Hej alla glada!

Idag är det en ny dag. Det som hände igår har aldrig hänt. Första gången man gjort allt för att inte hamna på vimmelbilderna. Det var helt ärligt ett skrämmande ställe med skrämmande(!!!!) människor. Visste inte att det fanns så mycket konstigt folk. Men en fantastisk upplevelse! Det är något alla borde ha gjort någon gång bara jag slipper gå dit...

Idag ska jag gå på innebandy. Rönnby(västerås) möter Örnsköldsvik i elitserien för damer. Måste heja lite på de även om det säkert blir storförlust.

Hur som helst var det kul igår men jag är glad att jag är hemma kan vi väl säga...
Jösses vad jag får händelsemail från facebook nu. Bara att kolla in vad det är som händer...

Ha en bra dag!!!

O.

Imorrn ska kommunalrådet få ett sms...

Ikväll har jag spenderat en kväll med goda kamrater. Jag vet inte vad jag ska säga men mina ögon svider, jag är full och jag har varit på en gaybar. Räcker det? Jag är så jävla stolt över att jag skriver rätt fastän jag är något borta, jag får väl skämas imorrn... Men geccobar var verkligen något extra, ni borde lätt gå dit. Jag har nyss inlett uppdrag, prova alla klubbar i Västerås oach jag vet helt ärligt inte vad jag ska säga om kvällens sväng. Helt stört borde räcka men samtidigt inte.
Hur som helst nu orkar jag inte koncentrera mig på vad jag jag skriver mer... imorrn blir det BMB oh fylla igen, men det kan ni ju lådsas som att ni inte vet om...

Jag lyckade komma fram till att Örnsköldsviks kommunalråd Elvy Söderström befinner sig i Västerås och är glad över att Peter Forsberg valt att spela för Modo resten av säsongen. Jag råkar vara en av de utvalda som har hennes mobilnummer inprogrammerat så imorrn ska hon lätt få ett sms... påminn mig!!!

Hoppas ni sover gott. Gonatt

O.

blir nog ingen fest...

verkar bli en lugn kväll....

O.

Kladdkaka...

Idag har jag ätit världens godaste kladdkaka!!! Tyvärr har jag redan glömt bort namnet på caféet men shite vad gott det var. Hur saftig och god som helst. Den bara smälte i munnen... Aaaaah....

Nu hoppas jag kunna styra upp fest ikväll. Kanske till och med blir premiär. Förfest hemma hos mig har det fakiskt inte varit förut. Fastän det är så nära allt. Skäms lite över det men det har bara inte blivit av. Kanske blir premiär för någon av de andra klubbarna ikväll också. Snackade lite om Konrad. Hade varit kul att testa några andra än Pluto, BMB och Kåren. Finns ju väldigt många tydligen. Eller varför inte bögklubben, haha, tror inte riktigt att det vore någon höjdare men vem har glömt kvällen på gayklubben i London? Det var ju spännande. Som jag minns det tog det ett tag innan vi fattade att det var en gayklubb... haha. Men det brukar alltid vara kul när man hamnar på något sånt där speciellt ställe... haha, alltid något att skratta åt i efterhand.

Enda problemet med att det skulle vara fest hos mig är väl att jag inte har städat på ett tag. Men det behöver jag göra även om det inte blir fest så jag ska köra igång med det nu. Ska bara hitta någon bra musik att köra i bakgrunden. Kanske är något bra på MTV....

Ha det bra!

O.

Sveriges värsta bilförare....

Idag har det faktiskt varit en hel del plugg. Vaknade 10, vilket iofs är extremt sent för mig, men det var skönt att sova ut. Då käkade jag frukost och sen gav jag mig på övningsuppgifterna i Handelsrätt som vi skulle gå igenom på lektionen under eftermiddan. Fixade de, gick till skolan och lektionen var riktigt bra. Kändes som att man fick koll på det man inte kunde och bekräftelse på det man redan visste.
Sedan gick jag hem och jag och
Linda gick till affären och handlade. Då kom vi på hur gott det skulle kunna vara att äta Grekisk sallad... igen... Och det var gott! Fick oss lite godis också eftersom vi varit så duktiga. Vi intalade oss det iaf.
Blev en hel del slapp i soffan med något som lätt är bland mina absoluta favoritprogram. Sveriges värsta bilförare som hade premiär idag. Det är så himla roligt men samtidigt sanslöst hur folk kan få körkort. Något som däremot gjorde oss lite nervösa är att tre(!) av deltagarna är från Västerås. Det känns lagom läskigt att ge sig ut över övergångsställena här i stan efter att ha fått veta det.
Annars är de extremt duktiga på att stanna vid övergångsställena här. Ibland för bra. När man har tio meter kvar till övergångsstället och de stannar då känns det nästan lite väl duktigt.

Träningsvärken från igår håller i sig. Jag kan knappt sätta mig ner, för att inte tala om hur det går att resa på sig... Men det är härligt med träningsvärk. Tror Linda vill att jag ska med till gymmet imorrn. Skulle varit nice men jag kom nyss på att jag är upptagen imorrn. Har en sak jag måste göra...

Något annat som jag upptäckt de senaste dagarna är min kusins blogg. Hon har flyttat till Southampton för att studera. Riktigt kul att läsa om hur det går med boende, skola och allt som är annorlunda med att flytta till ett annat land. Extra kul är det ju att jag bott i England förut så man känner igen sig i så mycket.

Nu blir det nog sängen. Gonatt på er!

O.

Tre timmars badminton/pingis...

Nu har jag hunnit vara hemma ett tag och duschat och ätit middag.
Det blev tre timmars spel idag. Helt sjukt vad tiden gick fort.
Vi började med två timmars badminton, både dubblar och singelturneringar. Sedan blev det en timme pingis, även det med dubblar och singlar. Vi hade något sorts poängsystem också och jag blev tydligen tvåa. Det var lite överraskande. Men oj så roligt det var. Synd bara att jag är helt slut i kroppen nu. Middagen tog min sista energi. Jag har redan träningsvärk i rumpan och det lär bara bli värre tills imorrn.
Imorrn ska jag försöka ta mig upp någorlunda tidigt och gå igenom övningarna som hör till den föreläsning vi hade idag. På eftermiddan är det sedan lektion på skolan där vi ska gå igenom frågorna i halvklass. Nu innebär halvklass att vi är mellan 40-50 pers. Men det beror lite på hur många som kommer också ju. Och hur många som gick på förmiddagspasset, som brukar vara populärast.
Idag räckte faktiskt salen vi var i till alla. Det fanns kanske 8 lediga platser. Men förmodligen var vi 80 där så det saknades ju ca 40.

Nu ska jag fortsätta kika på 2 1/2 Men. Orkar inte göra så mycket annat.

Ha det bra!

O.

Föreläsning...

Idag har jag haft föreläsning i Avtalsrätt på förmiddan. Det var en riktigt bra föreläsning och jag börjar gilla läraren mer och mer för varje föreläsning. Man blir aldrig uttråkad under föreläsningarna iaf. Sen att han är lite halvsnurrig gör det bara bättre.

Nu måste jag dra på mig lite träningskläder. Ska spela badminton och pingis ett gäng. Vi är fyra stycken så det ska bli riktigt kul. Risken finns att det blir jobbigt men var ett tag sen jag spelade nåt utav det så det kan ju bli spännande. Helst när de övriga i gänget tror att jag kommer vara bra på de här sporterna. Känns som att jag får mycket att leva upp till. Förmodligen kommer jag inte kunna hålla de förväntningarna.

Nej, nu ska jag byta om.

Hör av mig med resultatet.

O.

Hejsan!

Ny dag igen då. Tisdag... Tror faktiskt att jag har en hel del att göra. Det känns som så iaf. Men vad har jag glömt bort tror jag.
Är enormt sugen på att resa nånstans i vår. Det hade varit nice. Om det sen blir en sista-minuten eller en mer kontrollerad resa till, som det ser ut nu, Sevilla och Spanien spelar inte så stor roll. Vill bara ha något sånt att se fram mot. Tror inte jag kommer kunna åka norrut så många gånger denna våren. Får se om jag kan hitta tid att dra en sväng till Örnsköldsvik senare i vår. Hoppas det. Annars får ni minsann ta och komma ner hit och säga hej!

Nu ska jag hälla bort vattnet från min orkidé. Den har inte ett lätt liv kan jag säga. Kom på igår kväll att den inte fått vatten. Kom på nu att det inte hällts bort. Jag undrar hur mycket misskötsel en orkidé klarar. Någon som vet?

Nu ska jag borsta tänderna, klä på mig och försöka få nåt gjort idag. Plugget får vänta. Imorrn har vi föreläsning så vi får se hur det går att hänga med då. Efter den bestämmer jag mig för hur mycket av böckerna som behöver läsas...

Ha en bra dag!

O.

80-talsmusik...

Idag har jag hunnit med en hel del. Först en runda på stan för att kolla efter 80-talskläder. En sväng förbi myrorna som tyvärr inte höll den klass vi hade hoppats på. Lunch på Gränden. Träning på Friskis.

Igår kväll slog jag och Linda ihop middagen och gjorde grekisk sallad och svullade med chips, godis och läsk. Hittade också en riktigt bra hemsida med mycket gamla klassiker som man "glömt" bort att de existerade. Det var lite av en nostalgikväll fastän vi inte minns så mycket av 80-talet. Kolla in den
här sidan så kanske ni hittar någon gammal favorit!

Ha en bra dag!

O.

Vart har solen tagit vägen?

Nu har det varit mulet och regnat/snöat väldigt många dagar känns det som. När kommer solen tillbaka?
Hur som helst så har jag inga planer för idag så det blir nog mest bara att vara hemma idag. Jag ska boka en tvättid idag eftersom jag glömt det ganska länge nu. Eller det är ju inte så länge sen jag tvättade men det brukar inte finnas lediga tider på minst en vecka så man måste alltid vara ute i god tid.
Ingen träning idag heller, var ju där igår.
Skulle behöva gå ut med lite kartonger och skräp som kommit fram här hemma när böckerna kom. Får försöka komma ihåg det sen.

Väldigt givande inlägg det här. Men det kanske kommer fler under dagen.

Ha det bra!

O.

Träna, och dåligt väder...

Var och tränade i morse. Var skönt att få igång kroppen direkt. Tråkigt däremot med det väder som vi haft här i Västerås idag. Inget norrlandsväder precis. Det har blåst och snöblandat regn. Riktigt piskade små isbitar i ansiktet när man var ute. Smart som jag är gör det att jag håller mig inne så mycket som möjligt...

Satt och snurrade på youtube. Kom fram till att Roxettes låtar är bättre på spanska än på engelska. Hur kan det komma sig? Är det för att spanskan känns lite mer speciell när inte varenda svensk förstår den eller är spanskan bara vackrare? Jag gillar spanska så nu kanske man borde jobba lite på den kunskap man har. Var ju ett tag sen gymnasiet och spanskalektionerna där. Roxettes "Un dia sin ti" har man vissa minnen av från spanskalektionerna. Vi fick texten med vissa luckor och då skulle vi höra orden som saknades och när vi sen alla fått fram orden blev det allsång. Det var tider det.
Oooh, flashback, vem minns inte "Me gusta la giutara, me gustas tu" osv. Det var ju en klassiker.
Nu är det förmodligen inte så många av mina läsare som läste spanska samtidigt som mig men om det är någon kan ni ju berätta det. Gjorde du det Mia??

Nej, jag har faktiskt köpt chips idag. Det har jag inte ätit på riktigt länge så idag ska jag tjocka ner mig i dem. Såklart köpte jag less-fat så man inte behöver få lika dåligt samvete. Sedan är det ju självklart "Lättsaltade" som gäller. Även fast mina övikskompisar påstår att de inte smakar nånting. Ni har fel!!! De är godast ju!

Nu får ni ha en trevlig kväll och en bra helg!

O.

Middag på kåren.

Eftersom det gick lite trögt med partyuppstyrningen idag blev det middag på kåren istället. Jag, Robin och Linda var de som till slut kom sig iväg.
Blev lite konstigt med våran mat men för 50 kronor kan man inte klaga. Linda gick ganska tidigt men jag och robin satt kvar ett tag och snackade.
Sen promenerade jag hem...
Så kul var kvällen. haha

Tidigare idag gick jag och ingrid på stan. Eller hon hjälpte mig hitta bland stans alla skoaffärer och det slutade med att jag köpte ett par skor. Är helnöjd med resultatet och hoppas kunna använda de snart. Problemet är att de fortfarande är lite för hårda för långa promenader. Det skulle bara sluta med enorma skavsår.

Imorrn blir det nog en sväng till gymmet. På tal om det måste jag kolla när gymmet stänger imorrn. Det är ju så långt till det nyöppnade som har längre öppet på lördagar. Om jag inte minns helt fel så ligger infobladet under soffan... Jo, det gjorde det. Nu ska vi se...Öppet 9-13... Och det nya 9-17... Hmm, hade varit skönt att slippa dra till det nya. Men innan 13 ska det nog vara avklarat...

Nu ska jag kolla om det finns nåt bra på teven annars blir det väl till att sova.

Ha det bra!

O.

Fredag igen...

Så var det fredag igen då. Vart tar veckorna vägen egentligen? Snart lär det ju vara sommar om det inte hinner bli höst innan... Man kan ju aldrig vara säker nuförtiden.
Hur som helst så vet jag inte riktigt vad jag ska göra idag. Var sugen på att gå ut ikväll men det känns lite som om fredag är en mellandag denna veckan. Kåren igår och nåt kalas imorrn också. Men jag är inte så sugen på att gå ut imorrn. Vet inte varför men det har bara blivit så.
Hade varit kul att gå ut idag däremot. Jag får nog skicka ut ett sms och se om någon nappar. Det går att köra förfest hemma hos mig om inte annat.
Behöver inte gå och träna idag heller. Var ju där igår och håller ganska hårt på varannan dag. Men jag är inte så sugen på att dra dit idag heller så det är ju inget större problem. Problemet blir ju imorrn om jag går ut ikväll... Har hört att det inte är så bra att träna när man inte är i "topptrim"...

Annars väntar jag på mina böcker som förhoppningsvis kommer idag så jag kan börja läsa lite under helgen. Fattar inte riktigt hur jag har lyckats men jag ligger redan efter... Men det är mestadels böckernas fel. Innan nästa föreläsning ska jag nog vara ikapp.

Har två uppdrag på listan idag. Systemet och någon skoaffär. Är på skojakt som jag skrev igår...
Skulle behövt gå till skolan och fixa klisterlappen till mdh-kortet också men det kan jag lösa nästa vecka när jag ändå ska dit. Problem löst...

Nej, nu ska jag borsta tänderna och diska undan lite från igår.
Förstår inte hur det går till när man dammsuger ena dagen och nästa dag skulle det behövas igen. Förstår ni???

Ha det bra

O.

Bra dag...

Idag har varit en riktigt bra dag. Fast den började kanske inte så bra. När jag skulle äta frukost var mitt bröd mögligt. Fastän det inte gick ut förrän i övermorgon. Dåligt!
Men sedan gick det uppåt. Gick till skolan och fick registreringsstrulet fixat. Gick riktigt snabbt och smidigt. En tur till ICA för att köpa nytt bröd.
Har kört ett rejält träningspass på Friskis också. Länge sen jag var så slutkörd men skönt var det.

Har sett senaste OTH också. Vet inte men den serien har som stannat av lite. Vet inte om jag börjar lessna men jag hoppas att det är sista säsongen just nu.

Imorrn blir det nog en sväng på stan kan jag tänka mig. Är ute efter nya skor, det är jag iofs alltid, men nu behövs de på riktigt. Hade varit nice att ha ett par där sulan inte är en millimeter hög så att man blir genomblöt direkt. Tyvärr är alla mina skor så. Kanske skulle köpa ett par kängor/boots. Vet inte riktigt om det är min stil men man kan ju alltid prova.

Nu blir det slapp framför dator o tv.

Ha det bra!

O.

Konstig kursstart...

Idag hade vi upprop och kursstart för vårens första kurs, av två, Handelsrättslig översiktskurs. Vi är 225 elever i klassen. Helt sjukt många. Som tur är har vi delats upp i två klasser så nu är vi bara ca 110 i varje klass. Min grupp kommer ha föreläsning en dag i veckan och en halv torsdag med övningar i Handelsrätt. Eller egentligen vet jag inte om vi kan kalla det Handelsrätt. Innehåller tydligen en hel del kring familjerätt och arv osv. Hur som helst så är salarna vi ska ha föreläsningarna i inte anpassade för så många elever så vi får väl se hur det slutar.
Jag fattar heller inte hur många olika registreringar man måste göra vid ny terminsstart fastän man går ett program. Först måste man söka till kurserna men eftersom man går program har man antagningsgaranti så det är ju egentligen helt onödigt. Sedan när man blir antagen måste man tacka ja för att verkligen bli antagen. Sedan ska man lämna in studiestödsansökan till csn. Det skötte jag via nätet. Sedan ska man lämna studieförsäkran, även det till csn, gjordes också via nätet. För att sedan kunna få pengarna måste man ju vara på uppropet så man blir registrerad även hos skolan. Så det var jag idag. Sedan skulle jag fixa en liten klisterlapp till mitt nyckelkort (till skolan). På det jag har står det HT08 men måste ha ett ny liten lapp där det står VT09. Men det kunde jag inte få eftersom jag inte registrerat mig i min kurs på studentportalen (Mälardalens Högskolas portal där man anmäler till tentamen, kollar resultat, utskifter m.m.). Det hade jag inte gjort. Men det är bara att gå in på studentportalen och fixa det sa de. Tyvärr var det inte så enkelt. För mig fanns det inga kurser att välja. Linda hade tydligen samma problem och hon hade pratat med de i expeditionen om det. De hade sagt att hon saknade "programregistrering" i studentportalen. Så det är väl förmodligen det jag gör också då. Egentligen sjukt eftersom det i min studentportal faktiskt står att jag är registrerad på mitt program sedan augusti 2008. Men det är förmodligen bara något problem som skolan har men tyvärr blir det ju mitt problem nu...
Är det bara på MDH som det fungerar såhär? Det måste ju gå att lösa allting mycket enklare!!!!

Det blev man ju lagom less av idag. Imorrn blir det väl till att hitta igen rätt expedition för att få det fixat eftersom det inte rättas till från "min" expedition. BAH!

Något som däremot var en bra nyhet idag var att min del av klassen kommer att ha "sportlov". Från torsdag vecka 8 till tisdag vecka 10. Hur bra låter inte det? Då kommer jag definitivt att åka en sväng upp till Örnsköldsvik och varför inte en sväng till Hemavan då också? Jag vet inte riktigt vad jag ska göra i Örnsköldsvik bara eftersom mamma o pappa åker till Thailand samma dag som jag får lov och blir borta nästan tre veckor. Men det kanske finns andra människor där uppe att umgås med. Men jag lär ju ha en del att göra här nere också. Sedan har jag hört att min farmor och farfar köpt sig en lägenhet i Örnsköldsvik. Det var ju inte dåligt. Då kan jag ju hälsa på de iaf :p

Nu hoppas jag ni får en bra kväll och en trevlig vecka!

O.

Last day of "freedom"...

Imorrn har jag upprop och kursintroduktion så man kan väl säga att plugget är tillbaka i mitt liv imorrn. Det kommer precis när jag lärt mig fylla en dag med annat än slappande i soffan...
Först vaknade jag vid halv tio. Tänkte ta en dusch men huset var utan varmvatten. Hade tvättid klockan tio men behövde bara tvätta två maskiner. Trulade in tvätten i tumlaren och torkskåpet. När jag kom upp igen upptäckte jag att varmvattnet var tillbaka så då fick jag äntligen min dusch. Skyndade ner och tog med mig tvätten upp och hängde i badrummet. Halv tolv var jag nere på stan och käkade lunch med Ingrid på Spicy Hot. Blev enormt mätt direkt så det blev en doggy-bag. Nu kan jag säga att stark mat bara blir ännu starkare om den får stå ett tag.
Vi hann med en kortare sväng på stan också. Köpte nya kollegieblock till skolstarten imorrn. Sedan drog hon till skolan för föreläsning. Jag gick hem och hann snacka lite med folk på msn och facebookchatten.
Därefter drog jag och linda till gymmet och tränade. Var ganska mycket folk där idag men ändå var de flesta maskiner jag ville använda lediga så det gick bra ändå.
Nu är jag hemma igen och har duschat igen. Har också ätit den extremt starka maten.
Resten av kvällen vet jag inte riktigt vad jag ska göra av men något ska jag nog kunna hitta på. TV är ju alltid något...

Nu får ni ha det så bra så kommer info imorrn om hur kursstarten gick.

O.

Hahaha, ber om ursäkt, glömde bort min fina rubrik...

Igår såg jag en rolig sak som jag glömde skriva om. På väg hem från gymmet går man förbi ett par gamla industrilokaler. På en av de var fönstren ut mot gångbanan enormt smutsiga och dammiga. Var nog år sedan de senast rengjordes. Då var det någon som tyckte de var roliga och hade skrivit en sak med fingret på rutan. Ni vet sådär som man gör när det är imma på rutan typ. Texten var oslagbar:
"I WISH MY GIRLFRIEND WAS THIS DIRTY!"
Haha, var det inte påhittigt?!??

Idag har det snöat och blåst rejält här i Västerås hela dagen. Snöar fortfarande... Vid lunch följde jag med Linda ner till tingshuset för att kolla om de sålde lagböcker. Jag har redan beställt från adlibris men det var kul att se det huset "Västmanlands domstolar". Där inne var det en hel del tv-kameror och journalister. Då kom vi på att det är ju här "Arboga-rättegången" pågår. Precis så var det. Det var sista dagen på rättegången och vi var alltså där. Vi kände oss nästan lite kända...

Annars är dagen ganska lugn. Får se vad som hamnar på schemat imorrn. Har tvättid 10-13 men jag är lite osäker på om jag kommer behöva den. Hade nog behövt en om fyra dagar snarare. Men man tager vad man haver eller hur man nu säger. Ska förhoppningsvis hinna umgås lite med I också under dagen. Sedan på onsdag är mitt lov slut. Då drar vårterminen igång. Den verkar dock vara extremt slapp. Föreläsning en gång i veckan och en halvdag med övning i veckan. Om det nu inte är så att det bara är varannan vecka. Kursen heter Handelsrätt och pågår under halva terminen och avslutas med en tenta på hela kursen, 15 hp.

Ha det bra!

O.

Det borde vara förbjudet...

Det borde vara förbjudet att vara ledig en och en halv vecka utan att ha något att göra. När det är sommar eller man är utomlands är det en annan sak då kan man ju ligga på stranden eller nåt sånt. Men nu finns det verkligen inget att göra på dagarna.
Idag har jag tränat men inget mer. Börjar bli lite less nu så det ska bli skönt att börja skolan igen på onsdag. Hoppas det blir lite att göra då iaf. Om inte annat så kanske det går att få till lite fler fester. Eller egentligen gäller det väl bara att inte dricka så man blir bakis i två dagar för att det ska bli mer fester men det är inte alltid så lätt....

Nej, nu tror jag att jag ska gå ut på en promenad faktiskt. Är säkert kallt men det kanske får tiden att gå lite grann iaf...

Ha det bra kära läsare!

O.

Gratis resa till Thailand...

För er som kan tänka er att åka till Thailand en vecka med avresa väldigt snart. Kolla in den här länken;
http://www.bortabra.se/Blog-1/Gratis-Thailandsresa-om-du-ar-med-i-tv.html

På onsdag börjar skolan för mig igen. Vi har ett antal frågetecken som det ska bli intressant att se om vi får några svar på. Det första och största är att vi är över 170 antagna till kursen men de salar vi ska ha föreläsningar i rymmer bara runt 80 pers. Uppropet kommer däremot vara i en sal där alla ryms. Så vi funderar lite kring om man bara ska på varannan föreläsning eller hur de har tänkt det här. Men något som varit konstigt med det är att vi bara har en föreläsning i veckan. Det skulle innebära en föreläsning varannan vecka. På torsdagar ska vi också ha "övning" fm eller em. Men då är vi i salar som rymmer ungefär 40. Så då skulle det betyda att man bara har varannan torsdag också. Som ni förstår finns det en del frågetecken som förhoppningsvis kommer att rätas ut på onsdag.
Annars blir det bara att njuta av de sista lediga dagarna. Nästa ledighet blir ju inte förrän sommaren om man inte dummar sig och har något som släpar med under den...

Hoppas ni har det bra!!!

O.

KABOOM!!!

Den rubriken beskriver ganska bra hur kårpremiären igår var men jag ska förklara lite mer vad som hände. Började med vad som kändes som världens längsta promenad till Robin och förfesten. Det var nio minus och blåste lite så det var sjukt kallt något som mina tår inte gillade, hade ingen känsel när jag kom fram men den kom tillbaka. Däremot har jag börjat få "korvfingrar" när jag varit ute i kylan. Mitt lillfinger svällde till enorm storlek vilket många andra tyckte var kul.
Räknade aldrig hur många vi var på förfesten men det pratades om 19 stycken i en etta på 29 kvadrat. Det var faktiskt inga problem ändå. Riktigt kul!
Till Kåren blev det Taxi eftersom vi insåg att vi skulle frysa ihjäl igen om vi skulle gå. Så vi delade en taxi på fyra, en tjuga styck var det lätt värt.
Själva tiden på Kåren är lite suddig, vet inte riktigt vad vi gjorde förutom att vi hade sjukt roligt.
Ooooh, fick en flashback från förfesten. Det blev nog en hel del biler tagna som man förmodligen inte vill se idag men då var det kul. Tillbaka till Kåren så, vi dansade och sjöng och ja, gjorde en hel del.
Träffade en fadder som trodde hennes rookie stod lutad över staketet för att hon ville. Vi upplyste henne om att rookien spydde... På något sätt lyckades jag komma mig hem också. Vilket ju är bra.
Det var en enormt kul kväll med något av en karatefylla på väldigt många håll...
Idag känns det att det var kul igår iaf. Fortfarande...

Min mamma fyller förresten år idag så jag ska ringa och gratta henne sen idag. Grattis Mamma!

Nej, nu ska jag öppna balkongdörren så jag får in lite frisk luft. Synd att det är så kallt bara annars hade dörren kunnat stå öppen...

Ha en bra dag och en trevlig helg!

O.

Tonight is partynight...

Ikväll är det Kårpremiär och det innebär ju såklart party. Att jag sedan är ledig ända tills onsdag gör det inte sämre. Kommer bli hur kul som helst. Förfesten kan bli spännande då vi är ganska många som ska klämma oss in i en etta. Studentetta kan tilläggas. Sist jag hörde lät det som vi var 17. 29 kvadrat på sjutton pers. Jag ser fram mot det!
Det värsta är att vi lätt skulle kunna bli många fler. Verkar vara brist på förfester ikväll.
Är en månad sen jag var på Kåren senast så det ska också bli kul.

Idag har det inte hänt mycket annars. Eller jo, det har det väl. Var på väg att träna i förmiddags. Började gå mot Rocklunda men vi insåg efter ett tag att det var längre än vi trodde. Mycket längre. Efter ytterligare ett tag insåg vi att vi inte skulle hinna till det pass vi tänkte gå på. Tänkte då att vi kan ju se hur det ser ut iaf eftersom det är helt nytt. Efter ett tag till gav vi upp och vände hem igen. Blev ingen träning alltså.
När jag kom hem upptäckte jag att senaste OTH fungerade så nu är det också sett. Sedan blev det en promenad ner på stan eller till systemet iaf. Det var kallt som tusan. Blåste och snöade och jag hade inga vantar. När jag kom hem och in i värmen fick jag korvfingrar men nu är de bra igen.

Nu ska jag slöa ett tag framför teven och sen blir det dusch och middag...

Ha det bra!

O.

Heder åt SAS-ledningen...

Såg på nyheterna idag att SAS kabinanställda gått med på frysta löner till 2011. Att piloterna går med på förlängda arbetstider och lönesänkning på 6%. Inte för att det gör så mycket för SAS-piloterna som snittar 70 000.- i månaden. Men det är faktiskt så att koncernledningen också sänker sina löner med 6%. Det är att föregå med gott exempel. Undrar hur många av de bolag som storvarslat på sistone där även ledningen drabbas genom sänkta löner eller varsel. Tyvärr är det nog på tok för få. Fler borde följa SAS exempel. Även om ett företag måste varsla kan det vara positivt att visa att även ledningen drabbas. Sänk era egna löner samtidigt, det kan få fler att "förstå" att företaget går dåligt och behöver bantas.
Så heder åt SAS.

Gonatt!

O.

Dag tre på lovet...

Mitt inlägg från igår har fortfarande inte publicerats. Tydligen problem med publiceringsfunktionen. Så då kommer väl förmodligen inte heller detta inlägg publiceras direkt.
Igår var det stor städdag. Nu ser det riktigt trevligt ut här hemma. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Dagen ska hursomhelst börja med ett träningspass på friskis om en stund. Blir andra gången i rad det blir morgonträning. Har kommit fram till att det är riktigt skönt att börja dagen med det. Både för att vakna till och för att "göra bort det".

Inget långt inlägg detta men jag har inte så mycket att säga...

Ha en kanondag allihopa!

O.

Dag två på lovet

Så har då lovets andra dag börjat. Vet inte riktigt vad den ska innehålla. Har egentligen inte så mycket jag kan göra. Hade en sak som jag inte gjorde igår eller som strulade igår och det var ju vårat förråd. Så idag ringde jag våran kvartersvärd och tog upp problemet med vårat "upptagna" förråd. Han skulle kolla upp hur det ser ut med lediga förråd i övrigt och sedan återkomma. Tyvärr lät han väl inte alltför arbetsvillig. Allt lät väldigt jobbigt och det kan nog ta ett tag. Men förhoppningsvis löser det sig.

Nu ska jag försöka göra nåt av den här dagen också. Ta en dusch skulle kunna vara skönt...

Ha en bra dag!

O.

Vilken affärside..

Var på stan med I idag och käkade lunch på Cafe Gränden. Grymt god lasagne de har där. Vi kom fram till världens bästa affärsidé och något som kan bli ett perfekt sommarjobb... haha
Vi ska starta ett företag med "stångdansare/striptease". Vi har några tänkta anställda som får sköta dansandet medan vi håvar in pengarna. Vad tror ni, kan det finnas en marknad för detta? jag tror det kan vara årets affärsidé... haha

Ha det bra!

O.

Nu är det lov som gäller! :D

Blev klar med inlämningsuppgiften idag och har sedan dess haft "lov". Nästa kurs börjar den 21a och till dess finns det absolut inget plugg jag kan ägna mig åt utan det är extremt mycket lov! Känns både skönt och jobbigt. Skönt att vara riktigt ledig ett tag men jobbigt att man ska behöva komma på saker att fylla sina dagar med. Det är inte alltid det enklaste... Det blir typ träning, matlagning, handla mat, tv och dator... Plus kompisar och fest såklart men det brukar oftast innebära en hel del dötid ändå. Hoppas jag ska hitta mycket roligt att göra under detta "lovet".

Trevlig vecka allihopa!

O.

Vilket träningspass...

Idag var det tänkt att börja dagen med träning på friskis så det blev en "skön" promenad dit men tyvärr ingen träning. Eftersom friskis här i västerås inviger en ny lokal idag så hade de stängt den gamla lokalen idag. Men bara idag eftersom det var invigning. Och inte kan man träna i den nya lokalen idag heller. Där är det bara invigning idag och träna kan man göra där fr o m imorrn. Så det blev ingen träning utan en promenad hem igen.
Nu blir det till att spendera resten av dagen med att fixa klart inlämningsuppgiften i IT. Har inte så mycket kvar så det borde kunna gå hyfsat snabbt...

Ha en bra dag!

O.

Fest, sömn, tvätt och plugg...

Igår var det födelsedagsfest hos en kompis här i Västerås. Det var helt okej. Kan sägas att det inte bara är i Asien som asiaterna är galna i Karaoke. Vi var kanske 12 pers igår varav ca 8 var asiater. Det var karaoke, karaoke och karaoke. Kul hur som helst.
Sen idag har jag tvättat. Linda hade bokat tiden precis innan mig så när hon var klar kunde jag ju komma in tidigare och också bli klar tidigare. Det är nice. Nu ska jag strax ner och plocka det sista ur torkskåpet. Om det är torrt dvs.
Annars ser resten av dagen ut att kunna innehålla lite plugg faktiskt. Har en individuell uppgift som ska vara inlämnad på måndag. IT, så det vore ju bra om jag började med den idag. När den sedan är klar är det så att jag får lov igen. Vårterminen drar inte igång förrän den 21a. Så det blir en och en halv vecka helt utan plugg!!! Känns väldigt lockande. Men samtidigt hade jag hellre börjat nu på måndag och istället haft ett riktigt påsklov typ.
IT uppgiften känns lite halvkrånglig. Det är mest den förbannade sidnumreringen i Word som är dryg. Och för en IT-handikappad som jag är det svårt att förstå sig på sidbrytningar och avsnittsbrytningar och allt vad det heter. En annan sak jag inte har en aning om vad det betyder är "Skärmdump". Vad fasen är en skärmdump??? Så ologiskt.

Nej, just ja. Tvätten...

Ha det bra allihopa!

O.

Bra skoldag idag.

Har varit i skolan idag också. Har fått riktigt mycket gjort. Och allt känns riktigt bra inför seminariet på fredag. Något som känns ännu bättre är att min grupp lämnade in arbetet i tid vilket det inte var många som lyckades med. En lätt gissning skulle jag nog tro att 25/50 grupper, minst, var försenade med inlämningen eller inte lämnade in alls. Detta medförde såklart problem för de övriga grupperna med oppositioner och annat. En av de grupper vi skulle ha samtidigt som lämnade aldrig in så nu är vi bara två grupper som ska ha seminariet samtidigt. Den andra gruppen kan vi tillägga var 3,5 timme sen med inlämningen men tydligen är det okej... Ni får nog en uppdatering om detta efter seminariet (om inte tidigare) då vi får veta vad deras betyg blir.

I övrigt är det lugnt... Imorrn blir det till att jobba med IT-inlämningen som ska vara klar på måndag och sedan kanske köra ett träningspass. Börjar väl bli dags att komma igång igen.

Ha det bra!

O.

Sugen på sol eller skidor? eller både och?

Sitter här efter att ha kommit hem från skolanför några timmar sedan. Gjorde nog det ganska bra idag. Vi är inte klara men med tanke på att idag var första dagen vi gjorde nåt överhuvudtaget så är det ju ganska bra att vi gjort ungefär hälften. Imorrn är det 0900 som gäller fram tills vi är klara. Sedan är det redovisning av det på fredag med tillhörande presentation och opposition. Därtill har jag en individuell IT-uppgift som ska vara klar senast 12/1. Innehåller Excel, Word och PowerPoint. Men efter det är det slut på höstterminen och lov fram till 21a då vårterminen drar igång. Vet att jag nyss haft lov men jag längtar efter nästa!

Något annat som jag verkligen blivit sugen på de senaste dagarna är att åka någonstans. Antingen på skidsemester (behöver inte vara så långt, vet inte vad som är närmast Västerås, Sälen?) eller på sol och bad-semester. Egentligen vill jag bara på en resa tror jag. Var så kul i Solberg så jag vill göra om det fast på mera riktig väg.

Inatt är det JVM-final i hockey mellan Sverige och Kanada. Jag är enormt sugen på att se det men jag ska ju vara i skolan så tidigt imorrn. Men man lever bara en gång eller vad säger ni???

Ha det bra!

O.

En dag i skolan väntar

Nu är det strax dags att promenera iväg till skolan för en dag med grupparbete. Hoppas vi kommer riktigt långt.
Ska nog fixa lite mackor så jag har lite matsäck ifall det behövs. Förkylningen håller i sig så vi får väl se hur länge mitt huvud hänger med.
Tyvärr så är det svinkallt ute. -18!!! Jag trodde aldrig det kunde bli så kallt i Västerås. Det är ju oförskämt kallt!

Nej, bre några mackor och frysa arslet av mig är det som väntar närmast.

Ha en bra dag!

O.

Konstig dag...

Har varit en ganska underlig dag idag. Den började med att jag vaknade med världens halsont. Sen kunde jag inte äta eller dricka utan att det gjorde enormt ont uppe i gommen... hmm...
Det blev bättre under dagen som tur är. Klockan fyra gick jag till skolan och pluggade i ungefär fem minuter innan det bara blev en massa snack istället. Men det var skönt man behöver snacka också ju. Sedan håller jag på att dra på mig en jobbig förkylning också. Ska snart krypa ner i sängen men ska ta en alvedon innan så jag blir av med huvudvärken. Kanske man får sova någorlunda. Imorrn ska jag vara i skolan 10 och då ska vi jobba så himla bra. Vi kommer vara stoltare än stolta över oss själva... typ...
Känns inte som om de arbeten jag läst hittills håller särskilt hög klass. Eller så har min grupp helt missförstått upgiften. Men vi lär väl äga som vanligt... hahha, ungefär...

Nej, nu ska jag snart sova. Ska bara se klart "You, Me and Dupree". Ganska rolig film.

Gonatt!

O.

Snön faller...

Kan säga att det var något fint som mötte mina ögon när jag drog upp persiennerna idag. Det är alldeles vitt ute och snöar mycket. Känns så skönt att övergången från Norrland till "Sörland" inte blev så chockartad. -5 och tätt snöfall, kan det bli bättre?! Kanske om man haft en skidbacke, varm choklad och solen skulle titta fram när det kommit lagom mycket nysnö...

Nu ska jag packa upp min resväska... Eller det lär jag knappast göra men jag har planer på det iaf...

Ha det bra!

O.

I'm back!

Nu sitter jag här i min lägenhet i Västerås igen efter 12 dagar i Örnsköldsvik och Norrland. Har varit underbara dagar men jag tycker det känns spännande att komma tillbaka till Västerås igen också.
Under dagarna i Övik har jag hunnit med ganska mycket. Allt från jobb till shopping på konkursutförsäljning. Riktigt bra sådan då det bara var märkeskläder som gick för mellan 50-70% rabatt...

Resan idag gick väl okej men den kunde ha gått smidigare kan man ju säga....
Började med att vi fick veta att flyget med Norwegian från Umeå till Arlanda skulle avgå i tid. Men pga strul med en av trapporna i Umeå så kunde de 180 passagerarna som skulle av där bara gå av där fram. Tog ungefär en kvart. Sedan skulle vi nya 180 passagerare till Stockholm också lyckas ta oss ombord bara genom den främre ingången. Tog också enormt lång tid. Jag hade plats typ längst bak så jag var bland de första att kliva ombord.
När vi kom till Arlanda (bara en kvart försenade) fick vi veta att här skulle vi iaf få en fungerande trapp även till den bakre utgången. Efter fem minuter kom ett nytt utrop. Även denna trapp var det strul med så vi hade återigen bara den främre utgången. Ytterligare en kvart senare stod vi nere vid bagagebandet på Terminal 4 och inväntade vårat bagage. Man borde väl ha insett att något inte stod rätt till när trötta passagerare från Malmö stått 30 minuter och väntat på sitt bagage. Efter ytterligare en kvart kommer ett utrop;
"Meddelande till ankommande passagerare. Bagagebandet är trasigt och erat bagage kommer att komma ut på vagnar" Kaos utbröt när passagerare från 6(!) förmodligen fullsatta plan (kanske 6*150pers=900passagerare) skulle komma så nära den lilla öppningen längst in i hörnet där väskorna skulle komma ut. Totalt kaos men efter ytterligare 20 minuter (50 minuter efter att vi landat) fick jag äntligen min väska. Då var jag ändå bland de första av Umeåpassagerarna som fick det.
Kunde efter en kort fundering komma fram till att den middag jag tänkt hinna med mellan ankomsttiden (17.15) och bussens avgång 18.35 nu blev väldigt kort. Hade bara 20 minuter på mig och jag var kissnödig också. Strök middagen och tänkte att jag får ta den hemma i Västerås. Skyndade mig ner till toaletternavid terminal 4 men väl där var det stopp;
"Vi städar här, du måste gå någon annanstans"
BAH! Skulle eländet aldrig ta slut?!? Skyndade mig iväg till Sky City där jag äntligen fick tag på en toalett.. Tillbaka till Terminal 4 för att det var därifrån bussen skulle gå. Nu var kaoset ännu större för nu hade även bagagebandet i incheckningen lagt av så en enormt lång kö med passagerare slingrade sig in mot ett annat av terminalens hörn där passagerarna fick lämna sin väska direkt på vagnarna...
Jag skyndade mig in på seveneleven och köpte en kexchoklad. Kände att jag behövde lite energi iaf. Kom ut till busshållplatsen fem minuter innan bussen skulle gå. Fick vänta tio innan den kom. Enormt kallt var det på Arlanda och det blåste och snöade.
Men jag kom fram till Västerås. Gick på ICA på vägen hem från stationen och köpte frukost för imorrn och en pizza som jag ätit. Nu börjar tröttheten komma så jag ska väl snart krypa ner i min sköna säng.
Har kommit fram till att jag måste åka till Hemavan i vår för att åka lite mer slalom och njuta av hur underbart det är där uppe. Hann inte dit nu under jul o nyår.

Hoppas ni alla haft en riktigt bra jul och nyårsfirande. Jag önskar er också ett riktigt underbart 2009.

O.