på stan men i övrigt händer inte mycket. Men just nu känns det ganska skönt för den här sommaren har varit så extremt full med saker att göra, alla möjliga arbeten och uppdrag så det känns riktigt skönt att kunna sova ut på morgonen, sedan bara fixa frukost och ta med sig täcket till soffan och titta på tv och kolla internet. Utan att ha något man behöver göra.
Att gå ut i solen hade ju kunnat vara skönt om det nu varit bra väder. Jag trodde faktiskt att det var fint nu men ack så jag bedrog mig. Det ösregnar visst. Hmm. Men solen lyser... Genom ett litet hål i molntäcket. Bah. Vad har hänt med sommaren egentligen?
Tror att jag på hela sommaren inte varit ute en hel dag i solen mer än 6-7 dagar. Nu har det ju varit soligt fler dagar än så men då har man ju jobbat... Plus att regnet vräkt ner de flesta dagar man varit ledig.
Utanför Övik slog de tydligen norrlandsrekord i regnmängd för Juli. Fast skönt då att om man haft en skitsommar verkligen kunna bevisa hur dålig den varit. Den sämsta i norrlandshistorien alltså...

Idag får det nog bli en promenad till ICA. Behöver inhandla lite mjölk. En annan sak som jag behöver göra är dammsuga. Plus lite annan städning. Diska igen osv... Gå ut med sopor... En hel del att göra alltså.

Hoppas ni har en bra dag!!!

O.

Hur snabbt går det egentligen att springa?

Satt och halvtittade på friidrotts-VM nu på kvällen igen. Det var ju final på 100 meter. "Världens snabbaste man" skulle koras. Denna Bolt har alltså tidigare världsrekordet på 9.69. Världsrekordet på 100 meter brukar ju slås med nån hundradel åt gången men nu springer karln på 9.58 och slår världsrekordet med 11 hundradelar!!! Det är ju helt sanslöst. För några år sen sas det väl att gränsen för hur fort en människa kan springa kanske ligger kring 9.50 - 9.60. Men det skulle ju dröja en herrans massa år tills dess. Nu är vi där. Så hur fort går det egentligen att springa? Han är ju bara i början av sin karriär. Att han senare i veckan ska springa 200 meter bör väl innebära ytterligare ett världsrekord.

Så kan det vara.
Kul var det också att se alla dessa blåbärsnationer. Idag var det en kvinna från nån söderhavsö som tävlade på 100 meter. Det var den första sprintern jag sett som såg ut som en kulstötare. Men som väntat blev hon sist.. Stackarn. Till och med tv-kommentatorn sa "Det syns ju på henne att hon kommer bli sist...." Men det är ju de här stackarna som gör det värt att titta. Förnedrings-TV is the shit. :)

Nu blir det snart till att sova. Jag är trött som få...
 
Sov gott!!!

O.

Shoppingrunda på stan...

Var en sväng ner på stan idag. Höll på att ångra mig när jag kom ut för nog var det sol och hyfsat varmt men det blåser ju storm. Men jag gick ändå. Köpte en ny väska på MQ, en piketskjorta samt två soffkuddar.
Eftersom det ingick lite promenerande och jag valde att ta mina gladiatorsandaler fick jag såklart skavsår men det är sånt man får leva med.
Väl hemma igen tog jag en skön dusch och därefter har jag ätit lite och städat undan lite skräp som jag lyckats dra fram.

Har en del disk att ta tag i. Är lite a en chock att inse att disken inte diskar sig själv. Något som den har en förmåga att göra hemma i Norrland. Disken är helt enkelt mycket mer väluppfostrad där. För något annat kan det väl inte bero på?

Såhär i slutet av sommaren kan det väl vara härligt att minnas de fina sommardagar som varit. Inte många men den här bilden tog jag vid 23-tiden på kvällen från våran stuga i Hemavan i början av Juli. Midnattssol och ljuset är nog det bästa med norrlandssommaren.

Lovely...

Ha en bra avslutning på helgen.

O.

Vad tusan gör man nu då?

Vad gör man när klockan börjar närma sig tio? En lördag. Och man bestämt sig för att regnet och blåsten gör så att man inte vill gå ut genom dörren. Har slötittat på friidrotts-VM och förundrats av jättebebisarna som stöter kula men även av hur dåliga vi svenskar är. Om man slår svenskt rekord men ändå inte ens är i närheten av att ta sig vidare från försöken vad gör man då på ett VM? Snacka om slöseri med pengar. Om vi bara ska skicka folk för att de ska slå det svenska rekordet men är för dåliga för att nå någon framskjuten placering kan vi väl lika gärna låta de tävla på nån liten idrottsplats i Säffle eller nån annan liten håla. För bära den svenska fanan i Berlin är de ju inte tillrckligt bra för.
Okej, att det kanske är lite intresse för oss svenskar som tittar att se på svenskar men jag kan då säga att det var klart mer intressant att se amerikanska jättebebisar stöta kula än det var att se en svensk sjukamperska jaga personligt rekord i gren efter gren. Då helst när hennes totalplacering är typ 25 av 27. Spännande var ordet...

I övrigt en lugn dag utan intressanta händelser. Har betalat lite räkningar och gått igenom en massa papper. Men nu har jag inget sånt kvar att göra heller. Nej, det blir nog snart till att sova. Men först nån timme vid dator och tv.

ha en bra kväll!!!

O.

Farfars fina bricka...

Här kommer lite bilder på en sak jag önskade mig av farfar. Och fick. En riktigt fin bricka. I släkten har dessa brickor mycket viktiga uppgifter. Innan middagen ska ju "Drinken" intas. Dvs, någon dryck, ett kex, laxmacka och avokado brukar vara de återkommande ingredienserna. Men som sagt brickan är riktigt fin tycker jag iaf.

Hela brickan är ganska stor så man bör vara några stycken innan man tar fram den.

Brickan är full av små "fjälldjur". Här harar.

Rödingar...


Ripor.

Så har ni fått se ytterligare lite av min inredning. Får se vad jag bjuder på i nästa inlägg.. Kan kanske bli tavlorna eller glasen. Eller några av farfars syster, "Faster Majas", vackra keramikprylar.

Något som jag däremot inte tänker visa. Eller jo, i nästa inlägg ska ni få se hur fina mina blommor var när jag kom hem. Efter sex veckor utan omvårdnad var de ganska slitna. Men jag tror faktiskt att alla lever. Än...

O.

Dags att ta tag i bloggeriet igen...

Har varit usel på att uppdatera på slutet men det ska det bli ändring på.
Nu är jag sedan igår tillbaka i Västerås igen. Fick skjuts av mor o far ner och de åkte hem idag. Efter att ha fyllt min kyl och frys samt inhandlat lite nya möbler. Ett vitrinskåp och en bokhylla. Tack för det!
Nu är det riktigt fint här hemma. Har verkligen styrt upp möbleringen så att det ser bra ut. Fick förresten med mig en jättehäftig taklampa ner också. Det är en lampa som pappa hade i sitt rum när han var ung och som legat undanlagd hos farmor o farfar i en herrans massa år men upphittades vid utstädningen där uppe som mamma o pappa och faster o farbror jobbat stenhårt med i sommar. Stor eloge till de för det arbetet.
Ska försöka lägga upp lite bilder från lägenheten.

Min fina lampa. Eller häftiga :)

Det nya vitrinskåpet med belysning. Gör sig tyvärr inte så bra utan blixt så här kommer ett med blixt;

Fullt med fina handmålade glas. Farfar och mamma är de som målat.

Matplatsen, lampan, vitrinskåpet m.m.

Från andra hållet. Dvs nya bokhyllan, och där bakom sovavdelningen som numer är lite avskärmad från resten av rummet.

Och den stora oljan som min farfar, Sixten Fager, målat. Äntligen sitter den på min vägg. Och den passar så bra där.

Idag har jag annars varit en sväng på kvällen ner på en pub på stan med grabbarna och tagit någon öl. Snackade om en resa till London och kanske nån Tallinnkryssning. Vore riktigt kul att komma iväg på nåt sånt. Och när Ryanair flyger till London från Västerås och SAS och British Airways flyger från Arlanda (en dryg timme bort) så skulle ju en Londonweekend inte kunna passa bättre. Jag som har lite London-vana efter de månader som spenderades där för tre år sen jobbar för att intala alla om hur bra London är. Jag tror jag lyckats ganska bra faktiskt...

Men nu ska jag gå och lägga mig. I min egen säng, i min egen lägenhet. Nice. Jag har ju katten också som håller mig sällskap.

Hoppas allt är bra med er alla.
nu ska jag göra lite PR så ni vet att jag är tillbaka. Lägga upp en Facebooklänk. Om jag bara visste hur man gjorde... Aja, ni märker förmodligen om jag lyckas...

Ha det bra!!

O.

Comeback

Tänkte att nu får min bloggsemester vara över. Kommer väl inte bli jättemycket uppdateringar men någon då och då iaf. När jag slutade skriva så hade jag ju precis börjat jobba. Nu har jag bara fyra arbetsdagar kvar (mån, tor, lör, sön) innan jag åker tillbaka till Västerås nästa torsdag. Ska på ett sätt bli skönt att komma ner igen. Kommer självklart vara tråkigt att säga hejdå till alla men ändå skönt att komma till Västerås och bara slappa de veckor som är kvar innan skolan börjar. Skulle också vara kul att dra en sista-minuten eller nåt till något varmt och soligt land. Typ Grekland eller Cypern. Men just nu är ju sista-minuten ganska dyrt men det kan ju snabbt ändras om det plötsligt blir soligt och fint i Sverige.

Min sommar har annars varit riktigt bra här hemma i Örnsköldsvik. Tyvärr inte särskilt mycket sol men har hunnit med att träffa mycket folk, jobbat alldeles tillräckligt, varit på lite semestertrippar (fjällen, Umeå...) och njutit av den norrländska naturen och luften. Nu ska man nog överleva en höst i Västerås. Kom precis på att jag ju har en fisk där nere också. Eller det beror på om den lever. Har inte pratat med fiskvakten men det får jag ta och göra nån dag.
Idag har jag klippt gräset. Första gången i år. Som jag gör det alltså :p Tycker det är ganska kul att studsa fram på klipptraktorn.

Hoppas ni haft en bra sommar!!!

O.