Ut på resande fot.

Om två timmar är det dags att börja dagens resa. Den bär mot norrland och Örnsköldsvik med lite stopp på vägen. Åker först buss ut till Arlanda och sen flyger jag upp till Umeå och träffar syrran. Sen på kvällen hoppar vi på en buss ner till Örnsköldsvik och vips så är jag hemma. Sedan blir jag däruppe till söndag då jag flyger ner igen. Den gången från enorma Örnsköldsvik Airport :p

Igår gjorde jag tentan i Mikroekonomi. Det kändes väl helt okej men resultatet dröjer ju ett tag. Lösningsförslag ska komma ut på våran skolplattform på internet under dagen så då kanske man kan få en bättre insikt över hur det egentligen gick.

Men nu måste jag packa klart. Tänk att man alltid ska vara ute i sista minuten...

Ha en bra dag!!

O.

Hallå allihopa!! :p

Igår var det drag kan man lugnt säga. Gick på Bad taste kalaset på kåren. Hade förfest här hemma. Vi var tre söta grabbar som gick klädda som ballerinor. Ingen vacker syn men kul var det...
Nu ska jag snart promenera iväg till ICA och handla så vi kan köra en tacokväll här i huset :)
Funderar också på att vara så social att jag tar med mig datorn till Linda så jag kan sitta och snurra på internet :p

Ha det bra!!

O.

Huvudvärk / Trötthet...

Bah, nu sitter jag här hemma med huvudvärk och en enorm trötthet. Har sovit bra de senaste nätterna så det är förmodligen någon liten sjukdom som spelar mig ett spratt.

Senaste dagarna har iaf bestått av en hel del plugg då det ju idag bara är en vecka kvar till tentan i Mikroekonomi och Internationell Ekonomi (1/2). Andra halvan läser vi i Makrokursen som börjar om två veckor.
I lördags kväll däremot var vi ett litet gäng hos Niklas. Käkade tacopaj, drack utgången öl (förmodligen inget fel för onykter blev man precis som vanligt...) och spelade monopol. Medan de andra under spelets gång hann med åtminstone 12 varv runt banan tog jag mig fyra. Jag kom halvvägs sen fick jag konstant hoppa tillbaka till fängelset. Inte underligt att jag inte hade varken gator eller pengar. Men jag blev inte sist iaf och ölen gick ju ner ändå...
Haft sista föreläsningen i mikro idag. Sen jobbades det lite med inlämningsuppgift och pluggades en del innan jag promenerade hem. Eller det gjorde jag inte alls. Jag vet inte hur ofta jag skriver att jag promenerar hem, det gör jag extremt sällan iaf. Niklas brukar vara snäll och ge mig lift. Vilket är bra för promenera är inte så roligt om man inte har gympaskor och det har jag så sällan (läs: Aldrig) när jag går till skolan. Intressant va?

Hur som helst imorrn fortsätter pluggandet. Ska vara i skolan 9.30. Är inte det en perfekt tid? inte för tidigt och inte för sent. Blir nog plugg onsdag, torsdag, fredag med en paus på kvällen då det är Bad Taste-fest på Kåren. Gäller att klä sig riktigt illa och vara riktigt onykter. Det ska jag nog klara utan några som helst problem. På lördag vet jag inte hur pluggig jag kommer vara, om jag lyckas bra på fredan kan det nog dröja till sena eftermiddan innan man är i pluggbart skick. Däremot har jag söndan att använda mig av. Har iofs tvättid då men det kan vara bra med lite pausar. Sedan vips så är det måndag. Tentan är 14.10-19.30. Katastrofalt dålig tid. Jag vill inte behöva gå hela dagen och snurra in mitt huvud i tentatankar. Jag vill kliva upp på morgonen och inte hinna göra mer än man brukar för nervös brukar man hinna bli på vägen till tentalokalen iaf...
När den väl är över blir det bara att packa, göra sig av med katten och sova. För på tisdag flyger jag upp till Umeå och åker sen ner till Örnsköldsvik. Blir kvar till söndan. Förutom att jag ska upp till Umeå för fest på fredag kväll. Hur kul som helst med lite miljöombyte. Flyger ner från Övik sen på söndan efter att ha grattat farmor som fyller år då. 86 blir hon. Hur som helst nu vet ni hur den närmsta tiden ser ut för mig. Så nu gör det ju inget om jag inte uppdaterar på ett tag...

Jag är så sjukt trött i huvet. Jag hade velat ha någon rolig, lättläst tidning som jag kunnat bädda ner mig med. Och sen somna tidigt. Förutom att jag ju vill se Färjan och nåt annat som jag glömt bort vad det var.

Ha det bra allihopa!!!

O.

Heal the world... A tribute to Michael Jackson

Såg Idol nu på kvällen. Är lite ovant att vara hemma en fredag kväll.
HUr som helst var det Michael Jackson tema. Och snacka om att han var ett geni! Så tragiskt att han dött. Men samtidigt för hans minne kanske det var "bra". På sistone kom det ju inte mycket annat än skandaler och skitsnack om honom. Tråkigt att han aldrig fick göra sin avskedsturne. Hans musik kommer ändå aldrig att ta avsked. Den kommer aldrig bli "ute".
Jag minns så tydligt den där kvällen/natten i början av Juli när jag satt med mamma o pappa i stugan i fjällen och såg minnesstunden. Vilka känslor som visades den kvällen. Det jag minns mest är utan tvekan hans dotters uttalande i slutet "Pappa har varit den bästa pappan man kan ha, Jag älskar dig". Då var det nog inte många i världen som lyckades hålla tårarna tillbaka. Fram tills dess tror jag många, jag inräknad, såg det som att en av världens bästa genom tiderna gått bort. Någon man tycker sig "känna" men för oss kommer musiken alltid att finnas där. Men när hon yttrade de orden insåg jag att, "Fan det är någons pappa som gått bort, deras enda förälder är död".
Så här sitter jag nu ett par månader senare och skriver ett hyllningsinlägg till vår tids största artist, ett musikaliskt geni, en idol! Spelar Michael Jackson hits, just nu Heal the world. Fantastiska låtar, fantastiska texter, fantastiska budskap. Kan det finnas någon som inte gillar Michael Jacksons musik? Allt annat han "gjort" tycker jag man kan glömma. Jag tror han var en mycket ensam människa utan många riktiga vänner. Som reportern sa under minnesstunden, "Det här skulle MJ ha behövt höra medan han fortfarande levde". Varför ska vi alltid uppskatta genier först när de är borta? Varför inte ge de det beröm och stöd de förtjänar medan de fortfarande finns ibland oss? Jag tycker vi människor måste bli så mycket bättre på att berömma varandra! Om alla lovar sig själva att de ska berömma åtminstone en person varje dag skulle vi definitivt kunna "Heal the world and make it a better place".

Och där var man tillbaka i verkligheten. Spotifys reklampaus med Basshunter som pratar om sin nya skiva. Suck.

Hur som helst, tack Michael Jackson för underbar musik och för att du gjort världen till en bättre plats genom din musik!

O.

Ja, Jag uppdaterar igen :D

Så en kort genomgång av de senaste dagarna.
Söndag-Måndag var det Sjöslaget som gällde. Så jävla roligt det var :D Men det som händer på sjöslaget stannar på sjöslaget. Så enkelt är det.
Tisdag var jag fortfarande bakis. Eller jag var väl full hela måndan också men tisdan var jag seg istället. Pappa var i Västerås så jag hann träffa honom en kort stund också. Han hade med sig en jacka som jag ville ha ner så då blev jag glad. Igår, även i tisdags spenderades största delen av dagen på skolan med plugg. Denna jävla Nationalekonomin är så förbannat tråkig. Men det är bara att uthärda. Även idag har jag suttit på skolan och kämpat. Det går ganska bra men ämnet är inte alltför upphetsande. Men mindre än två veckor till tentan nu så det börjar brinna i knutarna.
Imorrn är det föreläsning på förmiddan och blir lite mer skolplugg på eftermiddan. På kvällen är det en födelsedagsfest för en kille som "inte finns". Ska bli fri sprit och allt. Men vi är lite fundersamma eftersom det är en fejkad facebook på en existerande person som egentligen heter nåt annat. Hur som helst, det blir fest och som det ser ut så kanske det är en äkta fest. Egentligen skulle det inte göra nåt om det blev lugnt imorrn. Har varit minst två dagar i veckan nu med kalasfyllor så länge jag kan minnas. Men det är iaf kalas imorrn...kanske... haha.
Nästa helg är det Bad taste tema på kåren så då måste man ju definitivt dit. Sen är det tentan nästa måndag och på tisdan därefter drar jag till Norrland. Flyger upp till Umeå där syrran möter mig sen glider jag ner till Örnsköldsvik. Blir kvar i Norrland till söndan. Ska bli kul att komma hem en sväng igen.

Hoppas allt är bra med er!!!

O.

Sjöslagskryssning :D

Idag är det dags för Sjöslaget. Kryssningen för enbart studenter från hela Sverige. 2200 studenter åker ut ikväll med Silja Galaxy och festar till imorrn då vi återvänder till Stockholm. Kommer bli så roligt. Jag har en hel del att göra nu dock. Påstås att det ska komma folk hit till mig nu klockan 13. Jag har inte packat, inte klätt på mig, inte städat. Hmm. Får se hur mycket av det som jag tycker är nödvändigt. Anyhow, det kommer bli så roligt ikväll/natt. Kanske inte lika roligt imorrn men det kommer ju vara värt det!!! Imorrn kommer förresten pappa hit till Västerås också. Någon skolledarkonferens här i Västerås i veckan. Vet inte hur länge den håller på men jag lär nog hinna säga hej till honom iaf.

Något annat roligt som är på väg att hända här är att Netonnet ska öppna sin nionde lagershop i Sverige och den ska öppna här i Västerås. Och tro det eller ej men de ska öppna ungefär 150 meter från mig. Ovanligt centralt alltså. Det är ju positivt för folk som vill hitta till mig de kan ju få "Lille-Babs" att leda vägen :)
Som min granne sa, det är ju där vi kommer hänga varje söndag och kolla på alla bra teknikprylar som man ju "verkligen" behöver. Snacka om "no-life" när man spenderar sina söndagar på Netonnet Lagershop. Haha.

Ska släpa med mina högtalare på båten så vi kan ha riktigt bra ljud och drag på förfesten i hytten. Vi är ju ett gäng på nio så det kan nog bli både trångt och VARMT. Eller? Tur vi har fönster. Det kanske går att öppna.

Haha, det finns en som inte vill att jag ska åka. Zorro har lagt sig i resväskan. Stackarn ska klara sig alldeles själv tills imorrn kväll. Lär nog klara sig utan några problem. Han är ju väldigt självständig. Så han får känna sig lite vuxen.

Ojoj, nej nu måste jag ta tag i detta. ha det bra allihopa!!!

WOOOHOOOO!!!!

O.

Hattfest på Kåren :)

Eller det var sittning igår. De nya "nollorna" fick ha sin "ettasittning" igår. Och alla Mälekonare är såklart välkomna så jag var där. Var annars liksom? Temat var "hatt/huvudbonad". Jag fick låna en plasthatt med USA-färger på. Den dög helt okej. Vi fick lax och lekte lite lekar och drack och hade trevligt. Sen öppnade Kåren upp för allmänheten. Inte så många som ramlade in men det märkte inte vi partyglada människor så mycket av.
Jag hade tänkt ta det lite lugnare eftersom det ju är på söndag som det ska hända grejer :) men nånstans gick det fel så det blev en rejäl fest igår. Fan ta "Oscar på bordet" säger jag bara... Niklas tog tillbaka hatten och gick hem tidigare så jag var utan huvudbonad fram till sista timmen då jag fick på mig en väldigt glittrig en. Den har jag fortfarande kvar så idag är jag på mössägarjakt. Eller kör man på funnet är vunnet teorin? Kanske...

Idag är det chill. Ska tvätta nu klockan 16. Trodde först det var 13 men ack så jag bedrog mig. Sen blir det grekisk sallad och fotbollsmatch. Heja Sverige. Som föreläsaren sa "Sverige ska producera mål och Danmark ska konsumera mål". Precis.

Har bokat en resa upp till "Norrland" också. Flyger upp till Umeå den 27e och hälsar på syrran men åker ner till Övik samma dag. Blir kvar där uppe till den 1/11 tror jag men jag har inte bokat nån retur än så vi får se var det slutar. Har iaf kursstart och upprop den 2a så då måste jag ju vara tillbaka... i Västerås alltså...

Nu får ni ha det bra idag och hoppas helgen blir grym!!!

O.

Inne i plugget på allvar...

Tänkte bara lite kort berätta att jag nu definitivt kommit igång med plugget på allvar. Det är inga problem längre att sätta sig och titta på grafer och diagram. Lösa uppgifter osv. Idag finns det ett problem. Jag sov sjukt dåligt inatt. Gick o la mig vid 23-tiden men sista gången jag tittade på klockan var den 00.30. Vaknade sedan 02.30 och låg vaken kanske en halvtimme. Vaknade sedan 04.30 och låg vaken i ytterligare en halvtimme. Sen vaknade jag igen kvart i sex. Somnade om vid halv sju men vaknade 45 minuter senare av att Zorro ville ha mat. Somnade om fem minuter innan väckaren ringde. Så cirka fem timmars sömn inatt alltså. Överhuvudtaget har jag haft lite svårt att sova på sistone men inatt var det extremt. Kanske är nån sån där fullmåne eller nåt, nån som vet?

Hur som helst. Nu är det rast från plugget nån timme. Blir till att kanske slumra en stund och ta igen lite...

Ha det bra!

O.

IQ-fiskmås

Idag har  min hjärna fungerat bra. Men det jag kommit på är samtidigt att den inte fungerar så bra.

Vi börjar med det positiva. Har pluggat massor med timmar idag och det har känts riktigt bra så det är ingen ångest här inte... än... Hade lektion på förmiddan och under eftermiddan har jag kört egna studier. Efter en liten trög uppstart fick jag in en hel del i huvet till slut tror jag. Gick sen tillbaka nu på kvällen och skrev ut föreläsningsanteckningarna för de kommande fem freläsningarna då vi går in på Internationell Ekonomi. Då kunde jag inte logga in på skolans datorer. Frågade personalen på bibblan om hjälp och de var riktigt trevliga och duktiga. Var iofs inte alls så svårt men jag visste inte att man behövde byta lösenord när det blev nytt läsår. Ingen annan heller men bara min inloggning som slutat fungera. Hur som helst löste det sig riktigt bra.
När vi kom till skolan funderade vi om det var öppet eller om man skulle behöva använda sitt nyckelkort. Visade sig vara öppet men det gick upp för mig att jag har ett problem. När jag för fjärde gången förra läsåret i våras gick till expeditionen för att be om min kod som jag glmt hela tiden la jag in den i min telefon. Sedan dess har jag aldrig behövt titta i telefonen för att komma ihåg koden. När jag nu inte kom på den kom jag på att jag sparat koden i den gamla telefonen som ju dog efter ett bad i diskhon. Så nu måste jag för femte gången gå till expeditionen för att be om koden. Hoppas verkligen att det inte går att se hur många gånger man varit där. De måste ju tro att jag är totalt blåst. Vilket iofs kan vara sant...

Hur som helst nu ska jag slappa i soffan med färjan (måste ju ladda inför sjöslaget på söndag-måndag :D ) och såklart svenska hollywoodfruar.

Innebandymatchen igår var riktigt spännande. Svängde hela tiden. Slutresultatet; Rönnby-Örnsköldsvik 7-7. Kul match. Hade gärna sett fler.

Ha det bra!

O.

Innebandy...

Tänkte bara skriva hej till er läsare och att jag nu ska dra ner till Kristiansborgshallen (precis bredvid skolan) för att se damernas elitseriematch i innebandy mellan Rönnby och Örnsköldsvik. Ibland måste man ju vara lite patriotisk och heja på Övikslagen när de nån gång så sällan dyker förbi Västerås. Såg matchen mellan lagen ifjol också. Som ensam Övikssupporter lyckades jag då få till en viss hätsk stämning på läktaren i den extremt slitna gymnastiksal där Rönnby spelar sina hemmamatcher. Underligt då det finns en extremt fin arena ute på rocklunda Bombardier Arena. Matchen slutade då 2-2 vilket var en skräll eftersom Övik huserade i botten av tabellen och Rnnby i toppen. Det är samma förutsättningar idag så det blir för mig till att störa västeråsarna på läktaren lite grann. Till skillnad från förra gången då jag tack vara mitt länsförsäkringar smartcard kom in gratis och vägrade köpa en lott för att stödja föreningen. Jag hejar ju på det andra laget liksom. Denna gången ska jag köpa en lott och ta hem priset istället. Det skulle de gärna vilja va? Kanske skulle ta och skänka det till Övikstjejerna för att sticka ännu mer i ögonen.
Som ni märker är jag på ett väldigt retsamt humör idag. Tror inte Rönnbysupportrarna är några huliganer så jag kommer förhoppningsvis att klara mig utan blåtiror :p

Ha det bra allihopa!!

O.

Så var anmälan till vårterminen gjord...

Denna dagen började inte bra. Var ju ute igår och det var bara så roligt! Inte lika roligt idag. Mådde sjukt dåligt ända fram till för en timme sen ungefär. Men nu känns det helt okej. Jag hade, fråga mig inte hur, glmt bort middan igår. När jag vaknade imorse tänkte jag att fan nu måste jag diska undan efter middan. Sen började jag försöka komma på vad jag åt och då insåg jag att jag inte ätit. Ingen bra uppladdning för en kväll i alkoholens tecken. Vi var iaf på Kåren och svirade. Var ovanligt roligt för att vara Kåren även om det inte var särskilt fullpackat. Men kul som sagt.

Idag är det världens sämsta väder. Det blåser så det dånar i luftintaget och regnet har smattrat hårt mot fönstren hela dagen. Riktig höstrusk alltså.

Alldeles nyss gick jag in på studera och fixade ansökningen till vårens kurser. Eller kurs ska man väl kanske säga. Läser bara "Företagsekonomi med inriktning på redovisning och ekonomistyrning" 30 hp hela våren. Den kursen ser jag fram emot. Sista ansökningsdag är den 15 oktober. Så om ni inte ansökt än är det dags att göra det. Extra viktigt val för oss som läser Ekonomi här på Mälardalen eftersom det blir i princip inriktningsvalet vi gör nu. Känns spännande. Fast först har man ju denna hösten att pallra sig igenom.

Hoppas ni har det bra!!!

O.

PS. Syrran, ingen kommentar om min fina blogg???

Off to a party...

Då var det helg igen. Veckorna går så snabbt. Tänkte skriva ut lite papper på skolan idag men det var nåt vajsing med min inloggning och IT-helpdesken ar stängd för dagen. Typiskt.

Nu ska jag kila iväg på förfest/födelsedagsfest och sen kanske ut på krogen. Hoppas på Kåren då man kommer in gratis innan 23. Att betala in sig är något jag försöker undvika nu. Pengarna finns inte i överflöd denna månaden. Är ju kryssning och sittning nästa helg också. Sjukt mycket att göra. Och mycket pengar som kommer gå åt. Ikväll ska jag försöka ha roligt iaf. Kommer det säkert bli även om många är lite tråkiga idag och inte följer med. Men jag är ju rolig så jag lär nog ha skoj :p

Skulle behöva klippa mig snart också. Mitt hår är som ett kråkbo ungefär. När jag inte vill att det ska hänga ner i ögonen måste jag ju fluffa upp det istället och då blir det extremt stort känns det som. Jag gillar det men det känns väldigt mycket fjortisfrilla. Aja, syrran hjälp!!!

Hoppas ni får en trevlig helg!

O.